Ρυθμιστική 2021 και το μέλλον του τρυγονιού

• Thread starter Thread starter free
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Mπορει πχ να εχεις σμαρτφον, και να μην εχεις δεδομενα. Μπορει να εχεις σμαρτφον και να μην πιανει σημα εκει που εισαι. Μπορει να εχεις απλο κινητο. Μπορει να μην εχεις συνδεση στο Ιντερνετ. Τιποτα απο τα παραπανω δεν ειναι απαραιτητο να το εχεις, βασει νομου. Οποτε δεν μπορει ο νομοθετης να σε υποχρεωσει να χρησιμοποιησεις μια υπηρεσια, εφοσον η υποδομη που χρειαζεται να εχεις δεν απαιτειται βασει νομου να βρισκεται στη κατοχη σου.

Κοινως, για να πας στο κυνηγι απαιτηται να εχεις αδεια θηρας, και οπλο στο ονομα σου με αδεια κατοχης. Ουτε αμαξι ειναι προαπαιτουμενο, επειδη το γραφει στην αδεια, ουτε κινητο, ουτε συνδεση στο ιντερνετ, ουτε τιποτα αλλο.
Κ το όπλο δεν χρειάζεται να είναι στο όνομα σου αρκεί να έχεις το δελτίο του η έστω μια φοτοτυπια επικυρωμένη! Με έχει ελέγξει δασικός κ το λέω σίγουρα!

Κοιτάξτε παλι σε τι τραγελαφο μας οδηγουν. Δεν έχουν την δύναμη σε αριθμό οι θηροφυλακες να ελέγξουν όσους βγαινουν. Το ποσοστο που θα ελέγχεται θα είναι ένα απειροελάχιστο κλάσμα αυτών που έχουν κυνηγησει. Επίσης όσοι ελέγχονται σίγουρα θα λένε τις δικαιολογίες η και τις αλήθειες που γράφονται παραπάνω και δεν μπορούν να τους κάνουν τιποτα. Νόμιμη άδεια και όπλο νόμιμο μονο και άντε γεια......
Και μετά ας καλέσουν την αστυνομία....

Μα θα ελέγχει ο Θυροφυλακας αν έχεις smart και αν έστειλες μήνυμα με ποια δικαιοδοσία θα τσεκάρει το τηλ σου.
το πολύ πολύ να ελέγχει τα θηράματα σου και να σε ρωτά ποσά είδες.
Μου φέρεται ότι καποια πράγματα τα βγάζουμε από το κεφάλι μας κάνοντας υποθέσεις χωρίς βάσει.
Πρέπει να γνωριζουμε ότι έχουμε και εμείς δικαιώματα και ήμαστε πάνω από όλα Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες.
Ας μην προτρέχουμε και ας περιμένουμε της εξελιξεις επί του θέματος.
Ο μόνος αρμόδιος να απάντηση στο θέμα αυτό και στης οποιες αποριες είναι η KΣΕ.

Ο μόνος αρμόδιος να απάντηση στο θέμα αυτό και στης οποιες αποριες είναι η KΣΕ.
...Η οποία ΚΣΕ, δεν μπαίνει καν στον "κόπο" να μας διαφωτίσει έστω με ένα απλό ανακοινωθέν της...!!! Έλεος πια και με την ΚΣΕ!!! Από τις άδειές μας κρατιέται ζωντανή...!!! Δεν οφείλει να μας ενημερώνει...;;; Τι κάνει...;;; :mad::mad::mad:

...Η οποία ΚΣΕ, δεν μπαίνει καν στον "κόπο" να μας διαφωτίσει έστω με ένα απλό ανακοινωθέν της...!!! Έλεος πια και με την ΚΣΕ!!! Από τις άδειές μας κρατιέται ζωντανή...!!! Δεν οφείλει να μας ενημερώνει...;;; Τι κάνει...;;; :mad::mad::mad:
από οτι βλεπω εχει ανακοινωση από τις 19/7/2021 δηλαδη 8 μερες τωρα.

http://www.ksellas.gr/index.php?opt...goni&catid=21:epikairothta&Itemid=151&lang=el

Ποιο ψηλά
Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άλλο κράτος το οποίο δεν είναι μέλος ΕΕ
όποτε τι κόφτης. Ξεκάθαρα αυτά είναι για όποιον θέλει και μπορεί. Αν μπορούσαμε ολοι θα κάναμε την βόλτα.

