Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γεια σου συνονοματε με την baikal σου..
Έκανες ωραιο βιντεακι...
Και κατευθείαν στην κατανάλωση...

Είδα που πηγες να κόψεις τις φτερουγες απο την μέση με μαχαίρι, βολευει πολυ καλυτερα κ ειδικά αν έχεις πολλα πουλια ένα μεγάλο ψαλίδι..
Αν κ εγώ παντα τις κόβω με τα χέρια.....
Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω με το ψαλίδι!

Σήμερα έφαγα την πρώτη μαγειριά εφετινής εσοδείας κοκκινιστά τσιχλομπουτάκια (κομμένα σύρριζα με ψαλίδι) και τσιχλοστηθάκια (το καθαρό, ολόψαχνο φιλέτο) μαζί με μακαρόνια, "μπλουμ" δηλαδή όλα μαζί στην κατσαρόλα, "παντρεμένα"...!!! Έτσι τραβάνε όλη την νοστιμιά από τη τσιχλοσάλτσα τα μακαρόνια και γίνονται πεντανόστιμα...!!! Ζεστά-ζεστά ακόμη στο πιάτο, τούς έτριψα και μπόλικο καεφαλοτύρι να λειώνει από πάνω, ανακάτεψα καλά και... "μπουκιά και συγχώριο"...!!! Θα μπορούσαμε να την βαφτίσουμε και τσιχλομακαρονάδα...!!! Ήπια και μια κούπα κρασί...!!!
.exciting..tired..drunk.

Σήμερα έφαγα την πρώτη μαγειριά εφετινής εσοδείας κοκκινιστά τσιχλομπουτάκια (κομμένα σύρριζα με ψαλίδι) και τσιχλοστηθάκια (το καθαρό, ολόψαχνο φιλέτο) μαζί με μακαρόνια, "μπλουμ" δηλαδή όλα μαζί στην κατσαρόλα, "παντρεμένα"...!!! Έτσι τραβάνε όλη την νοστιμιά από τη τσιχλοσάλτσα τα μακαρόνια και γίνονται πεντανόστιμα...!!! Ζεστά-ζεστά ακόμη στο πιάτο, τούς έτριψα και μπόλικο καεφαλοτύρι να λειώνει από πάνω, ανακάτεψα καλά και... "μπουκιά και συγχώριο"...!!! Θα μπορούσαμε να την βαφτίσουμε και τσιχλομακαρονάδα...!!! Ήπια και μια κούπα κρασί...!!!
.exciting..tired..drunk.
δωσε φώτο στο λαο!

Σήμερα το πρωι παλι αέρας(το μεσημέρι έκοψε)..
Ρε τι να κάνω, τι να κάνω....
Βρήκα το κόλπο για να χορτασω τουφεκιες..
Έβαλα να δω την αγαπημένη μου τσιχλοταινια -αριστουργημα..
Χριστογιαννης ν10....
Εκεί να ακουσεται σμπάρα.. Σείστηκε το χωριό....
Απο λίγο κοντεψε να ζωστω με την φυσιγγιοθηκη, να παρω κ το τουφέκι δίπλα μου να φτιάξω ατμόσφαιρα..... .sarcastic.

Μου έφερε ο θείος κένταυρος 28γρ νο8 και είπαμε να αλλάξουμε το κλασμένο μαλλί τα σεντίτ μπας και δούμε άσπρη μέρα.Πραγματικά στο ίδιο καρτέρι 6 πουλιά ξερά και 3 κοψόφτερα.Παρά ταύτα τα 3 βρέθηκαν.Πολύ ωραίο συγκεντρωτικό φυσιγγάκι!!! 4 όπλα σήμερα και κάτι κινήθηκε...Όπως πάντα σε εμένα τα πιο λίγα...Τι γκίνια είναι αυτή.IMG_20211111_180304.jpgαρχείο λήψης.jpeg

Last edited:
Καλησπερα και απο εδω παλικαρια!!!
Εσπασε το ποδαρι του ο διαολος....περασαν λιγα πουλακια σημερα.....
Επτα πουλακια συνολο....στα 5 εριξα.....καταφερα να κρατησω τα τρια...Δοξα τω Θεω....εσπασε η γκινια!!! :)

View attachment 35756View attachment 35758
Mπραβο Νίκο επιτέλους!
Καλη αρχή!
Μου έφερε ο θείος κένταυρος 28γρ νο8 και είπαμε να αλλάξουμε το κλασμένο μαλλί τα σεντίτ μπας και δούμε άσπρη μέρα.Πραγματικά στο ίδιο καρτέρι 6 πουλιά ξερά και 3 κοψόφτερα.Παρά ταύτα τα 3 βρέθηκαν.Πολύ ωραίο συγκεντρωτικό φυσιγγάκι!!! 4 όπλα σήμερα και κάτι κινήθηκε...Όπως πάντα σε εμένα τα πιο λίγα...Τι γκίνια είναι αυτή.View attachment 35759View attachment 35760
Μπράβο κ στον χρησταρα με τα ρωσικα εργαλειακια του!

