Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές οικογένειακως, με συγκίνησατε ειλικρινά....
Φωτό δεν έχουμε κ πολλές φέτος λόγω της κατάστασης αλλά λίγες έτσι για την μουρλια μου δεν γινόταν να μην βγουν...
Τώρα αναρρώνουμε με προσοχή να είμαστε έτοιμοι στα μπασιματα... Ευχαριστώ πολύ κ πάλι...

Υ.γ σήμερα υπήρχαν λίγα τρυγονια στη Μάνη, από τα τελευταία ίσως...
Τελείωνε με την μέση παλιόγερε.
Τα καλαμπόκια μας περιμένουν τον άλλο μήνα ..

όσο κάθομαι 8-10 ώρες στη δουλειά
Ακριβώς φιλε..πριν το καλοκαιρι ολοκληρωσα φυσιοθεραπεία και πηγα διακοπες...στις διακοπες δεν ειχα σταματημό...πρωτα οι φωτιες, κοψιμο ξυλα, χορτοκοπτικα, θαλασσα, κουβαληματα καροτσια ιστοριες...η μεση δε με ενοχλησε καθολου ...
Γυρναω Αθηνα ξεκιναω δουλεια (γραφείο) κατευθειαν την πρωτη βδομαδα καθε πρωι δυσκαμψια παλι!...μας εχει καταστρεψει η καρεκλα στο γραφειο....

H φετινη Μάνη είχε ενα ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα, απο τη μια ανακουφιση που για ακομα μια χρονια κυνηγουσα το αγαπημενο που θηραμα και απο την αλλη αγωνια για ενα χειρουργειο στη μεση που θα ερχοταν ακριβως μετα...
Οταν φτανεις τελικα να δεις απο μακρια το Ταίναρο, ακόμα και αν εχεις φτασει με κλαμα απο τον πόνο στην διαδρομη, νιωθεις κάτι οικείο, προσωπικα νιωθω οτι ημουν στο χωριο μου...
Κυνηγετικα μια απο τις χειροτερες χρονιες που εχω ζησει στον τοπο αυτο, αφου ο καιρος τα εφερε ετσι που καταφερε να αποκλεισει τον ελληνικο διαδρομο για ενα γεματο 7ημερο... Δεν ειναι οτι δεν υπηρχαν τρυγόνια, δεν υπήρχε τιποτα, δεν εμπαιναν για μερες ουτε καν χελιδόνια που συνηθως μπαινουν κατα εκατονταδες τα πρωινα.... Μονο μια βραδια τα ακουγα να περνουν νυχτα απο πάνω κ να χάνονται στη θαλασσα, οι αλλες μερες είχαν ελαχιστο ενδιαφερον...Πρωτη μου φορα που ειδα ξημερωμα στη Λαγια και να μην πεφτει τουφεκια, τα τρυγονια περναγαν απο Τουρκια....
Δυο μέρες είχαν ενδιαφερον κυνηγετικο, οι αλλες έκλειναν με 1-2 πουλια χωρις να μπορω να κανω πολλά στο περπατητό λόγω της μεσης....

Αν κατι θα μου μεινει αξεχαστο είναι το τελευταίο απογευματινο περπατητο στο Ταίναρο, που επέμεινε να έρθει μαζι και η γύναικα με το μικρό μας στην κοιλια της, εστω και για λίγο στα ισιωματα μιας και αγαπα κ αυτη τον τόπο αυτό... Ενα 5αρι βορειοδυτικός, και μας σηκωθηκαν 6 τρυγονια στην πλαγια που τα πήρα όλα μονοτουφεκα με τουφεκιες που χάρηκα μαζι με τον αερα...Τυχερος ο μπεμπης... Η απολυτη απολαυση... ΆΡχισε να πεφτει ο ήλιος, ακουγα μονο τον ηχο του αερα και δάκρυσα θυμαμαι λίγο απνω απο το φάρο νιώθοντας πραγματικα ελευθερος και ευτυχισμενος σε μια δυσκολη περιοδο για ολους... Σε τετοιες μικρες στιγμες κρυβεται η ευτυχία και στην υγεια, που ειναι το πιο σημαντικο και αν δεν εχεις την ατυχια να δεις πως ειναι να την χανεις, δεν μαθαινεις να την εκτιμας τελικα...
Να είμαστε καλα και τυχεροι να τα περπατησουμε και του χρονου αυτα τα μερη...

Διδάσκεις κυνηγετικό ήθος!
Ανθρώπους σαν και σένα τους έχει ανάγκη το κυνήγι...τους έχει ανάγκη ο τόπος...

