Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παω αποψε σε απογευματινο,κοντα στο χωριο,με το ποζε,60cm και τσοκ 5 και 3 (αυτα εχει μονο για εσωτερικα).
Λεω θα αρχισουν να περνανε κλασικα το τελευταιο τεταρτο και κοντα.Τ συνηθισμενα δηλαδη,γι αυτο και η επιλογη του οπλου.
Ελα ομως που αρχισαν απο τις 16:30 και το "εληξαν" στις 5 και 20.:mad:
Αρκετα εως πολλα πουλια,ψηλωμενα ομως,Καρτερι απο τα παλια....
9 πουλια,αλλα με το κοντοκανο,πηγε το κλαμπανι συννεφο,μαζι με τους εξαψαλμους.

ΥΓ:Αν ας πω,οτι μου ηρθε απο πισω αριστερα μια κωλομπεκατσα και με "τρακαρε" στο αριστερο μου ματι,τι θα μου πειτε???
Ξαπλωσα χαμω απο τον πονο..
Αφου ηρθαν απο τα διπλανα καρτερια γιατι νομιζαν οτι μου την "εσκασε" κανα γουρουνι...Με ακουσε ολο το βουνο...
Μου ηρθε να παω στην απεναντι πλαγια,στις ελιες που εκατσε και να την "καρυδωσω"...
Κατακοκκινο το "λευκαδι" του ματιου....
απιστευτο!!!!

Τι λες ρε φιλε;;;

Σοβαρά τωρα;;;

Μάλλον θα φοράω γυαλια ακόμη και με διάφανο φακό.
Στελιο,αν θες να φορεσεις γυαλια,βαλε με κιτρινο φακο.
Βοηθαει να εχεις καλυτερη ορατοτητα σε χαμηλες συνθηκες φωτισμου.Δηλαδη πρωϊνα και απογευματινα καρτερια.
Εικαζω οτι εγινε αυτο το γεγονος για τον εξης λογο.
Η μπεκατσα,σαν εδαφοβιο,τα ματια της ειναι τοποθετημενα με τετοιο τροπο ωστε να εχει οπτικη καλυψη 360 μοιρων,ωστε να βλεπει τα παντα γυρω της.
Οταν πεταει ομως,μπροστα και προς τα κατω,εχει ενα "νεκρο" τομεα 90 μοιρων.Γι αυτο απαγορευτηκε το καρτερι της.Γιατι πετωντας,δεν μπορει να δει και να αντιληφθει τον "δρακουλα" που την παραμονευει,σε αντιθεση με τα δενδροβια πουλια (τσιχλες,φασσες κλπ)
Στο κλαμπ των Γαλλων μπεκατσοκυνηγων,ειχαν φτιαξει μια εικονα,για το πως ενεδρευουν τα γερακοειδη την μπεκατσα.
Της στηνουν καρτερι στις παρυφες του δασους,πετωντας σε χαμηλο υψος.
Μολις η μπεκατσα βγει,την ακολουθουν απο πισω,αλλα σε χαμηλοτερο υψος.Την προσπερνανε απο κατω της και μολις βγουν μπροστα της,ανηφοριζουν αποτομα και την αρπαζουν,εκμεταλλευομενοι την "τυφλη γωνια" που εχει καθως πεταει.
Φυσικα δεν γινεται παντα αυτο,αλλα αυτη ειναι η τακτικη τους υστερα απο επιστημονικες παρατηρησεις.

Καλοκαίρι στην Αργολίδα σήμερα, λιγα πουλιά έχουν απομείνει και αυτα μπαρουτοκαπνισμενα. Ο μεζές μπορεί να βγήκε αλλά αν δεν βάλει καινουργια πουλιά δεν αξίζει άλλη κατεβασια προς τα εκεί. Ελπίζουμε από 15 και μετά σε αλλαγή σκηνικού του καιρού

Απογευματινό Μέγαρα ήμουν εκεί 3 παρά πιασμένα αρκετά καρτερία λέω κάτι θα χει συγκεκριμένα καρτερία που είχαν Ρότα τα πουλιά έριξαν τουφεκιδι στα 80μετρα δίπλα μου είδα πουλάκια ψηλωμένα αρκετά εγώ με το ζόρι έριξα 7 τουφεκιές 4 πουλιά βρήκα τα δύο και αυτά τα πήρα με φουλ τσοκ στη μια κανη τα διπλανά μου 3 καρτερία πήραν κάτι πουλάκια αλλά πολύ ντουφεκιδι ανούσιο λίγο ύψους . Ελεγά θα χει πουλιά περισσότερα γιατί εγώ τα πήρα στο θεό οι 3δεξια ντουφεκουσαν και κοντινά οι 3 στα αριστερά δεν πήραν κανένα πουλί .Πέρασαν πουλιά αλλά μεγάλο το ύψος .