.exciting..tired..drunk.
Ειναι τσιχλομακαροναδα.Καλοχωνευτες .

Καλησπερα και απο εδω παλικαρια!!!
Εσπασε το ποδαρι του ο διαολος....περασαν λιγα πουλακια σημερα.....
Επτα πουλακια συνολο....στα 5 εριξα.....καταφερα να κρατησω τα τρια...Δοξα τω Θεω....εσπασε η γκινια!!! :)

View attachment 35756View attachment 35758
Υπομονη η χρονια ειναι δικη μας. Θα το ευχαριστηθουμε ολοι .

.exciting..tired..drunk.
Ωραιοτατα!!!
Σου αξίζει...
Έχεις κοπιάσει για να απολαύσεις αυτό το φαγητό.
Καλή χώνεψη!!!

.exciting..tired..drunk.
Αργησες εγω εχω φαει 3 φορες ριζαδα ...
:)

Μου έφερε ο θείος κένταυρος 28γρ νο8 και είπαμε να αλλάξουμε το κλασμένο μαλλί τα σεντίτ μπας και δούμε άσπρη μέρα.Πραγματικά στο ίδιο καρτέρι 6 πουλιά ξερά και 3 κοψόφτερα.Παρά ταύτα τα 3 βρέθηκαν.Πολύ ωραίο συγκεντρωτικό φυσιγγάκι!!! 4 όπλα σήμερα και κάτι κινήθηκε...Όπως πάντα σε εμένα τα πιο λίγα...Τι γκίνια είναι αυτή.View attachment 35759View attachment 35760
Μην στεναχωριέσαι Χρηστακο! Θα σου κάτσει και εσενα!!! Την αριστερή με εννιαβολο την τουφεκισες???
Εγώ πήγα σε ένα παλιό καρτερι αποψε που δουλευα όταν ήμουν 20 χρονων. Στα αγριλιδια πριν το καρτερι φεύγει μια και την παίρνω. Με το μπαμ γεμίζει ο ουρανός τσιχλες!!!! Παίρνω άλλη μια και πάω πιάνω στο καρτερι. Βοριάς παρα πολυ δυνατός και ψοφοκρυο για την εποχη. Έρχονταν οι κουφαλιτσες στην μύτη του πευκια και έκαναν όλες μαζί ντου. Πέρασαν 15-20 και πηρα 5 και κλαμπανισα άλλες τοσες! Ρουμελιώτης csb32 no9 καθαρά και ακαριαία αποψε!

Μην στεναχωριέσαι Χρηστακο! Θα σου κάτσει και εσενα!!! Την αριστερή με εννιαβολο την τουφεκισες???
Εγώ πήγα σε ένα παλιό καρτερι αποψε που δουλευα όταν ήμουν 20 χρονων. Στα αγριλιδια πριν το καρτερι φεύγει μια και την παίρνω. Με το μπαμ γεμίζει ο ουρανός τσιχλες!!!! Παίρνω άλλη μια και πάω πιάνω στο καρτερι. Βοριάς παρα πολυ δυνατός και ψοφοκρυο για την εποχη. Έρχονταν οι κουφαλιτσες στην μύτη του πευκια και έκαναν όλες μαζί ντου. Πέρασαν 15-20 και πηρα 5 και κλαμπανισα άλλες τοσες! Ρουμελιώτης csb32 no9 καθαρά και ακαριαία αποψε!
Είχαν αρχίσει να περνάνε σβάρνα και ενώ στην κοντινή είχα 24γρ, στην μακρινή είχα ξεχάσει το 28γρ νο8.Ε την έφαγε όλη πάνω με την μακρινή...

Είχαν αρχίσει να περνάνε σβάρνα και ενώ στην κοντινή είχα 24γρ, στην μακρινή είχα ξεχάσει το 28γρ νο8.Ε την έφαγε όλη πάνω με την μακρινή...
Ντουφεκεεεεεεε μουουουου εσυυυ!
Ετσι είναι το full και ο 18,2... .yelling.
Δεν την έφαγε κ όλη γιατί δεν θα έβρισκε παπας να θάψει... .yelling.

