+1"Αρχικη θερμοκρασια πυριτιδας'' Να μην ξεχασουμε ποτέ , οτι , για την εσωτερικη βλητικη. αυτο εννοουμε οταν λεμε καιρικες συνθηκες
Τα διαγράμματα αυτα δεν είναι απο κανονακι δοκιμών .Αυτα είναι απο ενα είδος μετρητή της διαστολής της κάνης κατα την εκπυρσοκροτηση. Ο χρονος καυσης δεν έχει σχέση με το μήκος της κάνης αλλά με τα χαρακτηριστικά της ( διαστάσεις θαλαμης , κωνου αυλού) και βέβαια με τη γομωση.Η μέγιστη πίεση αναπτύσεται μέσα στη θαλάμη ή πολύ κοντά σε αυτή.
Η σχέση χρόνου καύσης/μήκους κάννης δεν είναι γραμμική.
View attachment 23148View attachment 23149
Από το pressure trace ... το γνωρίζω.Τα διαγράμματα αυτα δεν είναι απο κανονακι δοκιμών .Αυτα είναι απο ενα είδος μετρητή της διαστολής της κάνης κατα την εκπυρσοκροτηση.
Τα διαγράμματα από το pressure trace δεν δείχνουν χρόνο καύσης ... γιατί τα αναφέρεις και γιατί αναφέρεις τον χρόνο καύσης ?Ο χρονος καυσης δεν έχει σχέση με το μήκος της κάνης αλλά με τα χαρακτηριστικά της ( διαστάσεις θαλαμης , κωνου αυλού) και βέβαια με τη γομωση.
Για να καταλαβαινόμαστε.Ο χρονος καυσης δεν έχει σχέση με το μήκος της κάνης αλλά με τα χαρακτηριστικά της ( διαστάσεις θαλαμης , κωνου αυλού) και βέβαια με τη γομωση.
Το ξέρω πως τα διαγράμματα είναι απο pressure trace.Δεν εχω πρόθεση να αντιδικισω μαζί σου ή με οποιονδήποτε. Τα περι χρόνου καύσης τα έγραψα αναφορικα με άλλο post, γιατί γίνεται σύγχυση του χρόνου καύσης( δηλαδή πόσο διαρκεί η πλήρης καύση της πυριτιδας) , με τον χρόνο που διαρκεί μέχρι να βγει απο το στομιο το βλήμα ή τα σκάγια ( barrel time. ή. action time). Εχω διαγράμματα πείτε μου πως τα βαζω απο κινητό στο σάιτ , δεν είμαι καλος σε αυτό. Οσο για το θεμελιώδες ερώτημα που σωστά θέτεις περι Pmax, (εδω είναι που κυκλοφορούν οι πιο παλαβες απόψεις), δεν υπάρχει συσχέτιση ραβδωτων με λειοκανα. Στα ραβδωτα η Pmax αναπτύσσεται στην κανη οταν το βλήμα έχει ηδη περάσει στο ραβδωτο τμημα της κάνης και αρχίσει να περιστρέφεται. Στα ραβδωτα το σημείο όπου εμφανίζεται η Pmax δεν είναι σταθερό αλλά μετατοπίζεται προς τα εμπρός οσο η καύση είναι πιο προοδευτικη ή και σε περιπτώσεις ανωμαλης καύσης. Στα λειοκανα η Pmax σε ασφαλή φυσίγγια εμφανίζεται οταν η ταπα εμφραξης ( η βαση του βύσματος , ή cuvette) βγαίνει απο το << δαχτυλίδι>>που δημιουργεί το ρελιασμα . Αυτο συμβαίνει και με ταχυκαυστες και με προοδευτικές πυριτιδες.Από το pressure trace ... το γνωρίζω.
Τα διαγράμματα από το pressure trace δεν δείχνουν χρόνο καύσης ... γιατί τα αναφέρεις και γιατί αναφέρεις τον χρόνο καύσης ?
... δείχνουν πίεση στο εσωτερικό της κάνης σε σχέση με τον χρόνο.
Σου ξαναλέω ότι τα διαγράμματα τα βρήκα έτοιμα και έκανα την μετάφραση ... θεωρώ ότι είναι επίτηδες υπερβολικά για να καταλάβει κάποιος τι γίνεται.
Έχεις διαγράμματα πίεσης - χρόνου από γρήγορη και προοδευτική πυρίτιδα για λειόκανο ?
