Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν είναι νεαρό το σκυλί και αφήνει τα πουλια να περπατάνε πονταροντας και φερμαροντας για πολλα μέτρα 50-100 μέτρα παω στον σκυλο τον δένω παμε πισω 50 μέτρα και μετά από ένα λεπτό το ξανά λυνω.
Και τι πετυχενουμε με αυτο? Φιλικα ρωταω για να μαθω

Παιδιά καλησπέρα, βγάζω φέτος ένα χρονιάρικο θυληκό σέττερ, αν ανοίξει το κυνήγι περιμένω να φερμάρει την μπεκάτσα ή την τουφέκαω και αφερμάριστη για να δαγκώσει?Σίγουρα θα κυνηγήσει στις πρώτες εξόδους με την μάνα της .Τι προτείνετε?Τα εκπαιδευτικά θα βοηθήσουν?

Να χαίρεσαι τα σκυλάκια σου. Διάβασε πιο παλιές αναρτήσεις αυτής της εβδομάδας..... αναπτύχθηκε εκτενώς το θέμα της ερώτησης.... σίγουρα η επαφή με το θήραμα θα βοηθήσει.... απλά να μην επαναλαμβάνεται ίδια συζήτηση.... Καλή συνέχεια

Παιδιά καλησπέρα, βγάζω φέτος ένα χρονιάρικο θυληκό σέττερ, αν ανοίξει το κυνήγι περιμένω να φερμάρει την μπεκάτσα ή την τουφέκαω και αφερμάριστη για να δαγκώσει?Σίγουρα θα κυνηγήσει στις πρώτες εξόδους με την μάνα της .Τι προτείνετε?Τα εκπαιδευτικά θα βοηθήσουν?
φυσικα και βοηθανε θα ΄΄χαλαει΄΄ την φερμα της μανας της γτ θα πηγαινει πανω στην μυρωδια αλλα στην συνεχεια θα μαθει να φερμαρει. Οσο καλη ειναι η μανα της τοσο ποιο γρηγορα θα μαθει.

Σίγουρα θα βοηθήσουν τα εκπαιδευτικά, ακόμα και η απλή βόλτα στη φυση βοηθάει ενα κουτάβι να εκτονωθεί, να πάρει μυρωδιές......Ξεκινα με την έμπειρη απο κοντά για αρχή για να βρεις σίγουρα θύραμα και σταδιακά βγάλε τη κουτάβα μονη της να αναπτύξει πρωτοβουλίες, μην γινει κομπάρσος περιμένοντας την έμπειρη να βρει τα πουλιά. Τώρα οσο αφορά την τουφεκιά, προσωπικά θα τουφεκουσα ενα πουλί για να στομιασει κρέας, να εχει τη μυρωδιά αλλα μεχρι εκεί.......καποα σκυλιά μετα 2-3 ξεππεταγματα στο θύραμα γίνονται πιο επιφυλακτικά καποια αλλα αργούν παραπάνω....

Και εγώ όπως λέει και ο Γιάννης δύο τρείς θα τις χτυπούσα για να τις πιάσει αλλά μέχρι εκεί μετά περιμένεις να βγει το ένστικτο
Περισσότερη προσοχή θέλει στις εξόδους με την μάνα της
Μην το παρακάνεις για εμένα πήγαινε την τέσσερις πέντε φορές και αναλόγως τι συμπεριφορά θα έχει άρχισε να την βγάζεις μόνη της να πάρει πρωτοβουλίες και να μάθει από τα λάθη της
Αν μάθει σαν δεύτερο θα σου βγάλει την πίστη να το φέρεις στον ίσιο δρόμο

ΜΠΕΚΑΤΣΟΜΕΡΑΑΑΑ σημερα;)
Ο ρε μάνα μου, μυρίζω μουσκεμένο δάσος. Τρελαίνομαι......hunter..hunter..hunter.Η γυναίκα μου στο κυνήγι με κατηγορεί, " τι τον θέλουμε τον σκύλο αφού εσύ τις μυρίζεις καλύτερα";);)

Last edited:
Όχι δεν την τουφεκας και προπάντων αν την έχει άλλος σκύλος.

Φίλε μου καλησπέρα, την μάνα της την έχεις εσύ;

