Μαγκάλια και Σούβλες

Σήμερα είπα να μαγειρέψω ορισμένα από τα τρυγόνια που πήραμε με τον αδερφό μου στα Σκόπια. Τα έβαλα στο κάρβουνο και βγήκαν πραγματικά υπέροχα. Το κόλπο είναι να μην τα παραψήσουμε. τα λάδωνα σε κάθε γύρισμα και έγλειφα τα δάχτυλα μου στο τέλος.
1.jpg


2.jpg
 
Σήμερα είπα να μαγειρέψω ορισμένα από τα τρυγόνια που πήραμε με τον αδερφό μου στα Σκόπια. Τα έβαλα στο κάρβουνο και βγήκαν πραγματικά υπέροχα. Το κόλπο είναι να μην τα παραψήσουμε. τα λάδωνα σε κάθε γύρισμα και έγλειφα τα δάχτυλα μου στο τέλος.
View attachment 31994


View attachment 31995
Περίμενες να φύγει να τα φάς μόνος σου εεεεέ? .yel.
 
Όχι έχουμε καμια 50αριά ακόμα θα του κρατήσω κανα δυο για τον Οκτώβρη.
Αν δεν ήμουν εγώ άδεια θα ήταν η κατάψυξη...Δείτε ένα τσόγλανο παιδιά, έρχεται σπίτι μου και του φτιάχνω λαβράκια και μετά πάει σπίτι του και τρώει μόνος του τα πουλιά που έπιασα εγώ. Τι να πεις ρε φίλε; Αλητεία παντού...
 
Και κάτι που δεν θυμάμαι να το έχω δει στην Ελλάδα - τουλάχιστον στα μέρη που έχω πάει. Λέγεται Federweiser = λευκό-φτερος, εδώ πίνω τώρα τον κοκκινόφτερο - έχει και άλλα ονόματα π.χ. burčiak στην Σλοβακία. Πρόκειται για αφρώδη αλκοολούχο 9%-13% που είναι απλά μούστος σταφιλιών μερικώς ζυμωμένος. Φοβερή γεύση, ιδιαίτερα παγωμένο μαζί με κανα κόκκαλο - σήμερα έχει (κατεψυγμένα) ορτυκάκια στη σχάρα (είναι ακόμα στο φούρνο:(_)


IMG_20210907_201416.jpg

Και για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο, κάτι γράφει και η Wikipedia. Αλλά θα ήθελα να ξέρω αν φτιάχνεται και κάπου στην Ελλάδα - ο παππούς μου που είχε αμπέλια, πέρα από κρασί μόνο μουστο και πετιμέζι εφτιαχνε.
 
Και κάτι που δεν θυμάμαι να το έχω δει στην Ελλάδα - τουλάχιστον στα μέρη που έχω πάει. Λέγεται Federweiser = λευκό-φτερος, εδώ πίνω τώρα τον κοκκινόφτερο - έχει και άλλα ονόματα π.χ. burčiak στην Σλοβακία. Πρόκειται για αφρώδη αλκοολούχο 9%-13% που είναι απλά μούστος σταφιλιών μερικώς ζυμωμένος. Φοβερή γεύση, ιδιαίτερα παγωμένο μαζί με κανα κόκκαλο - σήμερα έχει (κατεψυγμένα) ορτυκάκια στη σχάρα (είναι ακόμα στο φούρνο:(_)


View attachment 32108

Και για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο, κάτι γράφει και η Wikipedia. Αλλά θα ήθελα να ξέρω αν φτιάχνεται και κάπου στην Ελλάδα - ο παππούς μου που είχε αμπέλια, πέρα από κρασί μόνο μουστο και πετιμέζι εφτιαχνε.
Θοδωρη το χρωμα του μου θυμιζει σαν αυτα τα ερυθρα που σερβιρουν οι ταβερνες
σε γαμους και βαπτισεις
Μετα το τριτο -τεταρτο ποτηρι βλεπεις την Συμπεθερα σαν την Monica Bellucci
 
Γυρίζω από δουλειά με την μηχανή και μέσα από το κράνος μου έρχεται εγκεφαλικό.Ποτε φρενάρισα,ποτέ μπήκα μέσα και πήρα 1,200 χαμπάρι δεν πήρα :p
Πίσω μου σε έχω σατανά!!! Κ σχολαω 4! Ή να κάνω κοπάνα?
 
Γυρίζω από δουλειά με την μηχανή και μέσα από το κράνος μου έρχεται εγκεφαλικό.Ποτε φρενάρισα,ποτέ μπήκα μέσα και πήρα 1,200 χαμπάρι δεν πήρα :p
Πως ονομάζεται το πατημένο σκατό με την φθινοπωρινή παραλλαγή ;
 
Back
Top