Ρυθμιστική 2021 και το μέλλον του τρυγονιού

• Thread starter Thread starter free
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ναι αλλά οι άδειες είναι τωρα τον Αύγουστο και το δίλημμα μεγάλο. Πιέζουμε την ΚΣΕ αν βγάλουμε σε ανεξάρτητο σύλλογο ή βάζουμε ένα λιθαράκι προς την πλήρη καταστροφή του κυνηγιού όπως το ξέρουμε;
Μεγάλο το δίλημμα Βασίλη! και εγώ μπερδεμένος είμαι. Σκέψου ότι την πρώτη φορά που μου πέρασε από το νου να βγάλω άδεια στο Δασαρχείο σαν διαμαρτυρία ήταν πριν 4-5 χρόνια ...

Τι χάνει πραγματικά η ΚΣΕ αν βγάλουμε άδεια σε ανεξάρτητο ;
Πέρα από πρεστίζ και ένα 5-10% στα 80€ ...
Να τα βάλουμε κάτω να δούμε...

Ας μας ενημερώσει κάποιος για τους ανεξάρτητους.
Μπορεί κάποιος με μόνιμη κατοικία σε νομό που δεν υπάρχει ανεξάρτητος να βγάλει άδεια σε άλλον νομό ;
Τι χαρτούρα χρειάζεται ;

Τι χάνει πραγματικά η ΚΣΕ αν βγάλουμε άδεια σε ανεξάρτητο ;
Πέρα από πρεστίζ και ένα 5-10% στα 80€ ...
Να τα βάλουμε κάτω να δούμε...

Ας μας ενημερώσει κάποιος για τους ανεξάρτητους.
Μπορεί κάποιος με μόνιμη κατοικία σε νομό που δεν υπάρχει ανεξάρτητος να βγάλει άδεια σε άλλον νομό ;
Τι χαρτούρα χρειάζεται ;
Νομίζω χάνει πολύ περισσότερο από 5-10%. Αλλιώς δεν θα είχαν τόσο φόβο.

Νομίζω χάνει πολύ περισσότερο από 5-10%. Αλλιώς δεν θα είχαν τόσο φόβο.
Τότε αξίζει :)
Εμπρός λοιπόν ... ενημερώστε μας παίδες.

ps
Την χαρτούρα και την τρεχάλα μην ξεχάσετε ...
Πάντα για κάποιον που βγάζει άδεια πρώτη φορά σε ανεξάρτητους συλλόγους. Οι άλλοι τα ξέρουν ήδη.

Εγώ είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι να κάνω φετος με την άδεια. Από την μια είμαι της άποψης ότι ο θεσμός της ΚΣΕ ειναι σωστό να υπάρχει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν οι άνθρωποι. Όχι μόνο στην ΚΣΕ αλλά και στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Οποτε σκέφτομαι να βγάλω άδεια σε συνεργαζόμενο σύλλογο όπως πάντα. Από την άλλη προσπαθω να βρω έναν τρόπο να ασκήσω πιέσω στους καρεκλοκένταυρους ώστε να παραιτηθούν και μια ιδέα ειναι να βγάλω την άδεια σε ανεξάρτητο σύλλογο. Σε αυτό το σενάριο αναρωτιέμαι όμως τι θα ακολουθήσει; Λεφτά στο ταμείο δεν θα υπάρχουν αρα θηροφύλακες θα απολυθούν ή δεν θα ανανεωσουν την σύμβαση τους. Η χαρά του λαθροθήρα δηλαδή. Μετά τι θα γίνει; Αν δεν παραιτούνται τωρα γτ να παραιτηθούν τότε; Απλά θα έχουμε λιγότερους θηροφύλακες και ανεξέλεγκτη λαθροθηρία. Βοηθήστε να παρω μια απόφαση ρε μάγκες. Σκορποχώρι γίναμε…
Γιατι, τωρα που υπαρχουν θηροφυλακες γινονται ελεχγοι? Βγαινουν τα βραδια?

