Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλή σαιζόν χωρίς απρόοπτα εύχομαι.
Αύγουστος 18. Βράδυ 21.00 φεύγω άρον άρον από το χωριό των γονιών μου στην ορεινή Αργολίδα που ήμουν με την οικογένεια για διακοπές. Μία ώρα ύπνος και 2.00 με 6.45 ταξίδι για Ημαθία, που φίλος που μένει μόνιμα εκεί, με στέλνει πάντα σε πουλιά. Έχω δει τα στίγματα και πάω το πρωί σε χωράφι, που εντοπίζω πολλά αγριοπερίστερα και 5-6 τρυγόνια. Αργότερα, με στέλνει σε άλλο σημείο, που συναντώ 2 κυνηγούς από Αθήνα που μένουν 500 μέτρα από το σπίτι μου...Μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει... Το απόγευμα στο χωράφι αρκετά πουλιά και μιά φάσσα στα 5 μέτρα για να μας κοροϊδέψει...
Το πρωί στο καρτέρι από τις 4.00. Μόνο οι δύο Αθηναίοι ήταν απέναντι, όμως ως το ξημέρωμα, πλάκωσε πελατεία... Έκατσα στο σημείο που είχα διαλέξει και τελικά δεν πέρασα άσχημα. Το πρωινό ξεκίνησε με αγριοπερίστερα και έκλεισε με τρυγόνια. Με ένα ακόμη θα είχα το όριο, το οποίο δεν ήρθε ούτε το απόγευμα. Το έριξα στην καταπολέμηση επιβλαβών και μείωσα τις κουρούνες και τις καρακάξες κατά τέσσερις αμφότερες.
Το επόμενο πρωί, άλλα δύο τρυγόνια με ακολούθησαν και κατά τις 11.00 πήρα τον δρόμο της επιστροφής.
Δόξα τω Θεώ, ήταν μιά χαρά. Να είμαστε γεροί και να αξιωθούμε και του χρόνου να κάνουμε έναρξη στα τρυγόνια, που είναι πραγματικά εξαιρετικό θήραμα με σπάνιες τουφεκιές. Καλή συνέχεια σε όλους.20210819_162620.jpg20210819_161818.jpg20210820_103952.jpg20210820_104121.jpg20210821_091210.jpg

Εδώ βλέπω ότι αρχίζουν να εμφανίζονται δειλά δειλά κι άλλα Ata sp.
Πώς σου φαίνεται το όπλο αυτό;
Είσαι ευχαριστημένος;
Περα απο το διλημμα Τουρκικο η΄οχι που εχει κορεστει πια....το οπλο ειναι κατι παραπανω απο value for money.
Eξαιρετικο ζυγισμα πολυ ωραια λαβη ομορφα ξυλα...γενικα δεν εχω αρνητικα σχολια.
Εχει ριξει γυρω στις 6000 φυσιγγια σκοπευτηριο χωρις προβληματα.
Ο χρονος θα δειξει.

Λοιπόν, η σημερινή ανταπόκριση:

Το πρωί στο καινούργιο μου τρυγονο-πόστο, δηλαδή στο ίδιο καρτέρι που ανακάλυψα ψες (χέρσο χωραφάκι με λιόδεντρα και συστοιχίες θάμνων τριγύρω), είδα ένα τρυγονάκι στις 07:00, το οποίο δεν μου έκανε τη χάρη να ζυγώσει για να το σκαγιάσω (πέρασε σαφώς εκτός βεληνεκούς)... Κατόπιν τούτου και έως τις 09:00, δυστυχώς, δεν έπεσε στα μάτια μου άλλο τρυγονάκι...

Το απόγεμα, πάλι στο ίδιο μέρος, μέχρι τις 19:40 δεν είχα αντιληφθεί κανένα τρυγόνι και, ξάφνου, εκείνη την ώρα (κάπως αργούτσικα) φαίνεται από μακριά ένα ζευγαράκι, το οποίο ξαναείδα μετά από 5 λεπτά (πιθανότατα ήτανε το ίδιο με το προηγούμενο)... Τέλος, περίπου στις 19:50 φαίνεται κι ένα ξεκομμένο προς την ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα... Πέρασε οριακά εκτός βεληνεκούς, του έβαλα έναν ντουμπλέ, αλλά ήταν ανώφελο...

