Σημαδεύοντας την Επικαιρότητα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.
για εμένα το πρόβλημα είναι οι 70.000.000 ψήφοι του Ντόναλντ και ο λόγος που αυτοί τον ψήφισαν.

κάποια στιγμή είχε ειπωθεί από τον Αριστοτέλη Ωνάση ,

Θα ρθεί μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση…

λέτε να έχει σχέση ????

λέω εγώ τώρα.......................
φυσικα και εχει απολυτη σχεση. στην αναλυση σου συμφωνω, αν συζητησουμε ομως τι πρεπει να γινει θα διαφωνησουμε γιατι στεκομαστε σε διαφορετικη θεση, αρα τα βλεπουμε αλλιως.
 
Τελικά αυτό που βλέπω εγώ ή "πάλη των ταξεων" είναι πιο επικαιρη παρα ποτε.Και ας μην το επαιρνα στα σοβαρα μικρος.Αλλά ποτε αυτή η τεράστια τάξη των μικρών και καταπιεσμένων και αδικημένων από τους λίγους θα βρουν το δίκιο τους δεν ξέρω.
 
Συγνωμη αλλα εδω κατηγορηθηκαν 30ατομα για ρατσισμο....εγω σαν μελος θελω να ξερο....ειμαι και εγω...ποιοι ειναι τι εγραψαν .. το να πεταμε μπαναφλουδες δεν το βρησκο σωστο απεναντη σε ολλα τα παιδια που γραφουν εδω μεσα ..οποιος διαφωνη μπορη να φηγει οπως εκανα και εγω παλια ...συγνωμη παλη για την παρεμβαση μου απο την διαχειρηση ξερω οτι δεν ειναι η δουλεια μου να βαζω κανονες αλλα πηστευω οτι υπαρχει κατι παραλογο εδω ..
 
Καλημερα. Συμφωνω πρέπει να ξερουμε ποιοι ειναι, Αυτα θα βλεπουν οι πολίτικοι μας και θα μας εχουν για κακο παράδειγμα .Θα λενε να καποτε κατι ραστιστες κυνηγοι ............... ,,,,, Δεν θελω να ειμαι ρατσιστης σε εναν τοσο καλο κοσμο που ζουμε .
 
Με ασπρόμαυρη φωτογραφία, που απεικονίζει μία σχολική τάξη στην ελληνική ύπαιθρο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης παρεμβαίνει σε δημόσια ανάρτησή του υπέρ των δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο.



Όπως επισημαίνει ο ίδιος «η ζωή στην ύπαιθρο αποτελεί ένα παλιό επιτυχημένο μέτρο στην αντιμετώπιση των πανδημιών» και τάσσεται υπέρ δραστηριοτήτων όπως το σκι, το κυνήγι, το ψάρεμα, ακόμη και της ελεγχόμενης λειτουργίας μέρους της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με τη χρήση εξωτερικών σωμάτων θέρμανσης. Δραστηριότητες, που σήμερα έχουν απαγορευτεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

6c40c69d820eb75b3d74f3debd1d4e30.jpg


Η ασπρόμαυρη φωτογραφία που τραβήχτηκε στη διάρκεια της επιδημίας της φυματίωσης δείχνει μία ολόκληρη σχολική τάξη στην ύπαιθρο. Παιδιά με τα πανωφόρια τους κάθονται στα θρανία τους(kynigesia.gr)
 
Last edited:
Αν δεν κάνω λάθος η φωτό αφαιρέθηκε ...
Μάλλον κατάλαβαν ότι πρόκειται για λάθος στο μοντάζ.
Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο αλλά η φωτό του στα 200 χρόνια από την επανάσταση ήταν ατυχής.
Στα 35 χρόνια του μπάσκετ ή του αθλητισμού στην Ελλάδα μπορεί να είχε θέση.
 
Μην έχω τίποτε καλύτερο να κάνω βγήκα για περπάτημα και σε ένα σταυροδρόμι αντικρίζω αυτό!!! Καμιά δεκαριά εντουραδες αφού ξεδωσαν στα βουνά έπλεναν τις μηχανές στους στο car wash.Δεν έχω κάτι με τα παιδιά ίσα ίσα που το χάρηκα καθως μετά το κυνήγι το πάθος μου είναι οι μηχανές έχω καβαλήσει από παπάκι έως 1300 κυβικά.Τα γράφω αυτά για να καταλάβετε πόσο στοχοποιοιμενοι είμαστε και πόσο αδύναμοι μπροστά στις αντικυνηγετικες ορέξεις της ηγεσίας μαςIMG_20210110_151208.jpg
 
