Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα. Σάββατο είχει περπατητό και απογευματινό στα Μέγαρα. Έχει πουλάκια αλλά δύσκολα βγαίνουν από τις ρεματιές. Θέλει άτομα. Κάναμε αρκετά όμως.
Στο απογευματινό πέρασαν αρκετά πουλιά κυρίως ψηλά όμως και μέχρι τις 17:20. Μετά δεν πετούσε τίποτα.

Καλημέρα σύντροφοι!

Σάββατο στην Φθιώτιδα.....λίγα πράγματα! Πρωινό καρτέρι....φτωχό. Στο περπατητό τα πουλιά που δεν έβγαιναν με τίποτα από τα πυκνά....και ότι έβγαινε....πετούσε μισό μέτρο πάνω από την γή ή κατα μήκος της ρεματιάς.

Κυριακή στην Βοιωτία....άλλη εικόνα! Πιο δραστήρια τα πουλιά τόσο στο πρωινό κρατέρι όσο και στο περπατητό. Στην επιστροφή το καρτέρι στην Δυτική Αττική είχε ένα ενδιαφέρον για περίπου 15 λεπτά μόνο. Από τις 17:15 μέχρι και τις 17:30.

Αν δεν είχαμε σκύλο όμως δεν θα βάζαμε ούτε μια στο γιλέκο!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Καλημέρα! Χθες το πρωί στο τσιχλοπερπατητό-σιταρηθροκαρτέρι, τουφέκισα μια τσίχλα κι έπεσε σπαρταρώντας στο χωράφι που περίμενα σιταρήθρες. Καρφώνω τα μάτια μου στο σημείο που έπεσε και καθώς πηγαίνω να την μαζέψω, εμφανίζεται από το πουθενά ένα γεράκι, την αρπάζει και δρόμο!!!o_O Έμεινα μαλάκας μη πιστεύοντας αυτό που μόλις είδα! Ντοκυμαντέρ για τη φύση live! Πριν 7-8 χρόνια μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά το γεράκι, με το που πήγε να πάρει τη χτυπημένη τσίχλα, με είδε και δεν την πήρε.
Δεν είναι κ τόσο σπάνιο να συμβει....
Δυο φορες μου έχει τυχει από τσιχλογερακο(ξεφτέρι)....
Και μια φορά γάτα...
Νο problem...Αφου έτυχαν πανω στην ώρα χαλάλι τους!!!

Μετα απο εξοδους σε διαφορα μερη της βοιωτιας και τις φθιωτιδας , χτες σειρα ειχε η αργολιδα σε μερη που σχεδον παντα βρησκουμε αρκετα εως πολλα πουλια ,Χτες ολη μερα καρτερι και περπατητο τα πουλια ηταν απο αρκετα εως πολλα για την εποχη και η δυσκολη οδικη επιστροφη το βραδυ δεν μας κουρασε αφου χορτασαμε ωραιες στιγμες.

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.Μετά από καιρό αποχής επιστροφή με νέο βίντεο από τα περάσματα

Νsi gm3 διάβασα οτι εριχνες..
Δεν ξέρω πια είναι η γνώμη σου κ αν τα έχεις ξαναριξει αλλά είναι από τα πιο "βροντερά" φυσίγγια....
Αν είχες κάτι πιο light (δεν αναφέρομαι σε λιγοτερα γραμμάρια) θα τα πηγενες καλυτερα, αλλά δεν φταις εσυ..οι τουφεκιες σου ειναι καλες,όπως κ το βιντεακι....
Ένα πρωινο γεμάτο με ωραίες εικόνες και ωραίες τουφεκιές σε δυσκολα πουλια που μόλις έβγαιναν ξανατρυπωναν στα πυκνα.
Πήραμε απο είκοσι έκαστος είπαμε τα αστεία μας και γυρίσαμε αλλά θα ξαναπάμε!!!!

View attachment 36001
Γεια σου Πεταλιδη με την παρέα σου!
5 πουλάκια στο καρτέρι.Πιο μπροστά έκαναν περπατητό και με έσωσαν στέλνοντάς μου 3 τσίχλες.Μετά κάθησαν και αυτοί χωρίς να πέσουν τουφεκιές τριγύρω, έως μηδαμινές.View attachment 36002
Γεια σου κ εσένα χρηστο με τα ωραία σου!