Εύχομαι αύριο να μου έρθουν πιο βολικά... Έστω μόνο ένα! Θα τη φάει την κεφάλα του! :confused:

Μικρο περασματακι σημερα στη Βορεια Ευβοια.Μετα τις 07:30 μπηκαν μερικα πουλακια,μονα και σε δυαδες.Οχι πολλα,καμια 10αρια.
Μεγαλα πουλια.
Οταν ομως δεν παλουκωνεσαι στο ποστο σου και τριγυρνας με το οπλο στους ωμους,σαν την γκλιτσα του τσοπανη,ειναι δεδομενο οτι απλα θα κανεις οφθαλμολουτρο και θα μεινεις ατουφεκιστος..big smile.
Αυριο παλι,να δουμε αν θα μεινει τιποτα ή αν θα μπουν καινουρια.hunter.

Καλημερες .cofee.

Όταν λες πολλές τουφεκιές, πόσα κλαμπάνισες;;;;;; .big smile.
μιλαμε φιλεμου κωστα για f16 τα πουλια ειναι κυνηγημενα πωλη αυτες της μερες και θελουνε πωλη προσοχηηη στο καρτεριιι το ματισου να κλησης σπαζουνε αμεσωςςςς ;) ;) με λιγη προσοχη και υπομωνηηηη θα κανης της τουφεκιεσουυυ και θα το ευχαριστηθηςςςς

μιλαμε φιλεμου κωστα για f16 τα πουλια ειναι κυνηγημενα πωλη αυτες της μερες και θελουνε πωλη προσοχηηη στο καρτεριιι το ματισου να κλησης σπαζουνε αμεσωςςςς ;) ;) με λιγη προσοχη και υπομωνηηηη θα κανης της τουφεκιεσουυυ και θα το ευχαριστηθηςςςς
Σάκη, ακριβώς όπως τα λες.Έτσι πρέπει να είσαι για να βαρήσεις :oops:.

Αυτά Σακη σου περνουν το καπελοοοοοοοο
(Και το οπλο μαζί..)σαν τις τσιχλεεςςςςςςςςςς....

Ωραίο και δυνατο κυνήγι... Μπράβο σου.
Ευχαριστώ πολύ λεβεντιά μου. Σε καμαρώνω στις μπεκάτσες που πρέπει να είσαι Πανελλαδικά στην 10άδα των ποιό φανατικών, μην πω στην 5άδα και λιγότερο. Καλά βόλια.

για σας κιαπο μενα καλη χρονια να χουμαι
εναρξι κυριακι λογο δουλιας λιγα πραματα με πολη κοπο ενα πουλακη ισα να ματοσουμαι το νεο εργαλιο
βρικα τα οσκαρ μιχ 7/8 που λεγαται καλο φισιγακι πρεπη να εινε
την κυριακι τωρα παλι ελπηζω να εχη ερθη κανα νεο πουλακη

Καλησπέρα στην ομάδα μετά από καιρό αποχής μου.Καλη κυνηγετική σεζόν εύχομαι για όλους.Μικρη ενημέρωση από Κορινθιακο.Εχει ξεκινήσει η μετανάστευση των τρυγονιων μόλις τώρα είδα ένα μικρό μπουλουκακι πάνω από την θάλασσα.Ολα δείχνουν ότι κυλούν φυσιολογικα και τα περάσματα θα είναι στην ώρα τους!Καλή συνέχεια σε όλους.Δυστηχως η κάμερα δεν κατάφερε να τα αποθανατησει

Και σήμερα πήγα στο γνώριμό μου σημείο, πρωί - απόγεμα, αλλά, δυστυχώς, δεν είχα ευκαιρία ούτε για μία ντουφεκιά...!
Τα τρυγονάκια ελάχιστα έως μηδαμινά: 3 είδα το πρωί (ένα ζεύγος κι ένα μονάχο του) και μόλις 1 το απόγιομα.
Δυστυχέστατα, όλα περάσανε πολύ μακριά από το ντουφέκι μου (περί τα 100 μέτρα και βάλε)...
Τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Κι αυτά στο πρόγραμμα είναι, όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο ακριβοθώρητο θήραμα στον τόπο μου...
Πάντως όσο τα βλέπω, έστω κι ελάχιστα, δεν πρόκειται να τα παρατήσω...