Στελιο,αν θες να φορεσεις γυαλια,βαλε με κιτρινο φακο.
Βοηθαει να εχεις καλυτερη ορατοτητα σε χαμηλες συνθηκες φωτισμου.Δηλαδη πρωϊνα και απογευματινα καρτερια.
Εικαζω οτι εγινε αυτο το γεγονος για τον εξης λογο.
Η μπεκατσα,σαν εδαφοβιο,τα ματια της ειναι τοποθετημενα με τετοιο τροπο ωστε να εχει οπτικη καλυψη 360 μοιρων,ωστε να βλεπει τα παντα γυρω της.
Οταν πεταει ομως,μπροστα και προς τα κατω,εχει ενα "νεκρο" τομεα 90 μοιρων.Γι αυτο απαγορευτηκε το καρτερι της.Γιατι πετωντας,δεν μπορει να δει και να αντιληφθει τον "δρακουλα" που την παραμονευει,σε αντιθεση με τα δενδροβια πουλια (τσιχλες,φασσες κλπ)
Στο κλαμπ των Γαλλων μπεκατσοκυνηγων,ειχαν φτιαξει μια εικονα,για το πως ενεδρευουν τα γερακοειδη την μπεκατσα.
Της στηνουν καρτερι στις παρυφες του δασους,πετωντας σε χαμηλο υψος.
Μολις η μπεκατσα βγει,την ακολουθουν απο πισω,αλλα σε χαμηλοτερο υψος.Την προσπερνανε απο κατω της και μολις βγουν μπροστα της,ανηφοριζουν αποτομα και την αρπαζουν,εκμεταλλευομενοι την "τυφλη γωνια" που εχει καθως πεταει.
Φυσικα δεν γινεται παντα αυτο,αλλα αυτη ειναι η τακτικη τους υστερα απο επιστημονικες παρατηρησεις.
Ισχυει αυτό για την όραση της...
Το σουρουπο μπορεί να περασει κ ενα μετρό πανω απο το κεφάλι μας...

Θεωρώ ομως ότι ήταν ένας λάθος υπολογισμός κ γιατί όχι το συγκεκριμένο πουλι να είχε κάποιο θέμα στην όραση... σε κάποιο ματι ίσως.....

Γιατί αν ήταν έτσι τότε τα τρακαρισματα της μπεκατσας θα ήταν πολυ συχνο φαινόμενο....

Όποιος έχει κάτσει να δει τις πτησεις αυτών των πουλιων το σουρουπο, βλέπει ότι ξέρει να αποφευγει τα εμπόδια, ανάμεσα σε κλαδια, δέντρα,κλπ.....
Όλα γίνονται "ελεγχόμενα".......

Βέβαια αλίμονο αν δεν γινόταν αυτό, εξάλλου την νυχτα δραστηριοποιούνται....

Για την μέρα δεν το συζητάμε......

Ισχυει αυτό για την όραση της...
Το σουρουπο μπορεί να περασει κ ενα μετρό πανω απο το κεφάλι μας...

Θεωρώ ομως ότι ήταν ένας λάθος υπολογισμός κ γιατί όχι το συγκεκριμένο πουλι να είχε κάποιο θέμα στην όραση... σε κάποιο ματι ίσως.....

Γιατί αν ήταν έτσι τότε τα τρακαρισματα της μπεκατσας θα ήταν πολυ συχνο φαινόμενο....

Όποιος έχει κάτσει να δει τις πτησεις αυτών των πουλιων το σουρουπο, βλέπει ότι ξέρει να αποφευγει τα εμπόδια, ανάμεσα σε κλαδια, δέντρα,κλπ.....
Όλα γίνονται "ελεγχόμενα".......

