Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα το πρωί για μια ώρα πήγα να τσεκάρω αν κινείται τίποτα. Στα πρώτα 10 λεπτά μου πέρασαν αγριοπερίστερα αλλά πολύ ψηλά.
Κακώς τουφέκισα, γιατί έβαλα σκάγια σε ένα πουλί που δεν έπεσε αμέσως, αλλά ξέκοψε από το κοπάδι και μετά από 150 και πλέον μέτρα, έπεσε σε μια χαράδρα γεμάτη πεύκα.
Άφησα το πόστο μου να το ψάξω αν και ήταν χαμένος κόπος. Την ώρα που έψαχνα πέρασε μια τριάδα τρυγόνια , από το πόστο που εγκατέλειψα! (το ένα μάτι έψαχνε το άλλο κοίταγε τον ουρανό!). Επιστροφή άκαρπη και έχω χάσει σχεδόν όλο το διαθέσιμο χρόνο μου (δουλειά μετά).
Επειδή δεν πίστευα ότι θα περάσει κάτι άλλο στο τελευταίο τέταρτο, έβγαλα τη μηχανούλα να πάρω μια φωτογραφία από το πόστο. Άφησα το όπλο έβγαλα τη φωτογραφία και πριν βολέψω τη μηχανή, ένα τρυγόνι εμφανίστηκε και ερχόταν καρφί απάνω μου στο ύψος των λιόδεντρων. Έμεινα ακίνητος να έρθει αρκετά κοντά άφησα τη μηχανή κάτω! τσάκωσα το όπλο και τουφέκισα από βαθύ κάθισμα, ενώ αυτό έκανε απότομη στροφή και καλυπτόταν από την ελιά που στεκόμουν... ούτε και ξέρω που πήγαν τα σκάγια :D .
Απογοήτευση και προχωρώ προς το αυτοκίνητο που είναι στα 100 περίπου μέτρα.
Στα μισά της διαδρομής βλέπω κοπάδι αγριοπερίστερα να προσγειώνεται στο ξέφωτο μιας ράχης το πολύ 300 μέτρα μακρυά. Θα πάω πόσο θα κάνω! Φτάνω κοντά και ευτυχώς ξέρω τον τόπο και θα περάσω το άγριο που με χωρίζει από τα πουλιά. Με το που ξεμυτάω σηκώνονται με θόρυβο 20 μέτρα μακρυά μου, τουφεκιά και πέφτει, δεύτερη τουφεκιά πέφτει και αυτό αλλά όχι "ξερό" . Πάω πρώτα στο τραυματισμένο, το βλέπω αλλά τρέχει και τρυπώνει στα πουρνάρια ... τελικά το χάνω! πάω στο πρώτο και ευτυχώς το βρίσκω.
Τώρα το απόγευμα αποφασίζω και ξαναπάω, λίγο περπατητό αλλά και λίγο καρτέρι.
Τελικά μου πέρασε μια τριάδα που με μια τουφεκιά πήρα το ένα και μετά από λίγη ώρα άλλα δύο και με ένα τουμπλέ πήρα και άλλο ένα...
Οι φωτογραφίες : από το πρωινό πόστο, μια με το κομάτι που έχασα το τραυματισμένο και η απογευματινή ...