Ποιο ψηλά
Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι άλλο κράτος το οποίο δεν είναι μέλος ΕΕ
όποτε τι κόφτης. Ξεκάθαρα αυτά είναι για όποιον θέλει και μπορεί. Αν μπορούσαμε ολοι θα κάναμε την βόλτα.
Η Βουλγαρία είναι μέλος της ΕΕ.

Τι να λέει αυτό? Είναι μέλος της Ένωσης των 27 και στις συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αναφέρει ότι δεν θέλει απαγόρευση του τρυγονιου λόγω του κυνηγετικού τουρισμου. Και θα δεις οτι εκεί που μπαίνει το ευρουλακι στην μέση ούτε κοφτές θα έχει ούτε τιποτα. Αν το κόψουν και εκεί οι Σκοπιανοί θα χεστουν στο φραγκο. Το πολύ να βάλουν όριο στην ημερήσια στην Βουλγαρία. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο τωρα. Αν κάποιος ξέρει να μας το πει.

Για τα εκδρομοτρύγονα της Βουλγαρίας ξέρουμε τίποτα ;
Μπήκε κόφτης ;

Χρύσανθε @kurtzhaar Κύπρο τι γίνεται ;
Απο τρυγονια;
Για εμας τρυγονι σημαινει περασματα και για να πετυχεις να βαρεσεις 10-15 πουλια την σεζον πρεπει να εισαι καθημερινα στα παραλια οταν ειναι αυτες οι μερες και να ελπιζεις να εισαι στην γραμμη τους και να μην εχει εξυπνοβλακες το μερος
Ελαχιατα ειναι αυτα που μενουν και θα τα βαρεσεις στην εναρξη
Ειναι ομως μερη που με τακτικη μπορεις να κανεις λιγα αλλα με ωραιες φασεις πουλακια
Φασσες εχουμε ντοπιαρες ομως
Εδω δεν υπαρχουν οι δικες σας εκτασεις και σιγουρα δεν υπαρχουν λιοσπορα
Υπαρχει μια αλλη μαστιγα εδω
Τα λεγομενα ταισματα
Παλια κυνηγιυσα με παθος την φασσα και το τρυγονι
Με τα χρονια ομως κουραστικα με τον χαμο που γινεται και τους τσακωμους
Εχω ενα μερος που παω τελευταιος
Εντελως τελτυαταια γραμμη
Αλλα παντα θα μου χαρισει 1-3-4 φασσες ατην εναρξη για το καλο της χρονιας και τελος
Σαν θηραμα προτιμω το τρυγονι αντι την φασσα
Με εξιταρει
Ωστοσο οταν ειναι ο καιρος τους εδω εγω ειμαι για ορτυκια που ειναι η μεγαλη μου αγαπη και το κατεξοχην καλοκαιρινο μου θηραμα
Και αυτο με τα χρονια εχει φθαρει λογο των ηχομημητικων που δυστυχως δεν μενουν απλα εκει αλλα βαζουν φολες ωστε να φοβομαστε να βγουμε οσοι το κυνηγαμε με σκυλια
Εαν επρεπε να τα βαλω σε μια γραμμη προτιμησης αυτη θα ηταν πρωτο το ορτυκι δευτερο το τρυγονι και στο τελος η φασσα
Δεν την σνομπαρω καθολου
Απλα χωρις σκυλο και χωρις περπατημα το κυνηγι , εδω και πολλα χρονια δεν με εξιταρει
Να παω μια φορα να παρω λιγα πουλια οκ
Να το κανω καθε εξορμηση με τιποτα

