Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ερώτηση;
Πώς μπορουμε να μάθουμε τον αριθμό των τρυγονιών πουθηρεύθηκαν σήμερα;
Υπάρχει τρόπος;
Ξέρει κάποιος;
Εννοώ αυτά που δηλώθηκαν με την εφαρμογή.
Πιστευω οτι θα μας ελεγε ο Προεδρος αν τον ειχαμε στην παρεα μας,αλλα εφαγε bullying και του διαγραψανε το προφιλ...

.big smile.

Καλή κυνηγο-σεζόν κι από εμένανε!!!
Το πρωί στο γνώριμό μου μέρος, 2 είδα όλα κι όλα: το ένα σαν "φαντομάς" ανάμεσα στα λιόδενδρα (δεν πρόκαμα καν να σηκώσω όπλο), το έτερο ψηλωμένο και μακρινό (του 'ριξα έναν ντουμπλέ έτσι, για το "γαμώτο")... Τελικά, τη "νύφη πλέρωσε" ένας κοτσυφάκος! Το μάτωσα δηλαδής, αλλά με κοτσυφάκο.
Το απόγιομα στο ίδιο σημείο, είδα μόνο ένα μακρινό (αντουφέκιστο)...
Αύριο τ' απόγιεμα πάλι, καθώς το πρωί έχουμε τα 40 της γιαγιούλας μου...
Καληνύκτα & καλή συνέχεια...!!!

Στο Ηράκλειο κυνήγησε κανείς απο εδώ να μας πει πως ήταν η πρώτη μέρα;
Κυνήγησα εγώ.
Ήταν όπως όλες οι πρώτες μέρες.
Καμία διαφορα

Μπορεί να φαίνεται καλαμπούρι αλλά ισχύει.
Διότι πάντα τα πουλιά ήταν λίγα....πάντα χρειάζεσαι τύχη και πάντα φεύγεις ευχαριστημένος με 1,2 ή 3 τρυγόνια.

View attachment 31129

Βαρεσα ενα που,ειχε παρει σκαγια απο εναν παππου και του το εδωσα...

ΥΓ:Χθες που ηταν ο προεδρος εδω,γιατι εξαφανιστικες ολη μερα και ησουν καπως ετσι????

View attachment 31130
Κάτσε καλά μην την αμολήσω.:p
Screenshot_20210820-232808_Gallery.jpg
Λες και δεν καταλάβαμε ποιος λακαμάς ήταν..big smile.

Κάτσε καλά μην την αμολήσω.:p
View attachment 31131
Τι να φοβηθω?Θα την παρω να κοιμηθουμε αγκαλια!.love..love..love. Εδω το απογευμα στα τρυγονια,μου πεταχτηκε μια γουρουνα με 7-8 μικρα,με ραβδωσεις,στα 10 μετρα!!!:eek::eek::eek:
Διπλα στη θαλασσα ολα αυτα.

Τι να φοβηθω?Θα την παρω να κοιμηθουμε αγκαλια!.love..love..love. Εδω το απογευμα στα τρυγονια,μου πεταχτηκε μια γουρουνα με 7-8 μικρα,με ραβδωσεις,στα 10 μετρα!!!:eek::eek::eek:
Διπλα στη θαλασσα ολα αυτα.
Μέχρι και λαγοί από το κύμα πετάγονται.

Καλημέρα και καλο Σαββατοκύριακο σε όλους!!
Πρωτη έξοδος για εμενα σημερα. Ειχε λιγα πουλιά αλλα εκτός εμβελειας, το σημείο που περνούσαν ηταν πιασμένο ηδη. Περασαν 3 σε μικρη αποσταση και τους έριξα αλλα δεν τα κατάφερα, ελπίζω αυριο να παει καπως καλύτερα.

Ελπίζω όσοι βγήκατε να το ευχαριστηθηκατε.
Από τις πιο ήσυχες ενάρξεις που θυμάμαι.Τα πουλιά ελάχιστα και σε ένα σημείο που είχε κάποια πουλιά μαζεμένα το είχαν πιάσει από τις 18 του μήνα.
Τρεις τουφεκιές έριξα σε τρυγόνια και συνολικά να είδα αλλά 5-6 πουλιά όσο έβλεπε το μάτι.Ευτυχως έπαιζε και καμιά φάσσα και προστέθηκαν και κάποιες από αυτές στην πουλιαστρα.
Να είμαστε καλά και του χρόνου να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε στα ίδια μέρη.Ετσι είναι το κυνήγι άλλωστε,άλλες φορές σου χαμογελάει και άλλες όχι.
Δυστυχώς έπρεπε να γυρίσουμε έκτακτα χθες και χάθηκε η σημερινή έξοδος.
Για την ιστορία δύο τρυγόνια το πρωί και μια φάσσα,ενώ το απόγευμα τρεις φασσες+μια χαμένη και ένα τρυγόνι.

