Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χθες πέρασα από μια περιοχή μεσημεριάτικα και γινόταν της τρελής από δεντρότσιχλες ... έμπαιναν εκείνη την ώρα ... το πρωί είχα ξαναπεράσει από εκεί και δεν υπήρχε μία.

Attachments

• X23 1 DSC06465 - Αντίγραφο.JPG
    X23 1 DSC06465 - Αντίγραφο.JPG
    312,7 KB · Προβολές: 71
  • X23 1 DSC06469 - Αντίγραφο.JPG
    X23 1 DSC06469 - Αντίγραφο.JPG
    488,4 KB · Προβολές: 72
  • X23 1 DSC06473 - Αντίγραφο.JPG
    X23 1 DSC06473 - Αντίγραφο.JPG
    583,1 KB · Προβολές: 70
  • X23 1 DSC06494 - Αντίγραφο.JPG
    X23 1 DSC06494 - Αντίγραφο.JPG
    304,7 KB · Προβολές: 73
Τύχη έχουμε αρκετή ευτυχώς.....
View attachment 36341
Χτυπήσαμε και 4 τσιχλίτσες αλλα οι πολλές πέρασαν αλλού. Θα τις περποιηθώ αλλη μέρα.
Το ξαδερφάκι πού είχα παρει μαζί για παρέα(1 χρόνο μεγαλύτερος απο εμένα) μόλις τη χτύπησα μου λέει μεγάλο ηταν αυτο .sarcastic. .

Τη συγκεκριμένη κυρία την πέταξε ένας κύριος με το επανιελάκι του, αν και δεν τη φέρμαρε το σκυλάκι, απλά έτυχε να περναει απο εκει και την πέταξε, δεν ξερω αν την πηρε μυρωδιά πάντως. Δεν ξέρω τι ήταν σωστο να κάνω, αλλά μπεκάτσα είναι δεν είναι λαγος να πείς οτι κυνηγαγαν τα σκυλιά, τα ακουσα και τον βαρεσα για να τον παρω. Με συμβουλευσε αλλη φορα απλως να το αφήνω το θήραμα αν το κυνηγαει αλλος, αλλα στην τελικη που να ξερω οτι την κυνηγαγε αφού δεν τον είχα δεί? Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο. Του είπα σε κάποια φάση να την πάρει αν θέλει αλλα μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την παρει απλώς με συμβούλευσε για να μην τσακωθώ με κάποιον αλλη φορά. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του κανένα αν και μου την είπε ευγενικά. Ήταν σίγουρα ενοχλημένος ομως..... Τελος πάντων το πουλί ηρθε σπίτι μου τώρα.

Εσάς η άποψη σας ποια είναι ρε παιδιά?
Το χω παθει και γω παλιά με ορτυκι....και για να πω την αληθεια,και μενα μου κακοφανηκε που το τουφεκησε.....καλα ειναι να μη συμμετεχουμε για αποφυγη παρεξηγησεων....αυτη ειναι η γνωμη μου....εξαλλου "οτι δε μας αρεσει να μας κανουν,δε πρεπει να το κανουμε κι εμεις".Παντως κι εγω τοτε, δε το πηρα τ ορτυκι....

View attachment 36341
Χτυπήσαμε και 4 τσιχλίτσες αλλα οι πολλές πέρασαν αλλού. Θα τις περποιηθώ αλλη μέρα.
Το ξαδερφάκι πού είχα παρει μαζί για παρέα(1 χρόνο μεγαλύτερος απο εμένα) μόλις τη χτύπησα μου λέει μεγάλο ηταν αυτο .sarcastic. .

Τη συγκεκριμένη κυρία την πέταξε ένας κύριος με το επανιελάκι του, αν και δεν τη φέρμαρε το σκυλάκι, απλά έτυχε να περναει απο εκει και την πέταξε, δεν ξερω αν την πηρε μυρωδιά πάντως. Δεν ξέρω τι ήταν σωστο να κάνω, αλλά μπεκάτσα είναι δεν είναι λαγος να πείς οτι κυνηγαγαν τα σκυλιά, τα ακουσα και τον βαρεσα για να τον παρω. Με συμβουλευσε αλλη φορα απλως να το αφήνω το θήραμα αν το κυνηγαει αλλος, αλλα στην τελικη που να ξερω οτι την κυνηγαγε αφού δεν τον είχα δεί? Μονο ενα κουδουνάκι ακουγα συνεχώς και νομιζα οτι θα ήταν κανα τσοπανόσκυλο. Του είπα σε κάποια φάση να την πάρει αν θέλει αλλα μου είπε οτι δεν υπήρχε περίπτωση να την παρει απλώς με συμβούλευσε για να μην τσακωθώ με κάποιον αλλη φορά. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του κανένα αν και μου την είπε ευγενικά. Ήταν σίγουρα ενοχλημένος ομως..... Τελος πάντων το πουλί ηρθε σπίτι μου τώρα.

