Ο εξοπλισμός του περδικοκυνηγου

Οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων είναι σωστές σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό αλλά αν κ έχω σχεδόν τα πάντα απ τα προαναφερθέντα.. Το πάθος;Η τρέλα; Η μλκία που με δέρνει;..Με κάνει τις περισσότερες φορές να ξεκινώ με 2 μπουκάλια νερό (σχεδόν το μισό για μένα κ το υπόλοιπο για το σκύλο), γύρω στα 20 φυσέκια,σκυλομπισκότα κ ενέσεις για φόλα, ίσως μια μπανάνα ή κανα κρουασάν κ το κινητό. Αν κ την τελευταία φορά ούτε αυτό το πήρα (έτσι κι αλλιώς εκεί που ήμουν δεν πιάνει). Όσα κι αν έχεις μπορεί να μη σε φτάσουν. Πάντα εύχεσαι να πάνε ολα καλά, οχι αναγκαία από πλευρά κάρπωσης, αρκεί εσύ κι ο σκύλος να επιστρέψετε γεροί. Κάνω λοιπόν το σταυρό μου κ ξεκινώ κ όσο στραπάτσο κι αν φάω γυρνώ στο χαλαρό κ προσεκτικό κ ποτέ βιαστικά, γιατί όντως η κατάβαση είναι δυσκολότερη της ανάβασης. Αν τύχει τώρα κ καρπωθούμε κ κανα πουλάκι, τότε σίγουρα ελαφραίνουν τα πόδια κ κατεβαίνεις με άλλον αέρα, σα να πηρες το champions League.

Αξιζει εδω να πω κατι για να δωσει εμφαση στο τι εγινε....

Μα τω θεώ δύο τρεις φορές σκέφτηκα να πετάξω το όπλο στο βουνό για να μπορέσω να ελαφρώσω ώστε να καταφέρω να γυρίσω.

Δεν έβλεπα τίποτα από την ομίχλη...το βουνό κατέβαζε ρυάκια το νερό και εγώ δεν ήξερα που πηγαίνω.

Άκουσα μια μπουλντόζα που έσπαγε με τη σφύρα και είπα θα πάω προς τα κει.

Μετά είδα ένα λάστιχο και ακολούθησα αυτό....

Όταν πάτησα άσφαλτο έκανα το σταυρό μου.

Ακόμη θυμάμαι αυτόν το νεσκαφε που με κέρασε ο καφετζής.

Ωραιότερο καφέ δεν ήπια ποτέ.

Είχα πιάσει μια πέρδικα.
Όλα αυτά για μια πέρδικα.

Μετά πήρα τηλ και ήρθαν και με μάζεψαν να πάω να πάρω το αμάξι που ήταν κοντά στο αστεροσκοπείο και εγώ είχα κατέβει στις Άνω ασιτες.

Λέω τα μέρη για να καταλάβουν οι κρητικοί την απόσταση.
Η οποία είχε και κυνήγι και χάσιμο.
Δεν πήγα σε ευθεία.
Στέλιο με ομίχλη μην περπατάς στο βουνό. Είναι προτιμότερο να σταματήσεις και μόλις καθαρίσει λίγο, προσανατολίζεσαι και συνεχίζεις. Ειδάλλως, όσο και καλά να ξέρεις το μέρος, το πιο πιθανό είναι να χαθείς.

Το μοναχικο περδικοκυνηγι θέλει αυτοσυγκράτηση κ καθαρό μυαλό αλλιώς μπορεί να γίνει πολυ επικίνδυνο....

Ένας ακόμα κυνηγός είναι παντα χρήσιμος γιατί εκτός των άλλων μπορεί να μας αποτρέψει από μια λάθος σκέψη που μας διμηουργηθηκε εκείνη την στιγμή λόγω έντασης του κυνηγίου κ που θα μπορουσε να αποβεί μοιραία...

Στέλιο με ομίχλη μην περπατάς στο βουνό. Είναι προτιμότερο να σταματήσεις και μόλις καθαρίσει λίγο, προσανατολίζεσαι και συνεχίζεις. Ειδάλλως, όσο και καλά να ξέρεις το μέρος, το πιο πιθανό είναι να χαθείς.
Τότε ήμουν φρέσκος.
Εν τω μεταξύ μετα θα με έπιανε νύχτα.
Τωρα ξέρω το συγκεκριμένο μέρος με κλειστά μάτια.
Τότε όχι.

