H φετινη Μάνη είχε ενα ιδιαίτερο συναίσθημα για μένα, απο τη μια ανακουφιση που για ακομα μια χρονια κυνηγουσα το αγαπημενο που θηραμα και απο την αλλη αγωνια για ενα χειρουργειο στη μεση που θα ερχοταν ακριβως μετα...
Οταν φτανεις τελικα να δεις απο μακρια το Ταίναρο, ακόμα και αν εχεις φτασει με κλαμα απο τον πόνο στην διαδρομη, νιωθεις κάτι οικείο, προσωπικα νιωθω οτι ημουν στο χωριο μου...
Κυνηγετικα μια απο τις χειροτερες χρονιες που εχω ζησει στον τοπο αυτο, αφου ο καιρος τα εφερε ετσι που καταφερε να αποκλεισει τον ελληνικο διαδρομο για ενα γεματο 7ημερο... Δεν ειναι οτι δεν υπηρχαν τρυγόνια, δεν υπήρχε τιποτα, δεν εμπαιναν για μερες ουτε καν χελιδόνια που συνηθως μπαινουν κατα εκατονταδες τα πρωινα.... Μονο μια βραδια τα ακουγα να περνουν νυχτα απο πάνω κ να χάνονται στη θαλασσα, οι αλλες μερες είχαν ελαχιστο ενδιαφερον...Πρωτη μου φορα που ειδα ξημερωμα στη Λαγια και να μην πεφτει τουφεκια, τα τρυγονια περναγαν απο Τουρκια....
Δυο μέρες είχαν ενδιαφερον κυνηγετικο, οι αλλες έκλειναν με 1-2 πουλια χωρις να μπορω να κανω πολλά στο περπατητό λόγω της μεσης....
Αν κατι θα μου μεινει αξεχαστο είναι το τελευταίο απογευματινο περπατητο στο Ταίναρο, που επέμεινε να έρθει μαζι και η γύναικα με το μικρό μας στην κοιλια της, εστω και για λίγο στα ισιωματα μιας και αγαπα κ αυτη τον τόπο αυτό... Ενα 5αρι βορειοδυτικός, και μας σηκωθηκαν 6 τρυγονια στην πλαγια που τα πήρα όλα μονοτουφεκα με τουφεκιες που χάρηκα μαζι με τον αερα...Τυχερος ο μπεμπης... Η απολυτη απολαυση... ΆΡχισε να πεφτει ο ήλιος, ακουγα μονο τον ηχο του αερα και δάκρυσα θυμαμαι λίγο απνω απο το φάρο νιώθοντας πραγματικα ελευθερος και ευτυχισμενος σε μια δυσκολη περιοδο για ολους... Σε τετοιες μικρες στιγμες κρυβεται η ευτυχία και στην υγεια, που ειναι το πιο σημαντικο και αν δεν εχεις την ατυχια να δεις πως ειναι να την χανεις, δεν μαθαινεις να την εκτιμας τελικα...
Να είμαστε καλα και τυχεροι να τα περπατησουμε και του χρονου αυτα τα μερη...