Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και σήμερα και χθες παρά το ψιλόβροχο η κίνηση ήταν και εδώ από ικανοποιητική έως μεγάλη στα απογευματινά... Αχ να σου έρχονται καρφί ανεβαίνοντας απο κάτω και αντί για μολύβι να τους ρίχνεις μπινελίκια...

View attachment 19954View attachment 19952
View attachment 19955
πολύ ωραίος τσιχλότοπος φαίνεται! Αυτή η συννεφιά δε είναι ιδεώδης για καρτέρι! Θα δουλεύει και το περπατητό λογικά σε κάτι πυκνά που διακρίνονται. Αχ... καταραμένη απαγόρευση...

Και σήμερα και χθες παρά το ψιλόβροχο η κίνηση ήταν και εδώ από ικανοποιητική έως μεγάλη στα απογευματινά... Αχ να σου έρχονται καρφί ανεβαίνοντας απο κάτω και αντί για μολύβι να τους ρίχνεις μπινελίκια...

View attachment 19954View attachment 19952
View attachment 19955
Ωραίο μέρος φιλε

πολύ ωραίος τσιχλότοπος φαίνεται! Αυτή η συννεφιά δε είναι ιδεώδης για καρτέρι! Θα δουλεύει και το περπατητό λογικά σε κάτι πυκνά που διακρίνονται. Αχ... καταραμένη απαγόρευση...
Ωραίο μέρος φιλε
Όντως συνάδελφοι είναι τσιχλοπαράδεισος. Οροπέδιο ελαιώνων με πυκνά στα γύρω βουνά, ποταμάκια στο κέντρο και όλα τα χωράφια με όχτους και φούντες από κυπαρρίσια να πιάνουν οι τσίχλες και να κάνεις περπατητό όλη μέρα σε σχεδόν φλατ επιφάνεια.

Όντως συνάδελφοι είναι τσιχλοπαράδεισος. Οροπέδιο ελαιώνων με πυκνά στα γύρω βουνά, ποταμάκια στο κέντρο και όλα τα χωράφια με όχτους και φούντες από κυπαρρίσια να πιάνουν οι τσίχλες και να κάνεις περπατητό όλη μέρα σε σχεδόν φλατ επιφάνεια.
Μην τσιμπατε παιδες!Εχει ενοικιαζομενα δωματια κατω.yel.

Last edited:
Πάντως εδω στα μερη μου τα κιχλοκότσυφα ειναι ειδος προς εξαφάνιση.
Παράδειγμα τη Κυριακή, σε τρείς ώρες περπάτημα είδαμε ενα κοτσυφο και μοα κιχλα....και αυτό συμβαίνει απο τα μεσα Νοέμβρη......απογοήτευση, δεν ακούς να κελαηδαει τίποτα.

Πάντως εδω στα μερη μου τα κιχλοκότσυφα ειναι ειδος προς εξαφάνιση.
Παράδειγμα τη Κυριακή, σε τρείς ώρες περπάτημα είδαμε ενα κοτσυφο και μοα κιχλα....και αυτό συμβαίνει απο τα μεσα Νοέμβρη......απογοήτευση, δεν ακούς να κελαηδαει τίποτα.
Μια από τα ίδια και Αρτα Γιάννο μου!

Εδω κάτι εχει. Την πλακα μας στο περπατητο ειδικά θα την καναμε. Στα ελατα οι κυργιαρες πάντως είναι πολύ περισσότερες απο τις δύο προηγούμενες χρονιές όπου ήταν ανυπαρκτες. Πρόπερσι σε 7 βόλτες στα ελατα είχα πάρει 14 και πέρισυ σε 5 βόλτες 4!!!! Με αυτά που έχω δει στις εξορμήσεις για μανιτάρια φέτος 7-8 την φορά τις έκανες για πλακα. Είναι και ατουφεκιστες βέβαια όποτε μπορεί αν κυνηγιοντουσαν να είχαν άλλη συμπεριφορά αλλά όποτε έχω ανέβει και έχει πουλιά και παίζουν κιολας.

Εδω κάτι εχει. Την πλακα μας στο περπατητο ειδικά θα την καναμε. Στα ελατα οι κυργιαρες πάντως είναι πολύ περισσότερες απο τις δύο προηγούμενες χρονιές όπου ήταν ανυπαρκτες. Πρόπερσι σε 7 βόλτες στα ελατα είχα πάρει 14 και πέρισυ σε 5 βόλτες 4!!!! Με αυτά που έχω δει στις εξορμήσεις για μανιτάρια φέτος 7-8 την φορά τις έκανες για πλακα. Είναι και ατουφεκιστες βέβαια όποτε μπορεί αν κυνηγιοντουσαν να είχαν άλλη συμπεριφορά αλλά όποτε έχω ανέβει και έχει πουλιά και παίζουν κιολας.
Συμφωνώ σε όλα.

