Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χαίρομαι πολύ που βρέθηκε κι ένας συνάδελφος (και μακάρι όχι μόνον αυτός) να μάς πει ότι δεν υστερούν σε τίποτα απολύτως τα 24άρια skeetοφούσεκα (ή trapοφούσεκα) στο τσιχλοκυνήγι, και μάλιστα, διαπιστώνοντάς το στην πράξη, και σε μία ημέρα ιδιαιτέρως παγερή και "δύσκολη" καιρικά...!
Προσωπικά, τις λατρεύω τις σκοπευτικές γομώσεις (24 & 28 γραμμάρια) στα τσιχλοκάρτερά μου, ακόμη και στις κυργιαρίνες...! Τις βρίσκω απολύτως επαρκείς για τα τσιχλοκότσυφα και ιδιαίτερα "ξεκούραστες" τόσο για τον ώμο μου, όσο και για τα ίδια τα δικαννάκια μου...! Και οικονομικές για την τσεπούλα μου...!
Ζήτω οι σκοπευτικές γομώσεις και τα σκοπευτικά φουσεκάκια στο τσιχλοκυνήγι (κι όχι μόνο) λοιπόν!!! Ζήτω!!!
Καλημέρα Νίκο
Θα σου πω πως σε παρέα 3 ατόμων οι δύο μας με καραμπινες και ο ένας με ένα παλιό ισπανικό πλαγιόκανο όταν κάνουμε περπατητά στη τσίχλα εμείς ρίχνουμε 32γρ,33γρ σκαγια με τις καραμπίνες και ο φίλος με το πλαγιοκανο μόνο skeet 24gr και μας κάνει ξεφτίλες! Δε ντρέπομαι να πω πως όχι μόνο βαράει τα περισσότερα θηράματα αλλά κάνει και τις ποιο εντυπωσιακές τουφεκιές! Πρόσφατα πήρε λαγό μπροστά μας με....24γρ. ...εγώ έχω αναθεωρήσει πολλά σχετικά με τα 24γρ και τα 28γρ...

όλα ειναι σχετικά Αλέξανδρε,,και εγώ έχω κρατήσει ( άλλο πώς το σκότωσα μετά ) γουρούνι με Νο7 σε πολύ κοντινή απόσταση ενώ κυνηγούσα φάσσα λίγο έξω απο Τρίπολη,δεν είναι ο κανόνας όμως,τα πάντα έχουν τα όρια τους !

Χαίρομαι πολύ που βρέθηκε κι ένας συνάδελφος (και μακάρι όχι μόνον αυτός) να μάς πει ότι δεν υστερούν σε τίποτα απολύτως τα 24άρια skeetοφούσεκα (ή trapοφούσεκα) στο τσιχλοκυνήγι, και μάλιστα, διαπιστώνοντάς το στην πράξη, και σε μία ημέρα ιδιαιτέρως παγερή και "δύσκολη" καιρικά...!
Προσωπικά, τις λατρεύω τις σκοπευτικές γομώσεις (24 & 28 γραμμάρια) στα τσιχλοκάρτερά μου, ακόμη και στις κυργιαρίνες...! Τις βρίσκω απολύτως επαρκείς για τα τσιχλοκότσυφα και ιδιαίτερα "ξεκούραστες" τόσο για τον ώμο μου, όσο και για τα ίδια τα δικαννάκια μου...! Και οικονομικές για την τσεπούλα μου...!
Ζήτω οι σκοπευτικές γομώσεις και τα σκοπευτικά φουσεκάκια στο τσιχλοκυνήγι (κι όχι μόνο) λοιπόν!!! Ζήτω!!!
Το εχω πει παρα πολλες φορες αυτο Νικολαε
Αλλα μην ξεχνας οτι ο περισσοτερος κοσμος εκει ριχνει με καραμπινες στο κυνηγι
Αρκετες εχουν προβκηματα με τα 28αρια ποσον μαλλον τα 24αρια
Επιπλεον δεν κραταει αλλα αποθεματα για το δικαννο και αλλα για την καραμπινα
Περνει κατι που ριχνει και με τα δυο ειδη οπλων
Και τελος ειναι και το ψυχολογικο θεμα που θελει χρονο προσαρμογης

