Έχεις μεγάλο δίκιο γιατί όταν θα έρθει η ώρα θα έχουμε πάθει αμνησία .Μην είσαι τόσο σίγουρος![]()

Έχεις μεγάλο δίκιο γιατί όταν θα έρθει η ώρα θα έχουμε πάθει αμνησία .Μην είσαι τόσο σίγουρος![]()
Και κρυαρια να σου θυμίσω.υπαρχουν προβατα που θα ξεχασουν και θα ψηφισουν τον κουλη θυμιθητετο
Πήρες καμιά τσίχλα τουλάχιστο;;;Άδειαζα το σακίδιο σήμερα και βρήκα τους όλους κι όλους δυο κάλυκες της φετινής σεζόν. Πίκρα...
View attachment 23784
Καλημερα συναδερφεΚαλησπέρα παιδιά από την Κύπρο.
Ευτυχώς σε εμάς εδώ κάτω δεν υπήρχε απαγόρευση, το κυνήγι και η επαφή με τη φύση ήταν η αναπνοή μας αυτό το δύσκολο καιρό.
Από πλευράς θηράματος θα αναφέρω μόνο τα 2 είδη τα οποία κυνηγώ, τη τσίχλα και τη φάσσα. Όσον αφορά τη τσίχλα κτύπησα φέτος 7, ήταν η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι (και είμαι 50 χρονών) και ειλικρινά ήταν είδος προς εξαφάνιση εδώ κάτω (τις κυνηγώ μόνον στο καρτέρι). Για τις φάσσες ήταν μια καλή χρονιά για εμένα προσωπικά, πολύ απλά γιατί εν τη απουσία τσιχλών καθόμουνα ολοήμερα καρτέρια στη φάσσα. Οι αριθμοί της δεν βρίσκονται σε ανησυχιτικά επίπεδα (τουλάχιστον εκεί που κυνηγώ) αλλά κυνηγήθηκε αλύπητα από πάρα πολλούς και δυστυχώς τα πράγματα μάλλον θα αλλάξουν. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το κυνήγι στην Κύπρο είναι με ημερομηνία λήξης και δυστυχώς το τέλος φαίνεται να είναι κοντά. Συνήθως παίρνουμε ότι μας αξίζει και το γράφω αυτό γιατί στην Κύπρο οι πραγματικοί κυνηγοί που ενδιαφέρονται είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού...
Καλημέρα Χρύσανθε και σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια, εύχομαι ειλικρινά να είναι όλα ακριβώς όπως τα λες!Καλημερα συναδερφε
Ευγενικα
Διαφωνω μαζι σου
Το ποτηρι το βλεπει οπως επιλεξει ο ανθρωπος
Μισογεματο η μισοαδειο
Η διαφορα ειναι τεραστια
Θα μπορουσα να πω οτι η ανθρωποτητα εχει ημερομηνια ληξης με ολα αυτα που βλεπουμε
Παντου αρωστημενα μυαλα αισχροκερδια εκμεταλευση απουσια αξιων ισοπεδωση θεσμων και ειδικα απουσια οικογενειας!
Δεν ειναι ετσι ομως
εγω που ειμαι στην φυση βλεπω και αλλα πολλα
το κυνηγι δεν προκειτε ποτε να λειψει απο το νομιμο και φυσικο κυνηγι!
στο χερι μας ειναι να προσεξουμε το θηραμα και τον βιοτοπο του
Να παρουμε μονο οσο πρεπει και οχι οσο ζητα ο εγωισμος μας
Και να προσφερουμε πρωτα εμεις σαν ανθρωποι δινοντας το παραδειγμα ωστε να ακολουθησουν και αλλοι
ειναι θεσεις που υιοθετω και ακολουθω προσωπικα
Αθορυβα και ατομικα
εαν θες να δεις την πιο ομορφη εποχη της φυσης βγες σε αυτην αυτο τον μηνα
να σε αθορυβος και παρατηρητικος
Και θα δεις οτι η ελπιδα ειναι εκει
Και θα την παρεις μαζι σου σπιτι!
