Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
20211106_064758_HDR.jpg20211106_064738_HDR.jpg
Και σημερα η ανατολη μας βρηκε στα αγαπημενα μας Δερβενοχωρια. Ζεστη, υγρασια στο φουλ αλλα καθολου ομιχλη. Ανεβαινοντας πανω κοιταγες προς την Αθηνα κι εβλεπες οτι ολη η ομιχλη ηταν χαμηλα. Απο τσιχλιτσες ειχε λιγες κι αυτες ψηλα με αποτελεσμα οι ντουφεκιες να ειναι οριακες. Εμφανιστηκαν και καποιες κεδροτσιχλες αλλα με τον καιρο αυτο δεν σου κανει αισθηση. 1 στο χερι και 2 τραυματισμενες μεσα στα πευκα. Οποτε βλεποντας οτι δεν γινεται τιποτα κι οτι τσαμπα πανε τα πουλια, κατεβηκα στα αμπελακια για λιγο περπατητο γιατι μετα επρεπε να φυγω. Αλλες 2 τσιχλιτσες στο χερι, λιγο σταφυλακι και ολα καλα. Αυριο παλι και πρωτα ο Θεος να ειμαστε καλα.....Η πιο ωραια εικονα της ημερας; ..... μια βασιλισσα στο χαραμα περασε 5 μετρα πανω απο το κεφαλι εκανε την γυρα της μεσα στα πευκα και ξαναπερασε αριστερα μου στα 30 μετρα κι εσφιξε προς την λακκα κατω. Απιστευτο πουλι, μοιαζει λες και χορευει στον αερα - με μια λεξη...βασιλισσα....!!!

Από Μάνη μεριά πολύ χαλαρά 2τσιχλιτσες πήρα το πρωϊ ορτύκι τίποτα μετά ελιές αλλά πρέπει να σταματάω νωρίτερα για να πάω κάνα απογευματινό γιατί πέσανε κάποιες ντουφεκιες και σήμερα και χθες .Απλά δεν ξέρω αν πάω αμά θα σηκώνεται η καραμπίνα λόγο κουρασης.

Attachments

• IMG_20211105_192228.jpg
    IMG_20211105_192228.jpg
    154,5 KB · Προβολές: 54
Στα ελατα λοιπόν σήμερα και μαρτυρησαμε στο δρόμο λόγο ομίχλης που στα χαμηλά δεν έβλεπες στα 3 μέτρα και μόλις βγήκαμε στον ελατια ηταν τελείως ξαστερο!!!! Ηλιο στον κάμπο δεν είδαμε σημερα!!!
Τσίχλες ακούγονταν πολλές μέχρι το ξημέρωμα. Όταν εφεξε το ελάχιστα πουλια φάνηκαν και πηρα 4. Κυργιαρες ακούγονταν αλλά λιγες έπαιξαν. 2 πήρα απο τις 3 που τουφεκισα. Θέλοντας να αλλάξω πλαγιά κατέβηκα σε ένα καναλωμα και εκεί ήρθε το σκηνικό που μου έφτιαξε οοοοοοολη την εβδομάδα! Έφυγε η κούραση και γέμισε η μπαταρία....
Μετά από τις 11 μέχρι πριν λίγο ελιες!!!20211106_182840.jpg

Στα ελατα λοιπόν σήμερα και μαρτυρησαμε στο δρόμο λόγο ομίχλης που στα χαμηλά δεν έβλεπες στα 3 μέτρα και μόλις βγήκαμε στον ελατια ηταν τελείως ξαστερο!!!! Ηλιο στον κάμπο δεν είδαμε σημερα!!!
Τσίχλες ακούγονταν πολλές μέχρι το ξημέρωμα. Όταν εφεξε το ελάχιστα πουλια φάνηκαν και πηρα 4. Κυργιαρες ακούγονταν αλλά λιγες έπαιξαν. 2 πήρα απο τις 3 που τουφεκισα. Θέλοντας να αλλάξω πλαγιά κατέβηκα σε ένα καναλωμα και εκεί ήρθε το σκηνικό που μου έφτιαξε οοοοοοολη την εβδομάδα! Έφυγε η κούραση και γέμισε η μπαταρία....
Μετά από τις 11 μέχρι πριν λίγο ελιες!!!View attachment 35470
Αυτά είναι!!!! .shake hands..RESPECT.

Μετά από τις 11 μέχρι πριν λίγο ελιες!!!View attachment 35470
Ωραίος ο παίχτης! Δημήτρη σήμερα πρέπει να ήμασταν μαζί στα έλατα. Στο πρώτο σημείο που καθίσες. Μετά πρέπει να μετακινήθηκες ανατολικά...