Πολυς κοσμος που ασχολειτε με το σκοπευτηριο η κυνηγαει επι το πλειστον με δικαννα ξερει ηδη την δυνατοτητα αυτων των φταιγγιων

Η δικη μου φετινη επιλογη -500 φυσιγγακια- για την τσιχλα ειναι 24γρ νουμερο 9μιση

Πουλακια να ερθουν οταν θα ξεκινησουμε αυτο το κυνηγι μονο

Και ποιος ο λογο; Να κυνηγας με 12αρι παρε ενα 20σαρι με 24/28 γρ. Κανης θαυματα
Θαυματα κανεις
Αλλα με το ενα θα ριχνεις αφξημενα φορτια ενω στο αλλο ελαφρυα
Επιπλεον με το ενα θα πληρωνεις πολλα παραπανω σε αξια φυσιγγιων ενω με το αλλο την πιο χαμηλη
Και τριτον ποιος ο λογος να πας να αλλαξεις διαμετρημα και να χασεις λεφτα σε νεα αγορα και πωληση μεταχειρισμενου εχοντας σαν κριτηριο το διαμετρημα

Αν το γουσταρεις το 20αρακι τοτε το περνεις
Δεν βαζεια κριτηριο ποσα γραμαρια θα ριχνεις αλλα την καυλα που σου δινει το κρατημα του το ζυγισμα του και η ντουφεκια του

Θα σου πω πως σε παρέα 3 ατόμων οι δύο μας με καραμπινες και ο ένας με ένα παλιό ισπανικό πλαγιόκανο όταν κάνουμε περπατητά στη τσίχλα εμείς ρίχνουμε 32γρ,33γρ σκαγια με τις καραμπίνες και ο φίλος με το πλαγιοκανο μόνο skeet 24gr και μας κάνει ξεφτίλες! Δε ντρέπομαι να πω πως όχι μόνο βαράει τα περισσότερα θηράματα αλλά κάνει και τις ποιο εντυπωσιακές τουφεκιές!
Δεν θα σταθω στα γραμμάρια διότι τα έχουμε ξαναπεί...
Να πεις στον φίλο σου απο εμενα, ευγε για την επιλογή του οπλου....

Τα βλέπεις Αλέξη(Berben) που όλα είναι θέμα συνήθειας??Τι λέγαμε χτες??
Πιάνω το ποστ του συνονοματου σου από τα "μαλλιά" γιατί δεν θέλω να αποκομίσεις λάθος εντυπωσεις στα πρωτα σου βήματα με αυτο..
Αν σου ταιριάζει η όχι εσυ θα το δεις, αλλά να λεμε κ την πραγματικοτητα...

Πρόσφατα πήρε λαγό μπροστά μας με....24γρ. ...
Οχι που θα τον χάριζε... Δεν έχει να κάνει με το βάρος των σκαγίων...
Και το 410 δίνει αυτή την δυνατότητα υπό προυποθέσεις.....

Όλα είναι θέμα γούστου τρόπου κυνηγιού και τσέπης και σίγουρα όταν μιλάμε για φυσίγγια λίγων γρ σκοπευτικής ικανότητας του καθενός μιλώντας πάντα για κυνηγούς που θέλουν να έχουν δύο η τρία διαφορετικά φυσίγγια μαζί τους όταν κυνηγούν με όλους τους καιρούς γιατί τα 24 και 28 δεν είναι για όλους τους καιρούς τα εμπορικά πάντα στην ιδιογομωση μπορείς να το φτιάξεις το έργο.

Τι cal.20 ρε παιδια, στην Ελλάδα βρίσκεστε! Θα δίνεται ενα 10€ το κουτακι στα φυσιγγια για τσιχλα?
Για εμενα αυτός είναι κ ο λόγος που δεν πουλανε όσο θα έπρεπε τα μικρά διαμετρηματα στην χώρα μας...
Το όπλο αντε κ το πηρες...αν δεν γεμίζεις μάλλον ξεχνάς την τσίχλα... .
Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να κάνει κάποιος την απόπειρα vα δοκιμάσει κ κάτι άλλο εκτός του cal.12...

Έλεγε σε ένα βίντεο με παρουσιαση ενός όπλου cal. 20 ο Μπουρατζής ότι έρχονται οι Ιταλοί στο μαγαζί του κ του λένε γιατί εσείς οι Έλληνες δεν ξεκολάτε απο το cal.12, Δεν βλέπετε εμάς που χρησιμοποιούμε μικρά διαμετρηματα κλπ...