Βέβαια αλίμονο αν δεν γινόταν αυτό, εξάλλου την νυχτα δραστηριοποιούνται....

Για την μέρα δεν το συζητάμε......
Ναι εννοειται οτι αποφευγει τα εμποδια.
Απλα οσο πλησιαζει κατι,τοσο πιο πολυ το χανει απο το οπτικο της πεδιο και μονο τα αντικειμενα που βρισκονται μπροστα και κατω της.

Απλα οσο πλησιαζει κατι,τοσο πιο πολυ το χανει απο το οπτικο της πεδιο και μονο τα αντικειμενα που βρισκονται μπροστα και κατω της.
Παρακάτω βλέπουμε ότι η μπεκάτσα δεν προτιμαει να πεταει σαν "πεταλουδα" αλλά αναγκάζετε να το κάνει....

Άπο ένα άρθρο για αυτό το πουλι:

Η οπτική της γωνία έχει εύρος μικρότερο από 360 μοίρες, με μια γωνία περίπου 270 μοιρών στο κατακόρυφο επίπεδο. Ετσι, η μπεκάτσα βλέπει πολύ καλά μπροστά της, γύρω της και… πίσω της, αλλά δεν βλέπει… από κάτω της!
Και για να αντισταθμίσει αυτήν την αδυναμία της, για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τον χώρο από κάτω της, πρέπει αναγκαστικά… να ταλαντεύσει την πτήση της. Γι’ αυτό ακριβώς μια μπεκάτσα που πετάει είναι σαν να «χορεύει»!

Καλησπέρα, απογευματινό καρτεράκι ατουφέκιστος σήμερα. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν πέρασαν καν μικρόπουλα στον ουρανό. Δεν πειράζει όμως: το απόγευμα έιχε μαλακό καιρό και τα σύννεφα πήραν ωραία τρανταφυλλί χρώματα, σκέτη απόλαυση!

Καλησπέρα, απογευματινό καρτεράκι ατουφέκιστος σήμερα. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν πέρασαν καν μικρόπουλα στον ουρανό. Δεν πειράζει όμως: το απόγευμα έιχε μαλακό καιρό και τα σύννεφα πήραν ωραία τρανταφυλλί χρώματα, σκέτη απόλαυση!
Σημερα που ημουν για μπεκατσα οι τσιχλες επεζαν σαν τρελες...τις σηκωνε η σκυλα οταν εψαχνε στα πουρναρια....ολες επανω μου ερχονταν...νοτιας εντονος κ συννεφια.

Παρακάτω βλέπουμε ότι η μπεκάτσα δεν προτιμαει να πεταει σαν "πεταλουδα" αλλά αναγκάζετε να το κάνει....

Άπο ένα άρθρο για αυτό το πουλι:

Η οπτική της γωνία έχει εύρος μικρότερο από 360 μοίρες, με μια γωνία περίπου 270 μοιρών στο κατακόρυφο επίπεδο. Ετσι, η μπεκάτσα βλέπει πολύ καλά μπροστά της, γύρω της και… πίσω της, αλλά δεν βλέπει… από κάτω της!
Και για να αντισταθμίσει αυτήν την αδυναμία της, για να μπορέσει να ελέγξει καλύτερα τον χώρο από κάτω της, πρέπει αναγκαστικά… να ταλαντεύσει την πτήση της. Γι’ αυτό ακριβώς μια μπεκάτσα που πετάει είναι σαν να «χορεύει»!
Και γι αυτο μαλλον ειναι ευαλωτη στο καρτερι....
Αυτο το απο "κατω" ειναι το θεμα.
Δεν ξερω αν ταλαντευεται οντως,αλλα εγω οσες εχω δει και εχω δει πολλες,κατεβαινουν απο το βουνο σαν χαζες με απλωμενα φτερα.
Σκοτωσε με "σου λενε"...
topic.

Και γι αυτο μαλλον ειναι ευαλωτη στο καρτερι....
Αυτο το απο "κατω" ειναι το θεμα.
Δεν ξερω αν ταλαντευεται οντως,αλλα εγω οσες εχω δει και εχω δει πολλες,κατεβαινουν απο το βουνο σαν χαζες με απλωμενα φτερα.
Σκοτωσε με "σου λενε"...
topic.

