Baikal Team

Με την επελαση των κινέζων ουτε τα stainless steel δεν ειναι πλέον τοσο καθαρά τα κράματα. Πολλα τα πιάνει ο μαγνήτης :(
Τι γράφει κάποιος που ξέρει από ατσάλια (ThyssenKrupp UK):

Is Stainless Steel Magnetic?​

Most people are unsure whether stainless steel is a magnetic or a non-magnetic metal. Some believe it could be magnetic because it has traces of iron, but in a real sense, the answer is neither a yes or a no. Some stainless steel varieties are magnetic while others aren’t.

What Makes Stainless Steel Magnetic?​

  • · The alloy must have iron in it.
  • · The crystal structure of the alloy must be arranged in a martensitic or ferritic structure.
All stainless steel metals are a type of steel. That means their chemical composition contains iron. In most cases, stainless steel varieties with iron in their composition are magnetic. If the alloy has an austenitic crystal structure, then it’s not magnetic.

Which Types of Stainless Steel are Magnetic?​

Whether a type of stainless steel is magnetic or not, it can be grouped depending on the type of stainless steel. Some of the typical magnetic stainless steels include:
  • · Stainless steel grades 409, 430 and 439 also known as ferritic stainless steels.
  • · Stainless steel grades 410, 420 and 440 – martensitic stainless steels.
Η NRA λέει (δες εδώ.):
Alloy Steels
Suitable barrel alloys include types having varying amounts of chromium, molybdenum, vanadium, nickel and manganese as alloying metals. A popular example and perennial favorite in the U.S. is called SAE 4140 chrome-molybdenum or "chrome-moly" steel. In Europe, vanadium and nickel-steel alloys are preferred. Most standard barrels are made with alloy steels, as they offer an excellent balance of strength and cost.
 
Μου αρεσει πολυ ο τροπος που λυνεται και γενικα η φιλοσοφια του. Πολυ εξυπνο οπλο
Πιστεύω ότι κάτι κατάφερα,η αλήθεια είναι ότι έχει κάποιες γρατσουνιές,όμως το πολύ καθάρισε.
Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το άμεσο ενδιαφέρον και σωστή βοήθεια,και ιδιαίτερα τον kollias, και tasoshunter.
 

Attachments

  • IMG_20220103_130246.jpg
    IMG_20220103_130246.jpg
    272,9 KB · Προβολές: 78
  • IMG_20220103_130245.jpg
    IMG_20220103_130245.jpg
    262,1 KB · Προβολές: 80
  • IMG_20220103_130219.jpg
    IMG_20220103_130219.jpg
    281,6 KB · Προβολές: 80
  • IMG_20220103_130205.jpg
    IMG_20220103_130205.jpg
    222,8 KB · Προβολές: 76
  • IMG_20220103_121937.jpg
    IMG_20220103_121937.jpg
    152,2 KB · Προβολές: 78
Πιστεύω ότι κάτι κατάφερα,η αλήθεια είναι ότι έχει κάποιες γρατσουνιές,όμως το πολύ καθάρισε.
Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το άμεσο ενδιαφέρον και σωστή βοήθεια,και ιδιαίτερα τον kollias, και tasoshunter.
Χαράς το κουράγιο σου, εγώ δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασια χωρίς να φταίω.....
Τελοσπαντων, τέλος καλό όλα καλά!

Αφου ενημέρωσες το καταστημα για το όπλο κ δεν πηγες, καλό είναι να τους στειλεις λίγες φωτο απο το πριν κ το μετά...
Για να το έχουν κατά νου κ να το προσεχουν...
Μην σε πουν κ ψευτη........
 
Λευτερη το εκανες τελειο.Ειμαι σιγουρος οτι και να το εστελνες στον αντιπροσωπο τετοια δουλεια αποκλειεται να εκανε.Μπραβο σου το εκανες κυριολεκτικα καθρεφτη
Ευχαριστώ,είσαι ωραιοςςςςςς!
Είσαι τιτανοτεραστιος!!
 
Χαράς το κουράγιο σου, εγώ δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασια χωρίς να φταίω.....
Τελοσπαντων, τέλος καλό όλα καλά!