Ναι ρε Ιταλε(και κυριε Μπουρατζη)αλλά τι τιμές έχουν εκει.......

Αλλά τι λεω.. Και με τις αυξήσεις στα 12αρια φυσίγγια εκεί θα καταντήσουμε κ εμεις......κοντευουμε..........topic.

Last edited:
Θαυματα κανεις
Αλλα με το ενα θα ριχνεις αφξημενα φορτια ενω στο αλλο ελαφρυα
Επιπλεον με το ενα θα πληρωνεις πολλα παραπανω σε αξια φυσιγγιων ενω με το αλλο την πιο χαμηλη
Και τριτον ποιος ο λογος να πας να αλλαξεις διαμετρημα και να χασεις λεφτα σε νεα αγορα και πωληση μεταχειρισμενου εχοντας σαν κριτηριο το διαμετρημα

Αν το γουσταρεις το 20αρακι τοτε το περνεις
Δεν βαζεια κριτηριο ποσα γραμαρια θα ριχνεις αλλα την καυλα που σου δινει το κρατημα του το ζυγισμα του και η ντουφεκια του
Οντος το οικονομικο ειναι ενα θεμα στο 20σαρι

Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια λόγο ενασχόλησης περισσότερων με το σκοπευτήριο και οικονομικής στενότητας να πάμε σε λύσεις του τύπου αυτό κάνει για όλα είτε φυσίγγι είτε τσοκ είτε όπλο είτε σκυλί .Η πραγματικότητα είναι πως όταν θέλεις να παίρνεις τα μέγιστα από το κάθε τι το κάθε τι κάνει για αυτό το οποίο έχει κατουσιαν δημιουργηθεί και το σκοπευτικό φυσιγγι είναι για σκοποβολή το κοντοκανο για κοντινή γρήγορη βολή το μακρυκανο για πιο μακρινή επειδή βοηθά η σκοπευτική γραμμή εξίσου και τα τσοκ όπως και το κάθε σκυλι οποία έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί το κάθε τι για το ανάλογο θα είναι πάντα ο πιο κερδισμένος τα υπόλοιπα είναι καθαρά υποκειμενικό φύσεως άποψης που έχουν τις προσωπικές και μόνο παραμέτρους του κάθε ενός .Γι'αυτό ας δοκιμάζει ο κάθε ένας και ας ρίχνει με ότι έχει επιτυχίες αυτός γιατί οι έξοδοι και τα θηράματα και οι ευκαιρίες δεν είναι όπως παλιά .Σωστος είναι όποιος ρίχνει ντουφέκια και θήραμα και το βρίσκει κιόλας και ας έχει ότι όπλο με ότι σκύλο ότι φυσίγγι θέλει αρκεί να κυνηγά βάση νόμου .

Για εμενα αυτός είναι κ ο λόγος που δεν πουλανε όσο θα έπρεπε τα μικρά διαμετρηματα στην χώρα μας...
Το όπλο αντε κ το πηρες...αν δεν γεμίζεις μάλλον ξεχνάς την τσίχλα... .
Αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να κάνει κάποιος την απόπειρα vα δοκιμάσει κ κάτι άλλο εκτός του cal.12...

Έλεγε σε ένα βίντεο με παρουσιαση ενός όπλου cal. 20 ο Μπουρατζής ότι έρχονται οι Ιταλοί στο μαγαζί του κ του λένε γιατί εσείς οι Έλληνες δεν ξεκολάτε απο το cal.12, Δεν βλέπετε εμάς που χρησιμοποιούμε μικρά διαμετρηματα....

Ναι ρε Ιταλε αλλά τι τιμές έχετε εκει.......