Καλημέρα σας.
Το φεγγάρι αυτό έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν την κάθοδο σε όλα τα μεταναστευτικά, φυσικά και στα τρυγόνια...
Με ξύπνησε 16:30 ο μικρός να πάμε απογευματινό. Τί να κάνουμε ρε του λέω αφού δεν έχει πουλιά. Όχι σήκω πάμε, μου το υποσχέθηκες κλπ κλπ μου τα έκανε τσουρέκια.
Τελικά είχε δίκιο....
View attachment 31117
Αγαπητέ Κυριάκο ο μικρός σου έστειλε εσένα αλλά και εμένα να μην παω σήμερα για περιστέρια και να πάω για τρυγόνια ... :D :D :D

Attachments

• DSC00974.JPG
    DSC00974.JPG
    523,2 KB · Προβολές: 45
  • DSC00982.JPG
    DSC00982.JPG
    197,1 KB · Προβολές: 51
  • 1629531972128.jpg
    1629531972128.jpg
    146,9 KB · Προβολές: 53
Χθες στο πρωινό δεν είδα ούτε ένα. Δεν είχα κάνει αναγνωριστικά.
Στο δεύτερο μέρος σήκωσα καμιά δεκαριά μέσα σε κάτι ελιές.
Δεν τα τουφέκισα μιας και ήταν οριακά.

Σήμερα στο ίδιο μέρος ενώ πήγαινα να γεμίσω το όπλο ένα παραλίγο να μου βγάλει τα μάτια. Το όπλο άδειο ... 10 δευτερόλεπτα ρε γαμώτο :)
Άλλο ένα σήκωσα περπατητό στις ελιές επειδή βαρέθηκα το καρτέρι το τουφέκισα αλλά δεν το πήρα.

Αύριο πάλι στο ίδιο μέρος και αν δεν ... λάδωμα και ξανά στα γουρούνια.

Αυτά τα λίγα ...

Το πρωι δεν πέταξε ούτε πεταλουδα! Εμφανίστηκαν καμία 15αρια πουλιά μετά τις 9:30 και περνούσαν μέσα στο ποτάμι ανάμεσα στα πλατανια. Τουφεκισα 2 και πήρα το ενα. Φωτο δεν έχει γιατί το χτύπησα στα 15 μέτρα και στραπατσαριστηκε λιγο. Αλλά δύο πηρε ο φίλος που καθόταν πιο δίπλα και με έπεισε να καθίσω μέχρι τις 11 και έχασε αλλο ενα. Είχε δίκιο τελικα! Αφού πήρα έστω και αυτο είμαι ικανοποιημένος. Μακάρι να προλάβουμε να κυνηγήσουμε και τα περάσματα γιατι όπως και να το κάνουμε είναι αλλιώς τοτε.

Καλημέρα, καλή κυνηγετική σεζόν σε όλους, επιστροφή από β.ελλαδα ( ν.θεσ/νίκης) ,τα πουλιά λίγα φέτος και σκόρπια πολύ , κάθε μέρα κόβονταν τα λιοσπορα και αυτό τα ανακατεβαι συνέχεια , από 2 έως 6 ο καλύτερος . υγεία σε όλους και να συνεχίσουμε φέτος, ελπίζουμε χωρίς απρόοπτα.

Και σημερα μια απο τα ''ιδια''.....ισως και λιγο χειροτερα....Δεν ειναι οτι δεν εριξα τουφεκια...ειναι
οτι δεν ειδα ουτε ενα πουλι!!!
Η ολη διαδικασια οπως...ο πρωινος καφες ...παρεακι με τον ρεξ....και η μυρωδια της φυσης.....
εινα ολα τα ''λεφτα''!!!!
Η καρπωση....ειναι το τελευταιο..... :)

εικόνα_Viber_2021-08-21_09-21-25-306.jpgεικόνα_Viber_2021-08-21_09-21-40-217.jpg

Υγεια να εχουμε παλικαρια!!!!:)

Και σε εμάς η βροχή χάλασε το κυνήγι. Ούτε κορακοειδη, ούτε τρυγόνια, ούτε κοτσυφια επαιξαν.

2 τρυγόνια είδα κατά τις 9 ψηλά πολύ και με νότια φορά.

Έμεινε ο σκυλακος με τη χαρά...
View attachment 31141
Πολύ ωραίος ο σκυλάκος, άρχοντας, αν ποτέ για κάποιο λόγο παρατήσω της περδικο μπεκάτσες έναν τέτοιο σκύλο θα ήθελα. Και μπράβο που κρατάτε της κυνηγετικές γραμμές.

Το φεγγάρι αυτό έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσουν την κάθοδο σε όλα τα μεταναστευτικά,
Συμβαίνει αυτό ακριβώς που επεσήμανα 2-3 μέρες πριν την έναρξη,περί φεγγαριού.
Πως θα γεμίσει ως την έναρξη κ θα αρχίσουν οι μετακινήσεις.

Συμβαίνει αυτό ακριβώς που επεσήμανα 2-3 μέρες πριν την έναρξη,περί φεγγαριού.
Πως θα γεμίσει ως την έναρξη κ θα αρχίσουν οι μετακινήσεις.
Πριν 4 μέρες Κώστα εδώ εμφανίστηκαν τρυγόνια που πριν δεν υπήρχαν και στις 19/8 είχαν φύγει ...
Η περιοχή που πάω δεν κρατάει ντοπιάρικα, είναι πολύ καλή στα περάσματα όμως...

Status
Not open for further replies.
Back