Έχεις διαγράμματα πίεσης - απόστασης από γρήγορη και προοδευτική πυρίτιδα για λειόκανο ? Γνωρίζεις το ακριβές σημείο της γόμωσης στο οποίο θα έχεις την Pmax ? Αν ναι ποιο είναι αυτό το σημείο, το οποίο είναι πάντα το ίδιο ?
Έχεις τα παραπάνω διαγράμματα για ραβδωτά ?
Που θες να καταλήξεις ?
Δεν αντιδικούμε κουβέντα κάνουμεΤο ξέρω πως τα διαγράμματα είναι απο pressure trace.Δεν εχω πρόθεση να αντιδικισω μαζί σου ή με οποιονδήποτε. Τα περι χρόνου καύσης τα έγραψα αναφορικα με άλλο post, γιατί γίνεται σύγχυση του χρόνου καύσης( δηλαδή πόσο διαρκεί η πλήρης καύση της πυριτιδας) , με τον χρόνο που διαρκεί μέχρι να βγει απο το στομιο το βλήμα ή τα σκάγια ( barrel time. ή. action time). Εχω διαγράμματα πείτε μου πως τα βαζω απο κινητό στο σάιτ , δεν είμαι καλος σε αυτό. Οσο για το θεμελιώδες ερώτημα που σωστά θέτεις περι Pmax, (εδω είναι που κυκλοφορούν οι πιο παλαβες απόψεις), δεν υπάρχει συσχέτιση ραβδωτων με λειοκανα. Στα ραβδωτα η Pmax αναπτύσσεται στην κανη οταν το βλήμα έχει ηδη περάσει στο ραβδωτο τμημα της κάνης και αρχίσει να περιστρέφεται. Στα ραβδωτα το σημείο όπου εμφανίζεται η Pmax δεν είναι σταθερό αλλά μετατοπίζεται προς τα εμπρός οσο η καύση είναι πιο προοδευτικη ή και σε περιπτώσεις ανωμαλης καύσης. Στα λειοκανα η Pmax σε ασφαλή φυσίγγια εμφανίζεται οταν η ταπα εμφραξης ( η βαση του βύσματος , ή cuvette) βγαίνει απο το << δαχτυλίδι>>που δημιουργεί το ρελιασμα . Αυτο συμβαίνει και με ταχυκαυστες και με προοδευτικές πυριτιδες.
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να μου δώσεις τον ΠΛΗΡΗ χρόνο καύσης συγκεκριμένης ποσότητας πυρίτιδας σε οποιαδήποτε συνταγή. Μπορώ να σου παράσχω οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις σχετικά με τη συνταγή (σε PM φυσικά).Τα περι χρόνου καύσης τα έγραψα αναφορικα με άλλο post, γιατί γίνεται σύγχυση του χρόνου καύσης( δηλαδή πόσο διαρκεί η πλήρης καύση της πυριτιδας) , με τον χρόνο που διαρκεί μέχρι να βγει απο το στομιο το βλήμα ή τα σκάγια ( barrel time. ή. action time)
Ο χρόνος καύσης μιας συγκεκριμένης ποσότητας μιας πυριτιδας εξαρτάται απο τις συνθήκες : θερμοκρασία πυριτιδας, αρχικη συμπίεση, καψυλιο, βύσμα, βάρος γομωσης, είδος κλεισίματος και το βάθος του, διαστάσεις θαλαμης , κωνου, αυλού, κτλ). Ακομη η λείανση του αυλού και πολλές άλλες δευτερεύουσες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα 2 γρ. μιας πυριτιδας μπορεί να καούν πλήρως στα πρωτα 25 εκ. ή σε αλλη περίπτωση να μείνει ακαυστη μεγάλη ποσότητα.Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μπορούσες να μου δώσεις τον ΠΛΗΡΗ χρόνο καύσης συγκεκριμένης ποσότητας πυρίτιδας σε οποιαδήποτε συνταγή. Μπορώ να σου παράσχω οποιαδήποτε πληροφορία θέλεις σχετικά με τη συνταγή (σε PM φυσικά).
Το έργο που θα παραγει μια x δόση πυριτιδας αυξομειωνεται η όχι από υγρασία , θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ;;Ο χρόνος καύσης μιας συγκεκριμένης ποσότητας μιας πυριτιδας εξαρτάται απο τις συνθήκες : θερμοκρασία πυριτιδας, αρχικη συμπίεση, καψυλιο, βύσμα, βάρος γομωσης, είδος κλεισίματος και το βάθος του, διαστάσεις θαλαμης , κωνου, αυλού, κτλ). Ακομη η λείανση του αυλού και πολλές άλλες δευτερεύουσες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα 2 γρ. μιας πυριτιδας μπορεί να καούν πλήρως στα πρωτα 25 εκ. ή σε αλλη περίπτωση να μείνει ακαυστη μεγάλη ποσότητα.
