Καραμπίνα 76 cm

Στην ουσία με αυτό θέλω να παίξω... Μετά από 12 χρόνια με τη Μ2 κ με αντικειμενικά πολλές μακρινές τουφεκιές, θέλω να ανακαλύψω τις διαφορές από μια θεωρητικά καλύτερη κάνη πληρώνοντας βέβαια το ανάλογο τίμημα, αλλά αποκτώντας άποψη... :)
Αρι δεν εχω προλαβει να ολοκληρωσω μια δοκιμη που θελω να κανω με 11-87 και την LITE A400 στις 30-40-50yardes Νο 8-Νο 5 που με ενδιαφερουν τα νουμερα αυτα για να αποδειξω πρωτα στον ευατον μου και να το δωσω και προς γνωση τι κανει αυτη η αχρωμιωτη κανη με την φημισμενη Α400 καθως θα εχω και την 302 νε το 18.2αυλο και μια αριχτη Μ2 ενος φιλου .Τοτε θα δουμε την συγκεντρωση και στο τενεκε του λαδιου τη φονικοτητα και το τι κανει ο καθε αυλος διαφορετικα γιατι εχω ετοιμο χαρτι αγορας και εγω επισης ειμαι εν δυναμει υποψηφιος για αγορα.Να τελειωσει και αυτο διοτι και εγω εχω φορτωσει τωρα στα γεραματα με ολα αυτα.

Αρι δεν εχω προλαβει να ολοκληρωσω μια δοκιμη που θελω να κανω με 11-87 και την LITE A400 στις 30-40-50yardes Νο 8-Νο 5 που με ενδιαφερουν τα νουμερα αυτα για να αποδειξω πρωτα στον ευατον μου και να το δωσω και προς γνωση τι κανει αυτη η αχρωμιωτη κανη με την φημισμενη Α400 καθως θα εχω και την 302 νε το 18.2αυλο και μια αριχτη Μ2 ενος φιλου .Τοτε θα δουμε την συγκεντρωση και στο τενεκε του λαδιου τη φονικοτητα και το τι κανει ο καθε αυλος διαφορετικα γιατι εχω ετοιμο χαρτι αγορας και εγω επισης ειμαι εν δυναμει υποψηφιος για αγορα.Να τελειωσει και αυτο διοτι και εγω εχω φορτωσει τωρα στα γεραματα με ολα αυτα.
Έχω κάνει αρκετές τέτοιες δοκιμές με πολλά οπλα κ ειδικά σε συγκέντρωση δεν πιάνεται η μ2, κοντά είναι κ οι διατρήσεις στο κέντρο της τουφεκιας από τις θεωρητικά καλές κανες... Το παιχνίδι για μένα παίζεται στην περιφέρεια...

Επάνω σε θηράματα έχω βγάλει τα συμπερασματα μου..
Ο Άρης είναι γνώστης και θα βρει αυτό που θέλει...
Εγώ του είπα τη γνώμη μου εφόσον έχει benelli και αν πάρει αμερικανικό όπλο θα απογοητευτεί από την ποιότητα κατασκευής σε σχέση με αυτό που έχει...
Ότι γράφω είναι προσωπικές εκτιμήσεις από όπλα που έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα έχω κυνηγήσει...
Τακι να με συχγωρεις φιλε δεν ζητησα τον λογο γιατι εχεις αυτη την αποψη αλλα απο που και πως προκυπτει η αποψη σου.Μη με παρεξηγεις βλεπεις εδω οπως εγραψα και προηγουμενως διαθετουμε τον χρονο μας για δοκιμες αγορες να μοιραζομαστε τις εμπειριες μας εδω στο φορουμ για το καλιτερο ολων μας .

Έχω κάνει αρκετές τέτοιες δοκιμές με πολλά οπλα κ ειδικά σε συγκέντρωση δεν πιάνεται η μ2, κοντά είναι κ οι διατρήσεις στο κέντρο της τουφεκιας από τις θεωρητικά καλές κανες... Το παιχνίδι για μένα παίζεται στην περιφέρεια...
Παντα μιλαμε για την μαγικη λεξη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ αλλα η περιφερεια Αρι μπορει να διατηρειται σε αποσταση αλλα να μην ειναι φονικη διοτι η παραμορφωση να ειναι καταστροφικη ικανη διατρηση. Αυτο θελω να βγαλω απο τις δοκιμες που εγραψα ποιο πανω .Τωρα εαν δεν εχεις εχεις ενα αποδεδειγμενο αποτελεσμα απο δοκιμες για να αγορασεις το υποψηφιο οπλο σου το θεμα ειναι απλο ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ .

Παιδιά Mossberg Remington σε κανες είναι άλλο πράγμα ηδικα για βάλτο μην έχετε καμία αμφιβολία σας το λέω με βεβαιότητα στα 30 χρόνια που κηνιγαω βάλτο και έχω αλλάξει 50 οπλα
Προσυπογραφω και εχοντας και εγω τις προσωπικες αντιστοιχες εμπειρες με 11-87 5χρονια συνεχομενα ειναι αυτο που αποτελει το πειστηριο με τις καταθεσεις αυτες για να βγαλουμε μια ετυμηγορια.Εχω μια καννη 66cm της 11-87 που μου εχει μεινει απο τοτε και δεν ξερω που να την μπηξω που λενε.Αυτο με τρωει τωρα.

