Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
μπράβο ρε τούφεκε !
Φαρμακείο είσαι!!!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ήταν καλά σήμερα! Ελπίζω να με παρηγορησετε όταν θα έρθει και η ημέρα του Αγίου κλαμπανιστη γιατί θα ερθει..

Γιατι φοβοταν μην του τις ματιασεις ?
Ελα μωρε παπ@ριες αμα του ελεγες να αγορασεις κανενα τενεκε με λαδι
θα σου εβαζε και πολυθρονα στο λιοστασι για πριβε καρτερι
Αμα ειναι κομπλεξικος ο αλλος ακρη δεν βγαινει
Έχουνε δει μαλακες τα μάτια μας τόσα χρόνια και έχουμε ακούσει παπαριες απίστευτες! Να μαζεύει χόρτα ο άλλος και να βρίζει γιατί τον εσκιαξαν οι τουφεκιες 200 μέτρα μακριά. Αν θέλει ο άλλος να μην πατάς στο λιοστασι να το φράξει. Περίφραξη απαγορεύεται να την παραβιασεις.

Στα μερη σου ηρθα και εγω και δεν βγηκα χαμενος...η ζέστη ειδικα μετα τις 9 ηταν απιστευτη....κοτσυφια αρκετα αν και ειχα πολλα κλαμπανιασματα και δεν χουφτωσα αρκετα (2 μονο)....Αστοχιες μπολικες αλλα ολα ωραια!

Για δώσε στίγμα στο περιπου. Επεσε τουφεκιδι στα καρτερια στο διπλανό κομμάτι απο εκει που περπατουσα.Λες να ήσουν εκεί γυρω??? Πάντως είναι πολύ παραξενο. Πάντα από εκεί βαράνε στα πρωινά καρτερια και εκεί που συνήθως περπατάμε ,400 μέτρα πιο δίπλα, δεν πετάει τίποτα αλλά οι θαμνοι είναι συνήθως φορτωμένοι πουλια!

Μπράβο Στέφανε...
Καρτέρι αυτά και μόνος σου?
Περπατητο φιλε, δυστυχως δεν γνωριζω τα καρτερια στην ευρυτερη περιοχη, και ετσι επιλεγω περπατημα... Δεν ειμαι και πολυ της υπομονης.big smile.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ήταν καλά σήμερα! Ελπίζω να με παρηγορησετε όταν θα έρθει και η ημέρα του Αγίου κλαμπανιστη γιατί θα ερθει..
Μην φοβασε ρε Δημητρηηη.....
Αστοχίες πάντα θα υπάρχουν....
Αλλά ο κλάμπανος είναι βαριά κουβέντα για το bell...

Περπατητο φιλε, δυστυχως δεν γνωριζω τα καρτερια στην ευρυτερη περιοχη, και ετσι επιλεγω περπατημα... Δεν ειμαι και πολυ της υπομονης.big smile.
Εύβοια φίλε; αν επιτρέπεται..
Εγώ σήμερα Μάνδρα, 30 φουσεκια κ πήρα μια τσίχλα. Δεν ξέρω τι είχα πάθει. Ο πατέρας πήρε 7 κ ακόμα γελάει μαζί μου. Σαν να άκουσα κ μερικές τουφεκιες απ τα κλασικά καρτερια εκεί. Αυτά..

Μην φοβασε ρε Δημητρηηη.....
Αστοχίες πάντα θα υπάρχουν....
Αλλά ο κλάμπανος είναι βαριά κουβέντα για το bell...
Καθόλου βαριά. Είπαμε είναι σκούπα και θα σου δώσει πουλιά που δεν θα είσαι 100% πάνω αλλά είναι μέρες που το χέρι απλά δεν παει. Ε τότε και bell με 40 γραμμάρια 11άρια να ρίχνεις τους κλανεις μια μαντρα!

Εύβοια φίλε; αν επιτρέπεται..
Εγώ σήμερα Μάνδρα, 30 φουσεκια κ πήρα μια τσίχλα. Δεν ξέρω τι είχα πάθει. Ο πατέρας πήρε 7 κ ακόμα γελάει μαζί μου. Σαν να άκουσα κ μερικές τουφεκιες απ τα κλασικά καρτερια εκεί. Αυτά..
Ρε συ Κωστα το εχω απορια..Μανδρα που περπατατε? Εχει πολυ πευκο στα σημεια που εχει τσιχλα, και εγω προσωπικα μονο καρτερια εχω υποψιν μου....
Κωστα μην στεναχωριέσαι, το κλαμπανιασμα σε ολους τυχαινει και όχι μονο μια φορα την σεζόν! Καλα να ειμαστε να αφηνουμε τα λεφτακια μας σε φυσεκλικια!..
Περιφερειακη Ενοτητα Ευβοιας ημουν φιλε ναι.yelling.
Υγ: αστειεύομαι φυσικα με την ανωτέρω απάντηση! Καθενους Κωστη..