Last edited:
Και σήμερα πήγα στο γνώριμό μου σημείο, πρωί - απόγεμα, αλλά, δυστυχώς, δεν είχα ευκαιρία ούτε για μία ντουφεκιά...!
Τα τρυγονάκια ελάχιστα έως μηδαμινά: 3 είδα το πρωί (ένα ζεύγος κι ένα μοναχό) και μόλις 1 το απόγιομα.
Δυστυχέστατα, όλα περάσανε πολύ μακριά από το ντουφέκι μου (περί τα 100 μέτρα και βάλε)...
Τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Κι αυτά στο πρόγραμμα είναι, όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο ακριβοθώρητο θήραμα στον τόπο μου...
Πάντως όσο τα βλέπω, έστω κι ελάχιστα, δεν πρόκειται να τα παρατήσω...
Μου θυμίζεις κάτι φιλαράκια που τους λέμε αρχαίους για κάποιον λόγο αλλά εσύ με την γραφή σου.Γεια σου Νικόλαε !.yel. (Θα το χουφτώσεις σαν την σλοβάκα που θα πάει)

Μου θυμίζεις κάτι φιλαράκια που τους λέμε αρχαίους για κάποιον λόγο αλλά εσύ με την γραφή σου.Γεια σου Νικόλαε !.yel. (Θα το χουφτώσεις σαν την σλοβάκα που θα πάει)
Γεια σου κι εσένανε Χρηστάρα!
Εντάξει, το "άγχος" του να "χουφτώσω" το πρώτο το ξεπέρασα, διότι ήδη άνοιξα λογαριασμό απ' τα προχτές. Απλώς, τώρα λέω μπας και πάρω κάνα-δυο ακόμα μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς... Ίδωμεν...

Καλησπέρα στην ομάδα μετά από καιρό αποχής μου.Καλη κυνηγετική σεζόν εύχομαι για όλους.Μικρη ενημέρωση από Κορινθιακο.Εχει ξεκινήσει η μετανάστευση των τρυγονιων μόλις τώρα είδα ένα μικρό μπουλουκακι πάνω από την θάλασσα.Ολα δείχνουν ότι κυλούν φυσιολογικα και τα περάσματα θα είναι στην ώρα τους!Καλή συνέχεια σε όλους.Δυστηχως η κάμερα δεν κατάφερε να τα αποθανατησει
Θανάση,από την κυριακή έχουν αρχίσει να κόβουν βόλτες προς τα Νότια...
Πιστεύω πως η ερχόμενη κ τελευταία εβδομάδα του αυγούστου,θα είναι σημαντική για το 1ο "σοβαρό" πέρασμα για εμάς εδώ κάτω με τα Βοριαδάκια που θα έχει +φεγγάρι...

Last edited:
Θανάση,από την κυριακή έχουν αρχίσει να κόβουν βόλτες προς τα Νότια...
Πιστεύω πως η ερχόμενη κ τελευταία εβδομάδα του αυγούστου,θα είναι σημαντική για το 1ο "σοβαρό" πέρασμα για εμάς εδώ κάτω με τα Βοριαδάκια που θα έχει +φεγγάρι...
Ξέχνα τα βοριαδακια Κωστη. Νότιοι νοτιοδυτικοι ήδη από αποψε.....

Σήμερα στο σκοπευτήριο μου είπανε ότι είχε εδώ πολύ καλό πέρασμα την Παρασκευή ή το Σάββατο !!! Κάποιοι τυχεροί που τα πετύχανε πιάσανε αρκετά πουλιά. Δυο αδέρφια, φίλοι μου, πιάσανε το όριο 12 τρυγόνια, στο Ακρωτήρι κοντά το σκοπευτήριο, ενώ είχανε πάει για κανένα περιστέρι !!! Αλλά και άλλοι, και σε άλλες περιοχές του Ν. Χανίων σηκώσανε, λέει, κοπαδάκια μέσα από τις ελιές, ξαφνικά και χωρίς να το περιμένουν !!! :oops: ... Ότι άκουσα σας λέω ...:cool:

Status
Not open for further replies.
Back