Επιβλαβή Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδιά όλα χρειάζονται στη φύση, αρκεί να είναι οι πληθυσμοί τους σε ισορροπία. Ένας λόγος που πρέπει να σεβόμαστε την αναπαραγωγική περίοδο όλων των ειδών είναι και αυτός.
Φυσικά την ισορροπία αυτή στις περισσότερες περιπτώσεις έχει διαταράξει ο άνθρωπος με τις δραστηριότητες του που καταστρέφουν τη φύση. Εδώ έρχεται ο ρυθμιστικός ρόλος του νόμιμου κυνηγού και διά της ετήσιας ρυθμιστικής θηρευει τα είδη που έχουν κριθεί ως επιβλαβή πλέον για τη φύση και ο πληθυσμός τους χρειάζεται ρύθμιση.

Καλή η ισορροπία αλλά εχει διαταραχθεί υπέρ των κορακοειδων σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμο. Οι καρακαξες έχουν επεκταθεί παντού ακόμη και εκεί που παλιοτερα δεν υπήρχαν και στα μέρη αυτά κοτσύφια και τρυγόνια στην περίοδο αναπαραγωγής γονατισαν κυριολεκτικά. Καλά για καλλιέργειες δεν μιλαμε! Οπότε για εμένα προσωπικά τουφεκιδι χωρίς έλεος όπου τα πετύχω σε επιτρεπόμενες περιόδους φυσικα. Είναι τα μόνα πουλιά που θα τους ρίξω καθιστα. Κουρούνα να κυνηγάει φίδι δεν έχω δει. Να τρώνε πατημένα στο δρόμο έχω δει άπειρες φορες.

Καλή η ισορροπία αλλά εχει διαταραχθεί υπέρ των κορακοειδων σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμο. Οι καρακαξες έχουν επεκταθεί παντού ακόμη και εκεί που παλιοτερα δεν υπήρχαν και στα μέρη αυτά κοτσύφια και τρυγόνια στην περίοδο αναπαραγωγής γονατισαν κυριολεκτικά. Καλά για καλλιέργειες δεν μιλαμε! Οπότε για εμένα προσωπικά τουφεκιδι χωρίς έλεος όπου τα πετύχω σε επιτρεπόμενες περιόδους φυσικα. Είναι τα μόνα πουλιά που θα τους ρίξω καθιστα. Κουρούνα να κυνηγάει φίδι δεν έχω δει. Να τρώνε πατημένα στο δρόμο έχω δει άπειρες φορες.
Το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που βρίσκουν παντού, όπως και τα πολλά σκοτωμένα ζώα στην άσφαλτο που τους προσφέρουν αύθονη εύκολη τροφή. Αν η τροφή τους γινόταν ποιό δύσκολη ο αριθμός τους θα μειωνόταν!

Εδω τα στακαλια εχουν ρημαξει τα προβατα ,εχουν πληθυνει πολυ
Αν αναφέρεσαι στον Ταύγετο Νίκο, εντυπωσιακή η αύξηση του πληθυσμού τους !!
Τσακάλια έχουν κατέβει αρκετά εδώ στα πολύ παιδινά της Β.Ηλείας,σε μέροι που ποτέ δν περίμενες να δεις.
Τη θα γίνει στην πορεία δν ξέρω.....

Ορεινή Τριφυλία πιο πολλά είναι τα πατημένα τσακάλια στους δρόμους από τις πατημένες τσίχλες στα πεζοδρόμια στο Σύνταγμα... Θα δημιουργηθούν και σοβαρά τροχαία σε λίγο όπως γίνεται ηδη με τα αγριογούρουνα... Κάποτε ήταν οι αλεπούδες και τα κουνάβια έτσι...
1621665025688.png

Με το που πάει να σκοτεινιάσει τα βλέπεις παντού ήμερα να μην τα νοιάζει τίποτα. Τις προάλλες ένας τσοπάνης πηγαίνοντας στο γρέκι του χαράματα είδε 20 να κοιτάνε να μπουν από την πόρτα και πόσα άλλα ήταν στην περίφραξη διάσπαρτα γυρω γυρω, 1 μικρό σκυλί που είχε, είχε κρυφτεί πίσω από κάτι σανόμπαλες και έκανε 2 μερες να βγει μαζί με τα πρόβατα...

Αν αναφέρεσαι στον Ταύγετο Νίκο, εντυπωσιακή η αύξηση του πληθυσμού τους !!
ναι στον ταυγετο και στον καμπο κοντα στα χωρια Αλλα και στον παρνωνα χαμος Περσι πηγα για περδικες συναντησα εναν τσοπανη με 20 σκυλια Με περικυκλωσαν εντα ξει τα μαλωσε και τον ρωτησα τι τα θελει τοσα σκυλια ; Τι τα ταιζει; Και μου ειπε τσακαλια πολλα 17 ζωα του ειχα φαει

ναι στον ταυγετο και στον καμπο κοντα στα χωρια Αλλα και στον παρνωνα χαμος Περσι πηγα για περδικες συναντησα εναν τσοπανη με 20 σκυλια Με περικυκλωσαν εντα ξει τα μαλωσε και τον ρωτησα τι τα θελει τοσα σκυλια ; Τι τα ταιζει; Και μου ειπε τσακαλια πολλα 17 ζωα του ειχα φαει
Στον Πάρνωνα τα αιγοπρόβατα τα έχουν αποδεκατίσει. Παλιά τα στέρφα τα άφηναν μόνα τους στο βουνό οι τσοπάνηδες όταν κατέβαιναν στη Σπάρτη ή στο Άστρος και τα έβρισκαν την άνοιξη και είχαν γίνει σχεδόν άγρια πολλά και δεν έμεινε κανένα πια! Αλλά έχουν αρχίσει να πιέζουν πολύ τους πληθυσμούς του ζαρκαδιού κυρίως κάνοντας ζημιά στα μικρά που γεννιούνται. Έχουν αφήσει πολλά ζαρκάδια τα ρέματα και τα βρίσκεις ξαφνικά σε πετρωτά και γκρεμίλες για να έχουν ορίζοντα καθώς μέσα στα ρέματα πήγαινε η ενέδρα σύννεφο από τις αγέλες.

Πολύ ωραίες και παραστατικές οι πληροφορίες σας παιδιά! Για να δούμε τα αντανακλαστικά των αρμόδιων στο θέμα...
Ούτε καν αποζημίωση δεν εχεις. Αρκούδες χαλάνε μελίσσια, γουρουνια καλλιεργειες, λύκοι και τσακάλια ρημαζουν κοπάδια και απλά εύχεσαι να μην τύχει σε εσενα. Οι δασικοί εχουν άλλες προτεραιότητες. Όπου υπάρχει μεζές και κούπα είναι πρωτοι. Για δουλειά μην τους πεις....

Ούτε καν αποζημίωση δεν εχεις. Αρκούδες χαλάνε μελίσσια, γουρουνια καλλιεργειες, λύκοι και τσακάλια ρημαζουν κοπάδια και απλά εύχεσαι να μην τύχει σε εσενα. Οι δασικοί εχουν άλλες προτεραιότητες. Όπου υπάρχει μεζές και κούπα είναι πρωτοι. Για δουλειά μην τους πεις....
Κάνουν business ... real estate

Status
Not open for further replies.
Back