Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όποιος τον έχει δει σε σχολικό βιβλίο να σηκώσει το χέρι του :)
Ποιο σχολικό βιβλίο;;;
Εδώ, αν κάτι τύχει και πέσει στο βόθρο που ονομάζεται YouTube και δεν έχει την ιδιότητα να επιπλέει, απομακρύνεται επιμελώς.

Είχα αναρτήσει εδώ το τραγούδι "Αυτό το παλικαύκαλο" σε ερμηνία Χάρρυ Κλυνν από το δίσκο Χάρρυ Κλυνν: Αφιέρωμα στον Γεώργιο Σουρή και πλέον το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. :mad:

Τι να λέμε τώρα!...
 
Τωρα το καταλαβαν οι φωστήρες.
Τελικά πάντα καταφέρνουν αυτοι που κυβερνούν να μας δείχνουν πως δεν εχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα .
Θεωρειες , λόγια μεγάλα και η παπάρα πάει κορδόνι.
Ετσι απλά.


https://hellasjournal.com/2021/12/p...-to-kostos-metavasis-ke-i-asfalia-efodiasmou/
Μια χαρά σχέση έχουν με τη reality που μας έχουν δημιουργήσει. Δικό τους δημιούργημα είναι, και αυτή και η κρίση μας που την αποδέχεται σαν πραγματικότητα.
Περιβάλλον και ευζωία είναι απλά ο Δούρειος Ίππος τους. Σκοπός τους πάντα είναι η υψηλή προστιθέμενη αξία. Έχουν καταφέρει οι μπαγάσηδες να μας πουλάνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Η κάθε "κρίση", είναι το πρόσχημα για την αύξηση των τιμών και της καταπίεσης, και, με τη συλλογική μνήμη που [δεν] διαθέτουμε ως κοινότητα, η "κρίση" φεύγει, οι τιμές μένουν, και οι χαμένες ελευθερίες λησμονιούνται.
 
W = β

Feinwerkbau =φάϊν βέρκ μπάου
αποτελείται από 3 λέξεις, χοντρικά σημαίνει "καλή κατασκευή" ή "λεπτεπίλεπτος μηχανισμός"

Rottweil = ροτ βάϊλ
Θεοδωρε νομίζω ότι η λέξη "waindmannsheil" που βεβαίως έγινε κ ονομασία του πασιγνωστου αυτου φυσιγγιου σημαίνει "καλο κυνήγι",

Όμως κάπου είχα διαβάσει κ μια άλλη εκδοχή, Στα τριχωτα θηράματα στην Γερμανία,ζαρκαδια, ελάφια, μόλις κάποιος κυνηγός χτυπήσει ένα τέτοιο , κόβει ένα κλαρακι κ το βάζει στο στόμα του ζωου, τιμώντας το με αυτό τον τρόπο..
Ο συγκυνηγος του εκεινη την στιγμή του δίνει το χέρι κ του λέει την λέξη που αναφέρθηκε παραπανω κ που στην περιπτωση αυτή σημαίνει "Ευλογία στον κυνήγο"

Ισχυει η εγώ δεν το θυμάμαι καλά μιας κ πανε αρκετά χρονια?
 
Last edited:
Θεοδωρε νομίζω ότι η λέξη "waindmannsheil" που βεβαίως έγινε κ ονομασία του πασιγνωστου αυτου φυσιγγιου σημαίνει "καλο κυνήγι",

Όμως κάπου είχα διαβάσει κ μια άλλη εκδοχή, Σε τριχωτα θηράματα στην Γερμανία συνηθίζουν ζαρκαδια, ελάφια, μόλις κάποιος κυνηγός χτυπήσει ένα τέτοιο ζώο, κόβει ένα κλαρακι κ το βάζει στο στόμα του, τιμώντας το με αυτό τον τρόπο..
Ο συγκυνηγος του εκεινη την στιγμή του δίνει το χέρι κ του λέει την παραπανω λέξη που στην περιπτωση αυτή σημαίνει "Ευλογία στον κυνήγο"

Ισχυει η εγώ δεν το θυμάμαι καλά μιας κ πανε αρκετά χρονια?
Ισχύει - μετά το κυνήγι μαζεύονται όλοι οι κυνηγοί και οι βοηθοί τους για απόδοση τιμής στην φύση και στα θηράματα, με σάλπισμα από κυνηγετικό κέρατο (μοιάζει με τις παλιές ταχυδρομικές τρομπέτες) Αυτό είναι προ-χριστιανικό έθιμο. Εγώ νομίζω ότι το σάλπισμα ήταν σήμα στις οικογένειες πως το κυνήγι απέδωσε και να ανάψουν το μαγκάλι:)

Waidmann (βάϊντ-μαν) σημαίνει θηρευτής (δηλ. κυνηγός γενικά αλλά και ψαράς), ενώ Jaeger (Jäger) σημαίνει απλά κυνηγός. Το πρώτο είναι και το αρχαιότερο.
 
https://www.pronews.gr/ygeia/104571...ton-tis-omikron-einai-emvoliasmenoi-28-kai-me

Προσοχή σε όλους και μακρυά από διχασμούς. Ίσως να τελειώνουμε.
Δημήτρη, φιλική συμβουλή.
Για το παραπάνω θέμα (κορωνοιός, εμβολιασμοί) μην βλέπεις τηλεόραση, μην "ενημερώνεσαι" μέσω διαδικτύου (και ειδικά από το pronews) και ενημερώσου μόνο από ΓΙΑΤΡΟΥΣ που ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!

Αν θες να κάνεις το εμβόλιο το κάνεις, αν δεν θες δεν το κάνεις ... και στις 2 περιπτώσεις αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου.
Είναι τόσο απλό για εμένα (και αυτό δεν είναι ιατρική συμβουλή).
ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΑΤΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ !!!
Καλή χρονιά ...
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top