Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
σημερα επρεπε να δοκιμασω κ το οπλο με χοντρα σκαγια οποτε ηρθε η λυση παμε λιμνη για κανα παπι κ για κανα κορακι...
το πρωι κρυο αρκετο κ συννεφια. καθομαι στη γνωστη μου γωνια κ περιμενω...ξαφνικα ακουω το γνωστο αερα που κανουν τα πρασινα .buy buy..buy buy. κοιταω ψηλα ενα ζευγαρι κ αρκετα πιο περα απο εμενα λεω δε γ@μι#στε σηκωνω το οπλο κ ριχνω ενα φυσιγγι το γνωστο xelas nitro .what., βλεπω τον ενα πρασινο να διπλωνει φτερα κ να σβηνει...buy..buy..ha ha ha..εγω σταυροκοπιομουν...τα μετρα ηταν ασυληπτα..τεσπα πηγαινοντας στο δρομο για τις λουμπες βλεπω 2 γνωστες φυσιογνωμιες να περπατανε σε ενα χωραφι ,καλιαμανες λεω κ παω να βγαλω το τουφεκι σχεδον εν κινησει κ πηραμε ενα μαλλι κ απο αυτες ,παλι καλα που δε τουφεκισα κανα τζαμι...fff...παω σε μια μεγαλη λουμπα κ ξεκολανε 2 ψαλιδια πολυ μακρυα λεω σημερα σας τρωει....
τελικα ξεντουμανιασα σε ενα οργωμα που ερχονταν απο παντου περιστερια....τα τουφεκαγες κ γυρναγανε σε δευτερολεπτα...sarcastic..sarcastic.

σημερα επρεπε να δοκιμασω κ το οπλο με χοντρα σκαγια οποτε ηρθε η λυση παμε λιμνη για κανα παπι κ για κανα κορακι...
το πρωι κρυο αρκετο κ συννεφια. καθομαι στη γνωστη μου γωνια κ περιμενω...ξαφνικα ακουω το γνωστο αερα που κανουν τα πρασινα .buy buy..buy buy. κοιταω ψηλα ενα ζευγαρι κ αρκετα πιο περα απο εμενα λεω δε γ@μι#στε σηκωνω το οπλο κ ριχνω ενα φυσιγγι το γνωστο xelas nitro .what., βλεπω τον ενα πρασινο να διπλωνει φτερα κ να σβηνει...buy..buy..ha ha ha..εγω σταυροκοπιομουν...τα μετρα ηταν ασυληπτα..τεσπα πηγαινοντας στο δρομο για τις λουμπες βλεπω 2 γνωστες φυσιογνωμιες να περπατανε σε ενα χωραφι ,καλιαμανες λεω κ παω να βγαλω το τουφεκι σχεδον εν κινησει κ πηραμε ενα μαλλι κ απο αυτες ,παλι καλα που δε τουφεκισα κανα τζαμι...fff...παω σε μια μεγαλη λουμπα κ ξεκολανε 2 ψαλιδια πολυ μακρυα λεω σημερα σας τρωει....
τελικα ξεντουμανιασα σε ενα οργωμα που ερχονταν απο παντου περιστερια....τα τουφεκαγες κ γυρναγανε σε δευτερολεπτα...sarcastic..sarcastic.

Βάλε και καμιά φώτο ρε συ Άκη..

Eβγαλα μια ωριτσα τη σεττερου να τρεξει στον καμπο κ πηρα 3 μπεκατσινακια στο τελος για το καλο... Θα μπορουσα να εχω τουφεκισει 2-3 ακομα με καλες προοπτικες αλλα πανω στην παρορμηση της απο τις μυρωδιες κ το τρεξιμο τα κουτουλησε σχεδον κ ετσι αντι να τα τουφεκισω την αφησα να τα κυνηγησει με την ψυχη της... Πρεπει να καταλαβει οτι αν δεν τα φερμαρει δουλεια δεν γινεται... ;) Οι μυρωδιες απο τις νεροκοτες την τρελαιναν κ την εβαζαν βαθεια στις καλαμιες...
Παρεπιπτωντος το Anaconda mid range φαινεται οντως να εχει αισθητα πιο κοντη ατρακτο κ δειχνει αρκετα αποτελεσματικο στις μεσαιες αποστασεις...

