Αγριόχοιρος

Παιδιά, πιστεύω το υπερ-αναλύεται..
Εγώ δεν κυνηγώ γουρούνια, αλλά νομίζω ο6πως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) χωρες που κυνηγάνε αποκλειστικά με ραβδωτο, έτσι έπρεπε να ήταν και εδώ. Αφού δεν μας επιτρέπουν το ραβδωτο, άρα έπρεπε να γίνεται μόνο χρήση μονοβολου..
Αλλά για να να έχεις κάποια ευστοχία με μονοβολο, πρέπει να έχεις ρίξει Αρκετά φυσίγγια σε Κινούμενο στόχο, ώστε να έχεις κάποια εμπειρία απόστασης στόχου-προσκοπευσης..
Αλλά εδώ εμείς δεν .....κατέχουμε το άθλημα....γι αυτό οι περισσότεροι ρίχνουν δράμια, μπας και "παρουν" μερικά το γουρούνι, και όσα βρουνε τα σκαλιά, και οσα φύγουν χτυπημενα...
Τα πράγματα είναι απλά.....Κατά την ταπεινή μου γνώμη...
 
Παιδιά, πιστεύω το υπερ-αναλύεται..
look who's talking about υπερανάλυση!!!!!!
μπρε συ καλό παιδί, διυλίζεις τον κώνωπα με τις κλασικούρες δικαννάρες σου, με τα κοντάκια και τις μετρήσεις κ.λ.π. κ.λ.π.
και μας την λες για τα δράμια;;;;;;
λες και ζητάμε τίποτα παράλογο! να βαράμε το γρουν' με δράμια στα 150 μ και να πέφτει ξερό! κι ας είναι μικρό γουρουνάκι (κάτω από 149 κιλά)!!!!! .yelling.


πέραν της πλάκας, συμφωνώ μαζί σου!
άλλωστε το 'χω γράψει: το καλύτερο δράμι δεν φτάνει το χειρότερο μονόβολο

σ' όλον τον κόσμο το λειόκανο για αγριόχοιρο έχει κάννη κοντή σλάγκ.hunter.
στην πατρίδα μας έχει κάνη 71 με τσοκάκια ή φουλτσοκ σταθερό, μεγάλη αποθήκη 9+ φυσιγγίων και θαλάμη σούπερ μαγκνουμ! .hair.
μέχρι κι η ακατανόμαστη διαφημίζει μια τέτοια νεροσωλήνα της ως το ιδανικό όπλο για τον Έλληνα γουρουνοκυνηγό!!!!.no.
 
Εννοείται ότι θα κυνηγούσαμε με λειόκανα τα γουρούνια.
Οι λόγοι είναι βασικά το ανάγλυφο του εδάφους και οι μέθοδοι κυνηγίου.
Εξάλλου πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι.
Άσε που σε καμμιά 50αριά χρόνια που θα επιτραπεί το ραβδωτό στην Ελλάδα θα ξεχάσουν να επιτρέψουν τα οπτικά και θα χρειαστεί να περάσουν άλλα 50 χρόνια. :)

ps
Ένα sako 85 πάντως θα το χτύπαγα για δεύτερο όπλο :)
Το αντέχει το ξύλο.

 
Last edited:
Δεν έχω χτυπήσει αγριογουρουνο στο κυνήγι, έχω εκτελέσει πάνω από δέκα για να σφαχτουν. Μια ασπρη γουρούνα 200 κιλών πολύ επιθετική, της έριξα μονοβολο brennecke της rottweil στο κέντρο του μετώπου ψηλά χωρίς να βρει τον εγκέφαλο στα 2 μετρα, έπεσε και πριν πιάσω το μαχαίρι σηκώθηκε στα μπροστινά και προσπάθησε να επιτεθεί. Όταν την γδαραμε βρήκα το μονοβολο σφηνωμένο σε έναν σπονδυλο πίσω από το κρανίο. Αντίθετα δύο άλλα 60αρια με g3 ,το ένα ξερο με βολή από το πλάι στον ώμο, το δεύτερο έπεσε και χτυπιοταν για δύο με τρία λεπτά με διαμπερές στον θώρακα. Παλιά που τα σκοτωναμε με κτύπημα με το πίσω μέρος του τσεκουριου στο μέτωπο όλα πέφτανε ,και συνέχιζαν με σπασμούς άλλα μένανε ξάπλα, ενώ θυμάμαι παιδί ένα αποκεφαλισμενο που τιναζόταν όπως κάποια κοτόπουλα σαν να χοροπηδαγε για κάμποσα δευτερόλεπτα. Συμπέρασμα δικό μου, μάλλον αν δεν προκληθεί ισχυρό σοκ στον εγκέφαλο- νευρικό σύστημα, δεν έχουμε άμεση καταβολή, όσο για την συσχέτιση δραμιων στα γουρούνια με σκάγια στα πουλιά, ας δούμε την αναλογία βάρους του βλήματος με το θήραμα και με πόση διάτρηση φτάνει στα ζωτικά όργανα στην μια ή στην άλλη περίπτωση.
Το πιο «ανωδυνο» σφάξιμο γουρουνιού το έχω δει από πατέρα φίλου. Το γουρούνι ελεύθερο και πεινασμένο. Του έβαλε φαγητό και εκεί που έτρωγε του κάρφωσε ενα δίκοπο μαχαίρι στην καρδια και το εστριψε δεξιά αριστερά. Το ζώο δεν κουνήθηκε καθόλου απλά κατέρρευσε. Όταν το ανοιξαν η καρδια του ήταν σαν τριαντάφυλλο.
 