Γενικά το μοναχικό κυνήγι ενεχει κινδύνους.... έλα όμως που μας αρέσει...γι αυτό πρέπει να έχουμε όσα το δυνατόν περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε την όποια αντιξοότητα....
Το κυνήγι της πέρδικας είναι σαν το ψαροντουφεκο.
Πάντα πρέπει να υπάρχει δεύτερος.
Το λάθος αυτό το κάνω κι εγώ συχνά και πάω μόνος.
Αν κάποια μέρα το πληρώσω θα έχω ζήσει όπως θέλω και θα φύγω όπως αγαπώ.

Τώρα αν μπορούσα να συμβούλεψω ένα νέο παιδί που ξεκινάει το πρώτο που θα του έλεγα θα ήταν αυτό.
Πότε μόνος και ποτέ με τον οποιονδήποτε.

Το δεύτερο το τηρώ το πρώτο Όχι.

Όλοι τη θέλουμε τη ζωή μας, όμως αν το καλοσκεφτείς μόνιμα τη τζογάρουμε. Άλλος πίνει, άλλος καπνίζει, άλλος γυρνά κάθε μέρα με άλλη χωρίς.. σκούφους, άλλος πατάει το γκάζι λίγο παραπάνω.. Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορουν να σε ..στείλουν! Εμένα ο τζόγος μου είναι αυτός πλέον, ψηλαφίζω τα όρια μου στο κυνήγι της πέρδικας. Μακάρι να μπορούσα να βγάλω νύχια κ σαν αίλουρος να την καρπωθώ. Ένας προς έναν, δίκαια. Χωρίς δρόμους που σε βγάζουν με τ αμάξι στην κορυφή του βουνού, χωρίς σκύλους-σκούπες καλωδιωμένους με μπιπερ κ gps, χωρίς εξειδικευμένα μποτάκια,τσοκακια,φυσίγγια κ ένα κάρο πράματα που θα με διευκολύνουν στο κυνήγι της. Ακόμα κ ο σκύλος αν κ δίνει άλλη μαγεία μια ωραία φέρμα σε τέτοια κυνήγια κ εννοείται είναι το κάτι άλλο,"κλέβει" όμως την πέρδικα..Δεν γεννήθηκα αίλουρος όμως,οπότε προτιμώ στο ραντεβού να βρεθώ με τα ελάχιστα.Μόνο εγώ με το όπλο μου κι εκείνη με τα φτερά της, στην έδρα της. Η φυσική μου κατάσταση απέναντι στη δική της. Κι όποιος κερδίσει. Αυτό είναι για μένα το κυνήγι της.

Όλοι τη θέλουμε τη ζωή μας, όμως αν το καλοσκεφτείς μόνιμα τη τζογάρουμε. Άλλος πίνει, άλλος καπνίζει, άλλος γυρνά κάθε μέρα με άλλη χωρίς.. σκούφους, άλλος πατάει το γκάζι λίγο παραπάνω.. Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορουν να σε ..στείλουν! Εμένα ο τζόγος μου είναι αυτός πλέον, ψηλαφίζω τα όρια μου στο κυνήγι της πέρδικας. Μακάρι να μπορούσα να βγάλω νύχια κ σαν αίλουρος να την καρπωθώ. Ένας προς έναν, δίκαια. Χωρίς δρόμους που σε βγάζουν με τ αμάξι στην κορυφή του βουνού, χωρίς σκύλους-σκούπες καλωδιωμένους με μπιπερ κ gps, χωρίς εξειδικευμένα μποτάκια,τσοκακια,φυσίγγια κ ένα κάρο πράματα που θα με διευκολύνουν στο κυνήγι της. Ακόμα κ ο σκύλος αν κ δίνει άλλη μαγεία μια ωραία φέρμα σε τέτοια κυνήγια κ εννοείται είναι το κάτι άλλο,"κλέβει" όμως την πέρδικα..Δεν γεννήθηκα αίλουρος όμως,οπότε προτιμώ στο ραντεβού να βρεθώ με τα ελάχιστα.Μόνο εγώ με το όπλο μου κι εκείνη με τα φτερά της, στην έδρα της. Η φυσική μου κατάσταση απέναντι στη δική της. Κι όποιος κερδίσει. Αυτό είναι για μένα το κυνήγι της.
Τώρα τελευταία ο αγώνας λήγει 10-0 !!!
Αλλά παίζω εκτός έδρας!!!

