ΠΥΡ-ΚΑΛ

Δεν ξέρω... αλλα ψάχνω γενικά ότι γράφει στο άρθρο λεει είναι γερμανικό αλλα καταζκευαζοταν στον Υμηττό..instant image hosting
Μονοπωλιακό καρτελ εν έτει 1908. Και σ' αυτό οι πρώτοι διδάξαντες;
Δοξασμένη Ελλάδα...
 
Εχω την αισθηση οτι την κατω βολτα την πηραν οταν απο ιδιωτικη εταιρια εγινε κρατικη. Οπως και καθε τι κρατικο, πηρε την κατηφορα.
Εδω καταστρέφουν την ΔΕΗ με 11 εκατομμύρια πελάτες και την ΠΥΡΚΑΛ θα άφηναν.
 
Το κράτος θα έπρεπε να ασχολείται με τα σώματα ασφαλείας, υγεία, εκπαίδευση και να δημιουργεί κανονιστικά πλαίσια για τα υπόλοιπα.
Και αυτά με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται, σκατά τα έκανε.
Τι περιμένετε επιπλέον ;;;
Ζωή σε λόγου μας ...
 
Last edited:
Τίποτε που ανήκει στο κράτος δεν διαχειρίζεται σωστά και δεν εκτιμάτε από τους περισσότερους απλό γιατί δεν λογοδοτεί κανείς για τίποτε και αν συμβεί αυτό θα βρει το μπελά του αυτός που έχει κάνει τι λιγότερη ζημιά .
 
Εννοείται όλοι μας φίλε αλλά δυστυχώς όλοι τα κάνουν όλα σωστά σε αυτόν τον τόπο μόνο που δεν τους έχει μάθει κανείς πιο ειναι το σωστό επομένως σωστό είναι ότι βολεύει τον καθένα και όποιος μπορεί να καταχραστεί κάτι χωρίς να πληρώσει τη νύφη το κάνει και αυτή είναι η πλειοψηφία του λαού μας γι'αυτό είμαστε έτσι κιόλας το χω δει το έργο δεκάδες φορές και από άνθρωπος που είναι και πρωταγωνιστές της εντιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των άλλων και στο τέλος δε γαμιεται το κλασικό ρητό
 
Αυτό το <<κράτος>>,ποιοι είναι;
Τι είναι ... όχι ποιοι είναι.

Το κράτος είναι οργανωμένη πολιτική οντότητα που κατέχει το μονοπώλιο της χρήσης νόμιμης εξουσίας σε μια καθορισμένη γεωγραφική περιοχή. .... Ένα κράτος συνήθως περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανισμών οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να φτιάχνουν και να επιβάλλουν τους κανόνες εκείνους οι οποίοι κυβερνούν τον πληθυσμό μίας κοινωνίας μέσα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια. Το κράτος έχει κυβέρνηση, νόμους και αναγνωρισμένη κυριαρχία.

Ορισμοί υπάρχουν πολλοί ... διάλεξα έναν από τους πολλούς που βρήκα διαθέσιμο στο wiki.

Εν ολίγοις, αυτοί που νομοθετούν, αυτοί που φροντίζουν να εφαρμόζονται οι νόμοι, αυτοί που κοιτούν το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που απονέμουν δικαιοσύνη.
Όποιος διαθέτει μεγαλύτερη εξουσία έχει μεγαλύτερη ευθύνη.

Ποιος τους την έδωσε την εξουσία.
Όλοι εμείς, έτσι ορίζει το κράτος ότι πρέπει να δίνεται η εξουσία.
Ας κάνουν λοιπόν καλά την δουλειά τους.

Κράτος δεν είναι κανένας μας ούτε όλοι μαζί.
Ούτε κανένας από εμάς δεν έχει την ευθύνη της κρατικής λειτουργίας.

Το ότι είμαστε λαός για τα γκράβαρα είναι δεδομένο.
Αυτό δεν μας κάνει συνυπεύθυνους διότι η ψήφος δεν είναι υπογραφή κανενός συμβολαίου.

Ο διαμοιρασμός της ευθύνης οδηγεί στην πλήρη ανευθυνότητα.
 
Mr Πάγκαλος
όλοι μαζί τα φάγαμε ... Σωστό ή Λάθος ;

Σωστό.
Άρα καμία ευθύνη για αυτούς που έφαγαν τα περισσότερα, τα λιγότερα, τα ψίχουλα ή το τίποτα.
Καμία ευθύνη σε αυτούς που τα μοίρασαν.
Πρέπει να λέμε και ευχαριστώ.
Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα ...
 
Φίλε Βασίλη η δημοκρατία που έχει ρίζες ελληνικές σαν πολίτευμα λειτουργεί εφόσον υπάρχει στο λαό παιδεία (αρχές.αξιες.αυξημενο αίσθημα δικαίου.)κτλ.Εαν δεν υπάρχουν μετατρέπεται σε χειρότερο πολίτευμα απ' την μοναρχία .Και διαπιστώνεις ότι αλλά έχεις υποστηρίξει με την ψήφο σου και συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα και στο τέλος σου λέει μου έδωσες εσύ την εντολή να κυβερνήσω.Καλυτερο πολίτευμα η αριστοκρατία του Αριστοτέλη σε κάθε θέση ο αρμόδιος άριστος (κατάλληλοτερος)αποδεδειγμένα όχι όπως τώρα των κομμάτων σε κάθε θέση ο κολλητός η το ξεπληρωμα της επιταγής που λάβαμε προεκλογικά ή των δεκάδων ψήφων που μας εδωσες.Βγηκαμε εκτός θέματος .
 
Back
Top