Attachments

• DSC01004.JPG
    DSC01004.JPG
    302,2 KB · Προβολές: 134
  • DSC01017.JPG
    DSC01017.JPG
    739 KB · Προβολές: 134
  • DSC01005.JPG
    DSC01005.JPG
    425,6 KB · Προβολές: 134
Σήμερα το πρωί για μια ώρα πήγα να τσεκάρω αν κινείται τίποτα. Στα πρώτα 10 λεπτά μου πέρασαν αγριοπερίστερα αλλά πολύ ψηλά.
Κακώς τουφέκισα, γιατί έβαλα σκάγια σε ένα πουλί που δεν έπεσε αμέσως, αλλά ξέκοψε από το κοπάδι και μετά από 150 και πλέον μέτρα, έπεσε σε μια χαράδρα γεμάτη πεύκα.
Άφησα το πόστο μου να το ψάξω αν και ήταν χαμένος κόπος. Την ώρα που έψαχνα πέρασε μια τριάδα τρυγόνια , από το πόστο που εγκατέλειψα! (το ένα μάτι έψαχνε το άλλο κοίταγε τον ουρανό!). Επιστροφή άκαρπη και έχω χάσει σχεδόν όλο το διαθέσιμο χρόνο μου (δουλειά μετά).
Επειδή δεν πίστευα ότι θα περάσει κάτι άλλο στο τελευταίο τέταρτο, έβγαλα τη μηχανούλα να πάρω μια φωτογραφία από το πόστο. Άφησα το όπλο έβγαλα τη φωτογραφία και πριν βολέψω τη μηχανή, ένα τρυγόνι εμφανίστηκε και ερχόταν καρφί απάνω μου στο ύψος των λιόδεντρων. Έμεινα ακίνητος να έρθει αρκετά κοντά άφησα τη μηχανή κάτω! τσάκωσα το όπλο και τουφέκισα από βαθύ κάθισμα, ενώ αυτό έκανε απότομη στροφή και καλυπτόταν από την ελιά που στεκόμουν... ούτε και ξέρω που πήγαν τα σκάγια :D .
Απογοήτευση και προχωρώ προς το αυτοκίνητο που είναι στα 100 περίπου μέτρα.
Στα μισά της διαδρομής βλέπω κοπάδι αγριοπερίστερα να προσγειώνεται στο ξέφωτο μιας ράχης το πολύ 300 μέτρα μακρυά. Θα πάω πόσο θα κάνω! Φτάνω κοντά και ευτυχώς ξέρω τον τόπο και θα περάσω το άγριο που με χωρίζει από τα πουλιά. Με το που ξεμυτάω σηκώνονται με θόρυβο 20 μέτρα μακρυά μου, τουφεκιά και πέφτει, δεύτερη τουφεκιά πέφτει και αυτό αλλά όχι "ξερό" . Πάω πρώτα στο τραυματισμένο, το βλέπω αλλά τρέχει και τρυπώνει στα πουρνάρια ... τελικά το χάνω! πάω στο πρώτο και ευτυχώς το βρίσκω.
Τώρα το απόγευμα αποφασίζω και ξαναπάω, λίγο περπατητό αλλά και λίγο καρτέρι.
Τελικά μου πέρασε μια τριάδα που με μια τουφεκιά πήρα το ένα και μετά από λίγη ώρα άλλα δύο και με ένα τουμπλέ πήρα και άλλο ένα...
Οι φωτογραφίες : από το πρωινό πόστο, μια με το κομάτι που έχασα το τραυματισμένο και η απογευματινή ...
Εγγλέζικο το πλαγιόκανο Γιώργο ;

Ένας άδειασε και έκανε την δουλειά του. Ένα φετιναρι πέρασε καλά και το πηρα. Είδα αλλά πεντε. Αύριο παλι.....
Πριν κάνα δυο χρόνια στα μέρη σας αρχές Σεπτέμβρη πέρναγαν τρυγόνια .
Τα είχα δει και εγώ και κατά τύχη είχα χτυπήσει δύο.

Πριν κάνα δυο χρόνια στα μέρη σας αρχές Σεπτέμβρη πέρναγαν τρυγόνια .
Τα είχα δει και εγώ και κατά τύχη είχα χτυπήσει δύο.
Πριν 8 χρόνια 15/9 με δυνατή νεροποντή την προηγούμενη νύχτα , πάμε με τον ξάδερφο απογευματινό μετά την δουλειά. Περπατάμε σε ένα χωματόδρομο για να πάμε στο σημείο που θέλαμε και σταματάει ένας αγνωστος κύριος με ένα κόκκινο rav4 και πραγματικά με απελπισία μας λέει: παλικάρια με έχουν ξεσκίσει σήμερα , δεν μπορώ όλη μερα να τα βάλω στο χερι. Εγώ νόμιζα ότι μίλαγε για 5-6 πουλιά που έφερναν γύρω εκεί πριν λιγες μερες αλλά αυτός μας είπε για κοπαδακια που πέρναγαν συνεχως. Έφυγε και πιάσαμε καρτερι κοιτώντας τον κάμπο και έχοντας το δάσος στην πλατη. Έλα όμως που περνούσαν ανάποδα καθώς δεν είχαν ντοπιασει! Με το που πήραμε χαμπάρι τι γινόταν αλλάξαμε σημείο και χεστηκαμε στο τουφεκιδι , άστοχο επι το πλείστον, αλλά κάναμε 16 πουλιά και οι δυο μαζι και εμασταν σε έκσταση!!!! Τεράστια πουλιά με απίστευτο λιπος! Και άλλη μια φορά πιο πρόσφατα τα είχα πετύχει πρωί και είχα κάνει 7. Αν πας κάθε μερα κάτι θα πετύχεις και εδω. Συνήθως μετά από νυχτερινές μπόρες πέφτουν πουλιά αλλά αυτές οι βροχές του πρώτου δεκαπενθημερου το Σεπτέμβρη σπανίζουν πλέον οπότε περνάνε όλα νυχτα.

