Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η ευρυτερη παραλιακη περιοχη χτες σαββατο γεμισε πουλια
Το βραδυ περναγαν και ακουγες τα τσιν( με πηραμ φιλοι τηλ εγω δεν τις ακουω)
Σημερα το πρωι πουλια μηδεν
Θεωρησα οτι πηγαν προς τα ορεινα αλλα και εκει που πηγα κατα τις δεκα πουλια μηδεν
Ολοι οσοι πηρα τηλ στην επαρχια μου δεν βρηκαν
Πως γινεται να μπουν και φυγουν αμεσως;
Καλα βιονικες ειναι;
Δεν θελουν ξεκουραση και φαι;
Τους προσφερω δωρεαν διαμονη στο τηγανι φαι να φανε οσο θελουν και παλι δεν μου κανουν την χαρη.sarcastic.
Παω απογευματινο ετσι ψια τον καφε
Ευτυχως που βρεθηκαν οι φασσες και θυμηθηκα πως ντουφεκανε
Μετα και το απογευματινο με πουλια μηδεν
Ειδα 1 τσιχλα
Νομιζω οτι καταλαβα….
Ισως και να εχω λαθος αλλα μονο ετσι βγαινει νοημα
Τα πουλια που τπηρχαν χτες παραλιακα ειχαν μαζευτει για να φυγουν!
Τα τσιν που ακουγονταν το βραδυ ηταν ππυ εφευγαν
Οχι που εμπαιναν
Γιαυτο και σημερα το πρωι δεν υπηρχαν πουθενα

Περπατητο σήμερα περιξ του @DimDre 8-12 χωρις ελεος! Πιάσαμε οριο με αρκετο κλαμπανι, αλλα και κατι φοβερά στιγμιότυπα με μακρινές τουφεκιες που θα μου μείνουν! Για μενα σήμερα ηταν η καλύτερη φετινή μερα στο περπατητο, με αρκετούς κυνηγούς στην περιοχη, που εκαναν τα πουλια να ανεμίζουν, χαρίζοντας μου εικόνες 2016!
Αφού είπα χθες ότι είχε πουλια!!! Μετά το καρτερι το πρωι έκανα μια βόλτα με το αμάξι στην περιοχη. Είχε κόσμο οντως. Πήγα σε μια καβατζα μηπως και περπατήσω αλλά ήταν ήδη 3-4 συνάδελφοι που ετοιμαζοντουσαν και την έκανα για σπιτι! Δεν πιστεύω να ήσουν εσυ????

Άλλη μια κοντινή εξόρμηση πέριξ των Δερβενοχωρίων
Ψιλόβροχο κατά διαστήματα ελάχιστοι Συνάδελφοι το ίδιο και τα πουλιά ;)
Απολογισμός

View attachment 40054
Καλα ρε....πας καλαααα....hair..hair..hair.
Με τη φυσίγγια πηγες....:mad::mad::mad::mad::mad:

Απόψε , αφού εφτιαξα τα ζώα μου, ξεκινησα για ένα καρτερακι που δίνει μαυρα τέτοια εποχη. 16:30 παρκάρω και αρχίζω να ετοιμαζομαι. Βάζω το γιλέκο και πάω να πάρω τα φυσίγγια πίσω από το κάθισμα στο αγροτικο. Αμ δε!!!! Τα είχα πάρει προχθές και το ειχα ξεχασει!!! Δεν βαριέσαι λεω και πόσα θα περασουν??? Μετράω στο γιλέκο και έχω 24. Ανεβαίνω στο καρτερι και στο λεπτό πάνω αρχίζουν και περνάνε 20-25 τσιχλες μαζεμενες. Παίρνω 3 μονοτουφεκες και αρχίζουν να με ζώνουν τα φιδια. Κόβουν για δέκα λεπτά και αρχίζω μπροστά να ακούω σφυρίγματα. Ωχ Παναγία μου λέω , μαζεύονται τα μαυρα!!! Κάνουν ντου καμία δεκαπενταριά όλα μαζί και κρατάω 2 παλι μονοτουφεκα! Ευτυχώς που δεν συνέχισαν με αυτό τον ρυθμό γιατί δεν το γλιτωνα το εγκεφαλικό αποψε. Μέχρι το βράδυ πέρασαν όμως αρκετά για να μου χαρίσουν ένα ωραίο απογευματινό. Πήρα αλλά 8 πουλια και μου έμειναν και 4 φυσίγγια. Τελικός απολογισμός 13 με 20 φυσίγγια. Κάθε τουφεκιά μετρημένη και ζυγισμενη....
20220116_190316.jpg

Μετά από πολυ καιρό βγήκα για τσίχλες ένα 2ωρο περπατητο με έναν φίλο, μετά το μεσημέρι, νιώθοντας κάπως μετά την περιπέτεια της μικρής, σα να έχει σταματήσει ο χρόνος εκεί τη πρωτη μέρα και να έχω και μια ανασφάλεια,,,,, δε ξερω,,,, τέλος παντων....
Πουλάκια δεν είχε πολλα, και ή δεν θα είχε καθόλου ή θα φεύγανε 4-5 μαζί. Εκτός φόρμας με τις αστοχίες μου πηρα μερικές και αυτές προς το τέλος.
Φυσίγγια του εμπορίου 32γρ., δεν γέμισα τα αγαπημένα μου 30αρια με mb32 και p skeet.

