Manos
Staff member
Μεγάλο πέρασμα σήμερα με την αλλαγή του καιρού έπιασα το όριο σε μια ώρα αύριο δυστυχώς που ανεβαίνει η θερμοκρασία ίδωμεν
Λιάκο τρελάθηκες από τη χαρά σου που πλησιάζουν οι μέρες;
Μεγάλο πέρασμα σήμερα με την αλλαγή του καιρού έπιασα το όριο σε μια ώρα αύριο δυστυχώς που ανεβαίνει η θερμοκρασία ίδωμεν
Εμείς όσα είχαμε ..Ήταν από μικρά ..Ζούνε τα κοτσύφια αν δεν πιαστούν από μικρά σε αιχμαλωσία; Η δική μου εμπειρία από κοτσύφι που γιάθηκε η φτερούγα του και προσπάθησα να το κρατήσω στο κλουβί ήταν οδυνηρή. Έτσι ελευθέρωσα και μια τσίχλα που έπιασα ολοζώντανη στο κυνήγι. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί είχε πιαστεί το πόδι της σε μια διχάλα κλαδιού και χάλαγε τον κόσμο!
(Ο ελπιζων χαίροντας αποθνησκει χεζωντας ) Ειναι το μότο μου τα τελευταία χρόνια απο τα τρυγόνια, τις φασες μεχρι τα ορτυκια και τις μπεκατσες.Απο τότε που άφησα το χωριό όλο κι κι κι κο κο κο και από αυγο τίποτα.Λιάκο τρελάθηκες από τη χαρά σου που πλησιάζουν οι μέρες;
Ζούνε αλλά στην τροφή τους πρέπει να συμμετέχει και ζωική πρωτείνη (π.χ. γεωσκώληκες, κιμάς! κ.λ.π.)Ζούνε τα κοτσύφια αν δεν πιαστούν από μικρά σε αιχμαλωσία; Η δική μου εμπειρία από κοτσύφι που γιάθηκε η φτερούγα του και προσπάθησα να το κρατήσω στο κλουβί ήταν οδυνηρή. Έτσι ελευθέρωσα και μια τσίχλα που έπιασα ολοζώντανη στο κυνήγι. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί είχε πιαστεί το πόδι της σε μια διχάλα κλαδιού και χάλαγε τον κόσμο!
Δεν παίζει να ισχύει αυτό Σπύρο. Δεν αυτοκτονούν τα πουλιά...Γιώργο, είχε ιαθεί πλήρως, έτρωγε κιμά και βραστό αυγό και μετά απο 3 εβδομάδες το βρήκα ένα πρωί ψόφιο από τη στενοχώρια του. Είχε χτυπήσει πολλές φορές το κεφάλι του στο πλέγμα. Από τότε μου κόπηκε κάθε όρεξη να κρατάω άγρια πουλιά σε κλουβί και πολύ περισσότερο κοτσύφια.
Το χειμώνα θα βρεις αυτά που θα έρθουν από βόρεια. Τα ντόπια παρόλο που έχουν αυξηθεί παρα πολυ είναι ένα μικρό κλάσμα μπροστά στα ταξιδιαρικα.Πολλοι εχω δει να χτυπουν κοτσυφια απ την εναρξη του κυνηγιου...νομιμο μεν, αλλά.....το χειμωνα τι θα βρουμε? ...για μενα κοτσυφας-τσιχλα ξεκιναει το νωριτερο απο 20-25 Νοεμβριου, και κυριως απο 20 Δεκεμβριου και μετά...
Ετσι ακριβως....περιοδο χάριτος.Εγώ μια φορά στα πρώτα μου βήματα χτύπησα κοτσύφια στις 15 του Σεπτέμβρη κ όταν τα μαδησα στο σπίτι κ είδα ότι ήταν αφτιαχτα τα φτερά τους κ είχαν χνούδι στο κεφάλι τους δεν ξανατουφεκισα ποτέ μέχρι να ρίξω στον πρώτο μπασιματιαρικο... Έχω πέσει σε πάρα πολλά τοπιαρικα κοτσύφια κατά καιρούς πριν τα μπασιματα, πάντα μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το αφτιαχτο κεφάλι τους κ δεν σκέφτομαι καν να σηκώσω όπλο... Έχουν περίοδο χάριτος...
Μερικοί νομίζουν ότι έχουν ψωρα!!!! Δεν καταλαβαίνουν ότι αλλάζουν φτερωμα!Εγώ μια φορά στα πρώτα μου βήματα χτύπησα κοτσύφια στις 15 του Σεπτέμβρη κ όταν τα μαδησα στο σπίτι κ είδα ότι ήταν αφτιαχτα τα φτερά τους κ είχαν χνούδι στο κεφάλι τους δεν ξανατουφεκισα ποτέ μέχρι να ρίξω στον πρώτο μπασιματιαρικο... Έχω πέσει σε πάρα πολλά τοπιαρικα κοτσύφια κατά καιρούς πριν τα μπασιματα, πάντα μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το αφτιαχτο κεφάλι τους κ δεν σκέφτομαι καν να σηκώσω όπλο... Έχουν περίοδο χάριτος...
Πολύ παράξενο να κάθεται στον δρόμο έστω και χωμάτινος .Εθεάθη πιτσιλωτη κυρια σήμερα το πρωι να κάθεται καταμεσής του δρομου απο τον πατερα μου. Μολις μου το ειπε. Στις Τσεργες....
Γιατί όταν πας για μπασίματα δεν έχει τύχει να δεις στο δρόμο; Που είναι τόσο κουρασμένες που πρέπει να πας σύριζα για να σηκωθούν.Πολύ παράξενο να κάθεται στον δρόμο έστω και χωμάτινος .
Aυτό το είδος κυνηγίου στην τσίχλα δεν το κάνουμε συνήθως κάτω .Γιατί όταν πας για μπασίματα δεν έχει τύχει να δεις στο δρόμο; Που είναι τόσο κουρασμένες που πρέπει να πας σύριζα για να σηκωθούν.