Να σε βοηθησει στην καθημερινοτητα σου
μεσα στο σακιδιο σου βαλε και μια χουφτα σπορους
Και ενα μπουκαλι νερο
Οπου και αν πας για περιπατο
Πριν φυγεις φυτεψε τους προχειρα
Και ποτισε το
Η πρωινη δροσια ειναι αρκετη για να μεγαλωσουν
Προτιμα σημεια που ειναι υπερυψωμενα σε γωνιες
Οχι εκει που υπαρχει ηδη φαι
Τα χορτα τα αγρια τελος του μηνα πανε
Τα σπορια σου θα μεινουν φια αλλον ενα μηνα
Εντω μεταξυ θα χεις ξαναβγει εκει εξω μεσα στον μηνα αυτο
Λιγο λιγο ο καθε ενας μας
Απο το να λεμε ερχετε το τελος
Ας λεμε..... για να χουν και τα παιδια μας αυριο
Ακριβως φιλε μουΚαλημέρα Χρύσανθε και σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια, εύχομαι ειλικρινά να είναι όλα ακριβώς όπως τα λες!
Σίγουρα οι πράξεις και η θετική σκέψη είναι πολύ σημαντικά πράγματα, το ίδιο σημαντικό όμως είναι και η πραγματικότητα γιατί αν δεν την δεις ή προσποιηθείς ότι δεν την βλέπεις δε θα έχεις την ευκαιρία να αντιδράσεις. Τα πράγματα τα οποία έγραψα είναι πολύ απλά η διαπίστωση μου μέσα από τα δικά μου βιώματα των τελευταίων τουλάχιστον 30 χρόνων (αν και είμαι στη φύση από τη μέρα που γεννήθηκα και είμαι 50 χρονών). Τα ίδια βλέπω και στα ψαρέματα μου δυστυχώς.
Όμως, είπαμε ότι έχεις δίκιο και έτσι θα κλείσω με θετική νότα, η φύση πάντα θα βρίσκει τρόπο να διορθώνει αυτά που πρέπει και εύχομαι και εμείς αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας να μπορούμε να έχουμε όλα αυτά τα όμορφα που ζούμε σήμερα αλλά και πολύ περισσότερα!
Ξέχασα το πιο σημαντικό: όταν ρωτήθηκε ο Δαρβίνος ποιό είδος από όλα αυτά που είχε μελετήσει θα επιζήσει δια μέσου των αιώνων απάντησε ότι δεν είναι ούτε το πιο δυνατό αλλά ούτε το πιο έξυπνο, αλλά αυτό που μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές.
Έτσι ακριβώς φίλε μου, σε συγχαίρω!!Ακριβως φιλε μου
Αλλαγες
Εγω ειμαι περιπου 40
Δεν εχουμε μεγαλη διαφορα
Ξερω πολυ καλα γιατι εισαι απαισιοδοξος
Το θεμα ειναι να λεμε το προβλημα;
Η να το λυνουμε;
Καποιος μεγαλος ειχε πει μπορεις να μην κανεις τιποτε εφοσον δεν δεις και δεν επιδειξεις το προβλημα
Εαν το κανεις πρεπει αμεσα και να παρεις μετρα για να το λυσεις
Ροδινα δεν ειναι ολα
Αλλα εφοσον υπαρχει προβλημα και το χουμε αναγνωρισει πρεπει να κανουμε τα παντα για να λυθει
Και αυτο ξεκινα και τελειωνει με αγωνα
Εναντια στους οπλοφορους που αμαυρωνουν εμας
Εναντια σε για τα χαρτια φυσιολατρες που μας κατηγορουν για να υψωθουν αυτοι
Και εναντια στην κοινη γνωμη που τρωει αμασητα οσα τους πασαρουν
Σημερα πηρα και τα παιδια και τα πηρα εξω
Ειδαμε τα δεντρα τους θαμνους τα χορτα
Αναλυσαμε οτι ειδαμε
Ειδαμε θηραματα και τα ιχνη τους
Ειπαμε για το καθε τι ξεχωριστα
Ειδαμε και τα σκουπιδια που δεν αφησαν κυνηγοι αλλα οι μεγαλοι φυσιολατρες που μας κατηγορουν
Η κορη μου μου εκανε και παρετηρηση μαλιστα που δεν ειχα μαζι μια τσαντα να τα μαζεψουμε
Οσο δινουμε παιδεια στα παιδια μας
Οσο τα μαθαινουμε τον σεβασμο εκει εξω
Οσο βλεπουμε μισογεματο το ποτηρι
Παντα θα υπαρχει κυνηγι
εμεις πρεπει να κανουμε την αλλαγη
Για αυτα
Ειναι δυσκολο αλλα πρεπει να γινει
Το 2009 σε κυνηγι φασσας στην επαρχια παφου κατεβασα απο το αυτοκινητο και εφυγα ανθρωπο που ειχα στην παρεα και ενω ειπα τους κανονες ανοιξε το αυτοκινητο και πεταξε σκουπιδια!!!
