Θα τις τιμησω πρωτη μερα απογευματινο στην κουρνι μια και δουλευω τοτε αχαχαχαEτσι θέλουν οι καργιολες. Μολύβι χωρίς ελεος. Σε μια μεγάλη καναλια που τις ξεπατωσαμε σχεδόν όλες την επόμενη χρονιά τα μικρά κοτσύφια ήταν δεκαδες περισσότερα. Τρυγόνια και κοτσύφια δέχονται τεράστια πίεση στις φωλιές από τα κωλοπουλια.
Βάλε στην "εξίσωση" και τους (βρωμο)γλάρους...!!! Κι αυτά διαολεμένα πουλιά είναι και τρώνε τα πάντα στο πέρασμά τους...!!! Και είναι και πάρα πολλοί...!!! Πριν κάνα μήνα είχα συναντήσει κοπάδι από δαύτους τους "σατανάδες" σε οροπέδιο στα 1200 μέτρα, αρκετά μακριά από τη θάλασσα...!!! Για να μαζεύτηκαν μαζικά εκεί, σίγουρα είχαν κακό σκοπό οι "κιαρατάδες"...!!!Πολύ σωστα! Εμείς εδώ είχαμε πάντα κουρουνες, καργιες και πολλες κισσες. Αυτές οι καργιολες οι καρακαξες εμφανίστηκαν εδω τα τελευταία 15 χρόνια και στα τρυγόνια που φωλιάζουν εδώ εχουν κάνει τεράστια ζημία γιατί πλέον είναι αμετρητες.
Φίλε Ηλία οι εχθροί του παραδοσιακού κυνηγιού πράγματι είναι οι οπαδοί της ρεζερβοποίησης. Ωστόσο κύρια αιτία της αύξησης της καρακάξας, κουρούνας και γλάρων που συμβάλλουν στην μείωση των θηραμάτων είναι ότι όλη η χώρα έγινε σκουπιδότοπος...Όλοι εμείς οι (ρομαντικοί) ας αρχίζουμε να ξεχνάμε το ελεύθερο κυνήγι όπως το ξέραμε και αγαπήσαμε είμαι πεπεισμένος ότι ούτε η δόμηση ούτε οι ανεμογεννήτριες είναι η αιτία της καταστροφής του παραδοσιακού κυνηγιού
Η αιτία βρίσκεται καθαρά στους κλειδοκράτορες που κινούν μεθοδικά τα νήματα ρεζερβοποιησης και διαχείρισης του κυνηγιού από προύχοντες κυνηγούς ώστε να ανήκει σε μια κάστα ανθρώπων που θα πληρώνουν αδρά για λίγα κοτόπουλα εκτροφής.Ευχαριστω τον Θεό και τον συγχωρεμενο τον πατέρα μου που αξιωθηκα να ανδρωθω στην Μάνη κυνηγετικά με τα απριλιατικα τρυγόνια πάνω στις καυτές και κοφτερές πέτρες κυνηγώντας αυτό το θήραμα
Σκέτη "κ@ύλα" (εννοώ "μαγνήτης") το σημειάκι αυτό και πέριξ για τα ντοπιάρικα από τις 20 τ' Αυγούστου κι ύστερα...!!!
δυστηχως νικολα το μερως ειναι στο βουνο σε ζωνη μεσα ανοιγη μετα της 15 σεπτεβρηΣκέτη "κ@ύλα" (εννοώ "μαγνήτης") το σημειάκι αυτό και πέριξ για τα ντοπιάρικα από τις 20 τ' Αυγούστου κι ύστερα...!!!
Εγώ πάντως, όλο εκεί γύρω θα την έστηνα "μετά μανίας"...!!! Καθημερινώς πρωί - απόγιομα...!!!
Τότε,θα τα τουφεκάω εγώ εδώ κάτω.ανοιγη μετα της 15 σεπτεβρηκαι τοτε βεβαια τα τρυγονακια λακηζουνε σιγα σιγααα
Το κανα εικοναΤότε,θα τα τουφεκάω εγώ εδώ κάτω.![]()
![]()
Δεν πιστεύω να είχες παρκάρει από κάτω;
Τι κάτι είχε ρε φιλος???? Άμα δω εγω τόσα σε ένα μήνα θα πλεω σε πελάγη ευτυχιας?
Ελα βορεια εσυ να τα δεις..Κατι γινεται καθε χρονο πρωτη μερα.Τι κάτι είχε ρε φιλος???? Άμα δω εγω τόσα σε ένα μήνα θα πλεω σε πελάγη ευτυχιας?
Από κάτω έχει 12 στρέμματα καλαμπόκι και 5 γράνες λιοσπορα, όχι αυτοκίνητα...Δεν πιστεύω να είχες παρκάρει από κάτω;![]()
Έχουν αρχίσει πέφτουν στις θερισμενες σταριες Άλεξ;Από κάτω έχει 12 στρέμματα καλαμπόκι και 5 γράνες λιοσπορα, όχι αυτοκίνητα...
Έχω έρθει αλλά έχω πέσει σε πολυκοσμία και μαλακες να τσακώνονται και δεν τα μπορώ καθόλου αυτα. Έχει και εδώ πουλιά αλλά είναι τόσο απρόβλεπτα που είναι κάτι σαν το Τζόκερ να πέσεις πάνω τους . Πέρισυ σε μια αναγνωριστική βόλτα στις 17/8 έχω βρει να κάθονται απογευμα στα σύρματα αυτά που έχει ο Άλεξ στην φωτο επι 5!!!! Τηλέφωνο στους άλλους της παρέας που έψαχναν αλλου: μάγκες τα βρήκα , πρωτο πρωινό στο τάδε μερος! Το αποτέλεσμα??? 5 όπλα 3 τρυγόνια και καμια 50άρια κορακοειδη καναμε! Ζήτημα να είδαμε 7-8 πουλιά όλοι μαζι! Το ακριβώς αντιθετο έγινε πρόπερσι. Βλέπαμε 10-12 πουλιά και πήγαμε επειδή δεν πάνε αλλοι εκεί και έχουμε το κεφαλι μας ήσυχο και καταλήξαμε 3 άτομα με 21 πουλια!!!Ελα βορεια εσυ να τα δεις..Κατι γινεται καθε χρονο πρωτη μερα.
Που ηρθες σε μας?Έχω έρθει αλλά έχω πέσει σε πολυκοσμία και μαλακες να τσακώνονται και δεν τα μπορώ καθόλου αυτα. Έχει και εδώ πουλιά αλλά είναι τόσο απρόβλεπτα που είναι κάτι σαν το Τζόκερ να πέσεις πάνω τους . Πέρισυ σε μια αναγνωριστική βόλτα στις 17/8 έχω βρει να κάθονται απογευμα στα σύρματα αυτά που έχει ο Άλεξ στην φωτο επι 5!!!! Τηλέφωνο στους άλλους της παρέας που έψαχναν αλλου: μάγκες τα βρήκα , πρωτο πρωινό στο τάδε μερος! Το αποτέλεσμα??? 5 όπλα 3 τρυγόνια και καμια 50άρια κορακοειδη καναμε! Ζήτημα να είδαμε 7-8 πουλιά όλοι μαζι! Το ακριβώς αντιθετο έγινε πρόπερσι. Βλέπαμε 10-12 πουλιά και πήγαμε επειδή δεν πάνε αλλοι εκεί και έχουμε το κεφαλι μας ήσυχο και καταλήξαμε 3 άτομα με 21 πουλια!!!