Ένα δύο γκολακια να βάλω κι ας χάσω!!!

Τώρα τελευταία ο αγώνας λήγει 10-0 !!!
Αλλά παίζω εκτός έδρας!!!

Ένα δύο γκολακια να βάλω κι ας χάσω!!!
Αλωστε εμεις παμε στα μερη της και τα ξερει καλυτερα απο εμας Ενας παλιος περδικοκυνηγος μου λεει οτι τα κοπαδια που εχουν καλο αρχηγο τον κοστο ειναι ποο δυσκολα Επισης οτι μετριουντε και αν λειπη καμοια ειναι ποιο καχυποπτες

Αλωστε εμεις παμε στα μερη της και τα ξερει καλυτερα απο εμας Ενας παλιος περδικοκυνηγος μου λεει οτι τα κοπαδια που εχουν καλο αρχηγο τον κοστο ειναι ποο δυσκολα Επισης οτι μετριουντε και αν λειπη καμοια ειναι ποιο καχυποπτες
Σίγουρα παίζει σημασία ο αρχηγός.
Το να μετριούνται δεν το νομίζω.
Αλλά σίγουρα ξέρουν ποιο πουλί λείπει.
Οπότε κάνει το ίδιο.

Όταν ο αρχηγός είναι μάγκας όλα είναι ποιο δύσκολα.

Κάποιες φορές βλέπω πουλί και σηκώνεται πολύ μακρυά....Και ξυπνάει τα υπόλοιπα που φεύγουν αρκετά αργότερα.

Μια που το λέγαμε πήρα ένα ζευγάρι κάλτσες rs hunting 11 ευρώ το ζευγάρι.
Θα τις δοκιμάσω και αν είναι καλές θα πάρω Αλλά 4 ζευγάρια.
Δείχνουν άψογες και είναι πολύ ψηλές.
View attachment 35799
Ευχαριστώ Στέλιο που βάζεις ένα δείγμα να καταλάβω και εγώ και να έχω μια εικόνα. Η κάλτσα είναι κάτι που δεν με απασχόλησε ποτέ, είχα μείνει με του στρατού.

Αν κάποια μέρα το πληρώσω θα έχω ζήσει όπως θέλω και θα φύγω όπως αγαπώ.
Ακούγεται λίγο "κάπως", αλλά, θεωρώ ευλογία το να πεθάνεις κάνοντας αυτό που αγαπάς, στον τόπο που αγαπάς.
Όσο για τον εξοπλισμό, για την ώρα, δίκαννο-φυσιγγιοθήκη(με φυσίγγια)-πουλιάστρα-τριχιά-σουγιάς-νερό (είμαι σχετικά κοντά). Για κολατσιό, έχει και γκόρτσα, αγριόμηλα, σούρβα, κράταιγο κτλ.

Ευχαριστώ Στέλιο που βάζεις ένα δείγμα να καταλάβω και εγώ και να έχω μια εικόνα. Η κάλτσα είναι κάτι που δεν με απασχόλησε ποτέ, είχα μείνει με του στρατού.
Παρακαλώ...
Εκτός του ότι ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει κυνηγετικά στην υπόλοιπη Ελλάδα μαθαίνουμε πράγματα Ο ένας απ τον άλλον.
Το φόρουμ αυτό έχει μεγάλη αξία.

