Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια κοντινη εξορμηση περιξ των Δερβενοχωριων με πολυ υγρασια και ελαφρυ αερακι
Τα πουλια ελαχιστα και πολυ τρομαγμενα με χαμηλες πτησεις αναμεσα στα λιοδεντρα
Δεν ξερω αλλα για την εποχη εχουν μειωθει σε μεγαλο βαθμο
image.png

Φυσικά κ δεν απαγορευεται.....

Δυστυχώς είναι κάποιοι που όχι μόνο κυνηγούς αλλά ουτε κ πουλι πετουμενο δεν θέλουν στο χωράφι τους...
Ας το φραξουν με ψηλό πλεγμα να μην τους ενοχλεί κανεις...

Ο κυριος αυτός τι ακριβώς επικαλέστηκε?

Πρώτο περπατητό για φέτος με τους 2 κολλητούς και παρά το νοτιά κάτι έγινε. Πονηρά πολύ τα πουλιά και πιασμένα σε διαφορετικά σημεία απ'ότι συνήθως. Εμφανίστηκαν και δύο μικρά μπουλούκια κόκκινες. Τα Super Tordo μου άρεσαν πολύ το πρωί. Ακαριαία σκοτώματα και γεμάτη τουφεκιά χωρίς να ενοχλεί. Στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας όλα αυτά.
MWrIBV5.jpg

Καλησπέρα παιδιά Χρόνια πολλά!
Μια ερώτηση...απαγορεύεται το κυνηγι μέσα σε ελαιώνες??όταν έχει μαζευτεί ο καρπός..ρωτάω διότι είχα έναν διαπληκτισμο το πρωί....
Ευχαριστώ
Οχι δεν απαγορευεται.
Γιατι τι σου ειπαν?Μερος?

Ακουστε κ αυτό....
Λίγο ασχετο αλλά σχετικό.....

Πριν λίγα χρόνια με τις μεγαλες φωτιές εδώ στα μέρη μου βρήκε απαγόρευση κυνηγίου για 3 χρόνια(και δικαιως, δεν το συζητώ αυτό).
Βγήκε το Δασαρχείο τις επόμενες μέρες κ τοποθετησε αρκετές πινακίδες, τις γνωστές κίτρινες που αναγράφουν
"Απαγορευεται η Θήρα, Δ/νση Δασών"

Τι λέτε πως έκαναν 2-3 εξυπνάκηδες?

Βρήκαν την ευκαιρία κ έβγαλαν λίγες κ τις φυτεψαν μέσα στην "ξέφραγα" χωραφια τους για να παραπλανήσουν κ να απωθήσουν τους κυνηγούς.......

Ε δεν νομίζω να πρωτοτυπησαμε εμείς εδώ περα πανω σε αυτό....
Ίσως να εχει γίνει κατι παρομοιο κ σε άλλες περιοχες....

Για αυτό κ πρεπει παντα να ενημερωνόμαστε για τυχόν απαγορεύσεις απο τις γνωστές κ έγκυρες πηγες κ να μην πιστευουμε ότι βλέπουμε η να ακουμε ότι μας λένε......

Για μαύρες δεν ξυπνησα τελικα. 8 με 11 περπατητο μόνος μου γιατί έπεσε πολύ κραιπάλη από την παρέα χθες. 41 φυσίγγια csb32 no9 εριξα. Όσα έπεσαν τα βρηκα.
Στα μερη σου ηρθα και εγω και δεν βγηκα χαμενος...η ζέστη ειδικα μετα τις 9 ηταν απιστευτη....κοτσυφια αρκετα αν και ειχα πολλα κλαμπανιασματα και δεν χουφτωσα αρκετα (2 μονο)....Αστοχιες μπολικες αλλα ολα ωραια!

Φυσικά κ δεν απαγορευεται.....

Δυστυχώς είναι κάποιοι που όχι μόνο κυνηγούς αλλά ουτε κ πουλι πετουμενο δεν θέλουν στο χωράφι τους...
Ας το φραξουν με ψηλό πλεγμα να μην τους ενοχλεί κανεις...