Μπράβο Άρι!
Εγώ ακόμα δεν ''καταξιώθηκα'' να κάνω ένα μπεκατσινοκυνήγι φέτος....smashfrak.
3 μπεκατσίνια με σκύλο φέρμας ''κουβαλούν'' τόνους απόλαυσης....
Αν κατάλαβα καλά, τα 3 μπεκατσινάκια που πήρες τα φέρμαρε η κουτάβα?
Αν καταφέρνει και σου φερμάρει απο τα πρώτα βήματα μπεκατσίνια, έστω και τα μισά, έχει τα ''φόντα'' να γίνει μεγάλο κυνηγόσκυλο...
Το σκυλί που φερμάρει μπεκατσίνια, μπορεί να φερμάρει με ευκολία όλα τα υπόλοιπα θηράματα φέρμας.
Καλά κάνεις και ντουφεκάς ότι φερμάρει, θα χάσεις κάποια πουλιά σήμερα αλλά θα αποζημειωθείς στο μέλλον...
Είπαμε φέτος έχει, υπομονή και επιμονή...

Oχι Σπυρο δεν μου τα φερμαρε αυτα τα τρια...Τα πηρα σε ασχετη με το σκυλι στιγμη... Αν τα ειχε φερμαρει θα ημουν τρισευτυχισμενος μιας κ δεν εχω ωραιοτερο κυνηγι... Σημερα ομως ηταν η πρωτη μερα που επεσε κοντα σε δυο κ τα ξεσηκωσε με τον αυθορμητισμο της παρασυρομενη απο τις μυρωδιες αλλων που ειχαν σηκωθει νωριτερα...Γι αυτο δεν της τα τουφεκισα αυτα, την αφησα να τα κυνηγησει οσο θελει...Σιγα σιγα θα γινει πιο προσεκτικη... Μεχρι χθες ολα τα πουλια σηκωνονταν στα 40-50 μετρα οποτε στην ουσια ηταν τα πρωτα της, δεν εχουμε καθολου μπεκατσινια φετος... Την μπεκατσα θα την φερμαρει, το μεπκατσινι οπως ειπες ειναι αλλο θηραμα αλλα θα το παλεψω κ αργοτερα το ΦλεβαροΜαρτη που ηρεμει ο καμπος κ οι ευκαιριες με τα επιστροφια ειναι πιο πολλες κ θα δουμε...

Ετσι Σπυρο, τωρα που πλεον αρχιζει κ βρισκει κ κανενα θηραμα κ μπλεκεται με τις μυρωδιες η προοδος της κυνηγι με το κυνηγι ειναι οφθαλμοφανης... Ειναι ηρεμος χαρακτηρας, πληρως ελεγξιμη κ δεμενη μαζι μου, με λιγη τυχη κ θηραμα πιστευω θα εξελιχθει καλα... Το κακο με το μπεκατσινι που με ενδιαφερει πολυ σαν θηραμα φερμας ειναι οτι αφενος φετος δεν εχει κ αφετερου οτι απαγορευτηκε κ ενα κομματι που δεν κραταγε πολλα μεν αλλα η βλαστηση ηταν πιο "αγρια" κ βοηθαγε κ τα πουλια να νιωθουν ασφαλεια κ να λουμωνουν περισσοτερο κ το σκυλι να τα μπλοκαρει πιο ευκολα.... Προχωραμε με οτι εχουμε ομως...;)

Κατά τη γνώμη μου, όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε ένα κυνηγόσκυλο από το μυαλό και έπονται τα υπόλοιπα.
Αφού έχει μυαλό και ''συνεννοείστε'' όλα τα υπόλοιπα θα' ρθουν με την ώρα τους...
Κράτα το απαγορευμένο για εκπαιδευτικά την Άνοιξη, που χωρίς το ''βάρος'' της ντουφεκιάς γίνονται και τα καλύτερα μαθήματα.
Αν μάθει καλά το μπεκατσίνι, θα δεις τις πιο δύσκολες αλλά και τις πιο θεαματικές φέρμες σ' αυτό το πουλί!

