Ρυθμιστική 2021 και το μέλλον του τρυγονιού

• Thread starter Thread starter free
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ νομίζω ότι μια εκπροσώπηση είναι καλό να υπάρχει... Το θέμα είναι αυτή η εκπροσώπηση να προέρχεται από όλους μας κ όχι να γκρινιάζουμε ενώ επισκεπτόμαστε το σύλλογο μόνο για την άδεια τον Αύγουστο χωρίς να ξέρουμε ούτε καν το συμβούλιο...
Όλες οι αποφάσεις του συλλόγου βγαίνουν από ψηφοφορίες στη γενική συνέλευση, αν είμαστε απών κ εμείς κ οι ιδέες μας, αφήνουμε ένα παρεάκι δέκα ατόμων να κάνει κουμάντο για χιλιάδες μέλη...
Σε βάθος χρόνου έχουμε όλοι μας ευθύνη γι αυτό...

Το θέμα είναι να φύγει

Το θέμα είναι να φύγει η ηγεσία της ΚΣΕ γιατί έχει αποτύχει και έχει διχάσει
Το αν θα φύγει αν μειωθούν οι άδειες ή θα εξαντλήσει την θητεία της όπως και να έχει δεν το ξέρω ούτε μπορώ να κατακρίνω όποιον το πιστεύει
Όπως δεν ξέρω αν με την απαξίωση της ΚΣΕ στο τέλος κάνουμε κακό στον εαυτό μας γιατί στο φινάλε ο Αραμπατζής όσο και να μην ξεκολλάει κάποια στιγμή θα φύγει
Δεν ξέρω τι να πω να αρχίσουμε τα ομαδικά email διαμαρτυρίας μπας και φύγουν;
Σιγά μην δώσουν σημασία εάν τους ένοιαζε θα είχαν φύγει ήδη
Πρέπει να φύγουν αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως θα γίνει αυτό με την όσο γίνεται μικρότερη ζημιά

Τα email διαμαρτυριας θα τα γραψουν στα παλια τους παπουτσια....
Εαν δεν βγαλουν ομως 150.000 χιλιαδες αδειες....και βγαλουν μονο 20 -30.000 χιλιαδες....θα φυγουν
νυχτα και νηστικοι....αυτο πιστευω!!!

Δεν ξερω τι θα κανουν οι αλλοι συναδελφοι.....αλλα στην δικη μου παρεα....οποιος βγαλει αδεια απο τον
συλλογο....θα του κοψω τον κωλο.... Τελος.!!!!
Και οσες αδειες μπορεσω και τους κοψω απο αλλες παρεες....ακομα καλυτερα!!!!!

Εγώ νομίζω ότι μια εκπροσώπηση είναι καλό να υπάρχει... Το θέμα είναι αυτή η εκπροσώπηση να προέρχεται από όλους μας κ όχι να γκρινιάζουμε ενώ επισκεπτόμαστε το σύλλογο μόνο για την άδεια τον Αύγουστο χωρίς να ξέρουμε ούτε καν το συμβούλιο...
Όλες οι αποφάσεις του συλλόγου βγαίνουν από ψηφοφορίες στη γενική συνέλευση, αν είμαστε απών κ εμείς κ οι ιδέες μας, αφήνουμε ένα παρεάκι δέκα ατόμων να κάνει κουμάντο για χιλιάδες μέλη...
Αρι εγώ βγάζω άδεια πολλά χρόνια στον τόπο καταγωγής μου
και τα Παλικάρια που εκπροσωπούν τον Σύλλογο
τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη
οπότε η παρουσία μου δεν είναι απαραίτητη
άσε που είναι λίγο δύσκολο λόγω τον 230 χλμ που μας χωρίζουν
Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί ΚΣ έχουν πρόβλημα με τις ενέργειες του Καραουλη
όπως και πολλά Μέλη των Συλλόγων .
Το θέμα τώρα είναι
φεύγουμε από τους Κ.Συλλογους που ανήκουμε αφήνοντας τους ερμαιους και στα πρόθυρα λουκέτου
ή συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε
και βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο ώστε να διαμαρτυρηθούμε
για την γραμμή που ακολουθείτε ?

