Στεφανε χρονια πολλα με υγεια φιλεΜην ξεχνας οτι χθες η ημερα ηταν "γιορτινη" και οι "παντοφλες" έπεφταν βροχη!!!
Και εγω με "ειδικη αδεια" ξεμυτισα, να τα λεμε και αυτα![]()
Οτι ποθεις
Στεφανε χρονια πολλα με υγεια φιλεΜην ξεχνας οτι χθες η ημερα ηταν "γιορτινη" και οι "παντοφλες" έπεφταν βροχη!!!
Και εγω με "ειδικη αδεια" ξεμυτισα, να τα λεμε και αυτα![]()
Να σαι καλα φιλε! Καλες γιορτες!Στεφανε χρονια πολλα με υγεια φιλε
Οτι ποθεις
300 xlm kai 20 e διοδιαΚαλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά με υγεία
Χθεσινή εξόρμηση στην Αταλάντη
Είχε πουλιά πιασμένα αλλά δυστυχώς καθόλου κυνηγούς δεν ξέρω φέτος τι γίνετε έχω 5-6φορες και δεν έχω συναντήσει ποτέ κόσμο όπως άλλες χρονιές...
Τι γίνετε όλοι Δημαινα πάνε?-
Έχει και αλλου πουλιά ρε παιδιά
Ειναι πολλά τα λεφτά όντως ετσι όπως γίναμε...300 xlm kai 20 e διοδια
Τα πρωινά ανεβαίνοντας στην Κηφισίας είτε με κράνος είτε όχι είδες το αμάξι την άλλη φορά κατάλαβες που είμαι Σταμάτα για καφέΡε δεν ειστε καλα εσεις! Κατσε να βαζω το κρανος οταν περναω τα πρωινά ανεβαίνοντας την Κηφισίας!![]()
Προφανως και το εχω ψαξει.Στο προηγουμενο ποστ μου πατησες γελάκια, γιατί?????
πιο ήταν αυτο το μεγάλο αστείο?????
Που δεν συμφωνείς????
Σε νησί μενω φίλε μου κ σε πληροφορω οτι κρατάει μπεκατσες,
Και βλάστηση, και δαση, και βουνά κ τα παντα έχει.....
Δεν είναι κανα ξερονήσι στην ερημιά.....
οι μπεκατσαδες μπορουν να το επιβεβαιωσουν...
(Καθώς καποιοι από αυτους κάθονται το σουρουπο να δουν αν έχουν μπει πουλια)
Πριν λοιπόν ξεκινας να ηρωνευεσαι τον άλλον καλό είναι να το ψάχνεις..........
Εκτός κ εχώ λόγο να κάθομαι να γράφω ψέματα κ μαλακιες...............
Πηγενε κ σε άλλες περιοχες......
Μην καθεσε στο ίδιο σημειο.......
Και μετά τα ξαναλεμε......................
Δηλαδή ρε φίλε τι μου λες τωρα, ότι όλα αυτά είναι της φαντασίας μου??Προφανως και το εχω ψαξει.
Αυτο σου εξηγησα και δεν καταλαβες.
Προφανως και εχω δει πολυ περισσοτερα πραγματα στην ηπειρωτικη Ελλαδα(Ευβοια,Αττικη,Πελοποννησο κλπ) απο οτι καποιος σε νησι...
Αρα μαλλον θα πρεπει να ψαχτεις εσυ καλυτερα...
Πιάνεται για καρτερι μπεκατσας αυτο? Να ξερω!Και αν είσαι τυχερός μπορεί να σκάσει καμία μπεκάτσα στην τζαμαρία
Απο τσοκακι τι φοραει φιλε? Εγω την εχω με ενα gemini M μονιμα πάνω και παει καλα και στην τσιχλα, αν και φετος την κυνήγησα σε τσιχλοκοτσυφα μια φορα μόνο..Σημερινό με ψιλόβροχο..(πάλι), με λίγες τσίχλες αλλά αρκετά κοτσύφια και δοκιμή φυσιγγίων διασποράς και κάποιο μισόταπα...το αποτέλεσμα μου άρεσε, 13 πουλιά στο χέρι.
