Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ααααλλη αρωστια και αυτη!.very funny.
Απο Αυλωνα μερια εγω σημερα, για να ψαξω για απογευματινα καρτερακια.. Εν τελει μετα απο ενα γρηγορο ψαξιμο, εκανα κ ενα διωρο περπατητο σε γνωστα σημεια, καρπωθηκα 10 πουλακια (τα 8 στο γιλεκο, τα αλλα δυο ζωντανα δυστυχως δε τα προλαβα και χωθηκαν σε πυκνουρα)...Το καλό ειναι οτι υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή..
Για μοναχικο περπατητο δεν μπορω να πω οτι εχω παραπονο...
Τα βρήκες τα καρτερακια;

Για πες βρέθηκα λίρες? Αν όχι γιατί δεν τούς εστελνες στα Ψαχνά εχουν τις καλύτερες.χαχα:)
Βαραγε το μηχάνημα αλλά εκεί που έψαχναν το πιο πιθανό είναι να βρήκαν κανα σπασμένο μαχαίρι από φρεζα απο τρακτερ. Έχει εκκλησάκι παλιό εκεί , τα χτυπάνε τέτοια σημεία! Δεν με ειχαν καταλαβει και έριξα σε μια κοτσυφινα και σκιαχτηκαν για τα καλα! Καρτέρι αποψε δεν είχε γιατί ρίχνει καλά βροχή ακομη. Το πρωι....

Βαραγε το μηχάνημα αλλά εκεί που έψαχναν το πιο πιθανό είναι να βρήκαν κανα σπασμένο μαχαίρι από φρεζα απο τρακτερ. Έχει εκκλησάκι παλιό εκεί , τα χτυπάνε τέτοια σημεία! Δεν με ειχαν καταλαβει και έριξα σε μια κοτσυφινα και σκιαχτηκαν για τα καλα! Καρτέρι αποψε δεν είχε γιατί ρίχνει καλά βροχή ακομη. Το πρωι....
Δεν τους έστελνες στην Καστέλλα με τους χρυσοδόντηδες....Δέκα δέκα θα τους μάζευαν. .sarcastic..yel.

Πήγα 5 και 20 στο καρτέρι μόνο και μόνο για να δοκιμάσω και εγώ με την σειρά μου τον γάλλο! Πέρασαν 2 πουλιά και τα πήρα και τα 2 με την 2η!!! Ωραίο όπλο ελαφρύ αλλά κλωτσάει.Φυσίγγια ρούμε 28γρ νο9
Βάρος έχει 2896.IMG_20211230_181144.jpg

Πήγα 5 και 20 στο καρτέρι μόνο και μόνο για να δοκιμάσω και εγώ με την σειρά μου τον γάλλο! Πέρασαν 2 πουλιά και τα πήρα και τα 2 με την 2η!!! Ωραίο όπλο ελαφρύ αλλά κλωτσάει.Φυσίγγια ρούμε 28γρ νο9
Βάρος έχει 2896.View attachment 38733
Δεν βρέχει εκει??? Εδώ ρίχνει αδιάκοπα από τις 11μισή το πρωί!. Θα βγάλει κι άλλες σαλιαρες!!!

Δεν βρέχει εκει??? Εδώ ρίχνει αδιάκοπα από τις 11μισή το πρωί!. Θα βγάλει κι άλλες σαλιαρες!!!
Είχε κόψει όταν πήγα, πριν έριξε καλά απο τις 11 με 11μιση όπως λες και όλο και πιτούριζε μέχρι να πάω στο πόστο.Τώρα έξω ρίχνει πάλι!!!

Δεν τους έστελνες στην Καστέλλα με τους χρυσοδόντηδες....Δέκα δέκα θα τους μάζευαν. .sarcastic..yel.
Άσε φιλε γιατί είναι μεγάλη αρρώστια αυτη. Πριν χρόνια στο εκκλησάκι του Αι Γιωργη που έχουμε έξω από το χωριό πήγαν και εσκαψαν πισω από το ιερό και σχεδόν ξεθεμελιωσαν το κτήριο ρε!!! Ένας που δουλεύαμε παλιά μαζί , σχεδόν κάθε βράδυ έψαχνε και εσκαβε. Έρχεται ένα πρωί λιώμα τελειως. Τι έγινε ρε Γιάννη βρήκατε τίποτα , τον ρωτάω. Και απαντάει , βρήκαμε ρε Μήτσο δύο τάφους αλλά φτωχαδακια ηταν, δεν είχαν σχεδόν τίποτα πάνω τους!!!!! Αθεοφοβοι!!!!!!!