Αλλά τι λεω.. Και με τις αυξήσεις στα 12αρια φυσίγγια εκεί θα καταντήσουμε κ εμεις......κοντευουμε..........topic.
Το 20σαρι θελει αφοσιωση για να μπορης να λες οτι κυνηγας τα παντα..και φησηκα ιδιογωμοση

Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια λόγο ενασχόλησης περισσότερων με το σκοπευτήριο και οικονομικής στενότητας να πάμε σε λύσεις του τύπου αυτό κάνει για όλα είτε φυσίγγι είτε τσοκ είτε όπλο είτε σκυλί .Η πραγματικότητα είναι πως όταν θέλεις να παίρνεις τα μέγιστα από το κάθε τι το κάθε τι κάνει για αυτό το οποίο έχει κατουσιαν δημιουργηθεί και το σκοπευτικό φυσιγγι είναι για σκοποβολή το κοντοκανο για κοντινή γρήγορη βολή το μακρυκανο για πιο μακρινή επειδή βοηθά η σκοπευτική γραμμή εξίσου και τα τσοκ όπως και το κάθε σκυλι οποία έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί το κάθε τι για το ανάλογο θα είναι πάντα ο πιο κερδισμένος τα υπόλοιπα είναι καθαρά υποκειμενικό φύσεως άποψης που έχουν τις προσωπικές και μόνο παραμέτρους του κάθε ενός .Γι'αυτό ας δοκιμάζει ο κάθε ένας και ας ρίχνει με ότι έχει επιτυχίες αυτός γιατί οι έξοδοι και τα θηράματα και οι ευκαιρίες δεν είναι όπως παλιά .Σωστος είναι όποιος ρίχνει ντουφέκια και θήραμα και το βρίσκει κιόλας και ας έχει ότι όπλο με ότι σκύλο ότι φυσίγγι θέλει αρκεί να κυνηγά βάση νόμου .
Ετσι ειναι ...αλλα κουβεντα κανουμε δεν επηβαλη κανενας την αποψη του

σχεδόν μόνιμα περπατητό 24γρ σκητ #9 1/2 Φ 1,90 και 28 γρ (το πολύ# 8 1/2)
μέχρι 31γρ στα τσιχλοκότσυφα
ΟΧΙ τραπ 24γρ #7 1/2 Φ2,41 αραιώνει πολύ η τουφεκιά

Δημαινα σημερα πολλη πολλη κοσμο λιγα τα πουλια με πολλη ζορι 2 ατομα 11 στο σακιδιο, δεν εχει ενω πριν 10 μερες ειχε αρκετα ως πολλα.
Τοσο καιρο με τοσα οπλα που μαζευονται στα δημαινα λιγο λιγο τελειωσαν τα πουλια αδειασε ο τοπος να δουμε εαν θα πεσουν φρεσκα τωρα απο καμια μετατοπιση

Καλησπέρα σας,

Έξοδος στο Μόδι με δύο ακόμα άτομα το Σάββατο. Πρώτη φορά για εμένα στο εν λόγω μέρος (για το οποίο άκουγα και διάβαζα πολλά όμορφα πράγματα). Κόσμο είχε, κρύο είχε, βροχή είχε.. Από πουλάκια πάλι.... Λίγα πράγματα, παρόλο που περίμενα ότι με χιονισμένα τα βουνα τριγύρω και με κρυό η μέρα θα πήγαινε καλά. Δυστυχώς έπεσα έξω στην πρόβλεψη και το μόνο που καταφέραμε ήταν 15 πουλάκια εκ των οποίων 2 κοτσιφάκια. Στο πρωινό λίγα τα πουλάκια και ότι κάναμε το κάναμε στο περπάτητο. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να είναι καλύτερα τα πράγματα πάντως.

ο μίνι χιονιάς μας μπέρδεψε όλους,

κάποια μέρη ευνοήθηκαν και κάποια όχι,,χθες σε σημείο που κάνεις όριο για πλάκα πήρα δύο τσίχλες και αυτές ήταν όλες πάλι καλά που΄ρεφαρα στο απογευματινό και δικαιολόγησα τα 560χλμ που έγραψα,ποντάρεις όμως στο να βρεις τα πουλιά,αυτό είναι το ωραίο !

καρτέρια εντός αττικής κάηκαν ειδικά στο απογευματινό

έφαγα τις σούβλες μου στα Καμμένα Βούρλα και γύρισα πίσω :)

καρτέρια εντός αττικής κάηκαν ειδικά στο απογευματινό
Περιξ Αττικης υπαρχουν σημεια που καίγονται στο απογευματινό, και περιοχες που περπατας 3ωρες και παιρνεις 5 πουλιά!
Αντε βγαλε ακρη τωρα με τα μουρλοπουλα αυτα!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back