Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ζούνε τα κοτσύφια αν δεν πιαστούν από μικρά σε αιχμαλωσία; Η δική μου εμπειρία από κοτσύφι που γιάθηκε η φτερούγα του και προσπάθησα να το κρατήσω στο κλουβί ήταν οδυνηρή. Έτσι ελευθέρωσα και μια τσίχλα που έπιασα ολοζώντανη στο κυνήγι. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί είχε πιαστεί το πόδι της σε μια διχάλα κλαδιού και χάλαγε τον κόσμο!
Εμείς όσα είχαμε ..Ήταν από μικρά ..
Ζουν μια χαρά ..

Μεγάλο πέρασμα σήμερα με την αλλαγή του καιρού έπιασα το όριο σε μια ώρα αύριο δυστυχώς που ανεβαίνει η θερμοκρασία ιδωμεν
Λιάκο τρελάθηκες από τη χαρά σου που πλησιάζουν οι μέρες;
(Ο ελπιζων χαίροντας αποθνησκει χεζωντας ) Ειναι το μότο μου τα τελευταία χρόνια απο τα τρυγόνια, τις φασες μεχρι τα ορτυκια και τις μπεκατσες.Απο τότε που άφησα το χωριό όλο κι κι κι κο κο κο και από αυγο τίποτα.

Εγώ πάλι όπως ο Αριστος από τις γιορτές και μετα τους κοτσυφαραδες τους κυνηγάω μανιωδώς. Στο καρβουνο ντουμανιαζουν σαν τις παχιές σαρδέλες και είναι κάτι παραπανω απο πεντανοστιμοι. Στα ντόπια όμως κρατάω το χέρι μου. Κάνω μερικούς στα αμπέλια αλλά ποτέ πάνω από 10 όλους μαζι. Φέτος πήρα 8 και τους πέταξα στο τηγάνι με 3 αυγά και ήταν σπεσιαλ! Τώρα περιμένουμε τα βόρεια ταξιδιαρικα ξαδέρφια τους. Και τα μπασιματιαρικα κοτσύφια 8 στα 10 είναι τετραπαχα!!!

Ζούνε τα κοτσύφια αν δεν πιαστούν από μικρά σε αιχμαλωσία; Η δική μου εμπειρία από κοτσύφι που γιάθηκε η φτερούγα του και προσπάθησα να το κρατήσω στο κλουβί ήταν οδυνηρή. Έτσι ελευθέρωσα και μια τσίχλα που έπιασα ολοζώντανη στο κυνήγι. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί είχε πιαστεί το πόδι της σε μια διχάλα κλαδιού και χάλαγε τον κόσμο!
Ζούνε αλλά στην τροφή τους πρέπει να συμμετέχει και ζωική πρωτείνη (π.χ. γεωσκώληκες, κιμάς! κ.λ.π.) :)

Τα κοτσύφια δεν τα ακουμπάω το καλοκαίρι.Από μπασίματα και μετά τους αλλάζω τα φώτα ειδικά τους κιτρινομύτες.Με πάει κιόλας πολύ με αυτά στα περισσότερα κυνήγια σχεδόν πάντα παραπάνω κοτσύφια παρά τσίχλες.Τόσο μαύρα που είναι με τραβάνε απίστευτα και με την κίτρινη μύτη.Τα καστανά τα λυπάμαι.

Γιώργο, είχε ιαθεί πλήρως, έτρωγε κιμά και βραστό αυγό και μετά απο 3 εβδομάδες το βρήκα ένα πρωί ψόφιο από τη στενοχώρια του. Είχε χτυπήσει πολλές φορές το κεφάλι του στο πλέγμα. Από τότε μου κόπηκε κάθε όρεξη να κρατάω άγρια πουλιά σε κλουβί και πολύ περισσότερο κοτσύφια.

Γιώργο, είχε ιαθεί πλήρως, έτρωγε κιμά και βραστό αυγό και μετά απο 3 εβδομάδες το βρήκα ένα πρωί ψόφιο από τη στενοχώρια του. Είχε χτυπήσει πολλές φορές το κεφάλι του στο πλέγμα. Από τότε μου κόπηκε κάθε όρεξη να κρατάω άγρια πουλιά σε κλουβί και πολύ περισσότερο κοτσύφια.
Δεν παίζει να ισχύει αυτό Σπύρο. Δεν αυτοκτονούν τα πουλιά...
Έτσι όπως το περιγράφεις το πιθανότερο είναι να του την έπεσε κουκουβάγια και να το χτύπησε. Την έχω πάθει έτσι με καρδερίνες.

Πολλοι εχω δει να χτυπουν κοτσυφια απ την εναρξη του κυνηγιου...νομιμο μεν, αλλά αξιζει?.....το χειμωνα τι θα βρουμε? ...για μενα κοτσυφας-τσιχλα ξεκιναει το νωριτερο απο 20-25 Νοεμβριου, και κυριως απο 20 Δεκεμβριου και μετά...

Last edited:
Εγώ μια φορά στα πρώτα μου βήματα χτύπησα κοτσύφια στις 15 του Σεπτέμβρη κ όταν τα μαδησα στο σπίτι κ είδα ότι ήταν αφτιαχτα τα φτερά τους κ είχαν χνούδι στο κεφάλι τους δεν ξανατουφεκισα ποτέ μέχρι να ρίξω στον πρώτο μπασιματιαρικο... Έχω πέσει σε πάρα πολλά τοπιαρικα κοτσύφια κατά καιρούς πριν τα μπασιματα, πάντα μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το αφτιαχτο κεφάλι τους κ δεν σκέφτομαι καν να σηκώσω όπλο... Έχουν περίοδο χάριτος...

Πολλοι εχω δει να χτυπουν κοτσυφια απ την εναρξη του κυνηγιου...νομιμο μεν, αλλά.....το χειμωνα τι θα βρουμε? ...για μενα κοτσυφας-τσιχλα ξεκιναει το νωριτερο απο 20-25 Νοεμβριου, και κυριως απο 20 Δεκεμβριου και μετά...
Το χειμώνα θα βρεις αυτά που θα έρθουν από βόρεια. Τα ντόπια παρόλο που έχουν αυξηθεί παρα πολυ είναι ένα μικρό κλάσμα μπροστά στα ταξιδιαρικα.

Εγώ μια φορά στα πρώτα μου βήματα χτύπησα κοτσύφια στις 15 του Σεπτέμβρη κ όταν τα μαδησα στο σπίτι κ είδα ότι ήταν αφτιαχτα τα φτερά τους κ είχαν χνούδι στο κεφάλι τους δεν ξανατουφεκισα ποτέ μέχρι να ρίξω στον πρώτο μπασιματιαρικο... Έχω πέσει σε πάρα πολλά τοπιαρικα κοτσύφια κατά καιρούς πριν τα μπασιματα, πάντα μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το αφτιαχτο κεφάλι τους κ δεν σκέφτομαι καν να σηκώσω όπλο... Έχουν περίοδο χάριτος...
Ετσι ακριβως....περιοδο χάριτος.

Μερικοί νομίζουν ότι έχουν ψωρα!!!! Δεν καταλαβαίνουν ότι αλλάζουν φτερωμα!

Γιατί όταν πας για μπασίματα δεν έχει τύχει να δεις στο δρόμο; Που είναι τόσο κουρασμένες που πρέπει να πας σύριζα για να σηκωθούν.
Aυτό το είδος κυνηγίου στην τσίχλα δεν το κάνουμε συνήθως κάτω .

Status
Not open for further replies.
Back