Κόκκινες έχει?

Έχει όντως όμως 2 χρόνια να πιάσει εκεί πάνω , προπερσι είχε κοτσύφια που σου κράταγαν λίγο το ενδιαφέρον εκεί.
Στα ελατα λες? Έχει τύχει χρονιά που το πρωί εριχνες στα κοτσύφια και τις κόκκινες 30-35 φυσίγγια σε δεκαπέντε λεπτα. Φέτος ούτε στα μπασιματα δεν φάνηκαν μαύρα ενώ το καλοκαίρι ηταν παρα πολλά. Οι κυργιαρες δεν μασάνε από χιονι. Βρίσκουν τροφή στον ιξο (μελά τον λέμε εμείς εδω) πάνω στα ελατα. Μόνο στην το 17 μετα την Αριάδνη έπεσε τόση κυργιαρα στον κάμπο που δεν τουφεκαγες τσιχλες γιατί περίμενες αυτες. Η φωτογραφία είναι από τότε. Απογευματινό μέσα σε φυστικιες. Πέρναγαν νωρίς και κόβανε πολύ πριν το σούρουπο. Περασμένα μεγαλεια....

Attachments

• 20170217_170840.jpg
    20170217_170840.jpg
    640,3 KB · Προβολές: 66
Στα ελατα λες? Έχει τύχει χρονιά που το πρωί εριχνες στα κοτσύφια και τις κόκκινες 30-35 φυσίγγια σε δεκαπέντε λεπτα. Φέτος ούτε στα μπασιματα δεν φάνηκαν μαύρα ενώ το καλοκαίρι ηταν παρα πολλά. Οι κυργιαρες δεν μασάνε από χιονι. Βρίσκουν τροφή στον ιξο (μελά τον λέμε εμείς εδω) πάνω στα ελατα. Μόνο στην το 17 μετα την Αριάδνη έπεσε τόση κυργιαρα στον κάμπο που δεν τουφεκαγες τσιχλες γιατί περίμενες αυτες. Η φωτογραφία είναι από τότε. Απογευματινό μέσα σε φυστικιες. Πέρναγαν νωρίς και κόβανε πολύ πριν το σούρουπο. Περασμένα μεγαλεια....
Ναι εκεί πάνω λέω.

Όμορφη καθαρή μέρα με ήπιο βοργιαδακι, ιδανική και περίπατο και μπανιστηρι...

15χμ πορείας έφεραν θεασεις με αρκετά πιτσιλωτα κορίτσια ενω συναντήθηκαμε και με τρία μακρομυτικα...

Ακόμα περισσότερες συναντήσεις είχαμε με λαχταριστα χόρτα...
IMG_20201216_135427.jpg
IMG_20201216_135442.jpg
Και φυσικά τώρα ανάπαυση γιατί σε λίγο ξεκινά τηλεργασια και τα σκυλιά κατάλαβαν ότι το βράδυ πάλι βόλτα εκτός σπιτιού. ..
IMG_20201205_100133.jpg

Όμορφη καθαρή μέρα με ήπιο βοργιαδακι,
Φιλαράκι εσύ θα το γράφεις βοριαδάκι, όπως το λέει ο Μπαμπινιώτης.
Με "γ" έχει δικαίωμα να το γράφει μόνο ο λόγιος μας @Νικόλαος Ρεντίφης , γκεγκε????? :cool: :cool: :cool:
Δε θα χαλάσουμε τις παραδόσεις εδώ μέσα!!

Και εδώ απέναντι, ανατολικά σου! ...
Ο καιρός είναι σάν Οκτώβρης, σχεδόν άπνοια, λιακάδα και ζέστη! Οι μακρομύτες έχουν εξαφανιστεί, οι πιτσιλωτές είναι ελάχιστες και τα χόρτα σε αφθονία ...

Attachments

• DSC00509.JPG
    DSC00509.JPG
    457,2 KB · Προβολές: 15
  • DSC00511.JPG
    DSC00511.JPG
    338 KB · Προβολές: 15
Αν δεν ανοιξει καθολου φετος παμε για αυγουστο που θα εχουμε ξεχασει πως ντουφεκαμε,το διαστημα αποχης θα ειναι πολλυ μεγαλο και δεν θα περναει ο καιρος,αν βαλεις απο νοεμβρη παμε για 10 μηνες σερυ,αν και εφοσον το ξαναλεω δεν μας μεινει εστω ο φλεβαρης για να βγουμε!

Status
Not open for further replies.
Back