Αρι εγώ βγάζω άδεια πολλά χρόνια στον τόπο καταγωγής μου
και τα Παλικάρια που εκπροσωπούν τον Σύλλογο
τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη
οπότε η παρουσία μου δεν είναι απαραίτητη
άσε που είναι λίγο δύσκολο λόγω τον 230 χλμ που μας χωρίζουν
Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολλοί ΚΣ έχουν πρόβλημα με τις ενέργειες του Καραουλη
όπως και πολλά Μέλη των Συλλόγων .
Το θέμα τώρα είναι
φεύγουμε από τους Κ.Συλλογους που ανήκουμε αφήνοντας τους ερμαιους και στα πρόθυρα λουκέτου
ή συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε
και βρίσκουμε έναν άλλο τρόπο ώστε να διαμαρτυρηθούμε
για την γραμμή που ακολουθείτε ?
Δεν έχω να σου δώσω απαντήση Κώστα δυστυχώς, δεν έχω αποφασίσει αν η διάσπαση είναι λύση σε αυτή την κατάσταση που ζούμε...
Φωτεινές αναλαμπές συλλόγων υπάρχουν, αλλά η πλειοψηφία είναι αμέτοχη δυστυχώς...
Το κακό είναι που με την υπεύθυνη δήλωση κ την υποχρέωση έκδοσης στον τόπο μόνιμης διαμονής δεν μπορείς ουσιαστικά να στηρίξεις αυτούς που πραγματικά κάνουν έργο...

Ποιές προτάσεις Άρη ;
Που θα αμολήσουν τους φασιανούς και πόσουν θα αμολήσουν ;
Ας τους αμολήσουν όπου θέλουν.
Κανέναν δεν ενδιαφέρουν αυτές οι αποφάσεις, εκτός από τους κρεατοσυλλέκτες που θα πάνε πρώτη μέρα να τους εξαφανίσουν.

Εδώ μιλάμε για καταστροφικές κεντρικές αποφάσεις, ερήμην των συλλόγων.
Και να εξηγήσω τι εννοώ ... Δεν θα έπρεπε να γίνουν συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους για το τρυγόνι με δεσμευτικές αποφάσεις για την ηγεσία ;
Λέω εγώ τώρα ...
Αυτό θυμίζει το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου, πράγμα που δεν είναι τελείως λάθος.
Είναι κατάντια όμως διότι έτσι η ευθύνη της ηγεσίας χάνεται.

Γιωργο αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.....ειναι να μην πανε τα λεφτα στην ΚΣΕ...
Η ΚΣΕ απ'οτι διαβαζω....τους θηροφυλακες τους ''πουλησε'' την προηγουμενη σεζον...
Δεν τους πουλησε. Τους χρησιμοποίησε για να πάρει παραπάνω λεφτά και είναι φως φαναρι. Με τις άδειες πληρωμένες τους έβγαλε σε αναστολή εργασίας εξασφαλίζοντας έτσι ότι ένα μεγάλο μέρος του μισθού των θηροφυλακων θα πληρωνόταν από το κρατος . Επίσης με την αποδοχή του κράτους για την αναστολή εργασίας των θηροφυλακων η ΚΣΕ εμφανίστηκε ως οικονομικα πληττομενη απο την καραντίνα και πήρε και αλλά λεφτα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.Πιστεύω ότι όλα αυτά ήταν κανονισμενα εξ αρχής γι'αυτό και είχαν εξαφανιστεί τα παλικάρια μας και όταν εμφανίζονταν αρλούμπες και ασυναρτησίες ελεγαν. Όπως πιστεύω πως και η αυξημένη εισφορά για φετος τους είχε ηδη δοθεί για να κάνουν μοκο όπως και έκαναν στο περσινό φιασκο.

Ποιές προτάσεις Άρη ;
Κανέναν δεν ενδιαφέρουν αυτές οι αποφάσεις, εκτός από τους κρεατοσυλλέκτες που θα πάνε πρώτη μέρα να τους εξαφανίσουν.

