Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεύτερη περίπτωση που μάλλον μοιάζει περισσότερο (αν και δεν φαίνονται γαλαζωπά τα κεφάλια τους) είναι ο πετροκότσυφας ή πυρροκότσυφας (Monticola saxatilis) ... αυτό πλέον είναι τσιχλοκοτσυφοειδές !!! το στοιχείο σου ... :)
Το πιθανότερο να είναι δαύτο Γιώργο... Μου φαίνονται ίδια με αυτά του βίντεο της αμέσως προηγούμενης σελίδας (3':10'')...
Φχαριστώ σε.

Last edited:
Πριν λίγα χρόνια ένα πρωινο σε ένα καρτέρι που τα πουλιά περνάνε σφαίρα...
View attachment 27736
...στο ίδιο καρτέρι αλλά απόγευμα ένα ωραιό ντουμπλεδακι...
View attachment 27737

και αργότερα τέλη Σεπτεμβρίου ένα αγριοπεριστερο που την είχε γλιτώσει πολλά απογεύματα...το κατέρριψα με τον Τούρκο...
View attachment 27738
Μπερκετ το μπαλαμο καρεκλε!

Οι Ιταλοί φαίνεται να σώζουν την παρτίδα, αλλά με μείωση των επιτρεπόμενων ημερών όπως και του ορίου κάρπωσης.Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στα καθ ημάς!
Mην είσαι και τόσο σίγουρος Σπυρο......

Οι Ιταλοί φαίνεται να σώζουν την παρτίδα, αλλά με μείωση των επιτρεπόμενων ημερών όπως και του ορίου κάρπωσης.Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στα καθ ημάς!
Εγω πηστευω οτι αν κανουν κατι θα ειναι στην καρπωση.....τιποτα αλλο.. .....αλλα με φασηστες δεν ξερεις απο που θα σου ερθη

Mην είσαι και τόσο σίγουρος Σπυρο......
Δημήτρη το πρόβλημα της Ισπανίας είναι ότι βρίσκεται στον δυτικό μεταναστευτικό άξονα όπου έχει καταγραφεί μια σημαντικότατη πληθυσμιακή μείωση του τρυγονιού.Η θέση της κομισιόν είναι η διαχείριση του τρυγονιού μέσω μιας <προσαρμοσμένης κάρπωσης>, γι' αυτό πρότεινε τη μείωση της θήρευσης κατά 50% σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες κυνηγετικές περιόδους, στα κράτη-μέλη.΄

Δημήτρη το πρόβλημα της Ισπανίας είναι ότι βρίσκεται στον δυτικό μεταναστευτικό άξονα όπου έχει καταγραφεί μια σημαντικότατη πληθυσμιακή μείωση του τρυγονιού.Η θέση της κομισιόν είναι η διαχείριση του τρυγονιού μέσω μιας <προσαρμοσμένης κάρπωσης>, γι' αυτό πρότεινε τη μείωση της θήρευσης κατά 50% σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες κυνηγετικές περιόδους, στα κράτη-μέλη.΄
Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ κυβερνούν πλέον οι πράσινες ΜΚΟ και οι φιλοζωικές. Εδώ η διαχείριση θα είναι το κοψιμο. Και ότι κόβεται δεν ανοίγει ξανά ποτε...

Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ κυβερνούν πλέον οι πράσινες ΜΚΟ και οι φιλοζωικές. Εδώ η διαχείριση θα είναι το κοψιμο. Και ότι κόβεται δεν ανοίγει ξανά ποτε...
Είναι πράγματι ανησυχητικό ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις σε κορυφαίο επίπεδο κανείς από τους δικούς μας κυνηγετικούς ταγούς δεν αισθάνεται την υποχρέωση να μας ενημερώσει!

Είναι πράγματι ανησυχητικό ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις σε κορυφαίο επίπεδο κανείς από τους δικούς μας κυνηγετικούς ταγούς δεν αισθάνεται την υποχρέωση να μας ενημερώσει!
Ακριβώς, και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα!
Όχι μόνο να μας ενημερώσει αλλά και να συμμετέχει καθοριστικά σε αυτές τις συζητήσεις ...

Από οτι καταλαβαίνω τόσο καιρο τους κυνηγετικους ταγούς μας η χεσμενους τους έχουν η είναι φερέφωνα και παπαγαλάκια και κάνουν και λένε ότι πει η κυβέρνηση. Επίσης δεν νομίζω να γίνονται και πολλές συζητήσεις. Ένα αποφασίζομεν και διαταζομεν επικρατεί μάλλον.....

Από οτι καταλαβαίνω τόσο καιρο τους κυνηγετικους ταγούς μας η χεσμενους τους έχουν η είναι φερέφωνα και παπαγαλάκια και κάνουν και λένε ότι πει η κυβέρνηση. Επίσης δεν νομίζω να γίνονται και πολλές συζητήσεις. Ένα αποφασίζομεν και διαταζομεν επικρατεί μάλλον.....
Η Κομισιόν κάλεσε τις χώρες να φέρουν στοιχεία επιστημονικά τεκμηριωμενα για τους πληθυσμούς αλλά και για τους αριθμούς των τρυγονιών που θηρεύονται κάθε χρόνο.Μίλησε πρώτα με τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και ύστερα με τους θεσμικούς(κυβερνητικοι παράγοντες).Το πράγμα έχει ζορίσει αρκετά, αλλά αυτοί κρατάνε τουλάχιστον τα προσχήματα...

Θέλω να δω ένα τέτοιο επιστημονικά τεκμηριωμένο στοιχείο που θα δοθεί στους βάρβαρους, από τους μεν και τους δε...

Από την πολύ επιστήμη παίζει να μην καταλάβω τίποτα ...
Διαβάζω από μια ανακοίνωση της ΚΣΕ.Βάζουμε όριο θήρευσης 17.000 τρυγόνια.Κάθε κυνηγός ενημερώνει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του για κάθε τρυγόνι που θηρεύει και μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός-όριο για τη χώρα ανακοινώνεται το τέλος του κυνηγίου του συγκεκριμένου θηράματος!

Διαβάζω από μια ανακοίνωση της ΚΣΕ.Βάζουμε όριο θήρευσης 17.000 τρυγόνια.Κάθε κυνηγός ενημερώνει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του για κάθε τρυγόνι που θηρεύει και μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός-όριο για τη χώρα ανακοινώνεται το τέλος του κυνηγίου του συγκεκριμένου θηράματος!
Δεν μοιάζει να στέκει ως σύστημα!...

Α ωραία. Κανενα δεν θα πάρω φέτος.

Status
Not open for further replies.
Back