Ξεχασα ο απολογισμος για φετος ανα ωραιοτατο κουλουρι ουτε μπαμ ακαπνιστος πηγα. Οτι χαρικα πεσρη περιπου ενα μηνα προς το τελιομα της σεζον με το οπλο που του εκανα λιφτινκ και με την ελπιδα οτι φετος θα το χαρω οπως θελω αλλα εμινα με την ελπιδα.
Πως την ειπαμε την ταβερνα σου??Απολογισμός χρονιάς. ...
Μόνο στο βουνό έτσι. ..
8κιλά προβατίνα
4κιλα αντικριστό
4κιλά παιδάκια
25σουβλάκια
2κιλα σπλιναντερο
Κάτι σεφταλιες ,λουκάνικα, μπιφτέκια.
Κάτι σούπες (γίδα, πατσαδες)
25λίτρα κρασί
2λίτρα τσίπουρα
2 Τζόνι
Τώρα από θηράματα κάτι βαρεσαμε ....αλλά δεν θυμάμαι.
To σημαντικό δεν μας το είπες...Από που να αρχίσω κ που να σταματείσω;;;;
Η φετινή χρονιά για κυνηγούς κ ψαράδες ήταν απο τις πιο αποτυχημένες σεζόν...θα σταθώ κυρίως στο κυνήγι γιατί με το ψάρεμα δεν ασχολούμαι...όχι φυσικά πως δν το υποστηρίζω.....
Στο δια ταύτα τώρα....
Σαν "βλάχος" όπως μας αποκαλούν γενικά εμάς τους επαρχιώτες την ψυλιάστεικα την άσχημη νωρίς και δν έβγαλα άδεια γενική που είχα σκοπό για φέτος,κ κυνήγι στην Ήπειρο που είχα κανονίσει....γλύτωσα αρχικά το 150€...
Στο κυνήγι τώρα:
ΤΡΥΓΟΝΙ: Αρχή της κυνηγετικής σεζόν στα τρυγόνια,χάλια μαύρα από τοπιάρικα....περάσματα Σεπτέμβρη...παίχτηκε μπαλίτσα αραιά από τις 9 ως τις 18 του μήνα.....σύνολο 5 Τρυγόνια κ αυτά,δόξα το θεό να λέω,διότι κάθε κυριακή τα κυνηγούσα μόνο...τις καθημερινές ΜΟΝΟ για 1 ώρα τα πρωί κ στα καπάκια δουλειά...
ΥΔΡΟΒΙΑ: Έναρξη άφαντα....Οκτώμβρη άφαντα...από τύχη βάρεσα 1 μικρό όταν έψαχνα στν κάμπο με το σκυλί....γενικότερα δεν έπαιξαν υδρόβια εδώ γύρο στα μέροι μου φέτος...
ΟΡΤΥΚΙΑ: Σύνολο 3 ή 4 αν θυμάμαι καλά γιατί είχα σκοπό φέτος το σκυλί να μη το ρίξω σε κάμπο....
ΜΠΕΚΑΤΣΙΝΙΑ: Δεν τα κυνήγισα φέτος,αλλά δν έχασα κ κάτι το σημαντικό...άλλα περίμενα περί καιρού κ τελικά @ρ×!di@....
ΤΣΙΧΛΑ: Στα μπασίματα....καααααάλα κρασιά...2 ή 3 πρωινά πήγα κ δν είχε ενδιαφέρον...τουλάχιστο το ευχάριστο ήταν που πείναμε καφέ η αγία 3άδα παρέα στα υψόματα @Aristos & @elias930i κ λέγαμε κ καμιά παπαριά να περάσει η ώρα....
Αργότερα στα περπατητά πριν το μάντρωμα λίγα πουλιά έκανα περίπου στα 15...να'χαμε να λέγαμε,να'χαμε να πούμε δηλαδή!!
ΜΠΕΚΑΤΣΑ: Από 1η Νοέμβρη που μπήκαν τα πρώτα αφοσίωσα χρόνο εκεί λόγο του σκυλιού...καπάκι μάντρωμα κ όλοι μας κλ@s@m€ τα @rx!d!@ του κυρ.Νοματάρχαααααα.....
Μέσα τα ντουφέκια (στο σπίτι) κ βουρ στα πυκνά για εκπαιδευτικά....από Νοέμβρη ως τέλος Δεκέμβρη κυρίως,ήταν ΑΡΚΕΤΑ τα σηκώματα για τη 2 ετών σκυλίτσα,πράγμα που δν περίμενα τόσα σηκώματα ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ όπου ζω...ευτυχώς κάναμε 3 πουλάκια εκείνη τη χαριστική εβδομάδα που μας άνοιξαν κ χαρίκαμε λίγο ολοκληρωτικά....αυτά τα ολίγα από μ'ένα.
Τώρα όσο αφορά την επανέναρξη της 20ης Αυγούστου,κρατάω μια πισινή...θα τα αναλύσουμε στην πορεία....εδώ θα είμαστε κ θα τα λέμε...