Είσαι ωραίος.
Ωραία μέρα με ένταση και απρόοπτα.
Και δυο τρυγονακια.
Τι άλλο να ζητήσεις από μια κυνηγετική μέρα.
Άγγελε καλημέρα, εχθές το πρωί, την ώρα που κυνηγούσα, αισθανόμουν μαστροχαλαστής!
Η τουφεκιά που δεν έπρεπε να ρίξω έφερε προβλήματα ...
Γι΄αυτό και το έγραψα, το απόγευμα όλα ήταν μια χαρά :) !
Να περνάτε καλά...

Καλημέρα (ή καλησπέρα, όπως προτιμάει κανείς)!
Πήγα σήμερα για πρωινό, κατά τις 8μισή μου βγαίνει ένα ξαφνικά από πίσω μου και σε οριακή απόσταση... Γυρίζω αστραπιαία, επωμίζω γρήγορα (αλλά όχι άτσαλα), του μπήγω έναν ντουμπλέ... Η πρώτη φαίνεται να το αρπάζει, αλλά δεν πέφτει αμέσως, κάνει μία στροφή δείχνοντάς μου λαβωμένο και πάει από κει που 'ρθε... Φαίνεται να "σβήνει" και να πέφτει σε ένα "ζαβό" (πυκνό) σημείο, δίχως να μπορώ να δω ακριβώς που έπεσε λόγω οπτικών εμποδίων ανάμεσά μας, γαμώτη μου... Αποφασίζω να πάω να ψάξω να το βρω... Μέχρι να φτάσω στο σημείο που υπολόγιζα, ξεσπάει μια ξαφνική νεροποντή (ήταν ήδη "φορτωμένος" ο ουρανός)... Ήμουνα μακριά από τ' αμάξι και δεν ήθελα να παρατήσω το ψάξιμο, κάτι μου έλεγε πως το τρυγόνι ήταν εκεί... Τελικά, κι ενώ ο υετός δυνάμωνε αντί να σταματήσει, κάνοντάς με μούσκεμα(!), αποφασίζω να γυρίσω στ' αμάξι για να μην βραχώ ως το κόκκαλο...! Μπήκα, λοιπόν, στο αυτοκίνητο και μόλις το μπουρίνι κόπασε, κι ενώ είχε περάσει καμιά ωρίτσα, είπα να ξαναβγώ να συνεχίσω το ψάξιμο από κει που το 'χα 'φήσει... Καταφέρνω, ευτυχώς, να εντοπίσω το τρυγόνι μέσα σε μια συστάδα πουρναριών... Φαινόταν τραυματισμένο και ζωντανό... Πλησιάζω να το αρπάξω και... φρρρρ... πάει το τρυγονάκι... έδωσε φτερό κι έφυγε μακριά...! Ήτανε μάλλον πολύ επιπόλαιο το τραύμα του και το "ευτυχώς" που το είχα εντοπίσει, γύρισε τούμπα σε "δυστυχώς", διότι δεν το έπιασα ποτέ...!
Δεν πειράζει! Όλα καλά... Εύχομαι κι ελπίζω μόνο, το συγκεκριμένο τρυγονάκι να συνεχίσει να ζει εντελώς απροβλημάτιστα, δίχως κάποιο κουσούρι...

Υ.Γ.: Απογευματινό δεν έχει απόψε, θα είμαι στα τρισχαριτωμένα ανεψιάκια μου (Γιαννάκος & Αννούλα)... Αύριο πάλι κυνήγι...

Last edited:
Σαββατο-Κυριακο μάλλον δεν πάω.
Δεν με εμπνέει και ο καιρός.
Αλλά μια καθημερινή θα κάνω καμμία επίθεση προς τα Λεγρενά και ας λένε ότι θέλουν.Περυσι δεν ήταν σπουδαια
αλλά μια καθημερινή που όρμησα κάτι έπαιξε .Είχα βαρεσει ένα τετραπαχο τρυγόνι και μου έφυγαν αλλά τρία .Το τελευταίο μπροστά από το αμάξι.

Σαββατο-Κυριακο μάλλον δεν πάω.
Δεν με εμπνέει και ο καιρός.
Αλλά μια καθημερινή θα κάνω καμμία επίθεση προς τα Λεγρενά και ας λένε ότι θέλουν.Περυσι δεν ήταν σπουδαια
αλλά μια καθημερινή που όρμησα κάτι έπαιξε .Είχα βαρεσει ένα τετραπαχο τρυγόνι και μου έφυγαν αλλά τρία .Το τελευταίο μπροστά από το αμάξι.
Βγες να πιείς τν καφέ σου αδελφέ...κ ας περνάνε κ κουρούνες.
Απλά βγες κ ηρέμησε με το όπλο αναχείρας....δν τρέχει κ τίποτα.!!

Status
Not open for further replies.
Back