Ωραίος ο παίχτης! Δημήτρη σήμερα πρέπει να ήμασταν μαζί στα έλατα. Στο πρώτο σημείο που καθίσες. Μετά πρέπει να μετακινήθηκες ανατολικά...
Στον Ιερεμία ησουν? Προς Κερασια ειχα πιασει αρχικά. Έπαιξε τίποτα εκεί κατω?

Καλησπέρα. Ψάχνω κάποιον στην Αθήνα για να μαδάει τα τσιχλοκότσυφα, είτε με πληρωμή είτε με ποσοστό από τα πουλιά., γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει ή να μου συστήσει κάποιον άλλον, παρακαλώ να με ενημερώσει..

Καλησπέρα. Ψάχνω κάποιον στην Αθήνα για να μαδάει τα τσιχλοκότσυφα, είτε με πληρωμή είτε με ποσοστό από τα πουλιά., γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν προλαβαίνω. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει ή να μου συστήσει κάποιον άλλον, παρακαλώ να με ενημερώσει..
Βάρα λιγότερα που να προλαβαίνεις να τα καθαρίζεις.
Έτσι έκανα εγώ και κάνω ακόμα.
Ειναι κρίμα να μένουν τα εκλεκτα αυτά εδέσματα.

Τοσα πολλα εχει αυτου.....βαρα λιγοτερα

Μια απογευματινή βολτούλα ούτε διωρο , το πρωί είχε αμουχλα ζουπα όλα λες και είχε βρέξει αποβραδις. Σήμερα είπα να πάρω την χοντροκωλα Αμερικάνα να ριξει καμια τουφεκια και αυτή , είδα ελάχιστες τσίχλες που σηκώνονταν μακρια χωρίς να δίνουν περιθώριο για βολή . Στον γυρισμό σηκώθηκαν δυο τρεις από ένα σκινο και έκανα την πρώτη τσίχλα της χρονιάς .

Φυσιγγακι Winchester universal νο 8 και τσοκ signature plus diffusion (briley στην ουσία) την στραπατσάρισε λιγάκι .

Και το δικαννάκι Winchester Κωνσταντίνε; Πάντως ομορφούλι φαίνεται! Να το χαρείς...
Εάν όντως είναι Winchester είναι κατασκευασμένο στην Ιαπωνία εάν δεν κάνω λάθος, όπως και τα Browning...

Στον Ιερεμία ησουν? Προς Κερασια ειχα πιασει αρχικά. Έπαιξε τίποτα εκεί κατω?
Ναι στον Ιερεμία ήμουν. Λίγα πράγματα γενικά... Πολύ λίγες μαύρες ενώ το βράδυ ακουγοντουσαν... Μετά παιξαν κάποιες κυριάρες και ελάχιστα μικρά κοπαδακια τσίχλες (από 2 έως 4) με κατεύθυνση από Ταναιδα προς τα εμάς και αργότερα τπτ άλλο... Πήρα δύο από κάθε είδος και κατέβηκα και εγώ για ελιές! Βλέπουμε αύριο

Από Μάνη μεριά πολύ χαλαρά 2τσιχλιτσες πήρα το πρωϊ ορτύκι τίποτα μετά ελιές αλλά πρέπει να σταματάω νωρίτερα για να πάω κάνα απογευματινό γιατί πέσανε κάποιες ντουφεκιες και σήμερα και χθες .Απλά δεν ξέρω αν πάω αμά θα σηκώνεται η καραμπίνα λόγο κουρασης.
Ωρέ Γιάννη πόσους πόντους την έχεις....... την κάννα της καραμπινούλας σου; (Αμέσως το μυαλό σας στο πονηρό!)
Μακρινάρι πάντως φαίνεται...! o_O

Last edited:
Τελικά υπέκυψα στον πειρασμό τα μεσανυχτα, και αφησα πισω τα θεματα στις 5:30. 3 ατομα, περιοχή Ξηρονομή, περπάτημα 3 ωρες - 8 χλμ, συνολικά 15 πουλιά. Λιγα τα πουλιά και παρά την ελαφρια ομίχλη οσα πουλια ανέμιζαν ήταν σχετικά ψηλά. Ελάχιστα τουφεκια στην ευρύτερη περιοχή.

Αδερφέ μόνο στα Μέγαρα θα βρεις άκρη στα ορνιθοτροφεια
Έχουν επαγγελματικές ξεπουπουλιαστρες που μαδάνε τα κοκκορια
σε δύο λεπτά 25 τσίχλες τις κάνουν λαμπικο :p

Status
Not open for further replies.
Back