Δεν ηταν ευκολο
Χαλασα μια καλη παρεα
Γινεται ομως
Τιποτα δεν θα μας χαριστει στην ζωη
εμεις θα απομονωσουμε αυτους που χαλανε το κυνηγι
Εμεις θα παλεψουμε για αυτο
για το θηραμα
Για την φυση
Για το κυνηγι
Για το ψαρεμα
Για να χουν αυριο τα παιδια μας
να σε παντα καλα
δεν γραφω λογια!
Ετσι ειμαι και ετσι πραττω
Γιατι εκει εξω ειμαι ελευθερος
Και δεν θα μου στερησει κανενας την ελευθερια μου!
Χρύσανθε τώρα με αυτές τις καταστάσεις δυστυχώς είμαι στο σπίτι (μένω Λευκωσία). Δίπλα μου υπάρχει ένα πάρκο και όλη μέρα κάνω παρέα με τις αγάπες μουΜαθαμε και μαζεψαμε και βαλανι που τρωνε οι αγαπημενες σου φασσες Μαριε![]()
Μου θύμισες τα χρόνια που ήμασταν μικροί με τον Μάνο και κάναμε φασαρία στο καρτέρι. Μας έλεγε ο πατέρας μας ότι με τις φωνές που βάζουμε τα πουλιά θα περάσουν από τις υπόλοιπες ΚυκλάδεςΗ καλύτερη στιγμή φέτος ήταν το χτύπημα ενός κάπρου 63 κιλών καθαρό με τον γιο μου δίπλα μου. Είδε όλη την φάση.
Το πως ήρθε πάνω μας είναι απορίας άξιο γιατί μόνο ήσυχα δεν καθόταν![]()
![]()
Και μόνο για αυτή την στιγμή, χαλάλι τα 150€.
Να είσαι καλά Βασίλη, σε ευχαριστώ ... τον χαίρομαι γιατί τα πάει άριστα στα μαθήματα και είναι ΤΡΕΛΟΣ με το κυνήγι και το ψάρεμα.Μου θύμισες τα χρόνια που ήμασταν μικροί με τον Μάνο και κάναμε φασαρία στο καρτέρι. Μας έλεγε ο πατέρας μας ότι με τις φωνές που βάζουμε τα πουλιά θα περάσουν από τις υπόλοιπες Κυκλάδες
Είσαι τυχερός που έχεις τον γιο σου μαζί στο κυνήγι Βασίλη, να τον χαίρεσαι!
Εγώ με το πρωτο δεν τα πηγαινα καθόλου καλά, γιατί με έφαγαν τα αλλά δυο....που μυαλό............γιατί τα πάει άριστα στα μαθήματα και είναι ΤΡΕΛΟΣ με το κυνήγι και το ψάρεμα.
Ο Τάσος στον πίνακα πήγαινε να πει δύο και έλεγε Rio...Εγώ με το πρωτο δεν τα πηγαινα καθόλου καλά, γιατί με έφαγαν τα αλλά δυο....που μυαλό............
Ειχαμε συμφωνησει με τον πατερα στα 12 να με παει πρωτη φορα για ενδημικοΕγώ με το πρωτο δεν τα πηγαινα καθόλου καλά, γιατί με έφαγαν τα αλλά δυο....που μυαλό............
Μπράβο του όμως, τα μαθήματα του πανω απο ολα κ έχει χρόνο κ για τα υπόλοιπα....
Νικητοπουλος, Αιγινιτης, Ιορδανογλου, Κοσκινας, Κυπριδημος, Χατζιωτης, Τριβελας, Τσοκανας κ.α. αυτους είχα καθηγητές τοτε αχαχαχαχαχα....Ο Τάσος στον πίνακα πήγαινε να πει δύο και έλεγε Rio...![]()