Διδάσκεις κυνηγετικό ήθος!
Ανθρώπους σαν και σένα τους έχει ανάγκη το κυνήγι...τους έχει ανάγκη ο τόπος...
Καλά τα παραλες λίγο, ίσως απλά έχω μια μεγαλύτερη ευχέρεια να μεταφέρω στο λόγο αυτά που νιώθουμε οι περισσότεροι στο κυνήγι κ στο βουνό...
Σε ευχαριστώ πάντως...

Καλά τα παραλες λίγο, ίσως απλά έχω μια μεγαλύτερη ευχέρεια να μεταφέρω στο λόγο αυτά που νιώθουμε οι περισσότεροι στο κυνήγι κ στο βουνό...
Σε ευχαριστώ πάντως...
Την εκανες την επεμβαση αρι.....αν ναι ξεκουρα σου τωρα γιατι θα εχουμε βαρη κυνηγιτηκα χρονια θα μας πνηξου τα παπιοκυχλοκοτσιφα
:)
:)

H φετινη Μάνη είχε ενα ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα, απο τη μια ανακουφιση που για ακομα μια χρονια κυνηγουσα το αγαπημενο που θηραμα και απο την αλλη αγωνια για ενα χειρουργειο στη μεση που θα ερχοταν ακριβως μετα...
Οταν φτανεις τελικα να δεις απο μακρια το Ταίναρο, ακόμα και αν εχεις φτασει με κλαμα απο τον πόνο στην διαδρομη, νιωθεις κάτι οικείο, προσωπικα νιωθω οτι ημουν στο χωριο μου...
Κυνηγετικα μια απο τις χειροτερες χρονιες που εχω ζησει στον τοπο αυτο, αφου ο καιρος τα εφερε ετσι που καταφερε να αποκλεισει τον ελληνικο διαδρομο για ενα γεματο 7ημερο... Δεν ειναι οτι δεν υπηρχαν τρυγόνια, δεν υπήρχε τιποτα, δεν εμπαιναν για μερες ουτε καν χελιδόνια που συνηθως μπαινουν κατα εκατονταδες τα πρωινα.... Μονο μια βραδια τα ακουγα να περνουν νυχτα απο πάνω κ να χάνονται στη θαλασσα, οι αλλες μερες είχαν ελαχιστο ενδιαφερον...Πρωτη μου φορα που ειδα ξημερωμα στη Λαγια και να μην πεφτει τουφεκια, τα τρυγονια περναγαν απο Τουρκια....
Δυο μέρες είχαν ενδιαφερον κυνηγετικο, οι αλλες έκλειναν με 1-2 πουλια χωρις να μπορω να κανω πολλά στο περπατητό λόγω της μεσης....

Αν κατι θα μου μεινει αξεχαστο είναι το τελευταίο απογευματινο περπατητο στο Ταίναρο, που επέμεινε να έρθει μαζι και η γύναικα με το μικρό μας στην κοιλια της, εστω και για λίγο στα ισιωματα μιας και αγαπα κ αυτη τον τόπο αυτό... Ενα 5αρι βορειοδυτικός, και μας σηκωθηκαν 6 τρυγονια στην πλαγια που τα πήρα όλα μονοτουφεκα με τουφεκιες που χάρηκα μαζι με τον αερα...Τυχερος ο μπεμπης... Η απολυτη απολαυση... ΆΡχισε να πεφτει ο ήλιος, ακουγα μονο τον ηχο του αερα και δάκρυσα θυμαμαι λίγο απνω απο το φάρο νιώθοντας πραγματικα ελευθερος και ευτυχισμενος σε μια δυσκολη περιοδο για ολους... Σε τετοιες μικρες στιγμες κρυβεται η ευτυχία και στην υγεια, που ειναι το πιο σημαντικο και αν δεν εχεις την ατυχια να δεις πως ειναι να την χανεις, δεν μαθαινεις να την εκτιμας τελικα...

Για αρχή με το καλο το νέο μέλος με υγεία και ευτυχία σε ολους, πλέον αλλάζει η ζωή σας. Οσο για το χειρουργείο στη μεση εύχομαι περαστικά όταν θα γίνει, αλλά ελπίζω να ήταν η τελευταία πλέον επιλογή σου ως προς την αντιμετώπισης τοιυ προβλήματος που έχεις και να μην έπαιρνε κάποια πιο συμβατική θεραπεία.

Καλησπέρα
Εύχομαι τα καλύτερα
Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες
Είναι σοφό όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να θεραπεύεται άμεσα
διότι αλλιώς οι συνέπειες και τα συμπτώματα οξύτερα σε μεγαλύτερες ηλικίες

Καλό Απόγευμα

Σε ευχαριστώ πάντως...
Δε σε ξέρω, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρεις τις εμπειρίες σου, είναι σίγουρο ότι μόνο καλό κάνουν....
Και δεν είναι τόσο ο τρόπος που μεταφέρεις γραπτώς αυτά που βιώνεις, είναι το πώς αντιλαμβάνεσαι αυτά που βιώνεις...
Όπως και να χει , να είσαι γερός, συνεχίζοντας να χαίρεσαι τις χαρές της ζωής...