Ποιά υγρασία και ποιά θερμοκρασία.Το έργο που θα παραγει μια x δόση πυριτιδας αυξομειωνεται η όχι από υγρασία , θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ;;
Υπάρχει τρόπος υπολογισμού αυτού του χρόνου;Ο χρόνος καύσης μιας συγκεκριμένης ποσότητας μιας πυριτιδας εξαρτάται απο τις συνθήκες : θερμοκρασία πυριτιδας, αρχικη συμπίεση, καψυλιο, βύσμα, βάρος γομωσης, είδος κλεισίματος και το βάθος του, διαστάσεις θαλαμης , κωνου, αυλού, κτλ). Ακομη η λείανση του αυλού και πολλές άλλες δευτερεύουσες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα 2 γρ. μιας πυριτιδας μπορεί να καούν πλήρως στα πρωτα 25 εκ. ή σε αλλη περίπτωση να μείνει ακαυστη μεγάλη ποσότητα.
Πάντα για την ατμόσφαιρα μιλάω, για το περιβαλλονΠοιά υγρασία και ποιά θερμοκρασία.
Πυρίτιδας ή περιβάλλοντος ;
Ναι, γιατί υπάρχει ατμόσφαιρα μπροστά από τα σκάγια και η γόμωση πρέπει να την "σπρώξει" και να αναπτύξει την τελική ταχύτητα μέσα στην κάνη.Το έργο που θα παραγει μια x δόση πυριτιδας αυξομειωνεται η όχι από υγρασία , θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ;;
Πάντα για την ατμόσφαιρα μιλάω, για το περιβαλλον
Κ γιατί τότε η ΒP η RC η Clever έχουν φτιάξει κλιματικά κελιά μέσα στα οποία είναι τα κανονακια τους κ αλλάζοντας υγρασία θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ρίχνουν ;;; λες να ξέρουν κάτι παραπανω ;;;; η οι ειδικοί οι δικοί μας τα ξέρουν όλα ;;;Ναι, γιατί υπάρχει ατμόσφαιρα μπροστά από τα σκάγια και η γόμωση πρέπει να την "σπρώξει" και να αναπτύξει την τελική ταχύτητα μέσα στην κάνη.
Ουσιαστικά η υγρασία , θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πίεση επιδρά στην πυκνότητα του αέρα !!!
Πυκνότερη ή αραιότερη ατμόσφαιρα σημαίνει διαφορετική αντίσταση του αέρα άρα διαφορετικό αποδιδόμενο έργο από την δύναμη των αερίων μείον την αντίσταση του αέρα.
Η θερμοκρασία των κανών δεν θεωρώ ότι παίζει σημαντικό ρόλο. Αν κάνω λάθος σε αυτό μου λες ...
Τις ατμοσφαιρικές συνθήκες δεν μπορείς όμως να τις αποφύγεις ... ειδικά μέσα στην κάνη.
Χωρίς να έχω κάνει υπολογισμούς θεωρώ ότι η επίδραση της αγίας τριάδας (υγρασία , θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πίεση) είναι πολύ μεγαλύτερη στην εξ. βλητική παρά στην εσωτερική ... πάλι αν κάνω λάθος μου λες.
ps
Αλήθεια αυτός ο φίλος σου ο Prowler που είναι ?
Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται είναι για την εξωτερική βλητική ... μπορεί να είναι και το κανονάκι μέσα στον χώρο αυτό ...Κ γιατί τότε η ΒP η RC η Clever έχουν φτιάξει κλιματικά κελιά μέσα στα οποία είναι τα κανονακια τους κ αλλάζοντας υγρασία θερμοκρασία κ ατμοσφαιρική πιεση ρίχνουν ;;; λες να ξέρουν κάτι παραπανω ;;;; η οι ειδικοί οι δικοί μας τα ξέρουν όλα ;;;
Ακριβώς.Πιθανόν γιατί το απαιτεί κάποιο πρότυπο ...
Ο χρονος της πλήρους καύσης μιας γομωσης μπορεί να μετρηθεί σε τράπεζα δοκιμων ή και να υπολογιστεί κατα προσέγγιση αναλύοντας το διάγραμμαΥπάρχει τρόπος υπολογισμού αυτού του χρόνου;