Το πιο «ανωδυνο» σφάξιμο γουρουνιού το έχω δει από πατέρα φίλου. Το γουρούνι ελεύθερο και πεινασμένο. Του έβαλε φαγητό και εκεί που έτρωγε του κάρφωσε ενα δίκοπο μαχαίρι στην καρδια και το εστριψε δεξιά αριστερά. Το ζώο δεν κουνήθηκε καθόλου απλά κατέρρευσε. Όταν το ανοιξαν η καρδια του ήταν σαν τριαντάφυλλο.
Μάλλον είχε κάνει στις ειδικές δυνάμεις ή ειναι απόγονος ασασινών (νιζαρίτες ισμαηλιτες)!
 
τι γουρουνι τουρμπο ειναι αυτο που θα παει με 50 χλ/ωρα χαχαχα, η φασσα στο φουλ της πιανει τοσο.. Στη χειροτερη περιπτωση που μελετας τα 35 σου εκατοστα ειναι το πολυ ...15
Η φασα μπορεί και με 100χλμ.

Πέρνει 35 με 40 μέτρα το δεύτερολεπτο.

Αυτό σημαίνει με φουλ ταχύτητα αν περάσει μπροστά σου σε 1 δευτερόλεπτο αν δεν την πετύχεις είναι εκτός βολής.
 
Η φασα μπορεί και με 100χλμ.

Πέρνει 35 με 40 μέτρα το δεύτερολεπτο.

Αυτό σημαίνει με φουλ ταχύτητα αν περάσει μπροστά σου σε 1 δευτερόλεπτο αν δεν την πετύχεις είναι εκτός βολής.
Στελιο,μια φορα γυρνωντας απο το Καπανδριτι για κυνηγι,ημουν στην εθνικη με 5η ταχυτητα και πηγαινα σταθερα με 100χλμ..
Απο πανω μου,γυρω στα 50 μετρα,με προσπερασε ενα κοπαδι ψαρονια με την ιδια πορεια που ειχε το αμαξι μου.Το εκαναν σχετικα ανετα.Υπολογιζω οτι τα πουλια πηγαιναν με 110,ισως και με 120.
Εννοειται οτι τα 50 χλμ τα εχουν για χαβαλε.Ουτε το γουρουνι ουτε ο λαγος πιανουν κατα διανοια τα πουλια που κυνηγαμε σε ταχυτητα.
Για τα υδροβια δεν το συζητω για το τι ταχυτητες πιανουν.
Απλα ουαν τα πουλια πετανε ψηλα και εχουν φοντο τον ουρανο,μας φαινεται μικρη η ταχυτητα τους επειδη δεν υπαρχουν σταθερα σημεια αναφορας.
Σε αντιθεση τωρα,το γουρουνι και ο λαγος μας φαινεται οτι εχουν υψηλες ταχυητητες ακριβως επειδη υπαρχουν σταθερα σημεια αναφορας,οπως πχ δεντρα κλπ....Καμια σχεση με τα πουλια ομως..
Αν περασει πχ τρυγονι μπροστα σου τραβερσα,πολυ κοντα στο εδαφος και τα πουρναρια,θα καταλαβεις οτι εχει για πλακα τη διπλασια ταχυτητα απο το λαγο.
Εχουν κανει ερευνες βιολογοι και εχουν δει οτι τα πρασινοκεφαλα,οταν βουτανε απο ψηλα για να πλαναρουν στη λιμνη,πιανουν τα 180 περιπου...
 
Γι'αυτό πάει το κλαμπανι γόνατο...
Δεν φταιει αυτο.Τα φυσιγγια δεν τα τρυπανε.Ειναι σκληροπετσα.
Ή δεν ειναι καλες και οι 200 μαρκες φυσιγγιων που δοκιμαζουμε.
Η ταχυτητα δεν εχει καμια σχεση...
 
Back
Top