Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
πάντα αυτό κάνω. όχι για να χτυπήσω πουλιά. πουλιά μπορείς σε 2 3 ώρες να κάνεις 5. Αλλά μετά να μην πάρεις ούτε φερμα. το κάνω για τι μ'αρέσει. και ξέρεις πιο είναι το περίεργο. όταν φτάνει 5 το απόγευμα λέω να είχα λίγη ώρα ακόμη.... και ας ξέρω ότι αύριο θα πάω πάλι όλη την μερα.... δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτο αλήθεια.....
Φιλε εισαι μανιακος δεν εξηγητε αλιως!!! Αχαχαχαχαχαχα

Αρχίζει να μου τη βαράει και θα καμω τη μαλακία, το βλεπω......οχι τίποτα αλλο δηλαδή αλλα μετα θα κλαίω το 300αρι......γαμω τξ πουτανα μου......ο τοπος να εχει γεμίσει μπεκατσα και εγω να μεναρω με το αεροβόλο......καλα τα εκπαιδευτικά αλλα δεν εχουν αυτη την ένταση.....αμα δεν ανεβάσω παλμούς δεν νιωθω καλα......χαχαχα.....
Η μαλακια ειναι οτι σου κωβουν το300αρι σε γυρνανε και πισω αντε να κυνηγαγες λες δε γαμιετε ρισκο ηταν και το πηρα

Γιαννη ακόμα δεν τον εχω βγάλει απο το κτήμα.....Είμαστε ακόμα στα μαθήματα υπακοής.......πάντως προλαβε και στομιασε μπεκατσα πριν το κλείσιμο καο έγινε χαμός....κανα τέταρτο την ειχε στο στομα και την εκανε παρέλαση...... Μήπως να το εβγαζες καμία βόλτα τώρα χωρίς άγχος.

Αρχίζει να μου τη βαράει και θα καμω τη μαλακία, το βλεπω......οχι τίποτα αλλο δηλαδή αλλα μετα θα κλαίω το 300αρι......γαμω τξ πουτανα μου......ο τοπος να εχει γεμίσει μπεκατσα και εγω να μεναρω με το αεροβόλο......καλα τα εκπαιδευτικά αλλα δεν εχουν αυτη την ένταση.....αμα δεν ανεβάσω παλμούς δεν νιωθω καλα......χαχαχα.....
Και εγώ Γιάννη στην ίδια κατάσταση είμαι .

Δηλαδή εσύ λες όταν πάς κυνήγι και τα πουλιά δέχονται λες ότι τα μπλοκαρε ο σκύλος.

και άλλη μέρα που Δεν κάθονται τα πουλιά λες ότι ο σκύλος Δεν τα μπλόκαρε.

το ότι τα πουλιά είναι νευρικά και είναι τουφεκισμενα. σου λέει κάτι....
Λάμπρο εάν κατάλαβα καλά εννοείς ότι
Όταν έχουμε έναν σκύλο αποδεδειγμένα καλό επάνω στα πουλιά και έμπειρο ο οποίος μας έχει δείξει σε διαφορετικές συνθήκες ότι τα καταφέρνει πολύ καλά δεν γίνεται να πούμε για τον ίδιο σκύλο που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπλοκάρει την μπεκατσα γιατί δεν είναι δυνατόν να μπλοκαριστεί δεν κάθεται με τίποτα φεύγει συνεχώς και όλο και μακρύτερα πολύ πριν φτάσει ο σκύλος ότι σήμερα έφταιγε ο σκύλος που δεν μπλόκαρε την μπεκατσα
Εάν λές αυτό συμφωνούμε εγώ αυτή την άποψη έχω ορισμένες μπεκατσες από αυτά που έχω δει εγώ είναι αδύνατον να μπλοκαριστούν γιατί πολύ απλά δεν δέχονται την παραμικρή παρουσία είτε σκύλου είτε κυνηγού όχι κοντά αλλά ούτε και σαν υποψία ότι πλησιάζουν