Ναι εγώ την έχω και τώρα θέλω να φτιάξω και την κόρη...
Πολύ ωραία, εγώ δεν θα τα έβγαζα στην αρχή μαζί.
Θα έπαιρνα τη μεγάλη να βρω 1-2 πουλιά και να ξέρω που πήγαν. (χωρίς τουφέκι). Μετά θα έβγαζα εκεί τη μικρή να ψάχνει μέχρι να τις καταλάβει. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αρκετές εξόδους μέχρι η μικρή να τις καταλαβαίνει και ας τις σηκώνει στην αρχή (χωρίς τουφέκι).
Μετά εφόσον η μικρή έχει αρχίσει να τις ψάχνει μόνη της , θα τις έβγαζα και τις δύο μαζί (και το τουφέκι), για 2-3 φορές προσπαθώντας να καταλάβω αν η μικρή ψάχνει χωρίς να ενοχλεί τη μεγάλη και θα τουφεκούσα μετά από φέρμα (μπλοκάρισμα) και ιδανικά η μικρή σε συναίνεση κοντά της. (βοηθάει πολύ αν η μικρή υπακούει στο "έλα" και το "μείνε" - βασική υπακοή για να την σταματήσω όταν φερμάρει η μεγάλη).
Μετά πάλι μερικά κυνήγια μόνη της η μικρή, μέχρι να πάρει φερμαριστά δικά της πουλιά και τέλος μαζί με τη μεγάλη...
Όλα αυτά γιατί θα ήθελα να κυνηγάω και με τις δύο ταυτόχρονα...
Δηλαδή η μικρή να ψάχνει ανεξάρτητα αλλά σε συνεργασία με τη μεγάλη (χωρίς ζήλιες και χαλάστρες).
Αν η μεγάλη είναι καλός χαρακτήρας, υπάκουη και έχει σταθερή φέρμα και καλό απόρτ, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα,...
Ο Λάμπρος και ο Γιάννης που κυνηγάνε με περισσότερα από ένα σκυλιά, σίγουρα έχουν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Last edited:
Πολύ ωραία, εγώ δεν θα τα έβγαζα στην αρχή μαζί.
Θα έπαιρνα τη μεγάλη να βρω 1-2 πουλιά και να ξέρω που πήγαν. (χωρίς τουφέκι). Μετά θα έβγαζα εκεί τη μικρή να ψάχνει μέχρι να τις καταλάβει. Αυτό μπορεί να χρειαστεί αρκετές εξόδους μέχρι η μικρή να τις καταλαβαίνει και ας τις σηκώνει στην αρχή (χωρίς τουφέκι).
Μετά εφόσον η μικρή έχει αρχίσει να τις ψάχνει μόνη της , θα τις έβγαζα και τις δύο μαζί (και το τουφέκι), για 2-3 φορές προσπαθώντας να καταλάβω αν η μικρή ψάχνει χωρίς να ενοχλεί τη μεγάλη και θα τουφεκούσα μετά από φέρμα (μπλοκάρισμα) και ιδανικά η μικρή σε συναίνεση κοντά της. (βοηθάει πολύ αν η μικρή υπακούει στο "έλα" και το "μείνε" - βασική υπακοή για να την σταματήσω όταν φερμάρει η μεγάλη).
Μετά πάλι μερικά κυνήγια μόνη της η μικρή, μέχρι να πάρει φερμαριστά δικά της πουλιά και τέλος μαζί με τη μεγάλη...
Όλα αυτά γιατί θα ήθελα να κυνηγάω και με τις δύο ταυτόχρονα...
Δηλαδή η μικρή να ψάχνει ανεξάρτητα αλλά σε συνεργασία με τη μεγάλη (χωρίς ζήλιες και χαλάστρες).
Αν η μεγάλη είναι καλός χαρακτήρας, υπάκουη και έχει σταθερή φέρμα και καλό απόρτ, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα,...
Ο Λάμπρος και ο Γιάννης που κυνηγάνε με περισσότερα από ένα σκυλιά, σίγουρα έχουν να σου πουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ειπες τη βασική λέξη......συνεργασία......αν βγαίνεις με δυο σκυλιά και δεμ έχουν συνεργασία αλλα κόντρες και ζήλιες το κυνήγι γινεται καταστροφικό......

Ειπες τη βασική λέξη......συνεργασία......αν βγαίνεις με δυο σκυλιά και δεμ έχουν συνεργασία αλλα κόντρες και ζήλιες το κυνήγι γινεται καταστροφικό......
Τότε τα μαζεύεις και για λίγες εξόδους μόνα τους και σιγά σιγά τα παίρνεις μαζί αφού πρώτα έχεις ασχοληθεί μαζί τους με παιχνίδια ούτως ώστε να καταλαγιάσει η ζήλια μεταξύ τους.

Και τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Το πυροβολούμε αν μας δοθεί η ευκαιρία; Ή αφήνουμε το σκύλο να αφηνιαζει; Και να παιδευεται όλη μέρα με μια ακαταδεκτη μπεκάτσα; Ή μαζεύουμε το σκύλο και φεύγουμε; Και εννοώ όταν ο σκύλος μας πηγαίνει στην επόμενη θέση του πουλιού μία δύο τρεις φορές πράγμα που σημαίνει ότι έχει την αίσθηση του θηράματος και το ταλέντο να ξαναβρίσκει το πουλί.... αυτό το ανήσυχο πουλί που δεν κάθεται με τίποτα στη φερμα το πυροβολούμε ή όχι; Και για να πω την προσωπική μου άποψη εγώ θα το τουφεκουσα... ακριβώς για να επιβραβευσω το σκύλο μου που δείχνει ότι το μυαλό του είναι να ξαναβρεί την μπεκάτσα
Εάν μου δωθεί η ευκαιρία να την τουφεκισω θα την τουφεκισω ,μέχρι ένα σημείο όμως ,τι εννοώ ,την σήκωσα μια δεν, δύο δεν ,τρεις δεν ,βαριά και τέταρτη φορά και δεν την καρπώθηκα θεωρώ ότι το πουλί εκείνη την ημέρα έχει κερδίσει τον σκύλο μου και εμένα είναι νικήτρια την σέβομαι και πάμε για άλλη .

Status
Not open for further replies.
Back