Καλησπερα ειμαι νεος στο φορουμ.Γραφτηκα γιατι θελω να πω καποια πραγματα να ξεσπασω.Η υποθεση τρυγονι συναδελφοι ειναι τελειωμενη.Του χρονου θα μας παρει η μπαλα της ΓαλλοΙσπανιας και οποιος εχει παρα να πληρωνει μπορει να πεταγεται Σκοπια,Βουλγαρια κλπ και να κυνηγαει χωρις ορια και "πιπες" ,τιμια και Ευτωπαικα.Το "τσαμπα" πεθανε.Σημερα που εκδοθηκε το ΦΕΚ με τα ποσα των εισφορων μου λυθηκαν ολες οι αποριες.Η αγαπητη ΚΣΕ εχει προπωλησει το παιχνιδι απο το Νοεμβριο με ανταλλαγμα αυξηση των εισφορων κατα 15 ευρω και την ενισχυση της απο το πρασινο ταμειο και μας πεταει τη καραμελα οτι θα μας μειωσουν (για φετος) κατα το αντιστοιχο ποσο τις εκτακτες εισφορες.Κυνηγαω απο το 1996 με αδεια σε ΚΣ παντα.Πλεον μετα και το σημερινο ΦΕΚ μου ερχεται να τα σπασω ολα.Αν τελικα βγαλω αδεια και φετος θα ειναι η τελευταια φορα για το αντιο.Αγαπαω το κυνηγι οσο δεν μπορει να φανταστει κανεις αλλα να εχω τα τυπακια της ΚΣΕ να παιζουν με τη νοημοσυνη και την τσεπη μου δεν το αντεχω.
βγάλε άδεια σε ανεξάρτητο σύλλογο ή στο δασαρχείο.
είναι ο μόνος τρόπος να ΜΗΝ δώσεις λεφτά ( και δύναμη ) στην ΚΣΕ.
όλοι οι άλλοι ( κράτος , πράσινο ταμείο , θηροφυλακή ) θα πληρωθούν κανονικά.
αλλά οι προεδράρες των Κ,Σ, και η αρχιπροεδράρα της ΚΣΕ .......... πάπαλα.

Να πούμε και καμία λύση όμως παλικάρια! Μην αναλωνόμαστε στο να κατηγορούμε μόνο γιατί στο τέλος χαλάμε τη ψυχική ηρεμία μας. Προτείνετε λύσεις τωρα πριν να είναι αργά. Αν δεν είναι ήδη δηλαδή. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο. Τα κάστρα πάντα πέφτουν εκ των έσω λένε…αντί να αφήσουμε τους άχρηστους να μας διαλύσουν καλύτερα να τους αντικαταστήσουμε.
ο γόρδιος δεσμός λύθηκε μόνο με τον γνωστό τρόπο.
τα έχουν στήσει τόσο όμορφα αδελφέ που δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
στάχτη και μπούρμπερη και να ξαναγεννηθεί το κυνήγι σαν τον Φοίνικα μέσα από τις στάχτες.

Ναι αλλά οι άδειες είναι τωρα τον Αύγουστο και το δίλημμα μεγάλο. Πιέζουμε την ΚΣΕ αν βγάλουμε σε ανεξάρτητο σύλλογο ή βάζουμε ένα λιθαράκι προς την πλήρη καταστροφή του κυνηγιού όπως το ξέρουμε;
αρχίζω να νευριάζω.
πείτε ρε σεις ΕΝΑ πράγμα που έκανε η ΚΣΕ για το καλό του κυνηγιού.
δλδ φαντάζεστε ότι αν πάψει να υπάρχει θα μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι ?

τίποτα δεν θα γίνει ή μάλλον αυτό που θα γίνει είναι να βρεθεί ένας νέος σχηματισμός να καλύψει το κενό.

αυτή είναι η φυσική εξέλιξη , όταν κάτι πεθαίνει κάτι νέο παίρνει την θέση του.
και ακριβώς επειδή είναι νέο , μεχρι να παλιωσει και αυτό , είναι αγνό και ανόθευτο.

άντε μπράβο πάμε να τους τελειώσουμε επιτέλους.

Λοιπον παλικαρια....απο μεριά μου το εψαξα λιγο....γιατι ημουν εντελως ασχετος με την ΚΣΕ κτλ κτλ..
Απλα πηγαινα και εβγαζα αδεια στον κυνηγετικο συλλογο χωρις να ρωταω πως και τι.

Εδω στο καρλοβασι εχουμε δυο κυνηγετικους συλλογους....ο ενας υπαγεται στην ΚΣΕ και ο αλλος ειναι
ανεξαρτητος και υπαγεται στο υπουργειο Γεωργιας....και γι΄αυτο τον ονομαζουν ''παρασυλλογο.''