Αφου ενημέρωσες το καταστημα για το όπλο κ δεν πηγες, καλό είναι να τους στειλεις λίγες φωτο απο το πριν κ το μετά...
Για να το έχουν κατά νου κ να το προσεχουν...
Μην σε πουν κ ψευτη........
Μόλις το έκανα,και μου ζήτησαν συγνώμη,δεν ήθελαν να γίνει αυτό.
Ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Έκλεισε το θέμα.
 
Κωστα ειχε ενα ο Πλαστουργος (big hunter) στο περιστερι. Μου ειπε οτι ειναι ατουφεκιστο. Το εδινε 500 και σου εφερνε το κοντακι στα μετρα σου. Ηταν με μαυρη βαση. Δεν θυμαμαι τις συσφιξεις. Πρεπει να το εχει ακομα. Μου ειχε δειξει και ενα με πολλα σκαλισματα σκετο μπιμελο. σάυτο δε ρωτησα τιμη
Ευτυχώς που δε ρώτησες γιατί αν είναι σαν αυτό που νομίζω πάει κοντά στο 3χιλιαρο .
 
Πιστεύω ότι κάτι κατάφερα,η αλήθεια είναι ότι έχει κάποιες γρατσουνιές,όμως το πολύ καθάρισε.
Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το άμεσο ενδιαφέρον και σωστή βοήθεια,και ιδιαίτερα τον kollias, και tasoshunter.
Πολύ ωραιο, μπράβο.
Να πω κ εγω μια συμβουλή αν επιτρεπεις; Επειδή τα μεταλλα ειναι γυμνά πλέον θα θελουν το λαδάκι τους. Το θέμα ειναι οτι σιγουρα καποια στιγμή τα ξυλα θα ρουφηξουν εστω και λιγο λαδι και θα ποτίσουν. Στις εσωτερικές πλευρες συνήθως ειναι αβερνίκοτα. Μια που το ελυσες( αν ειναι ακομα λυμένο το οπλο) με ενα πινελάκι βερνικοσε τις εσωτερικές γυμνές πλευρές των ξύλων 2-3 χέρια ωστε να μην απορροφούν τα λαδια του οπλου. Και αισθητικά γίνονται ασχημα και μακροχρόνια σαπιζει το ξυλο.
 
Last edited:
Πολύ ωραιο, μπράβο.
Να πω κ εγω μια συμβουλή αν επιτρεπεις; Επειδή τα μεταλλα ειναι γυμνά πλέον θα θελουν το λαδάκι τους. Το θέμα ειναι οτι σιγουρα καποια τα ξυλα θα ρουφηξουν εστω λαδι και θα ποτίσουν. Στις εσωτερικές πλευρες συνήθως ειναι αβερνίκοτα. Μια που το ελυσες( αν ειναι ακομα λυμένο το οπλο) με ενα πινελάκι βερνικοσε τις εσωτερικές γυμνές πλευρές των ξύλων 2-3 χέρια ωστε να μην απορροφούν τα λαδια του οπλου. Και αισθητικά γίνονται ασχημα και μακροχρόνια σαπιζει το ξυλο.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Εσωτερικά είναι κατά κάποιο τρόπο περασμένα με βερνίκι,απλά στην υφή είναι ποιο άγρια.
 
Πάντως παιδιά απο δική μου εμπειρία όντως καποια μαγνητίζονται και κάποια όχι. Ενας γνωστός μου που ειναι χρόνια επαγγελματίας σε ινοξ κατασκευές για θαλασσα, καΐκια καραβια κλπ, είπε οτι το καλό ινοξ δεν το πιανει μαγνητης. Εγγυηση γι αυτόν η δοκιμή αυτή. Τώρα αν αναφερόταν σε συγκεκριμένο τύπο κράματος ή κατα πόσο είναι κατώτερο το κράμα που μαγνητίζεται δεν ξέρω. Πάντως γι αυτόν τον ανθρωπο αυτό που δεν μαγνητιζόταν ήταν το καλύτερο για την δουλειά του. Στην αλμύρα τουλάχιστον που ασχολείται αυτός.
 