Μετά από πολυ καιρό βγήκα για τσίχλες ένα 2ωρο περπατητο με έναν φίλο, μετά το μεσημέρι, νιώθοντας κάπως μετά την περιπέτεια της μικρής, σα να έχει σταματήσει ο χρόνος εκεί τη πρωτη μέρα και να έχω και μια ανασφάλεια,,,,, δε ξερω,,,, τέλος παντων....
Πουλάκια δεν είχε πολλα, και ή δεν θα είχε καθόλου ή θα φεύγανε 4-5 μαζί. Εκτός φόρμας με τις αστοχίες μου πηρα μερικές και αυτές προς το τέλος.
Φυσίγγια του εμπορίου 32γρ., δεν γέμισα τα αγαπημένα μου 30αρια με mb32 και p skeet.
Μπράβο Αρίστο, να γυρνάς σιγά σιγά στους κανονικούς ρυθμούς.

Θα ξεχασω κ το πεταγμα τους σε λιγο....
Μπραβο για το αποτελεσμα....

Απόψε , αφού εφτιαξα τα ζώα μου, ξεκινησα για ένα καρτερακι που δίνει μαυρα τέτοια εποχη. 16:30 παρκάρω και αρχίζω να ετοιμαζομαι. Βάζω το γιλέκο και πάω να πάρω τα φυσίγγια πίσω από το κάθισμα στο αγροτικο. Αμ δε!!!! Τα είχα πάρει προχθές και το ειχα ξεχασει!!! Δεν βαριέσαι λεω και πόσα θα περασουν??? Μετράω στο γιλέκο και έχω 24. Ανεβαίνω στο καρτερι και στο λεπτό πάνω αρχίζουν και περνάνε 20-25 τσιχλες μαζεμενες. Παίρνω 3 μονοτουφεκες και αρχίζουν να με ζώνουν τα φιδια. Κόβουν για δέκα λεπτά και αρχίζω μπροστά να ακούω σφυρίγματα. Ωχ Παναγία μου λέω , μαζεύονται τα μαυρα!!! Κάνουν ντου καμία δεκαπενταριά όλα μαζί και κρατάω 2 παλι μονοτουφεκα! Ευτυχώς που δεν συνέχισαν με αυτό τον ρυθμό γιατί δεν το γλιτωνα το εγκεφαλικό αποψε. Μέχρι το βράδυ πέρασαν όμως αρκετά για να μου χαρίσουν ένα ωραίο απογευματινό. Πήρα αλλά 8 πουλια και μου έμειναν και 4 φυσίγγια. Τελικός απολογισμός 13 με 20 φυσίγγια. Κάθε τουφεκιά μετρημένη και ζυγισμενη....
View attachment 40081
Έτσι έκαναν ένα μπαμ και εδώ με 6 στα 6 αλλά μετά έκοψαν μαχαίρι...Σκέψου μετά πήρα άλλες 2 χέρι στα σβάρνα.Από τις 5 μέχρι τις 5μιση καθόμουν...

Τα ανταλάζεις με 5kg προβατινα μηπως;;; .my man.
Δεν έχω αλλο ένα κουτί ήταν και τελείωσε ;)
Μην κοιτάς τώρα που στην τσίχλα ρίχνουμε μέχρι 31 gr
κάποτε που οι τσέπες έσταζαν δεκαχιλιαρα
τα 34-36 gr ήταν μονόδρομος στην τσίχλα
αλλά χρόνια αλλά φράγκα άλλες εποχές

Δεν έχω αλλο ένα κουτί ήταν και τελείωσε ;)
Μην κοιτάς τώρα που στην τσίχλα ρίχνουμε μέχρι 31 gr
κάποτε που οι τσέπες έσταζαν δεκαχιλιαρα
τα 34-36 gr ήταν μονόδρομος στην τσίχλα
αλλά χρόνια αλλά φράγκα άλλες εποχές
Ετσι ειναι...συμφωνω...

Υ.Γ. Προβατινα παντως, δεν τρως...αμαν ΠΧΙΑ...

Θα ξεχασω κ το πεταγμα τους σε λιγο....
Μπραβο για το αποτελεσμα....
Και γιατί δεν πας παιδάκι μου? Άσε και μια μέρα το σκυλι. Θα πλακώσει και τα χιόνια τωρα και θα χάσουμε μερες. Ποτέ θα πας ρε??? Του χρονου???

Σε τι μηκος καλυκα το γεμιζεις Αριστο?

Last edited:
γιατί δεν το γλιτωνα το εγκεφαλικό αποψε. Κάθε τουφεκιά μετρημένη και ζυγισμενη....
View attachment 40081
Δημήτρη το γλίτωσες .sarcastic.και σε καλό σου βγήκε;)!

Υ.Γ: έχει και χειρότερα...

Μια χρονιά, πάω στις Πέρδικες, αρχές έναρξη, πρωί-πρωί, κατεβαίνω απ' το αμάξι, ετοιμάζομαι....ρε που είναι η φυσιγγιοθήκη?...να σκάσω.hair....πάω να φύγω λέω ...ανάβω τσιγάρο, και ακούω και λαλούσανε 50 μέτρα παρακάτω....! .hair.Ψάχνω το αμάξι σαν παλαβός ( μισό-εγκεφαλικό θα χα' πάθει....sarcastic.), και βρίσκω κάτω από τη θέση του οδηγού, τρία (3) φυσίγγια παλιά χάρτινα SOKOL No 8,5 (τα χα πάρει από τη Ρόδο παλιά...).Λοιπόν, έριξα δυο τουφεκιές πήρα μια Πέρδικα και έφυγα...Τέλος!.big smile.

Status
Not open for further replies.
Back