Μην έχω τίποτε καλύτερο να κάνω βγήκα για περπάτημα και σε ένα σταυροδρόμι αντικρίζω αυτό!!! Καμιά δεκαριά εντουραδες αφού ξεδωσαν στα βουνά έπλεναν τις μηχανές στους στο car wash.Δεν έχω κάτι με τα παιδιά ίσα ίσα που το χάρηκα καθως μετά το κυνήγι το πάθος μου είναι οι μηχανές έχω καβαλήσει από παπάκι έως 1300 κυβικά.Τα γράφω αυτά για να καταλάβετε πόσο στοχοποιοιμενοι είμαστε και πόσο αδύναμοι μπροστά στις αντικυνηγετικες ορέξεις της ηγεσίας μαςView attachment 21392
Κουραστήκαμε να λεμε τα ιδια . Ομως για μια ακόμη μέρα έγινε ο κακός χαμός σε ανοιχτούς χώρους. Πλατείες, πάρκα ,παραλίες και εξακολουθούν να κανουν πως δεν το βλέπουν . Όλες οι περιοχές στο λεκανοπέδιο με ανοιχτούς χώρους , σύμφωνα με τελευταία στοιχεία δείχνουν επιβάρυνση.
Μέτρα παρωδία και με ερωτηματικά για τα κατά πολυ μειωμένα δειγματα αυτης της εβδομάδας
 
φυσικα και εχει απολυτη σχεση. στην αναλυση σου συμφωνω, αν συζητησουμε ομως τι πρεπει να γινει θα διαφωνησουμε γιατι στεκομαστε σε διαφορετικη θεση, αρα τα βλεπουμε αλλιως.
έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω σε πόσο διαφορετική θέση στεκόμαστε , ώστε να θεωρείς βέβαιο ότι θα διαφωνήσουμε ...........
εκτός ( που το εύχομαι βέβαια ) αν ανήκεις σε αυτό το 1% του πληθυσμού που κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Γιατί εκεί , ναι έχουμε διαφορετική οπτική. ;) ;) ;)
 
έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω σε πόσο διαφορετική θέση στεκόμαστε , ώστε να θεωρείς βέβαιο ότι θα διαφωνήσουμε ...........
εκτός ( που το εύχομαι βέβαια ) αν ανήκεις σε αυτό το 1% του πληθυσμού που κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Γιατί εκεί , ναι έχουμε διαφορετική οπτική. ;) ;) ;)
Γιωργο ο μονος ελιτισμος που επιτρεπω στον εαυτο μου , ειναι να επιλεγω τους συνομιλητες μου.
Θα ειχαμε να πουμε πολλα αλλα δεν υπαρχει αναλογο thread και ειναι αλλη η κατευθυνση του site.
Για την περιεργεια σου και μονο παραθετω καποιες σκεψεις καπως σχετικες που εγραψα σε blog μου παλιοτερα

ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ​


Υπάρχουν δύο λέξεις που καθόρισαν μεταπολεμικά την πολιτική αντιπαράθεση παγκοσμίως. Δυό λέξεις που στήριξαν αντίπαλες ιδεολογίες και που χρησιμοποιήθηκαν σαν οριστικές εννοιών που στη ουσία ουδέποτε αντιπροσώπευσαν κάτι συγκεκριμμένο στην πραγματική ζωή.
Αναφέρομαι στη λέξη ΛΑΟΣ και τη χρήση της από την αριστερά, και τη ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ και τη χρήση της από τη δεξιά.
Και οι δύο χρησιμοποιούνταν με τέτοιο τρόπο, ώστε ανάλογα με την περίσταση, ένα οποιοδήποτε μέλος του κοινωνικού συνόλου να θεωρεί εύκολα ότι ανήκει στις κατηγορίες αυτές ή καλύτερα όταν άκουγε να αναφέρονται σε αυτές , να νοιώθει με βεβαιότητα ότι αναφέρονται σε αυτόν τον ίδιο.
Η κοινωνική διαφοροποίηση και διαστρωμάτωση γίνεται με βάση άπειρους θεωρητικά παράγοντες. Η σκέψη μας όμως θα προσπαθήσει να κάνει το μόνο που ξέρει. Να βάλει τάξη στο χάος.
Έτσι, αν και το αντιμετωπίζουμε χονδροειδώς, ο διαχωρισμός με βάση τις οικονομικές και τις πνευματικές πηγές (resources), μας δίνει αν μη τι άλλο χρηστικό αποτέλεσμα.
Δεν προτίθεμαι εδώ να δώσω έναν ακόμα ορισμό της μεσαίας τάξης. Βρίσκεις πάνω από είκοσι στο Google, που αντανακλούν τις διαφορετικές προσπάθειες προσέγγισης από πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, Δ.Ν.Τ ή ο ΟΗΕ.
Αυτή ακριβώς η δυσκολία ορισμού, οφείλεται στην εκ των υστέρων προσπάθεια να αποκτήσει έννοια, ένα όνομα που εφευρέθηκε από τους πολιτικούς.
Η αριστερά δεν έχει την υποστήριξη όλων αυτών των θεσμών που αποτελούν στηρίγματα του καπιταλισμού. Έτσι η έννοια λαός μάλλον πρέπει να αναζητηθεί σε φιλοσοφικά κοινωνιολογικά συγγράμματα.
Αξίζει όμως μια προσπάθεια με την "εις άτοπον"
Δεν είναι βέβαια Μεσαία Τάξη, όποιος δεν έχει πάρει τη στοιχειώδη βασική εκπαίδευση (μόρφωση) που προβλέπεται από το κράτος του. Ούτε αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει αυτό στα παιδιά του. Φυσικά ούτε όποιος δεν έχει εξασφαλίσει να ζει, με τα ελάχιστα standards που ορίζει ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός.
Από την άλλη όποιος έχει όλα τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί Λαός;
Αν λάβουμε υπόψη την έντονη σύνδεση της ιδιότητας αυτής με το αίσθημα της αδικίας (από τους πολιτικούς κυρίως), μπορούμε να απαντήσουμε.
Ποιός είναι ο Λαός;
Μα ακριβώς όποιος δεν είναι μορφωμένος κι όποιος αισθάνεται αδικημένος.
Τι βλέπουμε όμως τώρα ; Αν εξαιρέσουμε ένα απειροελάχιστο αφρό στην κορυφή της κοινωνίας, όλη η υπόλοιπη μπορεί να χωριστεί σε δύο κομμάτια, Μεσαία Τάξη και Λαό, αφού πουθενά δεν φαίνεται να ταυτίζονται.
Δεν γίνεται όμως στην πραγματικότητα τέτοια χρήση των όρων. Λαός και Μεσαία Τάξη χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το καθένα, το σύνολο του σώματος της κοινωνίας εκτός από τον αφρό.
Μια μικρή δυσκολία συναντούν και οι δύο στο κάτω μέρος του κοινωνικού σώματος (λούμπεν στοιχεία κλπ), αλλά οι πολιτικοί ευτυχώς δεν δυσκολεύονται σε αυτά ( οι ψήφοι αυτοί είναι λίγοι και εύκολα ελεγχόμενοι).
Αυτό που γίνεται προφανές από τα παραπάνω είναι ότι η μόρφωση είναι το καθοριστικό στοιχείο της ταξικής διαστρωμάτωσης και λιγότερο η οικονομική ευχέρεια. Διότι όταν ελλειπούς μόρφωσης άτομα αποκτήσουν οικονομική ευχέρεια, δίνουν σημαντική μόρφωση στα παιδιά τους και η οικογένεια αυτή φυσικά ανήκει στη Μεσαία Τάξη με οποιοδήποτε ορισμό.
Η οικονομική ανισσότητα έρχεται σαν παράγωγο της διαστρωμάτωσης που η μόρφωση έχει δημιουργήσει.

ΟΡΙΣΜΟΙ
- Στη Μεσαία Τάξη ανήκουν άτομα που έχουν λάβει επαρκή μόρφωση ή έχουν αποκτήσει την οικονομική ευχέρεια να προσφέρουν αυτή στα παιδιά τους.
- Στο Λαό ανήκει όποιος δεν έχει λάβει επαρκή μόρφωση και δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτήν στους απογόνους του. Ή όποιος αισθάνεται αδικημένος.
 
Βλέπω στην Εύβοια ανεβαίνουν τα κρούσματα! Χθες 80 τεστ μοριακα κάναμε στην δουλειά, ολα αρνητικά. Σήμερα 70 rapid εκανε ο ΕΟΔΥ στο χωριο , ολα αρνητικά. Ανακοίνωσαν 20 κρουσματα σήμερα σε όλο το νησι. Ρε λέτε να ανοίξει την Δευτέρα και να φάμε κάνα σκληρό lockdown εδώ??? Αυτό δεν θα το αντεξω!!!!
 
Βλέπω στην Εύβοια ανεβαίνουν τα κρούσματα! Χθες 80 τεστ μοριακα κάναμε στην δουλειά, ολα αρνητικά. Σήμερα 70 rapid εκανε ο ΕΟΔΥ στο χωριο , ολα αρνητικά. Ανακοίνωσαν 20 κρουσματα σήμερα σε όλο το νησι. Ρε λέτε να ανοίξει την Δευτέρα και να φάμε κάνα σκληρό lockdown εδώ??? Αυτό δεν θα το αντεξω!!!!
20 κρουσματα σε ολη την Ευβοια! Πραγματικά ετοιμοι να βυθιστειτε δλδ στα κρουσματα! Καλα δεν θα αλλαξει και τιποτα με το σκληρο lockdown...αντι 9 θα μαζευεσαι 6! Κατα τα αλλα για το κυνηγι μην αγχωνεσαι!! Σκληρο!!! Γιατι οι υπόλοιποι είμαστε στο χαλαρο! Απλα εχει διαλυθει λιγο η οικονομία αλλα οκ χαλαρα!
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top