Απο τρυγονια;
Για εμας τρυγονι σημαινει περασματα και για να πετυχεις να βαρεσεις 10-15 πουλια την σεζον πρεπει να εισαι καθημερινα στα παραλια οταν ειναι αυτες οι μερες και να ελπιζεις να εισαι στην γραμμη τους και να μην εχει εξυπνοβλακες το μερος
Ελαχιατα ειναι αυτα που μενουν και θα τα βαρεσεις στην εναρξη
Ειναι ομως μερη που με τακτικη μπορεις να κανεις λιγα αλλα με ωραιες φασεις πουλακια
Φασσες εχουμε ντοπιαρες ομως
Εδω δεν υπαρχουν οι δικες σας εκτασεις και σιγουρα δεν υπαρχουν λιοσπορα
Υπαρχει μια αλλη μαστιγα εδω
Τα λεγομενα ταισματα
Παλια κυνηγιυσα με παθος την φασσα και το τρυγονι
Με τα χρονια ομως κουραστικα με τον χαμο που γινεται και τους τσακωμους
Εχω ενα μερος που παω τελευταιος
Εντελως τελτυαταια γραμμη
Αλλα παντα θα μου χαρισει 1-3-4 φασσες ατην εναρξη για το καλο της χρονιας και τελος
Σαν θηραμα προτιμω το τρυγονι αντι την φασσα
Με εξιταρει
Ωστοσο οταν ειναι ο καιρος τους εδω εγω ειμαι για ορτυκια που ειναι η μεγαλη μου αγαπη και το κατεξοχην καλοκαιρινο μου θηραμα
Και αυτο με τα χρονια εχει φθαρει λογο των ηχομημητικων που δυστυχως δεν μενουν απλα εκει αλλα βαζουν φολες ωστε να φοβομαστε να βγουμε οσοι το κυνηγαμε με σκυλια
Εαν επρεπε να τα βαλω σε μια γραμμη προτιμησης αυτη θα ηταν πρωτο το ορτυκι δευτερο το τρυγονι και στο τελος η φασσα
Δεν την σνομπαρω καθολου
Απλα χωρις σκυλο και χωρις περπατημα το κυνηγι , εδω και πολλα χρονια δεν με εξιταρει
Να παω μια φορα να παρω λιγα πουλια οκ
Να το κανω καθε εξορμηση με τιποτα
Φέτος η ρυθμιστική σας προβλέπει μείωση κάρπωσης ή/και κόφτη στο τρυγόνι ;

Φέτος η ρυθμιστική σας προβλέπει μείωση κάρπωσης ή/και κόφτη στο τρυγόνι ;
Οχι
Δεν εχουμε καμια τετοια ενημερωση
Ουτε κ οριο εχει η φασσα το τρυγονι η τσιχλα
Διοτι εμεις κυνηγαμε ελαχιστα και με πολυ μικρες καρπωσεις λογο μεγαλου αριθμου κυνηγων συνηθως

Φασσα 5 κυριακες και σε καποιες περιοχες συνηθως 2 τεταρτες

Τρυγονι και ορτυκι μονο παραλιακα σε συγκεκριμενες ελαχιστες περιοχες τιγκα στο κοσμο και με το αγχος της φολας και των ηχομημητικων συσκευων και αντίποινων

Ακολουθως ενδημικο κυριακη και τεταρτη απο αρχες Νοεμβριου μεχρι πριν τα Χριστουγεννα

Και μετα τσιχλα κυριακη τεταρτη μεχρι τελος φεβρουαριου

Οχι
Δεν εχουμε καμια τετοια ενημερωση
Ουτε κ οριο εχει η φασσα το τρυγονι η τσιχλα
Διοτι εμεις κυνηγαμε ελαχιστα και με πολυ μικρες καρπωσεις λογο μεγαλου αριθμου κυνηγων συνηθως

Φασσα 5 κυριακες και σε καποιες περιοχες συνηθως 2 τεταρτες

Τρυγονι και ορτυκι μονο παραλιακα σε συγκεκριμενες ελαχιστες περιοχες τιγκα στο κοσμο και με το αγχος της φολας και των ηχομημητικων συσκευων και αντίποινων

Ακολουθως ενδημικο κυριακη και τεταρτη απο αρχες Νοεμβριου μεχρι πριν τα Χριστουγεννα

Και μετα τσιχλα κυριακη τεταρτη μεχρι τελος φεβρουαριου
Φιλε,δεν θα ηθελα να ειμαι κυνηγος στην Κυπρο απο ολες τις αποψεις που ανεφερες.
Ουτε να κυνηγαω συγκεκριμενες μερες κλπ ουτε να τσακωνομαι ολη την ωρα.
.Ξερω οτι εχει πολυ τρελα ο κοσμος εκει με το κυνηγι αλλα οχι και ετσι.
Ειχα ερθει Λεμεσο πριν 2 χρονια,Απριλιο μεχρι αρχες Ιουνιου και κυκλοφορησα αρκετα μερη.
Μου αρεσαν οι τοποι και η φυση σας.
Θυμαμαι μια φορα μεσημερι,κατα τις 15:00 με 16:00,στο δρομο για Αγια Ναπα,μια φασαρα που περασε πανω απο το αμαξι και τη χαζευα για λιγο,ενοσω ο συνοδηγος κρατησε στιγμιαια το τιμονι:rolleyes:

Last edited:
Mόνιμες διακοπές .;)

Back