Και να εξηγήσω τι εννοώ ... Δεν θα έπρεπε να γίνουν συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους για το τρυγόνι με δεσμευτικές αποφάσεις για την ηγεσία ;
Λέω εγώ τώρα ...

Αυτό θυμίζει το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου, πράγμα που δεν είναι τελείως λάθος.
Ας τους αμολησουν όμως όπου θέλουν, ας δουλέψει ο θηροφυλακας που δεν σέβεται αυτούς που τον πληρώνουν, ας συνεχίσει να εκλέγεται ο πρόεδρος που ψάχνει πολιτική η κοινωνική αναγνώριση ενώ δεν έχει σχέση με το κυνήγι αλλά βολεύει το σύστημα, ας μην αξιοποιήσουμε ουσιαστικά τον θηραματολογο του συλλόγου που μπορεί να παίρνει 20 χιλιάρικα το χρόνο χωρίς να παράγει έργο, ας μην γίνει πρόταση να υπάρχει νομικό τμήμα που να στηρίζει τημ κοικωνικη υπολειψη των κυνηγών, ας...ας...ας.... Σε τοπικό επίπεδο έχουμε όλοι μας ευθύνη... Αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ... Κ δεν είναι ευθύνη μας με την στενή έννοια του όρου, έτσι είναι δομημένη όλη η ζωή μας γενικά....
Αυτό όμως δεν αλλάζει τώρα...

Η διάσπαση κ τα άδεια ταμεία θα φέρουν ανατροπές... Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι κ η πολιτική αντικυνηγετικη αντιμετώπιση... Δεν έχω αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός τρόπος δράσης... Ακούω κ σκέφτομαι κάθε πρόταση όμως...

Ότι είμαι εντελώς αντίθετος με τους χειρισμούς της κσε είναι δεδομένο....

Last edited:
Η διάσπαση κ τα άδεια ταμεία θα φέρουν ανατροπές... Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι κ η πολιτική αντικυνηγετικη αντιμετώπιση... Δεν έχω αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός τρόπος δράσης... Ακούω κ σκέφτομαι κάθε πρόταση όμως...
Στην ίδια φάση είμαι και εγώ.
Ακούω κάθε πρόταση.
Δεν έχω όλες τις απαντήσεις ...

Οι αλλαγές "καθεστώτων" ποτέ δεν είναι κακές.
Η πολιτική αντικυνηγετική αντιμετώπιση δεν ξέρω αν ισχύει να σου πω την αλήθεια.
Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται να κρατάνε ισορροπίες, να πουλάνε εκδούλευση και να μαζεύουν ψήφους για να μείνουν στην θέση τους.
Όσο και να τους σιχαίνομαι, δεν είναι ηλίθιοι.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το παρακάτω.
Έχω ένα κωλόχαρτο από την ΕΕ.
Έχω κάτι οικΩλόγους που πρέπει να τους δώσω κάτι.
Έχω τους κυνηγούς που ζητάνε χρήματα.
Οκ
Πάρτε χρήματα οι τελευταίοι, κόβω τρυγόνι για τους οικΩλόγους και έχω κάτι να λέω στην ΕΕ.
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

Είμαι 51 χρονών κυνηγάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με τον πατέρα μου και βγάζω κάθε χρόνο γενική σε ΚΣ.
Αν πραγματικά κάνω μεγάλη ζημιά στην ΚΣΕ θα βγάλω άδεια φέτος σε ανεξάρτητους.
Του χρόνου βλέποντας την κατάσταση, αποφασίζω ξανά ...
Δεν είναι για το τρυγόνι ... είναι για την κοροϊδία.
Το είχα ξαναγράψει και παλιότερα.
Ας διαφωνούσαν ανοιχτά και ας άφηναν την καυτή πατάτα στον υπουργό.
Όχι να σιγοντάρουν με ψwlo-προτάσεις, για να τσιμπίσουν χρήματα.
Και τι θα γινόταν ;;; Στην τελική ο υπουργός θα αποφάσιζε (με την πλήρη αντίδραση της ΚΣΕ) την πλήρη διακοπή του τρυγονιού.
Αν είχε τα @@ ας το έκανε.