Ρουμ. 24gr no 7.5
View attachment 33056
Ήταν μαζί με κάτι δεκαοχτούρες το συγκεκριμένο.
Γενικά εχω παρατηρήσει οτι τα πιτσούνια πάνε μαζί με τις δεκαοχτούρες πιο πολύ αποτι τα ενήλικα. Η μπορεί έται να έχει τύχει με αυτά που εχω δει.
Αυτά που μένουν πίσω μπαίνουν στα κοπάδια με τις δεκαοχτουρες για ασφάλεια νομιζω.

Ρουμ. 24gr no 7.5
View attachment 33056
Γενικά εχω παρατηρήσει οτι τα πιτσούνια πάνε μαζί με τις δεκαοχτούρες πιο πολύ αποτι τα ενήλικα. Η μπορεί έται να έχει τύχει με αυτά που εχω δει.
Καί μεγάλα πάνε μαζί .
Σε 2-3 περιπτώσεις μούτυχε να πέφτει το μάτι στην δεκαοχτούρα και απομακρυνόμενα πλέον να
καταλαμβαίνω ότι είχε και τρυγόνι μέσα .

Ρουμ. 24gr no 7.5
View attachment 33056
Ισχύει, ειδικά για τα τοπιαρικα... Φέτος έτυχε κ πήρα 5-6 έτσι τοπιαρικα... Δύο ζευγάρια, ενα τρύγονι μια δεκαοχτουρα, δύο δεκαοχτουρες ένα τρύγονι, κ από 3 φορές 5-6 δεκαοχτουρες κ ένα τρύγονι ανάμεσα... Χειρουργικές τουφεκιές τους έκανα... Το καλό είναι ότι με την τόση ενασχόληση με το τρύγονι που έχω μπορώ να τα ξεχωρίσω από χιλιόμετρα μακριά οπότε απλά περιμένω πότε θα ξεκοψουν λίγο για να πέσει η τουφεκιά...

Ισχύει, ειδικά για τα τοπιαρικα... Φέτος έτυχε κ πήρα 5-6 έτσι τοπιαρικα... Δύο ζευγάρια, ενα τρύγονι μια δεκαοχτουρα, δύο δεκαοχτουρες ένα τρύγονι, κ από 3 φορές 5-6 δεκαοχτουρες κ ένα τρύγονι ανάμεσα... Χειρουργικές τουφεκιές τους έκανα... Το καλό είναι ότι με την τόση ενασχόληση με το τρύγονι που έχω μπορώ να τα ξεχωρίσω από χιλιόμετρα μακριά οπότε απλά περιμένω πότε θα ξεκοψουν λίγο για να πέσει η τουφεκιά...
Στο βίντεο που έφτιαξα η Τουφεκιά στο 2:05 έχει ένα τρυγόνι και άλλες 20 δεκαοχτουρες μαζί!!

Καλημερα σε ολους ,

Απο εμας τα τρυγονια εφυγαν (βορεια) δεν εχω δει κατι περα απο ενα περασμα μιας τεταρτης πριν 2 βδομαδες ! Το βιντεο που ποσταρα δειχνει το γιατι πρεπει να βαραμε 6 τρυγονια και γιατι θα το κλεισουν και γιατι γιατι γιατι...

Αρη με το καλό το παιδάκι, περαστικά για τη μέση. Πίστεψε με τα τρυγονάκια που έκανες μια χαρά είναι. Π.χ εγώ δεν το έπιασα στα χέρια μου φέτος...
Έτσι ακριβώς όπως τα λες ούτε και εγώ όχι να το πιάσω αλλά ούτε που το είδα.

Ρουμ. 24gr no 7.5
View attachment 33056

Ρουμ. 24gr no 7.5
View attachment 33056
Οι δεκαοχτουρες είναι ζωντανοί κραχτες. Τα τρυγόνια περνουσαν από το κομμένο λιοσπορο έβλεπαν τις δεκαοχτουρες που εβοσκαν και έκαναν στροφή και προσγειονοντουσαν ανάμεσα τους. Για τα πουλια πολλα μάτια είναι καλύτερα από 2.

Οι δεκαοχτουρες είναι ζωντανοί κραχτες. Τα τρυγόνια περνουσαν από το κομμένο λιοσπορο έβλεπαν τις δεκαοχτουρες που εβοσκαν και έκαναν στροφή και προσγειονοντουσαν ανάμεσα τους. Για τα πουλια πολλα μάτια είναι καλύτερα από 2.
Την άνοιξη όμως δεν κανουν καλό η δεκαοχτουρες τα εκτοπίζουν τα τρυγόνια.

Status
Not open for further replies.
Back