Το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που βρίσκουν παντού, όπως και τα πολλά σκοτωμένα ζώα στην άσφαλτο που τους προσφέρουν αύθονη εύκολη τροφή. Αν η τροφή τους γινόταν ποιό δύσκολη ο αριθμός τους θα μειωνόταν!Καλή η ισορροπία αλλά εχει διαταραχθεί υπέρ των κορακοειδων σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμο. Οι καρακαξες έχουν επεκταθεί παντού ακόμη και εκεί που παλιοτερα δεν υπήρχαν και στα μέρη αυτά κοτσύφια και τρυγόνια στην περίοδο αναπαραγωγής γονατισαν κυριολεκτικά. Καλά για καλλιέργειες δεν μιλαμε! Οπότε για εμένα προσωπικά τουφεκιδι χωρίς έλεος όπου τα πετύχω σε επιτρεπόμενες περιόδους φυσικα. Είναι τα μόνα πουλιά που θα τους ρίξω καθιστα. Κουρούνα να κυνηγάει φίδι δεν έχω δει. Να τρώνε πατημένα στο δρόμο έχω δει άπειρες φορες.
Αν αναφέρεσαι στον Ταύγετο Νίκο, εντυπωσιακή η αύξηση του πληθυσμού τους !!Εδω τα στακαλια εχουν ρημαξει τα προβατα ,εχουν πληθυνει πολυ
Εδω τα στακαλια εχουν ρημαξει τα προβατα ,εχουν πληθυνει πολυ
Τσακάλια έχουν κατέβει αρκετά εδώ στα πολύ παιδινά της Β.Ηλείας,σε μέροι που ποτέ δν περίμενες να δεις.Αν αναφέρεσαι στον Ταύγετο Νίκο, εντυπωσιακή η αύξηση του πληθυσμού τους !!
ναι στον ταυγετο και στον καμπο κοντα στα χωρια Αλλα και στον παρνωνα χαμος Περσι πηγα για περδικες συναντησα εναν τσοπανη με 20 σκυλια Με περικυκλωσαν εντα ξει τα μαλωσε και τον ρωτησα τι τα θελει τοσα σκυλια ; Τι τα ταιζει; Και μου ειπε τσακαλια πολλα 17 ζωα του ειχα φαειΑν αναφέρεσαι στον Ταύγετο Νίκο, εντυπωσιακή η αύξηση του πληθυσμού τους !!
Στον Πάρνωνα τα αιγοπρόβατα τα έχουν αποδεκατίσει. Παλιά τα στέρφα τα άφηναν μόνα τους στο βουνό οι τσοπάνηδες όταν κατέβαιναν στη Σπάρτη ή στο Άστρος και τα έβρισκαν την άνοιξη και είχαν γίνει σχεδόν άγρια πολλά και δεν έμεινε κανένα πια! Αλλά έχουν αρχίσει να πιέζουν πολύ τους πληθυσμούς του ζαρκαδιού κυρίως κάνοντας ζημιά στα μικρά που γεννιούνται. Έχουν αφήσει πολλά ζαρκάδια τα ρέματα και τα βρίσκεις ξαφνικά σε πετρωτά και γκρεμίλες για να έχουν ορίζοντα καθώς μέσα στα ρέματα πήγαινε η ενέδρα σύννεφο από τις αγέλες.ναι στον ταυγετο και στον καμπο κοντα στα χωρια Αλλα και στον παρνωνα χαμος Περσι πηγα για περδικες συναντησα εναν τσοπανη με 20 σκυλια Με περικυκλωσαν εντα ξει τα μαλωσε και τον ρωτησα τι τα θελει τοσα σκυλια ; Τι τα ταιζει; Και μου ειπε τσακαλια πολλα 17 ζωα του ειχα φαει
Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακαριαία!!Πολύ ωραίες και παραστατικές οι πληροφορίες σας παιδιά! Για να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων στο θέμα...
Δεν ενδιαφέρεται κανείς, οι δασικές υπηρεσίες ασχολούνται με "άλλα".Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακαριαία!!
Tιποτα ,Κανεις δεν νοιαζετε ,Πολύ ωραίες και παραστατικές οι πληροφορίες σας παιδιά! Για να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων στο θέμα...
Ούτε καν αποζημίωση δεν εχεις. Αρκούδες χαλάνε μελίσσια, γουρουνια καλλιεργειες, λύκοι και τσακάλια ρημαζουν κοπάδια και απλά εύχεσαι να μην τύχει σε εσενα. Οι δασικοί εχουν άλλες προτεραιότητες. Όπου υπάρχει μεζές και κούπα είναι πρωτοι. Για δουλειά μην τους πεις....Πολύ ωραίες και παραστατικές οι πληροφορίες σας παιδιά! Για να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων στο θέμα...
Κάνουν business ... real estateΟύτε καν αποζημίωση δεν εχεις. Αρκούδες χαλάνε μελίσσια, γουρουνια καλλιεργειες, λύκοι και τσακάλια ρημαζουν κοπάδια και απλά εύχεσαι να μην τύχει σε εσενα. Οι δασικοί εχουν άλλες προτεραιότητες. Όπου υπάρχει μεζές και κούπα είναι πρωτοι. Για δουλειά μην τους πεις....
τα 8βολα στη τσεπηΚάνουν business ... real estate
Πολύ ακαριαία....σαν να στρίβει 300άρι βαπόρι ένα πράμα....Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακαριαία!!
Τίνος τα αντανακλαστικά???.....Πολύ ωραίες και παραστατικές οι πληροφορίες σας παιδιά! Για να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων στο θέμα...