Τον ''παρασυλλογο'' τον εφτιαξε φιλος που αγανακτησε με τις μαλακιες της ΚΣΕ....Απ'οτι μου ειπε ( σημερα ).
Η αληθεια ειναι οτι ορισμενες χρονιες εβγαλα αδεια απο αυτον τον συλλογο....οχι γιατι ηξερα....αλλα για να
υποστηριξω τον φιλο μου.
Τωρα που το σκεφτομαι....τις χρονιες που εβγαλα αδεια απο τον ''παρασυλλογο''.... στις 10 εξοδους
που ειχα....τις επτα και παντα στον γυρισμο επεφτα επανω στον θηροφυλακα.!!!
Γνωστος και αυτος....δεν εχουμε πιει κρασι μαζι....αλλα πολυ γνωστος και ειχαμε και πολυ καλες σχεσεις
γιατι ποτε δεν ειχα δωσει δικαιωμα εστω και για παρατηρηση.
Ποτε βεβαια δεν με βρηκε ''λαθος''....
Με τον αλλον θηροφυλακα ( Ανατολικης Σαμου ) εχουμε πιει κρασι μαζι εχουμε διασκεδασει εχουμε
χορεψει.....ειναι γαμπρος του φιλου μου του γουρουνα που ειμαστε σχεδον κολλητοι.
Αυτος μου ειπε καποια στιγμη....οτι ο παρασυλλογος δεν δινει χρηματα για μισθους θηροφυλακων...
και εκει ''τσακιζει'' το πραγμα.
Λεβεντες....ρωταω να μαθαινω απο εσας που εχετε ασχοληθει και ξερετε.....δεν γουσταρω να πατησω
και φετος την μπανανοφλουδα....Εαν τα πραγματα ειναι οπως τα λενε....ειμαι αποφασισμενος να βγαλω
αδεια απο τον παρασυλλογο...

Εαν κανω καπου λαθος διορθωστε με....ωστε να ξερω !!!!

Η ηγεσία ΚΣΕ ,Ομοσπονδιών, και Συλλόγων βγαινει με ψήφο. Και οποιος βγαινει καπου εστω με εναν ψήφο , ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Και αντίστοιχα περιμενουμε να συμπεριφερθεί.
Γενικα τωρα. Η πολιτικη διαχειρίζεται είπαμε συναισθήματα , αλλα και κραταει τις ισορροπίες του κοινωνικού παιγνιδιού. Το παιγνιδι αυτο εχει παντα τους χαμένους του και αυτο απαιτει διαχείριση.
Οταν συσσωρεύεται δυσαρέσκεια και δεν ειναι διαχειρίσιμη , το καθε πολιτικο συστημα αλλαζει τα προσωπα και η ζωη συνεχιζεται . (Το ειπε ωραια ο Γιώργος πιο πανω ) . Το ιδιο και οταν πρεπει να γίνουν μεταρυθμισεις , που παντα εχουν θύματα.
Τα πολιτικα συστήματά λοιπον εχουν βαθμούς ελευθερίας και ευελιξίας , που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν την εχει το Οργανωμένο Ελληνικο Κυνηγετικό Συστημα.
Ή θα την αποκτήσει ( αλλαγη καταστατικού ή και οργάνωσης ) ή θα αλλάξει προσωπα για να υποχωρήσει η δυσαρέσκεια (αλλα οι καινούργιοι θα αποδειχτούν οι ιδιοι - αλλά αργοτερα )

Λοιπον παλικαρια....απο μεριά μου το εψαξα λιγο....γιατι ημουν εντελως ασχετος με την ΚΣΕ κτλ κτλ..
Απλα πηγαινα και εβγαζα αδεια στον κυνηγετικο συλλογο χωρις να ρωταω πως και τι.

Εδω στο καρλοβασι εχουμε δυο κυνηγετικους συλλογους....ο ενας υπαγεται στην ΚΣΕ και ο αλλος ειναι
ανεξαρτητος και υπαγεται στο υπουργειο Γεωργιας....και γι΄αυτο τον ονομαζουν ''παρασυλλογο.''