Έπρεπε να του την δώσεις και να σου δώσει πχ το/α φυσίγγι/α που έριξες ή να την άφηνες όπως πχ στο λαγό.Αν βγάλει άλλος και πέσει πάνω μου δεν θα του ρίξω γιατί δεν θα τον πάρω εγώ και θα τον στερήσω.Άστον να ζήσει!!! Να φανώ μάγκας που τον βάρησα δηλαδή;

Χθες πέρασα από μια περιοχή μεσημεριάτικα και γινόταν της τρελής από δεντρότσιχλες ... έμπαιναν εκείνη την ώρα ... το πρωί είχα ξαναπεράσει από εκεί και δεν υπήρχε μία.
Πολύ ωραίες φωτογραφίες Γιώργο!!!!Μετά από αυτές πέφτει το κάψιμο;

Πολύ ωραίες φωτογραφίες Γιώργο!!!!Μετά από αυτές πέφτει το κάψιμο;
Αφού έβγαλα φωτογραφίες, βγήκα από το αμάξι και τουφέκισα, το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθεί όλο το κοπάδι και να χαθεί στον ορίζοντα :)
Δεν πιάνει σε αυτό το βουνό δεντρότσιχλες, μόνο περαστικές μπορεί να σταθμεύσουν για λίγο !

Αφού έβγαλα φωτογραφίες, βγήκα από το αμάξι και τουφέκισα, το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθεί όλο το κοπάδι και να χαθεί στον ορίζοντα :)
Δεν πιάνει σε αυτό το βουνό δεντρότσιχλες, μόνο περαστικές μπορεί να σταθμεύσουν για λίγο !
Πολύ σπάνιο για κυνηγό να ρισκάρει να φωτογραφίσει πρώτα από το να ρίξει κατευθείαν.Μπράβο Γιώργο, φανταστικές φωτογραφίες ξανά!!!

Πολύ σπάνιο για κυνηγό να ρισκάρει να φωρογραφίσει πρώτα από το να ρίξει κατευθείαν.Μπράβο Γιώργο, φανταστικές φωτογραφίες ξανά!!!
Δεν είχα σκοπό να ρίξω καθόλου, για πέρδικες είχα πάει, αλλά μου μπήκε η ιδέα μόλις ξεκίνησα να φύγω από εκεί να δοκιμάσω και ένα εννιάρι.
Αν θέλεις φωτογραφία για άβαταρ (αν το λέω σωστά) διάλεξε και πάρε ...

View attachment 36341

Αν δεν καταλαβες τον συναδελφο κ νόμιζες ότι την μπεκάτσα την σήκωσε κάποιο τσοπανόσκυλο οπως αρχικά νόμιζες τότε δικαιολογήσε...

Ακόμα κ αν την τουφεκιζε κ δεν την επερνε κ τυχαινε να περασει απο δίπλα σου κ παλι δεν έπρεπε να ρίξεις γιατί το θήραμα άνηκε στον σκυλο κ ίσως να την ξανασηκωνε παρακατω...

Εγώ έτσι το βλέπω.....

Έχει τυχει κάποιες φορές στα περασματα του Οκτώβρη να μου πει λαγας(γνωστός η άγνωστος) αν σου περασει ριξτου!!
Εκεί θα το σκεφτώ...

Αλλιώς δεν το κάνω για κανένα λόγο παροτι εννοείται πως θα του τον έδινα!
Αλλά μπορεί να μου πει(και με το δίκιο του) ρε φίλε ποιος σου είπε να ρίξεις? Εγώ μπορεί να ήθελα να τον καταδιώξουν ακόμα τα σκυλιά μου η να του ριξω εγω κλπ....

Αν δεν καταλαβες τον συναδελφο κ νόμιζες ότι την μπεκάτσα την σήκωσε κάποιο τσοπανόσκυλο οπως αρχικά νόμιζες τότε δικαιολογήσε...

Ακόμα κ αν την τουφεκιζε κ δεν την επερνε κ τυχαινε να περασει απο δίπλα σου κ παλι δεν έπρεπε να ρίξεις γιατί το θήραμα άνηκε στον σκυλο κ ίσως να την ξανασηκωνε παρακατω...

Εγώ έτσι το βλέπω.....

Έχει τυχει κάποιες φορές στα περασματα του Οκτώβρη να μου πει λαγας(γνωστός η άγνωστος) αν σου περασει ριξτου!!
Εκεί θα το σκεφτώ...