Καλησπέρα σας. Για εμένα τέλος το πέρασμα για φέτος. Συνήθως κυνηγάω (οπότε μπορώ και όσο μπορώ,πριν και μετά την δουλειά ) από τις 10 του Οκτώβρη μέχρι 11 του Νοέμβρη. Ένας μήνας καθαρός ,που με καιρού θέλοντος ισοδυναμεί με τουλάχιστον 20 εξόδους. Φέτος η χρονιά ήταν καλή. Δεν ήταν σαν το 16' αλλά δεν ήταν σαν τον προηγούμενων χρόνων τα χάλια. Πιάσαμε τα όρια τρεις - τέσσερις φορές ( το 16' έπιασα το όριο οχτώ φορές και δε πήγα αρκετά) και τις υπόλοιπες μέρες είχε ικανοποιητικό αριθμό για να ρίξεις από 5-10 τουφεκιές μέχρι 1-1.5 πακέτο φυσέκια. Το κέφι μας το κάναμε και με το παραπάνω. Μια συμβουλή για να μην την πατήσουν, όσοι τσιμπήσουν, όπως εγώ με προσφορές σε φυσέκια. Πως έτυχε και άκουσα πως έχει κάποιος προσφορές σε φυσέκια και τρεχαααατε χριστιανοί να προλάβετε το πανηγύρι. Την πάτησα κανονικότητα .sarcastic. . Μάλιστα κάποια από αυτά τα φυσέκια τα έβγαλα και φωτό εδώ να μου πείτε την γνώμη σας. πιαστηκα κανονικότητα κορόιδο. Τα φυσέκια ήταν επιεικως για τον π@@@ο κλαιγανε. Ιδιετερα αυτά τα σταρ Ελλάς...τόσες τσίχλες να πέφτουν και να ξαναζωντανεύουν δεν έχω δει. .hair. Κρίμα για τα πολλά χαμένα.το τουφέκι είχε κάθε μέρα και διαφορετική βρώμα και διαφορετικό ήχο σε αλλαγές φυσεκιων σε σημείο να το τσεκαρω συνέχεια αν έσκασε και σε τι κατάσταση είναι.περισσοτερο αγχονομουν για το τι γίνεται και ένα φυσέκι έκανε μπλιφ,το άλλο μπλαφ,το παραλλο μπαμ και παρατριτο γκλινκ γλονκ Χο χο Χο μέρι κριστμας !!.think. Άρα λοιπόν μια συμβουλή για εμένα και για εσάς : ΜΗΝ παίρνετε φτηνά φυσέκια 4-5 ευρώ και συγκεκριμένα παλιά φυσέκια που θέλουν να τα διώξουν.ειναι πραγματικά κρίμα τα πουλιά που θα χάσετε και να σας δημιουργούν άγχος κάτι που απαγορεύεται στο κυνήγι γιατί έτσι δημιουργούνται ατυχήματα. Χίλιες φορές να έδινα 6.5 -7 ευρώ για φυσέκια και να έπαιρνα τα μισά πακέτα. Για να δικαιολογήσω και τον εαυτό μου,δεν είμαι εφοπλιστής. Λίγα χρήματα μπορώ να δώσω για το κυνήγι και συγκεκριμένα για την τσίχλα που ρίχνεις φυσέκια με τις σακούλες. Πάντως την έπαθα κανονικότητα φέτος αν και μαζέψαμε αρκετές για να κάνουμε όλης της οικογένειας τα στομάχια να γεμίσουν.Φιλιά και χαιρετισμούς πολλούς από το νησι της μαστίχας ,ήρθε η ώρα της μπεκατσας....!

Ντουφεκεεεεεεε μουουουου εσυυυ!
Ετσι είναι το full και ο 18,2... .yelling.
Δεν την έφαγε κ όλη γιατί δεν θα έβρισκε παπας να θάψει... .yelling.
Φιλε μου ο 18.2 ειναι καταστροφη.Το ειδα και εγω στην πραξη περυσι πριν μας κλεισουν.Απογευματινο στα 15μ τις εκοψε στη μεση 2 τσιχλες.Εψαχνα να βρω ολοκληρο πουλι περασα τρις πανω απο τα πουλια και δεν εδειχνε οτι ηταν πουλια στα ποδια μου.Θελει επιλογη.Να αναφερω επισης οτι οσο κυνηγησα δεν σηκωσα πουλι ζωντανο ειτε κοψοφτερο.Στουπια οτι φυσιγγι και αν εβαλα .Τα συμπερασματα δικα σας.

Status
Not open for further replies.
Back