Ο κυριος αυτός τι ακριβώς επικαλέστηκε?
Τον ενόχλησε που μπήκα στο χωράφι του κτλ και λέει απαγορεύεται σε ελαιώνες κτλ.Του εξήγησα ότι δεν απαγορεύεται όταν είναι μαζεμένες οι ελιές όμως σέβομαι τη περιουσία του και φυσικά θα αποχωρήσω από τη περιουσία του.Όμως δε μπορώ να ακούω και παπ....ες περί απαγορευσεων. Τέλος πάντων απλά ήθελα μια επιβεβαίωση διότι γνωρίζω ότι σε αμπέλια, καλλιέργειες κτλ δε μπαίνω ποτέ μόνο όταν έχουν μαζέψει τον καρπό και φυσικά μπαίνω χωρίς να κάνω ζημιά σε κανενός τη περιουσία.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Καλησπέρα παιδιά Χρόνια πολλά!
Μια ερώτηση...απαγορεύεται το κυνηγι μέσα σε ελαιώνες??όταν έχει μαζευτεί ο καρπός..ρωτάω διότι είχα έναν διαπληκτισμο το πρωί....
Ευχαριστώ
Περιοδος συγκομιδης μπορει να θεωρηθει πως ειναι απο τον Σεπτέμβριο (αγουρέλαιο) μεχρι και Γεναρη...το 80% των τσιχλοτοπων στα "πεδινα" ειναι ελαιωνες και περιξ αυτων...
Διαπληκτισμοί δεν χρειαζονται αν ενοχλείται κάποιος μπορει να καλεσει την αστυνομία..
Προσωπικα πλεον σε ηλιθιους τυπου "εδω απαγορεύεται" κτλ δεν απαντω καν....σαν να μην τους βλεπω..Το βελτιστο ειναι να τουφεκισεις αν πεταχτει τσιχλακι ακομα και οσο σου μιλανε....

δε μπαίνω ποτέ μόνο όταν έχουν μαζέψει τον καρπό
Έτσι πρεπει κ μπράβο σου!!!!

Από ανέκαθεν το απέφευγα αυτό, κ πηγενα σε περιοχες που δεν είχαν ελαιόδεντρα....
Και μπορεί από 11χρ να μπήκα μεσα στα οπλα κ έτσι να έχω κ μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό μου..........

Αλλά.....όπως έλεγε κ ο παππους μου
"Είναι γλυκο το γαργαλίκι(σκανδάλη)".......
και μπορεί να "στραβωθεις" στην θέα του θηράματος..κλπ.......
Ο διάολος έχει πολλα ποδάρια.........

Στα μερη σου ηρθα και εγω και δεν βγηκα χαμενος...η ζέστη ειδικα μετα τις 9 ηταν απιστευτη....κοτσυφια αρκετα αν και ειχα πολλα κλαμπανιασματα και δεν χουφτωσα αρκετα (2 μονο)....Αστοχιες μπολικες αλλα ολα ωραια!
Μπράβο Στέφανε...
Καρτέρι αυτά και μόνος σου?

Τον ενόχλησε που μπήκα στο χωράφι του κτλ και λέει απαγορεύεται σε ελαιώνες κτλ.Του εξήγησα ότι δεν απαγορεύεται όταν είναι μαζεμένες οι ελιές όμως σέβομαι τη περιουσία του και φυσικά θα αποχωρήσω από τη περιουσία του.Όμως δε μπορώ να ακούω και παπ....ες περί απαγορευσεων. Τέλος πάντων απλά ήθελα μια επιβεβαίωση διότι γνωρίζω ότι σε αμπέλια, καλλιέργειες κτλ δε μπαίνω ποτέ μόνο όταν έχουν μαζέψει τον καρπό και φυσικά μπαίνω χωρίς να κάνω ζημιά σε κανενός τη περιουσία.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Γιατι φοβοταν μην του τις ματιασεις ?
Ελα μωρε παπ@ριες αμα του ελεγες να αγορασεις κανενα τενεκε με λαδι
θα σου εβαζε και πολυθρονα στο λιοστασι για πριβε καρτερι
Αμα ειναι κομπλεξικος ο αλλος ακρη δεν βγαινει

Status
Not open for further replies.
Back