Αλλά μπορεί να μου πει(και με το δίκιο του) ρε φίλε ποιος σου είπε να ρίξεις? Εγώ μπορεί να ήθελα να τον καταδιώξουν ακόμα τα σκυλιά μου η να του ριξω εγω κλπ....
Πολύ σωστός Τάσο!!! Και όπως είπε ο κύριος του έδωσε μήνυμα του Μιχάλη το οποίο πρέπει να κρατήσει για μην βρει το μάστορά του αργότερα παρά το νεαρό της ηλικίας που τα μαμάω όλα.Και όλα αυτά περί τσοπανόσκυλου και λοιπά είναι οι υποσυνείδητες δικαιλογίες προκειμένου να δικαιολογήθω.Εκ των υστέρων καλά καλαμπόκια όπως λέει και ένα καλό φιλαράκι!

Last edited:
Έπρεπε να του την δώσεις και να σου δώσει πχ το/α φυσίγγι/α που έριξες ή να την άφηνες όπως πχ στο λαγό.Αν βγάλει άλλος και πέσει πάνω μου δεν θα του ρίξω γιατί δεν θα τον πάρω εγώ και θα τον στερήσω.Άστον να ζήσει!!! Να φανώ μάγκας που τον βάρησα δηλαδή;
Πριν μια δεκαετία περίπου περπατάω ένα ρεματακι. Στα αριστερά μου έχω πευκωτο πυκνό και ακούω μπιπερ. Πέφτει ένας γρήγορος ντουμπλες και βλέπω μια μπεκατσα να τραβάει με κρεμασμένο πόδι προς το ρεμα. Της πατάω μια και πέφτει λίγο πριν το ρεμα. Περιμένω και σε 3-4 λεπτά βγαίνει ο συνάδελφος με το σεττερακι του. Του λέω την είχες κόψει και την αποτελειωσα και του δείχνω που έπεσε και την βρήκε ο σκυλος. Χάρηκε ο άνθρωπος και με ρώτησε πως μπορεί να περάσει το ρεμα και να γυρίσει προς το ξωκλήσι που είχε παρκαρει. Του είπα εκεί έχω παρκαρει και εγώ και του έδειξα από που να περασει. Όταν επέστρεψα στο αυτοκίνητο βρήκα δίπλα στον τροχό δύο κουτάκια φυσίγγια........

Προσωπικη αποψη....
οτι σηκωσει αλλος, ειτε με τα ποδια, ειτε με σκυλι, δεν το τουφεκαω....
Μπεκατσα και ορτυκι και εγω αν τα σηκωσω με τα ποδια, δεν τα τουφεκαω γιατι δεν με ικανοποιει...
Οποτε, στην θεση σου αν καταλαβαινα οτι σηκωθηκε απο σκυλι η απο ποδια αλλου δεν θα τουφεκαγα, αν ημουν στην θεση του αλλου, θα εκανα οτι και αυτος, δεν θα σου επαιρνα το πουλι, αλλα θα σου ελεγα οτι επρεπε να το αφησεις για το σκυλακι .

ΥΓ Το πρωι ξημερωμα, περασαν απο πανω μου ενα ζευγαρι μπεκατσες, χορευοντας!!
Σκεφτομουν τι ικανοποιηση μπορει να παρει καποιος τουφεκωντας αυτα τα πουλια σε αυτην την φαση που ειναι σαν ανυπερασπιστες νυχτεριδες.....

Το χω παθει και γω παλιά με ορτυκι....και για να πω την αληθεια,και μενα μου κακοφανηκε που το τουφεκησε.....καλα ειναι να μη συμμετεχουμε για αποφυγη παρεξηγησεων....αυτη ειναι η γνωμη μου....εξαλλου "οτι δε μας αρεσει να μας κανουν,δε πρεπει να το κανουμε κι εμεις".Παντως κι εγω τοτε, δε το πηρα τ ορτυκι....

Εγώ έτσι το βλέπω.....

Εκεί θα το σκεφτώ...

Πολύ σωστός Τάσο!!! Και όπως είπε ο κύριος του έδωσε μήνυμα του Μιχάλη το οποίο πρέπει να κρατήσει για μην βρει το μάστορά του αργότερα παρά το νεαρό της ηλικίας που τα μαμάω όλα.Και όλα αυτά περί τσοπανόσκυλου και λοιπά είναι οι υποσυνείδητες δικαιλογίες προκειμένου να δικαιολογήθω.Εκ των υστέρων καλά καλαμπόκια όπως λέει και ένα καλό φιλαράκι!
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας κύριοι.