Ρε συ Κωστα το εχω απορια..Μανδρα που περπατατε? Εχει πολυ πευκο στα σημεια που εχει τσιχλα, και εγω προσωπικα μονο καρτερια εχω υποψιν μου....
Κωστα μην στεναχωριέσαι, το κλαμπανιασμα σε ολους τυχαινει και όχι μονο μια φορα την σεζόν! Καλα να ειμαστε να αφηνουμε τα λεφτακια μας σε φυσεκλικια!..
Περιφερειακη Ενοτητα Ευβοιας ημουν φιλε ναι.yelling.
Υγ: αστειεύομαι φυσικα με την ανωτέρω απάντηση! Καθενους Κωστη..
Όπως πας από το Θριάσιο νοσοκομείο προς Δερβενοχωρια, έχει μια μεγάλη ευθεία 1-1,5 χιλιόμετρα πριν το Τιτάν. Ε λίγο πριν πάρεις την αριστερή στροφή στο τέλος της ευθείας, στο δεξί σου χέρι έχει κάτι ελιές κ από κάτω ένα ρέμα. Δεν είναι κάτι αξιόλογο αλλά πάμε για 2 ώρες τ απόγευμα μιας και είναι 10 λεπτά απ το σπίτι μου.

είναι μέρες που το χέρι απλά δεν παει. Ε τότε και bell με 40 γραμμάρια 11άρια να ρίχνεις τους κλανεις μια μαντρα!
Δεν το αποκλείω....
Αν κ αδυνατώ να το πιστεψω για το συγκεκριμένο σε τοοσο μεγάλο βαθμό....
Εκτός κ μιλάμε για κουραση, ξενυχτι κ άλλους παραγοντες που μας επηρεάζουν αρκετα στην σκοπευση μας κλπ...
Η συναντήσαμε τον γκαντέμη του χωριου κ μας είπε καλό κυνήγι φίλε χαχαχα

Παω αποψε σε απογευματινο,κοντα στο χωριο,με το ποζε,60cm και τσοκ 5 και 3 (αυτα εχει μονο για εσωτερικα).
Λεω θα αρχισουν να περνανε κλασικα το τελευταιο τεταρτο και κοντα.Τ συνηθισμενα δηλαδη,γι αυτο και η επιλογη του οπλου.
Ελα ομως που αρχισαν απο τις 16:30 και το "εληξαν" στις 5 και 20.:mad:
Αρκετα εως πολλα πουλια,ψηλωμενα ομως,Καρτερι απο τα παλια....
9 πουλια,αλλα με το κοντοκανο,πηγε το κλαμπανι συννεφο,μαζι με τους εξαψαλμους.

ΥΓ:Αν ας πω,οτι μου ηρθε απο πισω αριστερα μια κωλομπεκατσα και με "τρακαρε" στο αριστερο μου ματι,τι θα μου πειτε???
Ξαπλωσα χαμω απο τον πονο..
Αφου ηρθαν απο τα διπλανα καρτερια γιατι νομιζαν οτι μου την "εσκασε" κανα γουρουνι...Με ακουσε ολο το βουνο...
Μου ηρθε να παω στην απεναντι πλαγια,στις ελιες που εκατσε και να την "καρυδωσω"...
Κατακοκκινο το "λευκαδι" του ματιου....

