Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα έγινε κάτι που ειχα καιρό να το δω. Άρχισαν να περνάνε τα πουλιά από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00 και μετα τιποτα! Ούτε μια! Προλάβαμε και πήραμε από 5 με τον ξάδερφο. Έριχνε και ψιλόβροχο συνεχεια!
Δημήτρη εκεί που πάω φέτος αυτό έχω παρατηρήσει όλες τις φορές. Ό,τι περάσει ψηλά έως απαγορευτικά νωρίς έως τη δύση του ήλιου και στο τελευταίο επιτρεπόμενο μισάωρο δεν παίζει τίποτα. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια έμπαιναν όλες σβαρνα και στο τελευταίο μισάωρο, μην πω τέταρτο.

Δημήτρη εκεί που πάω φέτος αυτό έχω παρατηρήσει όλες τις φορές. Ό,τι περάσει ψηλά έως απαγορευτικά νωρίς έως τη δύση του ήλιου και στο τελευταίο επιτρεπόμενο μισάωρο δεν παίζει τίποτα. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια έμπαιναν όλες σβαρνα και στο τελευταίο μισάωρο, μην πω τέταρτο.
Έτσι και εδω ξεκινανε πολυ ψηλα και μετα στρωνουν σε υψη που δινουν ευκαιρια για βολη. Καλυτερα γιατί έχω βαρεθεί να ψάχνω με φακο!!! Αν και πιο πάνω περνάνε παλι το τελευταίο 20λεπτο. Όταν σταματάμε να τουφεκαμε εμείς αρχίζουν αυτοι!!!!

Εμένα πάντα μου άρεσε στα απογευματινα να περνανε λίγες-λιγες κ οχι μαζεμένες....
Γιατί έτσι υπήρχε ενδιαφέρον καθόλη την ώρα που διαρκούσε το καρτέρι κ δεν εχανες κ την μπάλα....

Αυτά που λέω ίσχυαν για άλλες εποχές, τώρα έχουμε να κάνουμε με τις σαιτες του σουρουπου για αυτό κ το έχω παρατησει....

Περπατητο και γυμναστική.....

Εμένα πάντα μου άρεσε στα απογευματινα να περνανε λίγες-λιγες κ οχι μαζεμένες....
Γιατί έτσι υπήρχε ενδιαφέρον καθόλη την ώρα που διαρκούσε το καρτέρι κ δεν εχανες κ την μπάλα....

Αυτά που λέω ίσχυαν για άλλες εποχές, τώρα έχουμε να κάνουμε με τις σαιτες του σουρουπου για αυτό κ το έχω παρατησει....

Περπατητο και γυμναστική.....
Συμφωνώ Τάσο.Σε αυτό το τελευταίο τέταρτο ούτε το φυσίγγι μπορείς να εκτιμήσεις, αλλά και ζημιά κάνεις αφού επειδή έχει αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι πολλές χάνονται.

Τάσο το μοτίβο παλιά εδώ ήταν το εξης: από τις 2μιση-3 ξεκιναγαν αραιά και ψηλά να ανεβαίνουν πουλια. Υπήρχε μια κορύφωση σε αυτό και μια παύση 1 ώρα πριν το σούρουπο και μετά γινόταν ο κακός χαμός με τα στουκας του τελευταίου μισαωρου. Πάνε αυτά τωρα....

Συμφωνώ Τάσο.Σε αυτό το τελευταίο τέταρτο ούτε το φυσίγγι μπορείς να εκτιμήσεις, αλλά και ζημιά κάνεις αφού επειδή έχει αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι πολλές χάνονται.
Τσάμπα κόπος Σπυρο....
Τάσο το μοτίβο παλιά εδώ ήταν το εξης: από τις 2μιση-3 ξεκιναγαν αραιά και ψηλά να ανεβαίνουν πουλια. Υπήρχε μια κορύφωση σε αυτό και μια παύση 1 ώρα πριν το σούρουπο και μετά γινόταν ο κακός χαμός με τα στουκας του τελευταίου μισαωρου. Πάνε αυτά τωρα....
Καπως ετσι ήταν κ εδώ..
Θυμάμαι εριχνες στην πρωτη τσίχλα που περναγε κ με το μπαμ ανέβαιναν κ άλλες κομπολόι......

Βέβαια υπήρχαν κ αλλά τρία καρτερια που τα πουλια ανέβαιναν πιο αργά κ μαζεμένα, κ ότι γινοταν ήταν μέσα σε μια ώρα το πολυ...