Οι ατσάλινες κάννες μας σίγουρα μαγνητίζονται.
Τα ατσάλινα σκάγια μαγνητίζονται;
ΝΑΙ
ασε που είναι απλά σιδερένια


http://oplognosia.com/?p=12503

Ο προτροπή όχι πιο σφιχτό από μισό στα ατσάλινα σκάγια είναι ένας κανόνας ασφαλείας και όπως όλοι οι κανόνες ασφαλείας είναι ένας απλός τυφλοσούρτης. Απλός για να τον θυμούνται όλοι εύκολα.

Εφόσον μιλάμε για σκάγια πιο μικρά από το νούμερο 4 το ένα δέκατο πιο σφιχτό τσοκ δεν θα κάνει καμία σημαντική διαφορά. Οταν όμως πάμε σε πιο χοντρά σκάγια από το νούμερο 4 τότε ακόμα και το ένα δέκατο παίζει ρόλο.

Να μην ξεχνάμε ότι τα ατσάλινα, δηλαδή τα σιδερένια σκάγια, δεν παραμορφώνονται όπως τα μολυβένια και έτσι δεν παρεκκλίνουν από την πορεία τους. Δηλαδή δεν χρειάζονται τσοκάρισμα για να διατηρήσουν την συγκέντρωση της τουφεκιάς. Για αυτό το λόγο το τσοκάρισμα δεν είναι καίριος παράγονας όταν ρίχνουμε ατσάλινα. Δηλαδή ξεχνάμε τα άγχη που μας ταλανίζουν με τα μολυβένια για συγκέντρωση και λοιπά. Το κύριο μέλημμα μας με τα ατσάλινα είναι η ασφάλεια μας.
 
ΑΤΣΑΛΙΝΑ Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ

Καλησπέρα σας κύριε Κυπρίδημε. Θέλω την γνώμη σας σχετικά με τον όρο ατσάλινα σκάγια πού ολοι χρησιμοποιούν. Δεν γνωρίζω τί πλεονεκτήματα εχουν τα ατσαλινα εναντι των σιδηρων. Το οτι ειναι ποιό σκληρα από τα σιδηρά αυτό ειναι μειονέκτημα. Ειναι δυσκολότερα στην κατασκευή τους και ακριβότερα.Τα ατσάλινα δεν προέρχοντε από ανακύκλωση οπως δυναντε να προελθουν και από αυτήν τα σιδηρά. Μπορεί να μας πει καποιος τι σκληροτητος ειναι και πόση η περιεκτηκότης τους σε ανθρακα ; Υποπτευομαι να συμβαίνει και εδώ οτι με τα “” μεταλλικα νερά “”” πού ρώτησα γνωστή και επώνυμο μάρκα τί μέταλλα εχει τό νερό σας ;; Απάντηση : ειναι υγιεινό κύριε τό ελέγχουμε . Και το μεταλλικό που γράφετε στή φιάλη ; Ισως λέω ειναι γιά τις ημέρες πού δεν κάνετε ελεγχο για να είστε καλυμμένοι. Και τότε ξαφνικα επήλθε διανοητική εμπλοκή μετα πνιγμονής του συνομιλητού , από κατάποση προφανώς ικανής ποσότητος από το “”μεταλλικό”” τους για διαφημιστικούς λόγους του προ’ι’όντος οπότε και διεκόπει η συνομιλία.
Δημήτριος Καραγεώργος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σύγχυση προέρχεται από την καθιέρωση στην Αμερική του όρου Steel Shot, ήτοι ατσάλινα σκάγια ενώ ήταν, και είναι, σιδερένια. Εμείς προχωρήσαμε σε μια απευθείας μετάφραση του όρου, και υιοθετήσαμε και την ανακρίβεια του.

Η διαφορά είναι άνευ ουσίας. Το ατσάλι είναι σίδερο με μια πρόσμιξη άνθρακα της τάξης του 0,2 τοις εκατό. Αποκτά δε σημασία αν επεξεργαστεί θερμικά ώστε ο άνθρακας να δώσει κάποια σκληρότητα μεγαλύτερη του σιδήρου. Στα σκάγια είναι ευνόητο ότι δεν γίνεται θερμική επεξεργασία (το κόστος θα ήταν δυσβάχταχτο) και το υλικό είναι απλό σίδερο.
http://oplognosia.com/?p=10099
 
Back
Top