Στο μπεκατσίνι έχω τις περισσότερες αποτυχίες από κάθε άλλο θήραμα.
Δεν θα ξεχάσω ένα περπατητό στα ρύζια που είχα κάνει πριν τρία χρόνια,είχα ρίξει σχεδόν ένα κουτί φυσίγγια και είχα πάρει μόνο δύο...yel. .hit.

Αν μάθει καλά το μπεκατσίνι, θα δεις τις πιο δύσκολες αλλά και τις πιο θεαματικές φέρμες σ' αυτό το πουλί!

Εχω κυνηγησει για αρκετα χρονια σε πιο μικρη ηλικια με ενα σεττερ, που μακαρι να με αξιωσει ο θεος να ξαναβρω ενα ομοιο του, κ εχω να θυμαμαι τα καλυετρα... Κ αλλα σκυλια περασαν μετα απο τα χερια μου που φερμαραν αυτο το θηραμα αλλα οχι με τον τροπο κ τη συχνοτητα που το εκανε εκεινος... Ηξερες αναλογα με τον τροπο που φερμαρει την αποσταση που θα σηκωθει το μπεκατσινι κ προσαρμοζε την συμπεριφορα του με αυτη των πουλιων... Πανεξυπνος σκυλος...

Πως ειπαμε την λενε??.goodboy.
Φιλαρακι θα με παρακαλας να σε παρω μαζι... .buy.

Στο μπεκατσίνι έχω τις περισσότερες αποτυχίες από κάθε άλλο θήραμα.

Ειναι συνηθεια Γιωργο, κ ειναι κ ιδιορυθμο θηραμα... Αλλες μερες σηκωνεται πιο στρωτα κ αλλες δεν ξερεις που να δειξεις με την καννη του οπλου σου... Αυτο που ακους ξαφνικα το "φιλι" του κ το βλεπεις να απομακρυνεται σαν τρελο με χιλια ειναι απο τις ωαριοτερες τουφεκιες του βαλτου...

Υπάρχει περίπτωση να δουμε μπεκατσινι σε χωράφια με ελιές Σεπτέμβρη μήνα η είναι χειμωνιάτικο κυνήγι?
Πριν κάτι χρόνια έκανα περπατητο για τρυγόνια το Σεπτέμβρη και πετάχτηκε ένα κάτω από μια ελια..Πέταγε σαν χαζό κ το πήρα εύκολα.
Δυστυχώς δεν έχω φωτο για να ανεβάσω να μου πείτε στα σιγουρα.Ομως τα χρώματα του ήταν ολόιδια όπως στις φωτο.Να πω ότι ο τόπος ήταν υψωματακι κ από κάτω ήταν θάλασσα.

Last edited:
Ναι υπαρχει Τασο, τα μπεκατσινια ξεκινανε τη μεταναστευση απο Σεπτεμρη, τουλαχιστον καποια λιγα πρωιμα πουλια... Μαλλον θα ηταν κουρασμενο κ επιασε εκει αναγκαστικα για ξεκουραση... Αλλα πουλια που μοιαζουν με το μπεκατσινι ( στην εμφανιση, οχι στη συμπεριφορα) κ μεταναστευυν ΑυγουστοΣεπετεμβρη ειναι καποια ειδη τουρλαδων.... ;)