Οι συνηθειες των πουλιων αλλάζουν από τόπο σε τόπο...

Τσάμπα κόπος Σπυρο....

Καπως ετσι ήταν κ εδώ..
Θυμάμαι εριχνες στην πρωτη τσίχλα που περναγε κ με το μπαμ ανέβαιναν κ άλλες κομπολόι......

Βέβαια υπήρχαν κ αλλά τρία καρτερια που τα πουλια ανέβαιναν πιο αργά κ μαζεμένα, κ ότι γινοταν ήταν μέσα σε μια ώρα το πολυ...

Οι συνηθειες των πουλιων αλλάζουν από τόπο σε τόπο...
Αλλο ενα που εχει αλλάξει είναι ότι τα κοτσύφια πλέον περνάνε πριν τις τσιχλες. Θυμάμαι όταν ξεκίνησα να μου λέει ο πατέρας μου και ο ξάδερφος προς το σούρουπο το νου σου τωρα θα περάσουν τα μαύρα , και έτσι ηταν!

Αλλο ενα που εχει αλλάξει είναι ότι τα κοτσύφια πλέον περνάνε πριν τις τσιχλες. Θυμάμαι όταν ξεκίνησα να μου λέει ο πατέρας μου και ο ξάδερφος προς το σούρουπο το νου σου τωρα θα περάσουν τα μαύρα , και έτσι ηταν!
Τότε υπήρχε περιπτωση το σουρουπο να μην περασουν κοτσυφια η να περάσουν ελάχιστα γιατί είχαν περασει πολυ νωρίτερα,εβλεπες να περνανε κ δυο κ τρία κοτσυφια μαζί κάποιες φορες....

Ήταν και 2-3 βελανιδιές, κ δυο μεγάλοι ευκαλυπτοι απεναντι κ τα θυμάμαι να κάθονται ενα-ενα κ σχεδόν αμέσως να ξεκινάνε την πορεία τους...

Τωρα κάτι λίγες τσίχλες κ κοτσυφια περνανε μαζί το σουρουπο...

Ποτε όμως δεν υπαρξα λάτρης της τουφεκιας στις μαυρες* (αν μιλάμε για "μπηχτες" τότε η αδυναμία μου ηταν κ ειναι του περπατητου), ασε που τις φοβόμουν κιόλας γιατί συνήθως δεν ήσουν μονος στο καρτέρι κ η ορατότητα εκείνη την ώρα δεν είναι κ η καλυτερη......

* Ποτέ δεν βγήκα να τις κυνήγησω το ξημέρωμα....

Last edited:
Καλημέρα!!! Δεν ξέρω τι ήταν αυτό σημερα! Περασμα? Εσωτερική μετακίνηση? Δεν με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια! Ας το πάρω από την αρχη.
Έπιασα το καρτερακι μου και ήμουν ολομόναχος στην περιοχη. Από μαύρες πέρασαν μόλις 2! Ξημέρωσε καλά και δεν πεταγε ούτε σπινος. Τελειώνω τον καφέ και φευγω, σκέφτηκα. Το πρώτο πουλί πέρασε στις 7:20 ψηλωμενο. Από εκεί και μέχρι τις 9:45 που έφυγα εμφανίζονταν κατά διαστήματα πουλια. Τσίχλες, κοτσύφια και μερικές κόκκινες και αρκετά κοπαδακια ψαρονια ψηλωμενα όλα αλλά τα csb32 του Αντρέα , όταν έστελνα τα σκάγια εκεί που έπρεπε , ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Τα πουλιά ήταν σαν να χτύπαγαν σε τοιχο!!! 13 στο χερι 2 χαμένες και αρκετές πεταλωμενες το αποτέλεσμα . Ο αριθμός τσιχλοκοτσυφων που είδα συνολικά σίγουρα τριψηφιος! Έφυγα και εμφανίζονταν ακόμη πουλια. Που να κάνει και κάνα κρυο......20211120_094845.jpg

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό σημερα! Περασμα? Εσωτερική μετακίνηση? Δεν με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια!
Μην το σκαλίζεις, κανεις δε μπορει να σου απαντήσει σε αυτο το ερωτημα, παρα μονο κουτουρου! Οπως λες τι σε νοιάζει...τουφεκα τες εσυ και ολα καλα!
Σε αλλα νεα, σημερα Ταναγρα με Θοδωρη & Γιαννη (hunter97), γραψαμε τα χλμ μας...Ο μπαξες ειχε απ ολα, κλαμπανιασματα κλασσικα, αφαντες τσιχλες που ειχαν πεσει στουπια, ζωντανές που τις ξεπουπουλιασαμε...Αλλα ειχε και 13 πουλακια για μενα και αντιστοιχα νομιζω και Γιαννης με Θοδωρα!
Μην ξεχασω Γιαννη και τον παππου κλασική αξια στο καρτερι του!!!