Δεν πετανε ολες το ιδιο κ αυτό εξαρτάται από την μορφολογία του τόπου...
Απο που έρχονται, προς τα που θέλουν να κατευθυνθούν κλπ...

Μαλλον δεν έχεις δει μπεκάτσες να κατεβαίνουν από τον βουνό προς τον κάμπο σαν στούκας κ με το γνωστό "σπασμωδικο" πεταγμα......

Last edited:
Ανήμερα Χριστούγεννα δεν είχε κυνήγι, λόγω χρονιάρας ημέρας με οικογενειακό τραπέζι και τα συναφή...
Την Κυριακή όμως το απόγεμα, πήγα πάλι στο γνώριμό μου καρτεράκι...
Είχε τα μισά τσιχλάκια από την Παραμονή των Χριστουγέννων (που έπιασα το όριο), αλλά και πάλι ήτανε τόσα, ώστε να απολαύσω αρκετές, όμορφες ντουφεκιές...!
Έτσι λοιπόν, 15 κάτω, εκ των οποίων οι 11 στο γιλέκο!
Μια χαρά!

Last edited:
Ανήμερα Χριστούγεννα δεν είχε κυνήγι, λόγω χρονιάρας ημέρας με οικογενειακό τραπέζι και τα συναφή...
Την Κυριακή όμως το απόγεμα, πήγα πάλι στο γνώριμό μου καρτεράκι...
Είχε τα μισά τσιχλάκια από την Παραμονή των Χριστουγέννων (που έπιασα το όριο), αλλά και πάλι ήτανε αρκετά για να απολαύσω αρκετές όμορφες ντουφεκιές...!
Έτσι λοιπόν, 15 κάτω, εκ των οποίων οι 11 στο γιλέκο!
Μια χαρά!
Με πρόχειρους υπολογισμούς πρέπει να είσαι πρώτος στις τουφεκιές κυνηγιου για φέτος ως τώρα.
Πόσα φυσίγγια υπολογίζεις να έχει ρίξει ως τώρα;

Έχω δει 3 φορες να στουκαρουν σε καλώδιο του ΟΤΕ!!!! Και άλλη μια σε φράχτη. Αυτές στο καλώδιο πέρα από την τρομαρα που πήραν συνέχισαν κανονικά. Αυτή στο φράχτη σκοτωθηκε.

Έχω δει 3 φορες να στουκαρουν σε καλώδιο του ΟΤΕ!!!! Και άλλη μια σε φράχτη. Αυτές στο καλώδιο πέρα από την τρομαρα που πήραν συνέχισαν κανονικά. Αυτή στο φράχτη σκοτωθηκε.
Τα παλιά χρόνια, όταν χιόνιζε αποβραδίς το επόμενο πρωί οι παππούδες έπαιρναν με τη σειρά τα τηλεγραφόξυλα και έβρισκαν νεκρές μπεκάτσες, που είχαν χτυπήσει πάνω τους.
Καμιά φορά έβρισκαν και μπεκάτσες με κολλημένη τη μύτη στο παγωμένο έδαφος.

Εσεις εχετε ξεφυγει... πάνε οι μπεκατσες και πεφτουν ταβλα μπροστα σας! Ετσι γινομαι και εγω μπεκατσας! Σκανε σε κολωνες, φράχτες, στα κεφάλια σας .sarcastic....Ετσι οπως το πατε την ωρα που φορτώνετε το αμαξι να φυγετε, θα μπουκαρει λαγος στο πορτ μπαγκαζ! Απορω γιατι πατε για κυνηγι...ανοιξτε απλα παραθυρο, βαλτε το τσουκαλι στο ματι της κουζινας, και θα ερθει η μπεκατσα να στουκαρει στην κατσαρολα ετοιμη ξεπουπουλιασμενη!

Εχω βρει μπεκατσα στην πολη μεσα στον πεζοδρομιο διπλα απο στυλο της Δεη η οποια κτυπησε στα συρματα

@Θοδωρής-Εύβοια
Ρε φιλερακι!!!
Σοβαρα τωρα;;;
Πηγε να σου βγαλει η μπεκατσα το ματι;.hair.

Τυχερος εισουν στην ατυχια σου
Φανταζεσαι να χε σκυψει εκεινη την ωρα να παρεις καμια τσιχλα και να καρφωνοταν αλλου;.yel..love..sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back