Από τη μια οι ελιές, από την άλλη οι βροχές και η κακοκαιρία, δεν είχα καταφέρει για 22 μέρες να πάω για τσίχλες! Την Παρασκευή λοιπόν το απόγευμα που πήγα στο χωριό, πήγα στο καρτέρι, γύρω στις 4.10' ... Η κατάσταση εντελώς απογοητευτική, οι τσίχλες άφαντες !!! Μέχρι τις 5.20' δεν φάνηκε καμιά ! Τα επόμενα 15-20 λεπτά πρέπει να πέρασαν μόνο 7-8 συνολικά, κοντά - μακριά. Μόνο 3 τουφεκιές (απελπισίας) μπόρεσα να ρίξω (1 Lambro classic dispersante και 2 Direct 32, με το Baikal). Η μια τσίχλα έπεσε. Καμιά 20αρια μέτρα πίσω μου, στην από πάνω πεζούλα. Δεν πήγα αμέσως να την πάρω, κι όταν πήγα στο τέλος δεν μπόρεσα να τη βρω, Έψαξα ένα 10λεπτό με το φακό αλλά τίποτα! :(
Στη διαδρομή μετά για το σπίτι είδα και 2 μπεκάτσες, που πέρασαν από μπροστά μου διασχίζοντας κάθετα το δρόμο από τα δεξιά μου (ψηλότερα) προς χαμηλότερα μέρη αριστερά μου.
Σήμερα το πρωί έκανα μια μικρή βόλτα, αλλά επίσης απογοητευτική, 3-4 τσίχλες συνάντησα όλες κι όλες, αλλά καμιά δεν μου έδωσε ευκαιρία για τουφεκιά.
Αλλά ... μου συνέβη και κάτι άλλο, περισσότερο απογοητευτικό !!! Κατά τις 9.30' η ώρα, σταματώ για λίγο σε ένα σημείο, και ξαφνικά άκουσα ένα θόρυβο από δεξιά και με την άκρη του ματιού μου είδα μια σκιά (που ήταν 2 όπως φάνηκε εκ των υστέρων), κάτι που έτρεχε σφαίρα προς το μέρος μου και χώθηκε πίσω από κάτι θάμνους (ακισάρους = λαδανιές) 10 μέτρα μπροστά μου. Την επόμενη στιγμή κι ενώ σκεφτόμουν τί μπορεί να ήταν, βλέπω ένα λαγό να βγαίνει πάλι σφαίρα από το θάμνο και με 2-3 πηδήματα πάει προς τα πάνω, ανεβαίνει ένα μικρό τοιχάκι στην παραπάνω πεζούλα, κι εγώ ήμουν χαμηλότερα και τον έχασα από τα μάτια μου. Σε μισό δευτερόλεπτο έγινε όλο αυτό, ξαφνιάστηκα και δεν πρόλαβα να αντιδράσω! Στο λίγο που τον είδα μου φάνηκε πολύ μικρός, κι έτσι είπα δεν πειράζει!
Άναψα ένα τσιγάρο και στάθηκα εκεί 5 λεπτά ακόμη. Πλήρης ησυχία ... Και τη στιγμή που έσβηνα το τσιγάρο, πετάγεται κι ο δεύτερος λαγός (αρκετά μεγάλος), από τον ίδιο θάμνο, σφαίρα καλπάζοντας προς τα δεξιά, προς τη μεριά από όπου είχαν έρθει !!! Ο τόπος γεμάτος θάμνους, ακισάρους και ασπαλάθους και 2 αγριελιές ενδιάμεσα, μια τον έβλεπα μια τον έχανα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, δεν μπόρεσα να βρω σημείο ανοιχτό που να προλάβω να του την ανάψω ... :(
Αν είχα δει καλύτερα στην αρχή και ήξερα ότι ήταν δυο λαγοί (που κυνηγιούνταν), όταν έφυγε μόνο ο ένας, θα ήμουν σε ετοιμότητα και θα φρόντιζα να πάρω καλύτερη θέση, και ίσως κατάφερνα να πάρω τον δεύτερο ... :(

Παω αποψε σε απογευματινο,κοντα στο χωριο,με το ποζε,60cm και τσοκ 5 και 3 (αυτα εχει μονο για εσωτερικα).
Λεω θα αρχισουν να περνανε κλασικα το τελευταιο τεταρτο και κοντα.Τ συνηθισμενα δηλαδη,γι αυτο και η επιλογη του οπλου.

ΥΓ:Αν ας πω,οτι μου ηρθε απο πισω αριστερα μια κωλομπεκατσα και με "τρακαρε" στο αριστερο μου ματι,τι θα μου πειτε???
Αφου ηρθαν απο τα διπλανα καρτερια γιατι νομιζαν οτι μου την "εσκασε" κανα γουρουνι...Με ακουσε ολο το βουνο...
Μου ηρθε να παω στην απεναντι πλαγια,στις ελιες που εκατσε και να την "καρυδωσω"...
Τι λες ρε φιλε;;;

Σοβαρά τωρα;;;

Μάλλον θα φοράω γυαλια ακόμη και με διάφανο φακό.

Τι άλλο θα ακούσουμε από εσένανε...Ούτε η μπεκάτσα δεν άντεξε την παρουσία σου...Εντάξει άμα είσαι και βάζελος θα γλυτώσεις την ψυχική σου υγεία....yel.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back