Άσε φιλε γιατί είναι μεγάλη αρρώστια αυτη. Πριν χρόνια στο εκκλησάκι του Αι Γιωργη που έχουμε έξω από το χωριό πήγαν και εσκαψαν πισω από το ιερό και σχεδόν ξεθεμελιωσαν το κτήριο ρε!!! Ένας που δουλεύαμε παλιά μαζί , σχεδόν κάθε βράδυ έψαχνε και εσκαβε. Έρχεται ένα πρωί λιώμα τελειως. Τι έγινε ρε Γιάννη βρήκατε τίποτα , τον ρωτάω. Και απαντάει , βρήκαμε ρε Μήτσο δύο τάφους αλλά φτωχαδακια ηταν, δεν είχαν σχεδόν τίποτα πάνω τους!!!!! Αθεοφοβοι!!!!!!!
Υπαρχουν και χειροτερα
Γειτονας τον επεισε η Χαιδω του και πουλησε μονοκατοικια και βενζιναδικο
και πηγαν προς Σερρες μερια γιατι καποιος τους ειχε πει για υπαρξη σεντουκιων με λιρες
Τελικα αφου θερισαν απο καλαμποκιες μεχρι αυλακιες σε ολο τον Νομο
επεστρεψαν αφραγκοι μετα απο μια πενταετια
και τωρα τους συντηρει με την συνταξη της η Γεροντισσα Μανα του :(

topic.

........ Κυριακή είναι ας βάλω 2 8βολα…..περπατάω 10 μέτρα παρακάτω σιγά σιγά πλαι στην καλαμιώνα και σε ένα άνοιγμα πετάγεται η κυρία και κάνει ανόρθωση να περάσει από πάνω. Εν τω μεταξύ μπορούσα να τις ρίξω μια 3αρα (αν και τις βαραω με την πρώτη σαν τουφεκος που είμαι χεχε) άνετα τόσο χρόνο είχα. Όποτε λεω και τι έχω να χάσω αφού ήταν η βολή ακίνδυνη προς τον ουρανό της πατησα μια αλλά μπαααααα σιγά μην έπεφτε.
ακριβως αυτο σκεφτηκε και ενας τυπος και εριχνε μπαλωθιες πριν μερικα χρονια το Πασχα, και μια βολίδα καρφωθηκε στο κρανιο ενος 8χρονου κοριτσιου στο διπλα χωριο. νομιζω οτι ειναι ακομα σε κωμα, σταματησαν να γραφουν γιαυτο το περιστατικό

Tη σήμερον το δειλινόν, επήγα διά την άσκησιν της θήρας επί των κιχλών διά ενέδραν...
Τα πτηνά, και δη, αι πολυαγαπημέναι μας κίχλαι, ήρχισαν να διαβαίνουν από του σημείου όπου ευρισκόμην με το τυφέκιόν μου ανά χείρας, εις τες 5 και 10 μετά μεσημβρίαν...
Το πέρασμά των ετελείωσεν με το πέρας ημισείας ώρας αφ' ης στιγμής εξεκίνησαν...
Έβαλλα ακαταπαύσθως και μανιωδώς ενάντιά των καθ' όλον το προαναφερθέν χρονικόν διάστημα...!
Τοιουτοτρόπως, επέτυχα την κατάρριψιν 14 εξ αυτών! Εν συνεχεία, με την πολύτιμην συνεπικουρίαν ειδικής λυχνίας επί της εμού κεφαλής, περισυνέλεξα τες 11!
Ες αύριον πάλιν, καιρού επιτρέποντος...