Τον ''παρασυλλογο'' τον εφτιαξε φιλος που αγανακτησε με τις μαλακιες της ΚΣΕ....Απ'οτι μου ειπε ( σημερα ).
Η αληθεια ειναι οτι ορισμενες χρονιες εβγαλα αδεια απο αυτον τον συλλογο....οχι γιατι ηξερα....αλλα για να
υποστηριξω τον φιλο μου.
Τωρα που το σκεφτομαι....τις χρονιες που εβγαλα αδεια απο τον ''παρασυλλογο''.... στις 10 εξοδους
που ειχα....τις επτα και παντα στον γυρισμο επεφτα επανω στον θηροφυλακα.!!!
Γνωστος και αυτος....δεν εχουμε πιει κρασι μαζι....αλλα πολυ γνωστος και ειχαμε και πολυ καλες σχεσεις
γιατι ποτε δεν ειχα δωσει δικαιωμα εστω και για παρατηρηση.
Ποτε βεβαια δεν με βρηκε ''λαθος''....
Με τον αλλον θηροφυλακα ( Ανατολικης Σαμου ) εχουμε πιει κρασι μαζι εχουμε διασκεδασει εχουμε
χορεψει.....ειναι γαμπρος του φιλου μου του γουρουνα που ειμαστε σχεδον κολλητοι.
Αυτος μου ειπε καποια στιγμη....οτι ο παρασυλλογος δεν δινει χρηματα για μισθους θηροφυλακων...
και εκει ''τσακιζει'' το πραγμα.
Λεβεντες....ρωταω να μαθαινω απο εσας που εχετε ασχοληθει και ξερετε.....δεν γουσταρω να πατησω
και φετος την μπανανοφλουδα....Εαν τα πραγματα ειναι οπως τα λενε....ειμαι αποφασισμενος να βγαλω
αδεια απο τον παρασυλλογο...

Εαν κανω καπου λαθος διορθωστε με....ωστε να ξερω !!!!
Ο εδώ ανεξάρτητος όταν ξεκίνησε πριν χρόνια είχε πρόβλημα δεν ήθελε την θηροφυλακη και γιαυτό τον λόγο δεν πρόκειται να πάω ποτέ σε άλλες περιοχές δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους ανεξάρτητους

Ο εδώ ανεξάρτητος όταν ξεκίνησε πριν χρόνια είχε πρόβλημα δεν ήθελε την θηροφυλακη και γιαυτό τον λόγο δεν πρόκειται να πάω ποτέ σε άλλες περιοχές δεν γνωρίζω τι γίνεται με τους ανεξάρτητους

Γιωργο αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.....ειναι να μην πανε τα λεφτα στην ΚΣΕ...
Η ΚΣΕ απ'οτι διαβαζω....τους θηροφυλακες τους ''πουλησε'' την προηγουμενη σεζον...

Γιωργο αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.....ειναι να μην πανε τα λεφτα στην ΚΣΕ...
Η ΚΣΕ απ'οτι διαβαζω....τους θηροφυλακες τους ''πουλησε'' την προηγουμενη σεζον...
Τους θηροφυλακες και όλους εμάς που τους πληρώνουμε

Τους θηροφυλακες και όλους εμάς που τους πληρώνουμε

Α' γεια σου !!! Καπως πρεπει να αντιδρασουμε....να μην βγαλουμε αδεια δεν το ''βλεπω''....τουλαχιστον
να βγαλω απο ανεξαρτητο συλλογο....και αυτοι να παρουν τα ουμπαλα μου!!!! :D

Το θέμα είναι να φύγει η ηγεσία της ΚΣΕ γιατί έχει αποτύχει και έχει διχάσει
Το αν θα φύγει αν μειωθούν οι άδειες ή θα εξαντλήσει την θητεία της όπως και να έχει δεν το ξέρω ούτε μπορώ να κατακρίνω όποιον το πιστεύει
Όπως δεν ξέρω αν με την απαξίωση της ΚΣΕ στο τέλος κάνουμε κακό στον εαυτό μας γιατί στο φινάλε ο Αραμπατζής όσο και να μην ξεκολλάει κάποια στιγμή θα φύγει
Δεν ξέρω τι να πω να αρχίσουμε τα ομαδικά email διαμαρτυρίας μπας και φύγουν;
Σιγά μην δώσουν σημασία εάν τους ένοιαζε θα είχαν φύγει ήδη
Πρέπει να φύγουν αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως θα γίνει αυτό με την όσο γίνεται μικρότερη ζημιά

Back