Μην το σκαλίζεις, κανεις δε μπορει να σου απαντήσει σε αυτο το ερωτημα, παρα μονο κουτουρου! Οπως λες τι σε νοιάζει...τουφεκα τες εσυ και ολα καλα!
Σε αλλα νεα, σημερα Ταναγρα με Θοδωρη & Γιαννη (hunter97), γραψαμε τα χλμ μας...Ο μπαξες ειχε απ ολα, κλαμπανιασματα κλασσικα, αφαντες τσιχλες που ειχαν πεσει στουπια, ζωντανές που τις ξεπουπουλιασαμε...Αλλα ειχε και 13 πουλακια για μενα και αντιστοιχα νομιζω και Γιαννης με Θοδωρα!
Καλά ήταν, περπατήσαμε και είχε και κάποια πουλάκια το μέρος.

Προσέξτε τον καλά τον παππούλη, μην τυχόν σας περάσει για τίποτα γουρουνόπουλα μες στην καύλα του και σας "φυτέψει" τίποτα δραμιάρικα στον κώλο...!!! .hunter..sarcastic.

Προσέξτε τον καλά τον παππούλη, μην τυχόν σας περάσει για τίποτα γουρουνόπουλα μες στην καύλα του και σας "φυτέψει" τίποτα δραμιάρικα στον κώλο...!!! .hunter..sarcastic.
Ρε Νικόλα είπαμε δεν είναι όλοι οι ηλικιωμένοι επικίνδυνοι στο κυνήγι και τουφεκανε ότι κινείται.
Για τον παππού μου λέει ο Στέφανος που με έμαθε από μικρό να κυνηγάω και ακόμα δόξα τω θεώ μπορούμε και κάνουμε τις εξόδους μας παρεα.

Καλημέρα!!! Δεν ξέρω τι ήταν αυτό σημερα! Περασμα? Εσωτερική μετακίνηση? Δεν με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια! Ας το πάρω από την αρχη.
Έπιασα το καρτερακι μου και ήμουν ολομόναχος στην περιοχη. Από μαύρες πέρασαν μόλις 2! Ξημέρωσε καλά και δεν πεταγε ούτε σπινος. Τελειώνω τον καφέ και φευγω, σκέφτηκα. Το πρώτο πουλί πέρασε στις 7:20 ψηλωμενο. Από εκεί και μέχρι τις 9:45 που έφυγα εμφανίζονταν κατά διαστήματα πουλια. Τσίχλες, κοτσύφια και μερικές κόκκινες και αρκετά κοπαδακια ψαρονια ψηλωμενα όλα αλλά τα csb32 του Αντρέα , όταν έστελνα τα σκάγια εκεί που έπρεπε , ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!! Τα πουλιά ήταν σαν να χτύπαγαν σε τοιχο!!! 13 στο χερι 2 χαμένες και αρκετές πεταλωμενες το αποτέλεσμα . Ο αριθμός τσιχλοκοτσυφων που είδα συνολικά σίγουρα τριψηφιος! Έφυγα και εμφανίζονταν ακόμη πουλια. Που να κάνει και κάνα κρυο......View attachment 36268
Μπράβο!!!

Ένα τέτοιο κυνήγι τσίχλας να μη μου τύχει ποτε;;;

Ζηλεύω αλλά πάντα καλοπροαίρετα.

Ρε Νικόλα είπαμε δεν είναι όλοι οι ηλικιωμένοι επικίνδυνοι στο κυνήγι και τουφεκανε ότι κινείται.
Για τον παππού μου λέει ο Στέφανος που με έμαθε από μικρό να κυνηγάω και ακόμα δόξα τω θεώ μπορούμε και κάνουμε τις εξόδους μας παρεα.
Καλυτερα απο ολους μας τουφεκαει ο παππους αν τα βαλεις κατω ...

Status
Not open for further replies.
Back