Tη σήμερον το δειλινόν, επήγα διά την άσκησιν της θήρας επί των κιχλών διά ενέδραν...
Τα πτηνά, και δη, αι πολυαγαπημέναι μας κίχλαι, ήρχισαν να διαβαίνουν από του σημείου όπου ευρισκόμην με το τυφέκιόν μου ανά χείρας, εις τες 5 και 10 μετά μεσημβρίαν...
Το πέρασμά των ετελείωσεν με το πέρας ημισείας ώρας αφ' ης στιγμής εξεκίνησαν...
Έβαλλα ακαταπαύσθως και μανιωδώς ενάντιά των καθ' όλον το προαναφερθέν χρονικόν διάστημα...!
Τοιουτοτρόπως, επέτυχα την κατάρριψιν 14 εξ αυτών! Εν συνεχεία, με την πολύτιμην συνεπικουρίαν ειδικής λυχνίας επί της εμού κεφαλής, περισυνέλεξα τες 11!
Ες αύριον πάλιν, καιρού επιτρέποντος...
Νικολα αμα παρει το αυτι σου να πουλιεται κανενα σπιτι εκει στον τοπο σου
σφυρα κλεφτικα-τσελιγκατα η οπως γουσταρεις ;)
Αμα βαλω τις βενζινες -διοδια κτλ για το περα δωθε για δυο -τρεις τσιχλες + την κουραση
αξιζει τον κοπο να τα ριξω εκει θα πιασουν τοπο σε βαθος δεκαετιας
με τοσα τσιχλοκοτσυφα που γυροβολανε .my man.

Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα μέρη, εδώ (παραλιακή Φωκίδα) σήμερα το απόγευμα πολύ νέκρα: 3 πουλιά πέρασαν σε όλο το οπτικό πεδίο, μία βολικά, που την καρπώθηκα με τη δεύτερη βολή και παρηγορήθηκα για τη θηραματική ένδεια μετά, με συδυασμό δίπλας-μελομακάρονου!

Τα βρήκες τα καρτερακια;
Τα βρηκα τα βρηκα, αλλα για φετος δεν φαίνονται να δουλεύουν...Γιατι να επεσα σε τοσο νοικοκυραίους καρτεριτζηδες που μαζευουν ολους τους καλυκες τους, μαλλον δύσκολο το κοβω!...

ακριβως αυτο σκεφτηκε και ενας τυπος και εριχνε μπαλωθιες πριν μερικα χρονια το Πασχα, και μια βολίδα καρφωθηκε στο κρανιο ενος 8χρονου κοριτσιου στο διπλα χωριο. νομιζω οτι ειναι ακομα σε κωμα, σταματησαν να γραφουν γιαυτο το περιστατικό
Βολι απο 8βολο να επεσε απο ενα χωριο σε αλλο χωριο διπλανο και να διαπερασε και κρανιο.....δυσκολο νομιζω...Παρολα αυτα και εγω δε θα επέλεγα να ριξω στον αερα με δραμια η μονοβολο ΟΚ...

Βολι απο 8βολο να επεσε απο ενα χωριο σε αλλο χωριο διπλανο και να διαπερασε και κρανιο.....δυσκολο νομιζω...Παρολα αυτα και εγω δε θα επέλεγα να ριξω στον αερα με δραμια η μονοβολο ΟΚ...
Με περίστροφο έριχνε ο παπαρας στην περίπτωση που αναφέρθηκε πιο πανω. Αλλά με μπίλιες και μονοβολα είναι πιστεύω κοινή λογική ότι δεν τα ριχνουμε στον αερα.

Απογευματινό σήμερα στα πέριξ πέντε κρέμασα και δύο έπεσαν στου διαόλου τον κ@λ@ από τον αέρα!!!
Παρόλο το κρύο και τον αέρα τα πουλιά ανέβηκαν μετά τις πέντε!!!
Εδώ το είχε στρώσει την αλλη φορά στα 500 μέτρα πίσω μας και είχε -1 και ξεκίνησαν 16:50. Αυτό το μοτίβο υπάρχει σχεδόν παντου. Αν δεν κατεβάσει μαύρα στα χαμηλά δεν γίνεται τιποτα. Και ο καιρός βαράει καραμουτζα παλι με 18άρια το Σ/Κ και με προοπτική καθόλου χειμωνιατικη.

Εδώ το είχε στρώσει την αλλη φορά στα 500 μέτρα πίσω μας και είχε -1 και ξεκίνησαν 16:50. Αυτό το μοτίβο υπάρχει σχεδόν παντου. Αν δεν κατεβάσει μαύρα στα χαμηλά δεν γίνεται τιποτα. Και ο καιρός βαράει καραμουτζα παλι με 18άρια το Σ/Κ και με προοπτική καθόλου χειμωνιατικη.
Ευελπιστούμε να δούμε τίποτα καλό απο του Αϊ Γιαννιού και μετά!!! :)

Θεσπιες - Λιονταρι 300 μετρα δρομος.

Status
Not open for further replies.
Back