Και τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Το πυροβολούμε αν μας δοθεί η ευκαιρία; Ή αφήνουμε το σκύλο να αφηνιαζει; Και να παιδευεται όλη μέρα με μια ακαταδεκτη μπεκάτσα; Ή μαζεύουμε το σκύλο και φεύγουμε; Και εννοώ όταν ο σκύλος μας πηγαίνει στην επόμενη θέση του πουλιού μία δύο τρεις φορές πράγμα που σημαίνει ότι έχει την αίσθηση του θηράματος και το ταλέντο να ξαναβρίσκει το πουλί.... αυτό το ανήσυχο πουλί που δεν κάθεται με τίποτα στη φερμα το πυροβολούμε ή όχι; Και για να πω την προσωπική μου άποψη εγώ θα το τουφεκουσα... ακριβώς για να επιβραβευσω το σκύλο μου που δείχνει ότι το μυαλό του είναι να ξαναβρεί την μπεκάτσα

Last edited:
αυτό το ανήσυχο πουλί που δεν κάθεται με τίποτα στη φερμα το πυροβολούμε ή όχι; Και για να πω την προσωπική μου άποψη εγώ θα το τουφεκουσα... ακριβώς για να επιβραβευσω το σκύλο μου που δείχνει ότι το μυαλό του είναι να ξαναβρεί την μπεκάτσα
Και εγώ Βασίλη θα το τουφεκουσα και για επιβράβευση για την ταλαιπωρία του σκύλου αλλά και γιατί δεν το θεωρώ ανήθικο και εξηγώ
Για να πάρεις ένα τέτοιο πουλί δεν χρειάζεται μόνο τύχη να είσαι στο σωστό σημείο πριν περάσει το πουλί πάνω απ' όλα χρειάζεται η γνώση για να βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο
Γνώση που θα έχεις αποκτήσει από προηγούμενα κυνηγια που θα το έχεις σηκώσει και θα έχεις ανακαλύψει την πορεία που κάνει μετά από πολύ κόπο δικό σου και του σκύλου
Οι λόγοι που αποφεύγω να τα κυνηγάω μανιωδώς αυτά τα πουλιά όμως είναι δύο
Πρώτον όσες φορές πήρα τέτοια μπεκατσα πραγματικά μετά από το απορτ στεναχωρήθηκα γιατί όπως γράφτηκε και πιο πριν αυτές οι μπεκατσες είναι οι άξιοι γεννητορες που συνεχίζουν το είδος
Και δεύτερον λόγω και των τόπων που κυνηγάω στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι απροσπέλαστοι και επειδή οι πορεία αυτών των πουλιών καταλήγει μες στην μέση στο λογγο πάντα χάνω πολύ χρόνο πίσω από φαντάσματά

Και εγώ Βασίλη θα το τουφεκουσα και για επιβράβευση για την ταλαιπωρία του σκύλου αλλά και γιατί δεν το θεωρώ ανήθικο και εξηγώ
Για να πάρεις ένα τέτοιο πουλί δεν χρειάζεται μόνο τύχη να είσαι στο σωστό σημείο πριν περάσει το πουλί πάνω απ' όλα χρειάζεται η γνώση για να βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο
Γνώση που θα έχεις αποκτήσει από προηγούμενα κυνηγια που θα το έχεις σηκώσει και θα έχεις ανακαλύψει την πορεία που κάνει μετά από πολύ κόπο δικό σου και του σκύλου
Οι λόγοι που αποφεύγω να τα κυνηγάω μανιωδώς αυτά τα πουλιά όμως είναι δύο
Πρώτον όσες φορές πήρα τέτοια μπεκατσα πραγματικά μετά από το απορτ στεναχωρήθηκα γιατί όπως γράφτηκε και πιο πριν αυτές οι μπεκατσες είναι οι άξιοι γεννητορες που συνεχίζουν το είδος
Και δεύτερον λόγω και των τόπων που κυνηγάω στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι απροσπέλαστοι και επειδή οι πορεία αυτών των πουλιών καταλήγει μες στην μέση στο λογγο πάντα χάνω πολύ χρόνο πίσω από φαντάσματά
Έτσι ακριβώς.... αυτό που λέμε από την αρχή.... χρειάζεται συνεργασία με το σκύλο, γνώση του τόπου και κάποτε και λίγο τύχη....το κακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια πολλά από τα πουλιά που συναντάμε έχουν τέτοια συμπεριφορά..... έχει περάσει στο DNA τους....

