Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντα απο μικρός μ'άρεσε να κάθομαι και ν'ακούω με τις ώρες μεγαλύτερους -απόμαχους της ζωής να διηγούνται ιστορίες
να ερμηνεύουν γεγονότα κλπ .
Το Σαββάτο που πέρασε είδα τον μάστρε Παναή με την γριά του να κάθονται στο κιόσκι της παραλίας ......
Πήγα καρφωτός κοντά του ,πιάσαμε κουβέντα και τον είδα που έβλεπε στο βάθος τα σύννεφα στα βουνά .
Τον ρώτησα τι προβλέπει ελέω μηναλλάγιων το Σάββατο αντιστοιχούσε στον Δεκέβρη και μουπε με σιγουριά ότι
εφέτος ''θα έχουμεν πολλά νερά '' .
Α ναι , έχουμε και τα μερομηνια αυτο τον καιρο!!!! Πάντως λένε οι μακροπρόθεσμες για ζέστη και νοτιαδες στον ανατολικό διάδρομο. Μακάρι να πέσουν έξω και να κάνει χιόνι στην Μόσχα 20 Οκτωβρίου!

Α ναι , έχουμε και τα μερομηνια αυτο τον καιρο!!!! Πάντως λένε οι μακροπρόθεσμες για ζέστη και νοτιαδες στον ανατολικό διάδρομο. Μακάρι να πέσουν έξω και να κάνει χιόνι στην Μόσχα 20 Οκτωβρίου!
Αυτό που ονομάζεις μερομήνια εμείς εδώ το λέμε μηναλλάγια .Το ίδιο πράγμα είναι
Οι 3 πρώτες δικές του Αυγούστου και πάμε 4 Σεπτέβρης κ.ο.κ

Μακάρι να έχει τα μπασιματα που είχε πέρσυ 3-4 μέρες δυνατές να ευχαριστηθουμε, μετά ξεκινάμε τα περπατιτα έχουν την δικιά τους απόλαυση
Εδώ κάτω δεν ευχαριστηθηκαμε ούτε μια μέρα μπασιματος. Ούτε τσονια δεν εμπαιναν. Μετά τις γιορτές όμως είχε πουλια και ναι τα περπατητα στην τσιχλα είναι κάτι παραπανω απο απολαυστικα!

Εδώ κάτω δεν ευχαριστηθηκαμε ούτε μια μέρα μπασιματος. Ούτε τσονια δεν εμπαιναν. Μετά τις γιορτές όμως είχε πουλια και ναι τα περπατητα στην τσιχλα είναι κάτι παραπανω απο απολαυστικα!
Μήπως τα πουλιά έμπαιναν αργά το βράδυ ειδικά αν είχε και μέρες με καλό φεγγάρι αυτά μετακινούνται όλη νύχτα

Μήπως τα πουλιά έμπαιναν αργά το βράδυ ειδικά αν είχε και μέρες με καλό φεγγάρι αυτά μετακινούνται όλη νύχτα
Το σπίτι μου είναι πάνω σε περασμα. Να φανταστείς το καρτερι που πιάνω στα μπασιματα είναι 15 λεπτά μακρια με τα πόδια. Πέρισυ δεν εμπαιναν ούτε νυχτα. Ελάχιστα πουλιά ακουγονταν. Πρόπερσι έβλεπες και το πρωί πουλιά αλλά τη νυχτα περνούσαν σωρηδόν. Ειδικά οι κοκκινες μια εβδομάδα κυβερνούσαν τον νυχτερινό ουρανο και τον χειμώνα μετά είχαν έντονη παρουσια. Κοτσύφια καθόλου ούτε πέρισυ ούτε προπερσι.