Τι έγινε τώρα ;;;; 1 τρυγόνι ανά κυνηγό ... με τις ευλογίες της ΚΣΕ !!!!
Τι έχουμε ... Τι χάσαμε.

Αυτά σκέφτομαι φίλε ...

Ποιές προτάσεις Άρη ;

Λέω εγώ τώρα ...

Ας πουμε λοιπον και καμια προταση.
1.Φετος απαντες να υποβαλουν στους ΚΣ που θα ανανεωσουν την αδεια, εγγραφη πρωτοκολλημενη απαιτηση για διαβουλευση για την αλλαγη καταστικων των ΚΣ,ΚΟ και της ΚΣΕ με σκοπο να τελειιωσουν τα κληρονομικα δικαιωματα στις καρεκλες.
2.Η συμμετοχη στη διαβουλευση θα ειναι προαπαιτουμενο για την ανανεωση της αδειας της επομενης σεζον.
3.Ορισμος προαπαιτουμενων για την αναεωση της αδειας οπως:
α.Συμμετοχη κυριως κατα την "νεκρη" περιοδο σε κατ'ελαχιστον 2 φιλοθηραμαρικες δρασεις του ΚΣ.
β.Υποχρωτικη συμμετοχη σε ενα σεμιναριο κυνηγετικης δεοντολογιας και ηθικης καθε ετος.
γ.Υποχρεωτικη υποβολη του "ΑΡΤΕΜΙΣ" στον ΚΣ με τη ληξη της κυνηγετικης περιοδου ο οποιος συγκεντρωτικα θα τα μεταβιβαζει αρμοδιως.
4.Εγκριση του ετησιου προυπολογισμου των ΚΣ με πλειοψηφικο συστημα απο τη βαση των ΚΣ.
5.Αποδοση ισολογισμου απο τις ΚΟ και την ΚΣΕ μεσω εφαρμογης σε καθε κυνηγο ανεξαιρετως.
6.Αναπτυξη πεογραμματος εξωστρεφειας και πεοσελκυσης νεων κυνηγων.
7.Κατοχυρωση δυνατοτητας πληρωμης της αδειας και με καρτα και εως 6 δοσεις.
8.Υποχρεωτικοτητα ενημερωσης των κυνηγων για την συμμετοχη σε δρασεις και διεργασιες του ΚΣ μεσω μυνηματων,mail η αντιστοιχης εφαρμογης.
9.Εξαιρεση απο τα παραπανω για τους κυνηγους ανω των 65-70 ετων.
Αλλες προτασεις?

Ας πουμε λοιπον και καμια προταση.
1.Φετος απαντες να υποβαλουν στους ΚΣ που θα ανανεωσουν την αδεια, εγγραφη πρωτοκολλημενη απαιτηση για διαβουλευση για την αλλαγη καταστικων των ΚΣ,ΚΟ και της ΚΣΕ με σκοπο να τελειιωσουν τα κληρονομικα δικαιωματα στις καρεκλες.
2.Η συμμετοχη στη διαβουλευση θα ειναι προαπαιτουμενο για την ανανεωση της αδειας της επομενης σεζον.
3.Ορισμος προαπαιτουμενων για την αναεωση της αδειας οπως:
α.Συμμετοχη κυριως κατα την "νεκρη" περιοδο σε κατ'ελαχιστον 2 φιλοθηραμαρικες δρασεις του ΚΣ.
β.Υποχρωτικη συμμετοχη σε ενα σεμιναριο κυνηγετικης δεοντολογιας και ηθικης καθε ετος.
γ.Υποχρεωτικη υποβολη του "ΑΡΤΕΜΙΣ" στον ΚΣ με τη ληξη της κυνηγετικης περιοδου ο οποιος συγκεντρωτικα θα τα μεταβιβαζει αρμοδιως.
4.Εγκριση του ετησιου προυπολογισμου των ΚΣ με πλειοψηφικο συστημα απο τη βαση των ΚΣ.
5.Αποδοση ισολογισμου απο τις ΚΟ και την ΚΣΕ μεσω εφαρμογης σε καθε κυνηγο ανεξαιρετως.
6.Αναπτυξη πεογραμματος εξωστρεφειας και πεοσελκυσης νεων κυνηγων.
7.Κατοχυρωση δυνατοτητας πληρωμης της αδειας και με καρτα και εως 6 δοσεις.
8.Υποχρεωτικοτητα ενημερωσης των κυνηγων για την συμμετοχη σε δρασεις και διεργασιες του ΚΣ μεσω μυνηματων,mail η αντιστοιχης εφαρμογης.
9.Εξαιρεση απο τα παραπανω για τους κυνηγους ανω των 65-70 ετων.
Αλλες προτασεις?
Αυτά προϋποθέτουν άδεια από συνεργαζόμενο.

