Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι όντως ωραίο ειδικά για εμάς του νότιους που έχουμε μάθει να το κυνηγάμε τελείως διαφορετικά στα περάσματα.

Μια απορία που έχω είναι αν κυνηγήσουμε ένα χωράφι το πρωί αξίζει να το κυνηγήσουμε και το ίδιο απόγευμα;
Βασίλη θα γυρίσουν και το απόγευμα κατά 95%! Μετά από 4-5 μέρες και αν το λιόσπορο είναι "δυνατό" τα πουλιά θα γυρίσουν πάλι!
Αυτά βλέπω εγώ όσα χρόνια κυνηγάω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αυτό που εννοούσα είναι σε ένα χωράφι με λιόσπορα στο οποίο το πρωί θα υπάρχει καλή κίνηση.
Θα έχει κ το απόγευμα... Όλη μέρα είναι το κυνήγι την πρώτη μέρα...

Μια απορία που έχω είναι αν κυνηγήσουμε ένα χωράφι το πρωί αξίζει να το κυνηγήσουμε και το ίδιο απόγευμα;
Θα έχει και απόγευμα… Το θέμα είναι αν βαστάς όλη μέρα μέσα στο σπόρι…

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Αυτό που εννοούσα είναι σε ένα χωράφι με λιόσπορα στο οποίο το πρωί θα υπάρχει καλή κίνηση.
Θα έχει ... αν με το καλή κίνηση εννοείς τρυγονιών και όχι κυνηγών ;)

Last edited:
Πολύ τουρτουρισμα παλι σημερα! 50 μέτρα από τον στάβλο ηταν πιασμένα σε μεγάλα πευκα. Πάνε πολλα χρόνια πίσω που είχε πουλια τόσο κοντά στο χωριο. Έχει φαΐ μπόλικο στην περιοχή και σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη συνέχιση της ανομβριας ίσως γίνει κάτι φετος. Στα σεσημεσμενα μέρη της έναρξης δεν εχω πάει ακόμη αλλά από άλλους ακούω ότι κυκλοφορούν πουλια. Άντε να δούμε τι θα γινει. Σε 2 μέρες μπαινουμε στην τελική ευθεία. Αβέβαιη αλλά τελικη....

Πολύ τουρτουρισμα παλι σημερα! 50 μέτρα από τον στάβλο ηταν πιασμένα σε μεγάλα πευκα. Πάνε πολλα χρόνια πίσω που είχε πουλια τόσο κοντά στο χωριο. Έχει φαΐ μπόλικο στην περιοχή και σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη συνέχιση της ανομβριας ίσως γίνει κάτι φετος. Στα σεσημεσμενα μέρη της έναρξης δεν εχω πάει ακόμη αλλά από άλλους ακούω ότι κυκλοφορούν πουλια. Άντε να δούμε τι θα γινει. Σε 2 μέρες μπαινουμε στην τελική ευθεία. Αβέβαιη αλλά τελικη....
Πήγαμε βόλτα με φίλο και τα σκυλάκια μας να ξεσκάσουν, από τρυγόνι τίποτα.Κανά 2 τσαλαπετεινούς και πολλές καρακάξες..

Εντωμεταξύ να προσθέσω ότι ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι αυτόν τον καιρό.Βλέπω κάτι αγάνες και λεω στο φιλαράκι μου είχε μπει στο σκυλί στο αυτί να μην την πάθουμε.Όπως, γυρνάει ο δικός του ο μικρός βλέπουμε μία καρφωμένη στο μάτι του.Πάμε να την πιάσουμε αλλά πόναγε δεν δεχόταν και από το να κόψει και να μείνει μέσα τον αφήνουμε και τον ξαναπιάνουμε.Δώσαμε εδώ και εκεί και ευτυχώς την βγάλαμε.Μεγάλη προσοχή συνάδελφοι.

Μια αληθινή ιστορία περί κυνηγετικού τουρισμού ή εκδρομών.

Σε ένα μέρος κοντά μου πριν πολλά χρόνια ήταν το βασίλειο της πέρδικας.
Εκατοντάδες, μην πω χιλιάδες, πουλιά που τα κυνηγούσαν ελάχιστοι.
Φανταστείτε ότι με τον πατέρα μου δεν πηγαίναμε εκεί γιατί το μέρος ήταν λίγο δύσβατο και 2-3-4 πέρδικες τις κάναμε σε πολύ πιο εύκολα μέρη.
Μόλις εμφανίστηκαν λεωφορεία με κυνηγετικούς εκδρομείς, που στον χώρο αποσκευών υπήρχαν σκυλιά, δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο !!!
ΤΙΠΟΤΑ ... ΜΗΔΕΝ.
Οι πληθυσμοί ανακάμψανε μετά από πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν σήκωσα κοπάδια με 30-40 πουλιά εκεί ξανά.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική ιστορία που έχω δει ...

Να γράψω ακόμη, ότι μια χρονιά ότι στο χωράφι μπροστά από το σπίτι μου , 500 μέτρα από τα σπίτια της πόλης φύτεψα 5-6 στρέμματα ηλιόσπορα και επειδή είχε καλώδια από πάνω , έβλεπα κάθε μέρα 15-20 τρυγόνια να κάθονται τα οποία κανείς δεν κυνήγησε , επειδή είχε σπίτια γύρω γύρω , και τα οποία ταξίδεψαν μάλλον ατουφεκιστα για το νότο , ενώ το ίδιο έκανα και στη δουλειά σε δύο στρέμματα και έμειναν εκεί μέσα καμμία δεκαριά τρυγονακια μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Τι θέλουν τα τρυγόνια, μερικά δέντρα το πολύ δύο χωράφια ηλιόσπορα και λίγο νερό ,ένα μικρό χωμάτινο φράγμα μια λιμνούλα
Ένα ηλιόσπορο που δεν θα θεριστει μπορεί να ταισει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες τρυγονια

Κώστα, Κώστα, Κώστα ... τα χτυπημένα drones θα ανεβάζουν μόνα τους τα data στην βάση δεδομένων.

Δες το τεράστιο τρυγόνι που είδε ο Τόλης να κάθεται στα σύρματα της ΔΕΗ για φόρτιση.
Μιλάμε για εξελιγμένα μοντέλα φίλε.
Θα του ριξω 3αρια αστο να φορτωνει αχχαχαχα

Status
Not open for further replies.
Back