Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πλησιάζουν οι μέρες και νιώθω πάλι εκείνη την γλυκιά προσμονή που βιώνω ανελλιπώς από την ηλικία των 7 χρόνων που πήγα πρώτη φορά στα τρυγόνια στην έναρξη!

Όσα χρόνια και να περάσουν δεν νομίζω να αλλάξει αυτό το συναίσθημα Γιώργο!

Όσα χρόνια και να περάσουν δεν νομίζω να αλλάξει αυτό το συναίσθημα Γιώργο!
Τι να αλλάξει φιλε μου. 21 χρόνια μετά την πρώτη έναρξη και το μάτι δεν κλείνει το προηγούμενο βράδυ. 21 χρόνια μετά την πρώτη τουφεκιά σε αυτό το πανέμορφο και απίθανο θήραμα και ακόμα και τώρα όταν μπαίνει στο καρτερι με πιάνει ταχυκαρδία!

Τι να αλλάξει φιλε μου. 21 χρόνια μετά την πρώτη έναρξη και το μάτι δεν κλείνει το προηγούμενο βράδυ. 21 χρόνια μετά την πρώτη τουφεκιά σε αυτό το πανέμορφο και απίθανο θήραμα και ακόμα και τώρα όταν μπαίνει στο καρτερι με πιάνει ταχυκαρδία!
Τα ίδια και εγώ Δημήτρη. Από 10 χρονών που με πήρε ο παππούς πρώτη φορά στο χωριό για έναρξη μέχρι και σήμερα κάθε φορά το ίδιο συναίσθημα και η ίδια ανυπομονησία.
Κάθε κυνήγι για εμένα είναι ξεχωριστό, αλλά σαν την έναρξη δεν έχει. Δεν περιγράφεται με λόγια όλο αυτό που βιώνουμε.

Οτι δηποτε και αν ειναι το κυνηγι που μας αρεσει ειναι κυνηγι
Θα ηθελα πολυ να ανεβασω μια φωτο της κορης μου με το δικαννο της- απομιμηση πραγματικου , ανοικτο και το ποιντερ της με το λουρι σε ηρεμια διπλα της να το χαιδευει
Δεν θα το κανω ομως

Θελω ομως στα παιδια μου να παραδωσω το δικαιωμα να κυνηγουν οπως και την δυνατοτητα

Και για οσο με βαστουν τα ποδια μου δεν θα σταμαρησω ποτε να παλεβω για να το εχουν

6 χρονων κοριτσακι

Σημερα το πρωι αφου ταισα τα σκυλια μπηκα ξανα στο σπιτι και ειδα μονο τα αγορια μου
Ρωτησα που ειναι η αδερφη τους

Και την βλεπω να ερχετε απο το χωραφι με το δικαννο της- σπασμενο -ανοικτο αφου εφυγε απο το ´´κυνηγοτοπό´´ και να μου λεει
Μπαμπα ακουσα κουρουνες!!!
Και πηγα αλλα δεν τις καταφερα!!!

Ενα μικρο μωρο να ξερει μετα απο τα μαθηματα μας τι ειναι η κουρουνα- τι ζημια προκαλει- και οτι χρειαζεται διαχειρηση!!!!

Καί αν παρ'ελπίδα το κλαμπανίσεις δεν βρίσκει η φλόγα του αναπτήρα ν'ανάψει το τσιγάρο απ'το τρέμουλο των χεριών ...:):):):)

Μετέφερα περίπου 180 μηνύματα σε νέο θέμα όπου θα μπορούμε να συζητήσουμε για την επερχόμενη νέα ρυθμιστική και το μέλλον του τρυγονιού. Θα το καθαρίσω και από τα μηνύματα που θα θεωρήσω (ή κάποιος άλλο μέλος της διαχείρισης) προσβλητικά προς άλλα μέλη.

Συνεχίζουμε με το κυνήγι τρυγονιού στο παρόν θέμα παρακαλώ.

Last edited:
αντε ελατε στο θεμαμας τωρα τρυγονιιιι ;)πωλη καλο παιχνιδακι κανουνε παντως εδω σε εμας;) ιδωμεν εως την εναρξηηηη.think..terror.
Τέτοια θέλουμε να μας λέτε εσείς οι Βόριοι,για να ελπίζουμε εμείς οι νότιοι.

Φέτος θα πάω σε ένα μέρος που έχω χρόνια να επισκεφθώ ... είδομεν.

Επίσης έχω μπανίσει ένα λιόσπορο κοντά μου ... τρυγόνια όμως δεν είδα όποτε πέρασα.
Το λιόσπορο δεν ήταν πάντως έτοιμο, ... υπάρχουν ποικιλίες σε αυτά ?
Δεν πάνε σε όλα τα λιόσπορα τα τρυγόνια ?

Επίσης έχω μπανίσει ένα λιόσπορο κοντά μου ... τρυγόνια όμως δεν είδα όποτε πέρασα.
Ποικιλίες υπάρχουν σίγουρα. Για το αν πάνε σε όλα νομίζω οι απόψεις διίστανται.

Ποικιλίες υπάρχουν αλλά δεν παίζει ρόλο , συνήθως προτιμάνε ηλιόσπορα κοντά σε καλώδια η σε μεγάλα δέντρα με ξερά κλαδιά , εκεί κάθονται και εποπτεύουν πριν βουτηξουν μέσα και βέβαια να έχουν ωριμάσει αρκετά , συνήθως αυτά είναι κάποια ξερικά καχεκτικά χωράφια με μικρά κεφάλια ηλιόσπορου, όπως παίζει ρόλο και η ώρα που πας , πρωί καλύτερα 7.30 να είσαι εκεί και υπομονή , μπορεί να είναι δίπλα στο δρόμο να περνάς κάθε ημέρα από εκεί και να μην τα βλέπεις...

Ποικιλίες υπάρχουν αλλά δεν παίζει ρόλο , συνήθως προτιμάνε ηλιόσπορα κοντά σε καλώδια η σε μεγάλα δέντρα με ξερά κλαδιά , εκεί κάθονται και εποπτεύουν πριν βουτηξουν μέσα και βέβαια να έχουν ωριμάσει αρκετά , συνήθως αυτά είναι κάποια ξερικά καχεκτικά χωράφια με μικρά κεφάλια ηλιόσπορου, όπως παίζει ρόλο και η ώρα που πας , πρωί καλύτερα 7.30 να είσαι εκεί και υπομονή , μπορεί να είναι δίπλα στο δρόμο να περνάς κάθε ημέρα από εκεί και να μην τα βλέπεις...
Έχω κυνηγήσει σε λιόσπορα στην βόρεια ελλάδα πολλές φορές ...
Ποτέ όμως δεν είχα ασχοληθεί με ποικιλίες κτλ

Το μέρος φαίνεται πολύ δυνατό (νεράκι, δέντρα, καλώδια, πρόποδες κτλ) + έχει δυνατό καρτέρι για κορακοειδή δίπλα :) ... μόλις πάρω το αυτοκίνητο από το συνεργείο την άλλη εβδομάδα θα κάνω μια αναγνωριστική και στα 2 μέρη.
Ευκαιρία να στρώσω και την καινούργια φλάντζα κεφαλής :)

Status
Not open for further replies.
Back