Το σπίτι μου είναι πάνω σε περασμα. Να φανταστείς το καρτερι που πιάνω στα μπασιματα είναι 15 λεπτά μακρια με τα πόδια. Πέρισυ δεν εμπαιναν ούτε νυχτα. Ελάχιστα πουλιά ακουγονταν. Πρόπερσι έβλεπες και το πρωί πουλιά αλλά τη νυχτα περνούσαν σωρηδόν. Ειδικά οι κοκκινες μια εβδομάδα κυβερνούσαν τον νυχτερινό ουρανο και τον χειμώνα μετά είχαν έντονη παρουσια. Κοτσύφια καθόλου ούτε πέρισυ ούτε προπερσι.
Μάλλον τα πουλιά φέτος προτίμησαν άλλους τόπος για περάσουν ειδικός δεν είμαι αλλά αυτό πιστεύω εγω,τώρα που αναφέρθηκες στα κοτσύφια εμείς έχουμε φέτος πολλά εδώ και πέρσυ μπορώ να πω ότι είχε αρκετά από αυτά

Μάλλον τα πουλιά φέτος προτίμησαν άλλους τόπος για περάσουν ειδικός δεν είμαι αλλά αυτό πιστεύω εγω,τώρα που αναφέρθηκες στα κοτσύφια εμείς έχουμε φέτος πολλά εδώ και πέρσυ μπορώ να πω ότι είχε αρκετά από αυτά
Ντόπια έχει και εδω αρκετά . Να δεις στις περιοχές που καίγονται τι ειχε. Από αλλού πέρασαν τα πουλια οντως.

Ντόπια έχει και εδω αρκετά . Να δεις στις περιοχές που καίγονται τι ειχε. Από αλλού πέρασαν τα πουλια οντως.
Τώρα που έχουν καεί τόσα χιλιόμετρα δάσους κρίμα και άδικα επειδή αυτοί που κυβερνάνε είναι άξιοι της μοίρας τους και άχρηστοι όλα αυτά τα πουλιά που μπορεί να έφυγαν;;

Τώρα που έχουν καεί τόσα χιλιόμετρα δάσους κρίμα και άδικα επειδή αυτοί που κυβερνάνε είναι άξιοι της μοίρας τους και άχρηστοι όλα αυτά τα πουλιά που μπορεί να έφυγαν;;
Τα πουλιά μπορεί να γλιτωνουν. Θυμάμαι πρόπερσι στη μεγάλη φωτιά εδώ να έρχονται τα τρυγόνια απο τον κάμπο προς το δάσος , να συναντούν το καμμενο , να κάνουν 2-3 κύκλους και να φεύγουν. Το πρωί που είχαν φύγει για βοσκή το δάσος δεν ειχε καει. Το απόγευμα που επέστρεφαν στην κουρνια όλα ήταν σταχτη!

Απο την Τριτη 10/8 εχω την τυχη να βρισκομαι στην ορεινη Ευριτανια στο χωριο Νοστιμο. Τεταρτη πρωι πρωι λοιπον πινωντας τον ελληνικο κατω απο μια καρυδια, χαζευα την χλωριδα και την πανιδα του τοπου. Κισσες, τσιχλονια, ελατοπαπαδιτσες, γαλαζοπαπαδιτσες, κοτσυφια, 1 κεφαλα καθως και 1 συκοφαγο. Τα πρωτα 2 πρωινα ακουσα το μαγικο τσικ τσικ αλλα νομιζα οτι ηταν τσιχλονια τετοια εποχη. Το 2ο απογευματακι μετα το φαι καθως χαζευα, ερχεται και προσγειωνεται μπροστα μου μια τσιχλα. Μετα απο δυο πηδηματακια μενει ακινητη και με κοιταζε. Προσπαθησα σιγα σιγα να σηκωσω το κινητο για να την αποθανατισω αλλα ματαια. Κανει ενα πεταγμα συνοδευομενο απο το μαγικο τσικ τσικ και χωθεικε μεσα στα ελατα. Εγω να γελαω σαν βλακας κι ο θειος μου να απορει το γιατι. Αντε τωρα να του εξηγησεις το γιατι γελαω και γιατι μου εφτιαξε τοσο τη μερα. Ειχα ακουσει κι αλλες φορες οτι καποιες μπορει να μεινουν πισω για διαφορους λογους αλλα δεν το ειχα ζησει.

Καλημερα, αποδοτικο πρωινο στους ντοπιους κοτσυφαδες στα αμπελια, πρωι απογευμα επιανες το οριο, αλλα την δευτερη μερα 5-6 με το ζορι... φυσιγγια ιδιογομωση 1.45 με 28γρ, νουμερο 9 με gm-3, cx-2000. ανοιχτο τσοκ 5 αστρα και τα πουλια μπουκα φωτια...

Status
Not open for further replies.
Back