Αυτό που θέλω να τονίσω,είναι πως σε αυτούς τους
καρεκλοκένταυρους/Ευραίους που τρώνε κόσμο κ χρήμα,καλό θα ήταν να τους θυμώμαστε όλοι μας κ να μην τους ξεχάσουμε το τι μας έκαναν κ τη σκοπεύουν να μας κάνουν....δν τους ψήφισα,αλλά ταυτόχρονα έχω κ τη συνείδησή μου καθαρή....τέλος,επιδεί ο τροχός κ η γη γυρίζούν,θέλω να μη "λέμε" λόγια "του αέρα" του τύπου: "Θα τους κάνω,θα τους ράνω" κτλ...απλά θα πρέπει με τη σειρά μας,να τους περιμένουμε στη γωνία
"για την εν ψυχρώ εκτέλεση"...
View attachment 23632
Μην είσαι απαισιόδοξος, σφαίρα είναι και γυρίζειΚάθε χρόνο η 28/2 είναι μέρα μελαγχολίας. Φέτος ούτε που κατάλαβα πότε έφτασε. Πήγε 1/3 και ακόμα δεν το συνειδητοποίησα. Μάλλον γιατί τελευταίο κυνήγι ήταν τέλος Δεκέμβρη. Μια σεζόν που από πριν ξεκινήσει κάτι μου έλεγε ότι δεν θα τελειώσει όπως οι άλλες. Δυστυχώς έπεσα μέσα. Το έλεγα από Σεπτέμβρη και θα το ξαναπώ κ τώρα και μακάρι να πέσω έξω. Του χρόνου απ ότι φαίνεται άδεια θα μπορούν να βγάλουν μόνο τα πειραματόζωα (εμβολιασμένοι). Αν φυσικά έχουν τελειώσει με την "πράσινη ανάπτυξη" το φύτεμα ανεμογεννητριών και κεραιών στα βουνά μας. Α και όσοι έχετε κουλούκια, μην ξεχάσετε να τα τσιπάρετε,να τα εμβολιάσετε κι αυτά, να τα μουνουχίσετε και να τα φακελώσετε και αυτά γιατί αλλιώς έχει πρόστιμα. Επίσης άλλη προυπόθεση οι φίλοι μας εξ ανατολάς να μην έχουν έρθει μέχρι τα σπίτια σας.Αν τα κάνετε όλα αυτά με την προυπόθεση φυσικά ότι έχετε ακόμα κάποιο εισόδημα (δουλειά) μπορείτε να ξαναβγάλετε άδεια.. αν θέλετε. Εγώ έτσι δεν θέλω, λυπάμαι.
Για την ιστορία και μόνο για στατιστικά, ήταν η χρονιά με τις λιγότερες εξόδους και θηράματα όσα χρόνια κυνηγάω. Τα άτυχα ήταν ένας λαγός, 5 πέρδικες, 2 φάσσες, 2 ορτύκια, 1 τρυγόνι, αν δε κάνω λάθος 19(!) τσίχλες, 2 κοτσυφοί και μια κουρούνα.
Έχεις δίκιο....To σημαντικό δεν μας το είπες...
Τουλάχιστον ήταν καλός ο απολογισμός των συλλεκτικών φυσιγγιων της χρονιας???![]()
Εύχομαι και ελπίζω όταν έρθει η ώρα να μην το έχει ξεχάσει κανείς μας....Και να συμπλιρωσο. Επειδη εχω μνημη ελεφαντα οπως τη διαφημηση με τον ελεφαντα και τον πιτσιρικα με της καραμελες μεντος. Αυτο θα παθουν οταν ερθει η ωρα τους.![]()
Μην είσαι τόσο σίγουροςΕύχομαι και ελπίζω όταν έρθει η ώρα να μην το έχει ξεχάσει κανείς μας....
υπαρχουν προβατα που θα ξεχασουν και θα ψηφισουν τον κουλη θυμιθητετοΜην είσαι τόσο σίγουρος![]()
Αυτό ξαναπέστουπαρχουν προβατα που θα ξεχασουν και θα ψηφισουν τον κουλη θυμιθητετο
Σου εδωσε χαρά η Μήδεια τουλάχιστον!!! 100+???? Εδώ ήταν ×1000 φιλε. Το απόλυτο χάλι του Οκτωβρίου έγινε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση πουλιών τον Φλεβάρη.Μια κακη χρονια για την τσιχλα
Μια καλη χρονια για την Μπεκατσα ...
Μια πολυ κακη χρονια για το Κυνηγι γενικοτερα ,,,,,,,,,με αυτους που μπλεξαμε...
Να πω εδω κατι που φανηκε για αλλη μια χρονια ,ειναι οτι τα περασματα του φεβρουαριου δεν εχουν καμια σχεση με τα περασματα του οκτωμβριου
Τα πουλια που φανηκαν τις τελευταιες μερες ηταν 100+φορες περισσοτερα απο οσα ειχαν περασει τον οκτωμβριο .
Το γιατακι τις προβατίνας.Πως την ειπαμε την ταβερνα σου
Εύχομαι και ελπίζω όταν έρθει η ώρα να μην το έχει ξεχάσει κανείς μας....