Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νέο βιντεάκι στο περπατητό για τσίχλα!
1f609.png

Άλλη μια κοντινή εξόρμηση πέριξ των Δερβενοχωρίων
Ψιλόβροχο κατά διαστήματα ελάχιστοι Συνάδελφοι το ίδιο και τα πουλιά ;)
Απολογισμός

View attachment 40054
φιλε κωστα μαζεψε τα ΜΑΧ 35γρ του στοκα απο το καπο δεν μασαμε οτι της κυνηγουσες με δαυταααα,,καμια φασουλα θα περιμενες να σε παιξηηηη .yel.

Περπατητό στα ρέματα του Αγίου Βασιλείου σήμερα. Γράψαμε γύρω στα 6 χλμ. Τα πουλιά πολύ λιγότερα από την τελευταία φορά. Είχε τουφέκια τριγύρω αλλά δεν έπαιξαν καθόλου οι τσίχλες.
3 άτομα 32 πουλιά στο χέρι. Σήμερα ήταν η χειρότερη μέρα μου από πλευράς ανεύρεσης. Έχασα 5 από τις οποίες οι 2 έπεσαν σε καθαρό, μέχρι που άκουσα και το γδούπο. Έφαγα τον τόπο αλλά δεν. Τσαντίλα φουλ.hair.
Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα. Τη βολτίτσα μας την κάναμε πάντως να κάψουμε λίγο ξύγκι! ;)

Καλησπερα παιδες! Περιξ Μαγουλας.....λιγα τα πουλια...μαζι με ενα φιλο καναμε 9χλμ και πηραμε απο 3 πουλια......αυτο που μου εκανε εντυπωση....ηταν μια μακρινη τουφεκια με την αριστερη καννη (1*) του Baikal και φυσιγγιο ιδιογομωσης 33γρ. με S4....σημαδευω το πουλι του ριχνω και ενω λεω για κλασματα οτι εφυγε....βλεπω μετα απο λιγο τα πουπουλα και το πουλι να πεφτει....περιεργο.....τελος παντων ξεδωσαμε...

Μόλις γύρισα και εγώ απ' πέριξ Αλιάρτου λίγο καρτέρι παπαριά το ρίξαμε στο περπατητο έκανα κάμια 10 χιλιόμετρα Ενολιγοις μαζέψαμε στη τσάντα 4 άτομα 40 πουλιά και 13 χαμένα που μέσα στα βάτα δεν τα έβρισκε ούτε η σκυλα που αν δε το χα μαζι θα χαμε χάσει τις μισες.Την πλάκα μας την κάναμε αλλά δεν στεκοντουσαν οι φίλοι σωστά αλλιώς θα περναμε κιαλά πουλακια.Περασε και ένα μπουλουκακι καμία 15 άρια φάσες ύψος που με τον άσο που είχα στη μια κανη θα κοβα κάποια άλλα δεν πρόλαβα να αλλάξω φυσίγγι στο τσακ με τις πουτανες .

Περασε και ένα μπουλουκακι καμία 15 άρια φάσες ύψος που με τον άσο που είχα στη μια κανη θα κοβα κάποια άλλα δεν πρόλαβα να αλλάξω φυσίγγι στο τσακ με τις πουτανες .
Αν κυνηγούσες τσίχλες με 32/8 θα έπαιρνες και μια φάσσα ;)

σημαδευω το πουλι του ριχνω και ενω λεω για κλασματα οτι εφυγε....βλεπω μετα απο λιγο τα πουπουλα και το πουλι να πεφτει....περιεργο.....τελος παντων ξεδωσαμε...
Δεν υπάρχει κυνηγός που να μην έχει βιώσει ανάλογες περιπτώσεις, κ αυτο μπορεί να συμβεί από τσίχλα μέχρι υδρόβιο.....
Και μάλιστα κάποιες φορες πιστευουμε ότι δεν τα άγγιξε καν η τουφεκιά μας κ ξαφνικά τα βλεπουμε να πεφτουν....
Τα αίτια πολλα, από διαμπερη τραυματα έως κ σκάγι-α που βρήκαν το θήραμα σε μη καίριο σημείο, και "αντεξε" λίγο παραπανω....
Για αυτό κ ιδιαίτερα σε ακριβοθωρητα θηράματα δεν πρεπει να αφήνουμε τα μάτια μας από τον στόχο, ακόμα κ αν είδαμε πως αστοχησαμε......
Το έπαθα πριν λίγα χρόνια κ με λαγο που έφυγε σαν κυριος(είχα περιγραψει το σκηνικό) , κ αν δεν έβλεπα τα μαλλιά στον αέρα δεν θα πηγαινα να ακολουθήσω την πορεια του γιατι νόμιζα πως αστοχησα,κ θα πηγαινε χαμένος.......εσωτερικη αιμοραγια.....