Και σήμερα πρωί στα έλατα για τις τριζάρες (έτσι, λέει, τις αποκαλούν οι αδελφοί Κυπραίοι τις κυριαρίνες)...
Ο καιρός όμως, μου τα χάλασε σε μεγάλο βαθμό, διότι είχε πέσει μια ομίχλη... "την έκοβες με το μαχαίρι"! "Ορατότης μηδέν"...!
Οι δεντρότσιχλες πολύ λιγοστές, ακούγονταν πότε-πότε, παρά φαίνονταν... Κοτσύφια ελάχιστα, κοινές τσίχλες ελάχιστες...
Παρά ταύτα, αξιοποίησα σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες που μου παρουσιάστηκαν κι έκαμα 1 κότσυφα και 3 κυργιάρες...
Δεδομένων των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαιτέρως λιγοστών θηραμάτων σήμερα, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος!
Μόλις γύρισα σπίτι από τα έλατα, τηγάνισα αλευρωμένα τα στηθάκια τους (φιλεταρισμένα, μόνο ψαχνό) και τα μπουτάκια τους και τα απήλαυσα δεόντως... Αυτήν τη βολά δεν τα συνόδευσα με μια κούπα κρασί ως συνήθως, διότι αμέσως μετά το φαϊ έπρεπε να φύγω τάχιστα για το απογιοματινό μου καρτεράκι...
Σ' αυτό λοιπόν, τα τσιχλάκια ήτανε για άλλη μια βολά πολλά έως πάρα πολλά, και μέσα σε τρία τέταρτα της ώρας είχα συμπληρώσει το ημερήσιο όριο των 25(!), συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των πουλιών που πήρα το πρωινό στο ελατοδάσος.
Ήτανε ψηλωμένα πολύ τα τσιχλάκια στο αποψινό απογιοματινό, αλλά με προσεκτικές ντουφεκιές κατέρριψα πολλές...!
Σε ποιο νομό είσαι ρε Νικόλα?? Βάλε και καμιά φώτο για εμάς τους φτωχούς, να γουστάρουμε τα όρια!

Απογευματινό με λιγοστά πουλιά και ελάχιστες τουφεκιές.Τσοκ skeet & mod seminole φυσίγγια Ρουμελιώτη sporting ν.8,5 εξαιρετικά παρά το υψηλό ποσοστό υγρασίας.image upload widget
Μπράβο Φώτη!
όλο και κατι γίνεται!

Πλησιάζει η ωρα κ για το χειροκίνητο σιδερικο??

Απόψε στο απογευματινό καρτέρι πέρασαν πολύ λιγότερες σε σύγκριση με προχθές και όλες σχεδόν νύχτα.
Περνούσαν χαμηλά και μουλωχτά! (χωρίς τσιν και άλλα σινιάλα!) ... το καπέλο πάντως δεν μου το πήραν! φορούσα σκούφο! :)

Last edited:
20211114_113107.jpg
Κυριακατικη βολτουλα κοντα στην Λειβαδια με συννεφια, ζεστη και πολλη υγρασια. Μαυρες ελαχιστες και μετα στο καρτερακι 2 ντουφεκιες και μια τσιχλιτσα στο χερι. Ετσι δεν αργησαμε να αρχισουμε το περπατητο. Σε ολα τα σημεια που σηκωναμε πουλια χθες σηκωσαμε το 1/3. Μονο τσιχλιτσες γιατι ολα τα υπολοιπα αγνοουνται. Μονο 2 κοτσυφια ειδαμε και το ενα το πηραμε. Για την ιστορια 7 εγω και 8 το ξαδερφακι. Η γη ομως θελει κι αλλο νερο. Πολλα μερη πετρωσανε παλι. Επισης δεν ξερω για πιο λογο αλλα πολλα πυκνα τα εχουν ξηλωσει και ολες οι ελιες ηταν καθαρισμενες. Ξεροχορτα, βατα, πυκνουρες ολα τα "καθαρισαν".
Αντε να δουμε πως θα παει η συνεχεια. Καλα να περνατε παλικαροι.

Status
Not open for further replies.
Back