Τωρα όσον αφορά το αν τον είχα καταλαβει ή οχι θα σου πω οτι οντως δεν ειχα καταλαβει την παρουσια ανθρωπου. Στη χειρότερη λεω να ειναι κανας τσοπανης καθως ακουγα ενα κουδουνι. Τωρα μπορει να νομιζετε οτι σας λεω μπουρδες και κουραφεξαλα αλλα τελος παντων. Να κυνηγαει καποιος μπεκατσες δίπλα στα καρτερια τσίχλας δεν μου εχει τυχει. Γιατι οπως μου ειπε κυνηγαγε μονο μπεκάτσα. Βεβαια θα μου πείτε και τη δουλεια εχει μια μπεκατσα την ημερα. Ναι θα συμφωνησω αλλα αλλα.....τωρα εριξα......

Οπως και να εχει και οπως λετε και εσεις ηταν δικο μου το λαθος και αυτο καταλαβα και εγω. Αλλα οταν δεν εχεις εμπειρια και εισαι και μικρος προφανως θα κανεις και τετοια λαθη. Τι να γινει. Συμμορφωνομαστε απλα!

Φέτος δείχνει να έχουμε και κοτσύφια. Εκεί από τις γιορτές και μετα άμα κατέβουν θα γίνουν ωραία κυνηγια!
Πρίν 15 μέρες είχε αρκετά και κτυπούσαμε 1-2 στα 10 πουλιά της κάρπωσης .
Τετάρτη και σήμερα εξαφανίστηκαν .

Σήμερα το πρωί μέχρι το μεσημέρι ήμουνα στα έλατα...
Είχε αρκετές τσαρτσάρες, μα όχι πολλές, περίμενα περσσότερες...
Τελικώς, έφυγα νωρίς το μεσημεράκι γιατί είχαν κόψει σε ενοχλητικό βαθμό...
Ωστόσο, με περίσσεια υπομονή κι επιμονή, πήρα μαζί μου για το σπίτι 9 τσαρτσάρες και 1 κότσυφα!
Πάλι καλά δηλαδή...
Για απογεματινό δεν βγήκα καθόλου σήμερα, διότι είχα επισκέψεις στο σπίτι κοντινούς μου συγγενείς, με τους οποίους είχα αρκετό καιρό να σμίξω......

Σήμερα το πρωί μέχρι το μεσημέρι ήμουνα στα έλατα...
Είχε αρκετές τσαρτσάρες, μα όχι πολλές, περίμενα περσσότερες...
Τελικώς, έφυγα νωρίς το μεσημεράκι γιατί είχαν κόψει σε ενοχλητικό βαθμό...
Ωστόσο, με περίσσεια υπομονή κι επιμονή, πήρα μαζί μου για το σπίτι 9 τσαρτσάρες και 1 κότσυφα!
Πάλι καλά δηλαδή...
Για απογεματινό δεν βγήκα καθόλου σήμερα, διότι είχα επισκέψεις στο σπίτι κοντινούς μου συγγενείς, με τους οποίους είχα αρκετό καιρό να σμίξω......
Και τι να λέει ρε Νικόλα που είχες επισκέψεις. Θα πάθαιναν τίποτα αν περίμεναν καμία ωριτσα????? Εγώ αν έχω βγάλει απόφαση να πάω θα πάω ακόμη και ο Πατριάρχης Κων/πόλεως να έχει ερθει!!!! Και μετά έπρεπε να τους βάλεις να μαδησουν κιολας!!!!

Προσωπικη αποψη....
οτι σηκωσει αλλος, ειτε με τα ποδια, ειτε με σκυλι, δεν το τουφεκαω....
Μπεκατσα και ορτυκι και εγω αν τα σηκωσω με τα ποδια, δεν τα τουφεκαω γιατι δεν με ικανοποιει...
Οποτε, στην θεση σου αν καταλαβαινα οτι σηκωθηκε απο σκυλι η απο ποδια αλλου δεν θα τουφεκαγα, αν ημουν στην θεση του αλλου, θα εκανα οτι και αυτος, δεν θα σου επαιρνα το πουλι, αλλα θα σου ελεγα οτι επρεπε να το αφησεις για το σκυλακι .

ΥΓ Το πρωι ξημερωμα, περασαν απο πανω μου ενα ζευγαρι μπεκατσες, χορευοντας!!
Σκεφτομουν τι ικανοποιηση μπορει να παρει καποιος τουφεκωντας αυτα τα πουλια σε αυτην την φαση που ειναι σαν ανυπερασπιστες νυχτεριδες.....
Καταλαβαίνω τι λες. Οπως και τα υπολοιπα μελη που μου απαντησαν.

Μου φαίνεται θα του παω καμια νταμιζανα κρασι να πατσισουμε οταν τον ξανασυναντησω
χαχαχαχαχ

Status
Not open for further replies.
Back