Αλλα πουλια που μοιαζουν με το μπεκατσινι ( στην εμφανιση, οχι στη συμπεριφορα) κ μεταναστευυν ΑυγουστοΣεπετεμβρη ειναι καποια ειδη τουρλαδων.... ;)
Στις φωτο στα περιοδικά κ το ίντερνετ που το τσεκαρισα ήταν ολοιδιο μπεκατσινι.(Τουλάχιστον έτσι έδειχνε...)Αλλα μου έκανε εντύπωση ο Σεπτέμβρης γιατί νόμιζα ότι μεταναστεύουν χειμώνα.
ΥΓ.τους χειμωνιάτικους μήνες στην άκρη της θάλασσας στην άμμο βλέπω κάτι πουλιά στα χρώματα του μπεκατσινιου αλλά πιο μεγάλα στο μεγεθος
τα οποία τρέχουν γρήγορα κ όταν σηκώνονται πετάνε γρήγορα σύριζα με την επιφάνεια τις θαλασσας..Τι μπορεί να ειναι?Ειναι πονηρά κ δεν κάθονται για φωτο..

Υπάρχει περίπτωση να δουμε μπεκατσινι σε χωράφια με ελιές Σεπτέμβρη μήνα η είναι χειμωνιάτικο κυνήγι?
Πριν κάτι χρόνια έκανα περπατητο για τρυγόνια το Σεπτέμβρη και πετάχτηκε ένα κάτω από μια ελια..Πέταγε σαν χαζό κ το πήρα εύκολα.
Δυστυχώς δεν έχω φωτο για να ανεβάσω να μου πείτε στα σιγουρα.Ομως τα χρώματα του ήταν ολόιδια όπως στις φωτο.Να πω ότι ο τόπος ήταν υψωματακι κ από κάτω ήταν θάλασσα.

Τασο αυτο που πεταει σαν χαζο και μοιαζει πολυ με το μπεκατσινι, αλλα μικροτερο και με μικροτερο ραμφος ειναι το κουφομπεκατσινο η limnocryptes minimus oπως ειναι η επιστημονικη του ονομασια. Σε σχεση με το μπεκατσινι που πεταει με ελιγμους κραυγαζοντας, το κουφομπεκατσινο πεταει ισια, αργα και σχεδον αφωνα. Το κυνηγι του απαγορευεται πλεον.

Τασο αυτο που πεταει σαν χαζο και μοιαζει πολυ με το μπεκατσινι, αλλα μικροτερο και με μικροτερο ραμφος ειναι το κουφομπεκατσινο η limnocryptes minimus oπως ειναι η επιστημονικη του ονομασια. Σε σχεση με το μπεκατσινι που πεταει με ελιγμους κραυγαζοντας, το κουφομπεκατσινο πεταει ισια, αργα και σχεδον αφωνα. Το κυνηγι του απαγορευεται πλεον.
Το γνωρίζω ότι το κυνήγι του κουφομπεκατσινου απαγορεύεται εδώ κ χρόνια..Ελπίζω να μην έκανα γκάφα τότε..:(

Οπως παντα οι φωτο του Αρη φανταστικες.Ποστερ!!!!!!
Μετα απο αρκετα μεγαλη αποχη απο τον βαλτο καναμε μια μινι επιθεση με το παρεακι μου.Μπηκαμε μεσα τεταρτη αργα το βραδυ και σημερα το μεσημερι ειμουν πισω στο σπιτι.Την πρωτη μερα(πεμπτη) 3 ατομα πηραμε 2 ολοκληρα σαρσελια!!!!!!!Η επιτυχια ηταν μεγαλη και ζητησαμε ενισχυσεις!!!Το βραδυ ηρθε ακομα ενας φιλος και σημερα γιναμε 4ρης!!!Τα πηγαμε αρκετα καλυτερα.Πηραμε 4 καθαρα στο χερι και 3 σαρσελια που δεν μπορεσαμε να βρουμε.Μιλαμε για μεγαλη πικρα!!!!!!Την πληρωσαν η πανσετες τα λουκανικα και τα τσιπουρα που σε αντιθεση με τα παπια ηταν άφθονα!!!Αν δεν κανει κακοκαιρια θα το σκεφτω πολυ να ξαναπαω στον βαλτο...

Status
Not open for further replies.
Back