Σε σημερινή βόλτα σε πουρνάρια και γαυρα... σηκώσαμε ένα πουλί δύο φορές πολύ νευρικό και ένα ζευγάρι που δέχθηκε το σκύλο για δέκα λεπτά μέχρι να φτάσω.....το μονό έμενε στη φερμα για δευτερόλεπτα.... και είχα μόνο το GPS.... δεν ενοχλούνταν από μπιπερ ή κουδούνι.... δεν το είδα καθόλου μόνο το άκουσα

Καλησπέρα παίδες,
διάβασα τις καταχωρήσεις σας και είπα να συνεισφέρω λιγάκι από μια άλλη οπτική. Αυτή του κυνηγού της πόλης με την αδυναμία τακτικών εξόδων για κυνήγι.
Νομίζω λοιπον ότι όλα αυτά που αναφέρουν ο maniakos ο Γιώργος 82 και όλο οι άλλοι, (συγχωρέστε με που δεν αναφέρομαι ονομαστικά) είναι το ιδανικό: πολλές εξόδους ,αναγνώριση περιοχών, επαφή με το θήραμα τόσο των σκυλιών όσο και δική μας γιατί αλίμονο αν δεν μαθαίναμε και εμείς, είναι οι παράγοντες για το απόλυτο κυνήγι.
Από την άλλη είμαστε και εμείς που κάνουμε εκπτώσεις και ρίχνουμε τον μέσο όρο. Δεν πειράζει ας γλίτωσει και καμμία βασίλισσα. Δίνετε μας εικόνα και εμπειρίες λοιπόν μέσα από τα γραπτά σας μπας και βελτιωθούμε και γλιτώσουμε και από το lockdown.

Καλησπέρα παίδες,
διάβασα τις καταχωρήσεις σας και είπα να συνεισφέρω λιγάκι από μια άλλη οπτική. Αυτή του κυνηγού της πόλης με την αδυναμία τακτικών εξόδων για κυνήγι.
Νομίζω λοιπον ότι όλα αυτά που αναφέρουν ο maniakos ο Γιώργος 82 και όλο οι άλλοι, (συγχωρέστε με που δεν αναφέρομαι ονομαστικά) είναι το ιδανικό: πολλές εξόδους ,αναγνώριση περιοχών, επαφή με το θήραμα τόσο των σκυλιών όσο και δική μας γιατί αλίμονο αν δεν μαθαίναμε και εμείς, είναι οι παράγοντες για το απόλυτο κυνήγι.
Από την άλλη είμαστε και εμείς που κάνουμε εκπτώσεις και ρίχνουμε τον μέσο όρο. Δεν πειράζει ας γλίτωσει και καμμία βασίλισσα. Δίνετε μας εικόνα και εμπειρίες λοιπόν μέσα από τα γραπτά σας μπας και βελτιωθούμε και γλιτώσουμε και από το lockdown.
Κωνσταντίνε δεν πιστεύω ότι είμαι πιο έμπειρος από εσένα που όπως βλέπω είσαι και μεγαλύτερος και σίγουρα θα έχεις ζήσει καλύτερες εποχές από ότι εγώ
Βελτίωση για εμένα είναι ο σεβασμός στο θήραμα και από όσα έχω διαβάσει εδώ όλα τα παιδιά αγαπάνε και σέβονται την μπεκατσα άρα όλοι είμαστε το ίδιο
Στο θέμα επαρχία έχεις απόλυτο δίκιο εγώ τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους κάνω λίγες εξόδους και μικρής διάρκειας αλλά είναι γεγονός ότι και τρεις ώρες να έχω στην διάθεση μου μπορώ να πεταχτώ μια βόλτα
Καλή λευτεριά να έχουμε και πολλές φερμες όταν έρθει η ώρα αν την αφήσουν να έρθει ποτέ

Το απόγευμα βγείκα εκτός χωριού με το Van της δουλειάς σε αγροτική περιοχή....στν γυρισμό, σούρουπο πλέον περνούσα μια λαγγαδιά....η ώρα 17:54....πήγαινα με 20km/h εσκεμένα... κ τελικά πέρασε μπροστά μου μαλλιά κουβάριαααα.... .hair. .hair. ....το μόνο που της είπα ήταν: Γέλα μωρή Τ@ν@που, γέλα....:confused:

Status
Not open for further replies.
Back