Έπεται και συνέχεια , εφόσον δεν νοιάζεται η ΚΣΕ για τίποτα , εκτός μόνο απο το πώς θα τα πάρουν , στα αρ.....α τους και εγώ , και όλοι μας . Έχουν κλείσει τόποι εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ελλάδα , και καλά για να εμπλουτίσουν αυτους τους τόπους , είτε κάμπους , είτε βουνά , είτε υδροβιότοπους , και από τότε ισχύει αυτή η απαγόρευση . Μιλάμε για απαγορεύσεις πάνω από 20-25 χρόνια . Η θέλουν να το τελειώσουν το κυνήγι , η να είναι για λίγους , και τυποποιημένο . Η καμπίσια η πέρδικα απαγορεύτηκε λόγου μείωσης πληθυσμού ,και τώρα οι πληθυσμοί τους είναι σε σημείο παρά μα πάρα πολύ καλό , όταν σε ένα κτήμα 5 στρέμματα έχει δύο οικογένειες από 10 έως 12 πουλιά , αυτό κάτι λέει , το θέμα είναι ποιός ακούει και τι κάνει , απλά τίποτα , ποιος θα κάτσει τώρα να ασχοληθεί με αυτό . Και άλλα πολλά , εδώ δεν αντιδρούν οι καταστηματάρχες , τι να λέμε τώρα , συγνώμη αν κάπου είμαι υπερβολικός , η και λάθος .Σκούρα τα πράγματα φίλοι μου!
Από το Dasarxeio.com ο Πίνακας , ..."Σβήνει η Θήρα στην Ελλάδα" ο τίτλος του άρθρου (2019).
View attachment 38009
Σχήμα. Υφιστάμενη έως το 2019 και προβλεπόμενη μείωση των αδειών θήρας.
Από το 2010 ως το 2019 που έχει στοιχεία το άρθρο από 220000 άδειες πέσαμε στις 170000 δηλαδή 22,7% κάτω!
Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε πόσες βγήκαν φέτος(2021); 160000 προέβλεπε η στατιστική! πέφτει μέσα;
Κουφαλα Νικολαε γιατι το κραρας μυστικο;;;
Ποιος τα καθεριζει τα πουλια;;;!!![]()
Νικόλα, δε τη γδέρνω, κρατάω- αν δεν είναι πολύ χτυπημένη- καρδούλα, συκωτάκι, στομάχι ( αφού το καθαρίσω) και την τρώμε σωστά όταν δε μένει ούτε κοκαλάκι.Φυσικά εγώ ο ίδιος τα καθαρίζω παίδες, ακριβώς μετά το κυνήγι, με το που επιστρέφω στο σπίτι (δεν τα παρατάω έτσι για άλλη φορά)...
Για συντομία, τα γδέρνω, δηλαδή τραβάω το δερματάκι τους μαζί με τα πούπουλα, και κατ' αυτόν τον τρόπο, είναι έτοιμη η τσίχλα κυριολεκτικά στο λεπτό!
Επίσης, κατόπιν έχω την υπομονή, αλλά και την ευχαρίστηση, να φιλετάρω με εντελώς δικό μου τρόπο τα στηθάκια της, ώστε να κρατάω μόνο τα δύο ολόψαχνα κομμάτια δίχως ίχνος οστού, δηλαδή το αριστερό στηθάκι και το δεξιό στηθάκι... Μπουκιές και συγχώριο!
Τέλος, κόβω τα δύο μπουτάκια της σύρριζα στον κορμό της, έτσι ώστε να μην έχω καθόλου φύρα, δηλαδή έτσι ώστε να παίρνω ολόκληρο το μπουτάκι, δίχως να αφήνω καθόλου ψαχνό ανεκμετάλλευτο...
Σε όλα τα ανωτέρω δουλεύω αποκλειστικώς με τα χέρια μου και ένα ψαλίδι κουζίνας (το βρίσκω απείρως βολικό και γρήγορο γι' αυτήν ακριβώς τη δουλειά). Τίποτ' άλλο. Ούτε καν μαχαίρι.
Αφού τελειώσω, τα πλένω καλά όλα, μπουτάκια και στηθάκια (τα υπόλοιπα τα πετάω στα σκουπίδια), και τα τοποθετώ όλα μαζί σε ένα διαφανές σακουλάκι τροφίμων, και βουρ για τον καταψύκτη, όπου διατηρούνται κάλλιστα για αρκετούς μήνες... Εάν θέλω να τα μαγειρέψω εκείνη την ίδια ημέρα ή την επομένη, τα βάζω απλά στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι το μαγείρεμα...
Εγώ πάντως όπλο δεν κρατάωΠιάνεται για καρτερι μπεκατσας αυτο? Να ξερω!![]()