Καλημέρα. Ευχαριστώ δεν τα ήξερα αυτά που ανάφερεις παραπανω θα το κάνω φέτος όπως το έγραψες.Στράτο ναι μαύρα είναι, αλλά όπως είπες μάλλον ήταν στείρα καθώς πρέπει να καφετισει πάνω στο φυτό το ανθός για να ωριμασει και να είναι γόνιμο. Αν γίνει έτσι έχουν βλαστικοτητα γύρω στο 90%. Επίσης για να φυτρωσουν θέλουν θερμοκρασία 20 με 24 βαθμούς. Οπότε η καλύτερη εποχή για σπορά είναι την άνοιξη η το φθινόπωρο. Αν το ρίξεις άλλη εποχή θα μείνουν σε ύπνωση και κάποια θα σαπίσουν, κάποια θα φαγωθούν από έντομα και όταν θα βγουν όσα μείνουν μπορεί καξ να τα διώξεις μαζί με άλλα χορταρια. Καλό είναι λοιπόν να μπουν σε σπορειο πρώτα για να μην τα πνίξουν χορταρια και να ελέγχεις την υγρασία και τη βλάστηση τους. Επίσης αν ρίξεις σπόρο, τα φυτά ΔΕΝ θα μοιάζουν στο μητρικό φυτό. Μπορεί να είναι περισσότερο η λιγότερο αρωματικά, πιο στενό φύλλα ή πιο πλατύ φύλλα. Έτσι εξελίσσεται και επιβιώνει το φυτό δημιουργώντας παραλλαγές του και επιβιώνουν μετά αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στον τόπο που φυτρώνουν. Ακριβώς ίδια θα βγουν μόνο αν πάρεις ρίζα.
Μια που το συζητούσαμε χτες ειπα
να κάνω μια βόλτα σήμερα σε εκείνο το χωραφι....πάλι φέτος στ ίδιο μέρος στην άκρη του δρομου.
Μου έδωσε ένα καλό ματσάκι πάλι.