Αφού θα συντάξεις την αίτηση για τον εαυτό σου, ανέβασέ την εδώ σε word ώστε να την καταθέσουν όλοι.
Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι αλλά είναι μια μορφή πίεσης.
Αν βγάλω άδεια σε συνεργαζόμενο θα την χρησιμοποίησω.

Αυτά προϋποθέτουν άδεια από συνεργαζόμενο.

Αφού θα συντάξεις την αίτηση για τον εαυτό σου, ανέβασέ την εδώ σε word ώστε να την καταθέσουν όλοι.
Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι αλλά είναι μια μορφή πίεσης.
Αν βγάλω άδεια σε συνεργαζόμενο θα την χρησιμοποίησω.
Και εγω ακομα ειμαι υπο σκεψη τι θα κανω.Εφοσον τελικα αποφασισω να βγαλω αδεια θα την βγαλω σε συνεργαζομενο μονο και μονο για να υποβαλω και την αιτηση.Οποτε θα την κοινοποιησω.

Δεν γνωρίζω για ανεξάρτητους συλλόγους η έκδοση από δασαρχείο, δεν ασχολήθηκα ποτέ.Σιγουρα η κσε αποτελείται από κοπριες κ κομματοσκυλα και πρέπει να φύγουν αυτοί.
Νομίζω όμως ότι εάν απαξιωθουν οι κ.συλλογοι θα χειροτερέψει το πράγμα για το κυνήγι.Υπαρχει αντικυνηγετικο μένος και όλες οι κυβερνήσεις θέλουν να το κόψουν τελείως.Ισως εάν βγάλουν αρκετοί άδεια σε δασαρχείο η ανεξάρτητο να τους ταρακουνήσει στην κσε και να σφιχτουνε.......δεν ξέρω.
Αυτό που θεωρώ σίγουρο είναι ότι η αντικυνηγοι θέλουν διάσπαση τον δομών που εκπροσωπούν το κυνήγι γιατί όταν δεν θα υπάρχει ομαδική εκπροσώπηση και ο κάθε κυνηγός βγάζε ι την άδεια ατομικά π.χ ηλεκτρονικά τότε ο καθένας είναι μόνος τού.απλα θα σου ανακοινώνεται τι,που,και για πόσο θα κυνηγάς.... Η κ καθόλου.
Κ μην ξεχνάμε ότι ο κάθε δήμαρχος η βουλευτής στις εκλογές ξέρει ότι στον κ.σ υπάρχουν ψήφοι μαζεμένοι.
Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ πρέπει να συσπειρωθούν οι κυνηγοί αν μείνει ο καθένας μόνος του τότε ....ΤΈΛΟΣ ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ.

Βεβαια υπαρχει και η λυση ανανεωση αδειας σε δασαρχειο η συνεργαζομενο γιατι την ΚΣΕ μονο το οικονομικο θα την τσουξει και υποβολη της αιτησης στον ΚΣ ευθυνης για να μην εχουν και αλλοθι να λενε οτι μονο αντιδραμε και δεν συμμετεχουμε αρα ειμαστε η αδαεις, η βαλτοι και ολα τα ωραια που μας εσουρε ο καραφλας.

Back