Last edited:
Αν κυνηγούσες τσίχλες με 32/8 θα έπαιρνες και μια φάσσα ;)
32/9αρια πάντα ,έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν αλλάζω το 9αρι και έκανα και βλακεία μετά το σκέφτηκα έπρεπε να τη ντουφέκισω με το 9αρι φουλ παρά να κοιτάξω να βάλω ένα 6αρι f2 34 Basieri που τα χω στη ζώνη .

Δεν υπάρχει κυνηγός που να μην έχει βιώσει ανάλογες περιπτώσεις, κ αυτο μπορεί να συμβεί από τσίχλα μέχρι υδρόβιο.....
Και μάλιστα κάποιες φορες πιστευουμε ότι δεν τα άγγιξε καν η τουφεκιά μας κ ξαφνικά τα βλεπουμε να πεφτουν....
Τα αίτια πολλα, από διαμπερη τραυματα έως κ σκάγι-α που βρήκαν το θήραμα σε μη καίριο σημείο, και "αντεξε" λίγο παραπανω....
Για αυτό κ ιδιαίτερα σε ακριβοθωρητα θηράματα δεν πρεπει να αφήνουμε τα μάτια μας από τον στόχο, ακόμα κ αν είδαμε πως αστοχησαμε......
Το έπαθα πριν λίγα χρόνια σε λαγο που έφυγε σαν κυριος(είχα περιγραψει το σκηνικό) , κ αν δεν έβλεπα τα μαλλιά στον αέρα δεν θα πηγαινα να ακολουθήσω την πορεια του γιατι νόμιζα πως αστοχησα,κ θα πηγαινε χαμένος.......εσωτερικη αιμοραγια.....
+100

Πολλές φορές παλιότερα...

Φέτος σ' ένα οριακό (επιεικέστατα!...), κουνέλι με το "ταίρι" μου...
Από κει που ήταν δεν το έβλεπε πια, είχαν προηγηθεί 3 "οικολογικές" δικές του , ακολούθησε και μια δικιά μου...
Στην τελευταία (δεν είχα και άλλη!.sarcastic.) Νο 6 νικελ, είδα τα μαλλιά στον αέρα, ήταν και "καλοσημαδεμένο", και του το φώναξα... αλλά είχε πάρει την κατηφόρα, τόχα χάσει απ΄ τα μάτια μου...
Το ψάξε και το βρήκαν τα σκυλάκια δέκα μέτρα από την τρύπα, σε μια ποταμιά, τελειωμένο...

Υ.Γ: πήγαινε και σαν πύραυλος το σκασμένο...!!!.sarcastic.

Η ευρυτερη παραλιακη περιοχη χτες σαββατο γεμισε πουλια
Το βραδυ περναγαν και ακουγες τα τσιν( με πηραμ φιλοι τηλ εγω δεν τις ακουω)
Σημερα το πρωι πουλια μηδεν
Θεωρησα οτι πηγαν προς τα ορεινα αλλα και εκει που πηγα κατα τις δεκα πουλια μηδεν
Ολοι οσοι πηρα τηλ στην επαρχια μου δεν βρηκαν
Πως γινεται να μπουν και φυγουν αμεσως;
Καλα βιονικες ειναι;
Δεν θελουν ξεκουραση και φαι;
Τους προσφερω δωρεαν διαμονη στο τηγανι φαι να φανε οσο θελουν και παλι δεν μου κανουν την χαρη.sarcastic.
Παω απογευματινο ετσι ψια τον καφε
Ευτυχως που βρεθηκαν οι φασσες και θυμηθηκα πως ντουφεκανε

Περπατητο σήμερα περιξ του @DimDre 8-12 χωρις ελεος! Πιάσαμε οριο με αρκετο κλαμπανι, αλλα και κατι φοβερά στιγμιότυπα με μακρινές τουφεκιες που θα μου μείνουν! Για μενα σήμερα ηταν η καλύτερη φετινή μερα στο περπατητο, με αρκετούς κυνηγούς στην περιοχη, που εκαναν τα πουλια να ανεμίζουν, χαρίζοντας μου εικόνες 2016!

Eπιστροφη απο φθιωτιδα μαλιακου ΠΕΤΑΛΟ 1μιση μερα 2 πρωινα 1 απογευματινο κερτερι , και ασταματητο περπατητο και τις 2μερες,πολλα πολλα τα πουλια κατα τοπους σημεια και αρκετα στα υπολοιπα μερη, 2 ατομα κυνηγι ,ταβερνα ,ξενοδοχειο και παλι κυνηγι αυτος ο συνδιασμος ειναι το καλυτερο

Status
Not open for further replies.
Back