Φιλος μου εχει την sx3 μπορω,να πω οτι βγαζει πολυ καλες ντουφεκιες και αρκετες φορες τον "ζηλευω"!!Απο την αλλη στα 15 το πολυ παπιοκυνηγια που εχουμε κανει τα τελευταια 3 χρονια(οσο εχει και το οπλο)εχει παθει 3φορες ζημια και τις 2 τον βολεψα με την 390 που ειχα μαζι για εφεδρεια...
Τη ζημιά Τάσο;;;

Επάνω σε θηράματα έχω βγάλει τα συμπερασματα μου..
Ο Άρης είναι γνώστης και θα βρει αυτό που θέλει...
Εγώ του είπα τη γνώμη μου εφόσον έχει benelli και αν πάρει αμερικανικό όπλο θα απογοητευτεί από την ποιότητα κατασκευής σε σχέση με αυτό που έχει...
Ότι γράφω είναι προσωπικές εκτιμήσεις από όπλα που έχουν περάσει από τα χέρια μου και τα έχω κυνηγήσει...
Ψιλό διαφωνώ για την συγκριση ποιοτητας με Μ2. Οι άλλες δεν υστερούν. Σε μερικές περιπτώσεις η Μ2 είναι αυτή που υστερεί.

Καλημέρα
Διάβασα τις απόψεις σας παραπάνω .
Η Μπένελλι σε απλότητα μηχανισμού και design Είναι πιο φινετσατη. Αυτό από μόνο του αρκεί για να την αγοράσει κάποιος που δίνει περισσότερη προσοχή εκεί.

Πάμε τώρα σε αυτό που είπε ο Tolis.
Είναι μερικά πράγματα που τα βλέπεις αλλά και τα βιώνεις στην πράξη αλλιώς.
Όταν έριχνα σε ένα βαρέλι με την bellmonte , το αποτύπωμα της τουφεκιας όσο πηγαιναμε στην περιφέρεια γινόταν πιο αμυδρό.
Σε παρόμοιες τουφεκιές με R η πλειοψηφία των σκαγιων της τουφεκιας με ένα σωστό φυσίγγι λειωνουν στον πίνακα. Το ίδιο βλέπεις και αν ριξεις σε ένα κόντρα πλακε.
Αυτό στο κυνήγι και ορτσα να είσαι μπορεί να σου σώσει την μέρα από τον πονοκέφαλο και τα νευρα.

Καθαρά προσωπικές παρατηρήσεις.

Ειναι γεγονος οτι τα οπλα με μεγαλους. Αυλους εχουν καλύτερή περιφερια ιδιως στα αυξημένα γρ τωρα το θεμα δυναμης υπαρχουν οπλα με στενους αυλους που όχι απλα δεν χανουν αλλα σε μεχρι 36 γρ εχουν πιο δυνατες ντουφεκιες

Καλημέρα
Η Μπένελλι σε απλότητα μηχανισμού και design Είναι πιο φινετσατη. Αυτό από μόνο του αρκεί για να την αγοράσει κάποιος που δίνει περισσότερη προσοχή εκεί.

Πάμε τώρα σε αυτό που είπε ο Tolis.
Είναι μερικά πράγματα που τα βλέπεις αλλά και τα βιώνεις στην πράξη αλλιώς.
Όταν έριχνα σε ένα βαρέλι με την bellmonte , το αποτύπωμα της τουφεκιας όσο πηγαιναμε στην περιφέρεια γινόταν πιο αμυδρό.
Σε παρόμοιες τουφεκιές με R η πλειοψηφία των σκαγιων της τουφεκιας με ένα σωστό φυσίγγι λειωνουν στον πίνακα. Το ίδιο βλέπεις και αν ριξεις σε ένα κόντρα πλακε.
Αυτό στο κυνήγι και ορτσα να είσαι μπορεί να σου σώσει την μέρα από τον πονοκέφαλο και τα νευρα.

Καθαρά προσωπικές παρατηρήσεις.
Συνονοματε τα ειπες οσο πιο απλα μπωρουσες στην ουσια σε σωνει ο αυλος. Γτ με ενα στενο δε μπωρουμε να μαστε κεντρο παντα μεχρι και οι κεντροι διευριμενο πηραν γτ αλλο να χει μια Α δυναμη το 40% της τουφεκιας μονο και αλλο να εχει την ιδια δυναμη ολη η τουφεκια απ την αλλη βγαζουν και πιο ανοιχτες κατανομες οι διευριμενοι εσκεμενα πιστευω με ανοιχτοτερη συσφιξη για να μη προκαλειτε περετερο παραμορφοση στα σκαγια

Καλημέρα
Αν αγόραζα καραμπίνα θα αγόραζα benelli μόνο και μόνο για την ομορφιά της και για την απλότητα του μηχανισμού

Αν αγόραζα καραμπίνα θα αγόραζα benelli μόνο και μόνο για την ομορφιά της και για την απλότητα του μηχανισμού
Και γω ετσι...αμα παντρευομουν θα επαιρνα την Μαρικα για την ομορφια της και τα μπιφτεκια που ψηνει...bbq2

Back