Αρκετά άτομα αναφέρατε ότι στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σχοινί- τριχιά. Σε ποιες περιπτώσεις σας έχει χρησιμεύσει ή μπορεί να χρησιμεύσει αυτό;
σε μια πισω θηκη (πισω απο το σακο θηραματων) του γιλεκου μου , που σπανια ανοιγω , εκτος των αλλων υπαρχει παντα ενα κουβαρακι λεπτο ισχυρο ορειβατικο σχοινι, 10 μ , που κραταει το βαρος μου. (ουτε 100 γρ δεν θα ζυγιζει)
- Μπορει να χρειαστει να ανεβω ή να κατεβω καπου για να διαφυγω-σωθω (κι ας μεινει αυτο εκει)
- Κυριως μπορει , οταν πεσεις σε λασπη ή σε τρυπα -σπηλια -ή μερικα μετρα κατω , να δεσεις το οπλο σου και να το πεταξεις να πιαστει απο δεντρο ή βραχο , να φρακαρει και να τραβηχτεις εσυ με με το σχοινι , να σωθεις. Μου συνεβει κι ας μην πεταξα οπλο, εφτασε το σακιδιο.
-Εγκλωβιζεται το σκυλι σε ταμπανι γρεμου , κατεβαινει και ανεβαινει ανθρωπος σκαρφαλωνοντας , αλλα το σκυλι πρεπει να το δεσεις για να το ανεβασεις -τραβηξεις (μας συνεβει επανειλλημενα , και φετος με λαγοσκυλα που πηραν ζαρκαδια)
- κοβεις κομματια και κανεις οτι θελεις, λουρι σκυλου, αιμοστατικο δεσιμο, ματσακια τσαι εναν Ιουλιο που ανεβηκα εκπαιδευτικο χαχαχα κλπ
Στα Σπατα παω για τσιχλες και αυτο ειναι εκει.

ΥΓ Και το δενω απο δυο δεντρα , βαζω κλαδια πανω και κανω φυλαχτρα , αν και για αυτο παιρνω αλλο μαζι εξεπιτουτου , για να μη χαλαω το μονιμο

Last edited:
σε μια πισω θηκη (πισω απο το σακο θηραματων) του γιλεκου μου , που σπανια ανοιγω , εκτος των αλλων υπαρχει παντα ενα κουβαρακι λεπτο ισχυρο ορειβατικο σχοινι, 10 μ , που κραταει το βαρος μου. (ουτε 100 γρ δεν θα ζυγιζει)
- Μπορει να χρειαστει να ανεβω ή να κατεβω καπου για να διαφυγω-σωθω (κι ας μεινει αυτο εκει)
- Κυριως μπορει , οταν πεσεις σε λασπη ή σε τρυπα -σπηλια -ή μερικα μετρα κατω , να δεσεις το οπλο σου και να το πεταξεις να πιαστει απο δεντρο ή βραχο , να φρακαρει και να τραβηχτεις εσυ με με το σχοινι , να σωθεις. Μου συνεβει κι ας μην πεταξα οπλο, εφτασε το σακιδιο.
-Εγκλωβιζεται το σκυλι σε ταμπανι γρεμου , κατεβαινει και ανεβαινει ανθρωπος σκαρφαλωνοντας , αλλα το σκυλι πρεπει να το δεσεις για να το ανεβασεις -τραβηξεις (μας συνεβει επανειλλημενα , και φετος με λαγοσκυλα που πηραν ζαρκαδια)
- κοβεις κομματια και κανεις οτι θελεις, λουρι σκυλου, αιμοστατικο δεσιμο, ματσακια τσαι εναν Ιουλιο που ανεβηκα εκπαιδευτικο χαχαχα κλπ
Ούτε θα φανταζομουν ποτέ ότι μπορεί να πέσω σε τρύπα. Ευχαριστώ που μοιράστηκες τις εμπειρίες σου μαζί μας είναι πολύ σημαντικό :)

ΥΓ Και το δενω απο δυο δεντρα , βαζω κλαδια πανω και κανω φυλαχτρα , αν και για αυτο παιρνω αλλο μαζι εξεπιτουτου , για να μη χαλαω το μονιμο
Να συμπληρώσω ότι μπορείς σε συνδυασμό με το αδιάβροχο να φτιάξεις ένα πρόχειρο κατάλυμα αν χρειαστεί.... έχω ένα αδιάβροχο τύπου poncho.... και εγώ για τους ίδιους λόγους πού αναφέρθηκαν το κουβαλάω... όπως και δύο φτιαχτους οδηγούς σκύλου από ορειβατικό ιμάντα ο οποίος αντέχει πολλά περισσότερα από τα κιλά μου.... επίσης μπορεί να χρειαστεί με τον υπερπληθυσμό των γουρουνιών αν σου βγει κάποιο να το τραβήξεις ή να το κρεμάσεις κάπου και να το μεταφέρεις αργότερα.... και φυσικά κάτι που ξέχασα νωρίτερα δύο, τρεις σακούλες σούπερ μάρκετ διπλωμένες για τα πουλιά ή κάνα λαγό.....να μη γεμίζει αίματα και πούπουλα το σακίδιο και να είναι και τα θηράματα προστατευμένα

Last edited:
Back