Kostas ContraDosi
Moderator
Ναι Λάμπρο σίγουρα.κωστα Είναι πολλά περισσότερα τα πουλιά με ένα έμπειρο σκύλο.
Αυτά που αναφέρω, έγιναν, με 2 ετών σκυλιά από 3 διαφορετικούς κυνηγούς.....

Ναι Λάμπρο σίγουρα.κωστα Είναι πολλά περισσότερα τα πουλιά με ένα έμπειρο σκύλο.
Λαμπρο πες μας και εσυ τι γίνεται εκει εξω ... κατσε να παρω τα χαπια μου μονο χαχαχακωστα Είναι πολλά περισσότερα τα πουλιά με ένα έμπειρο σκύλο.
Λαμπρο παντα ημουν ευχαριστημένος με 2, 3 και 4 ωρες κυνήγι ειτε επιανα ειτε οχι , αυτη τη φορα θελω να παω και να μεινω ολη τη μερα στο βουνο , αυτο που κανεις εσυάσε Σταύρο μάχη.... από την ώρα που βγαίνει ο ήλιος μέχρι που θα βγει το φεγγάρι.... View attachment 19329
Εχει μια βαση αυτο που λες και σε καταλαβαίνω.Δεν μου λέει τίποτα αν είναι τουφεκισμενα τα πουλιά...
Όπως είπα πριν....
Αν ο σκύλος δεν τα κάνει όλα στο ανώτερο επίπεδο δεν αξίζει να βάλει στο στόμα του θήραμα.
Έτσι το βλέπω εγώ.
Κυνηγάω για τον σκυλο μου και όχι για μένα.
Πολλές φορές έχω γυρίσει στο αυτοκίνητο νεαρά σκυλιά γιατί δεν ήταν η απόδοση τους στο επίπεδο που ήθελα.
Λάμπρο δεν πιστεύω ότι ο φίλος εχει κατι προσωπικο με σένα.Εγώ είχα μια απορία. Δεν την απάντησες. και την κουβέντα την πάς αλλού. στο τι κάνεις εσύ και στο τι κάνω εγώ. απο τι καταλαβαίνω θες να το πάς σαν ηθικός. θα σου πω λοιπόν ότι εσύ κυνηγάς για το σκύλο σου και θα είσαι ο μοναδικός και αντε ακόμα λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα... εγώ κυνηγάω ΓΙΑ εμένα ΚΑΙ για τα σκυλιά μου και αυτά για εμένα. όταν κυνηγάς σαν ομάδα τότε το απότελεσμα είναι πιο ιδανικό και πιο όμορφο....
Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης. Είναι η άποψη σου... είτε συμφωνώ είτε όχι είναι σεβαστή. Ούτε για μένα είναι σκοπός να γεμίσω το γιλέκο με πουλιά. Άλλωστε είμαι αυτούς που κυνηγάνε σε πολύ πυκνά μέρη και συνήθως μόνος οπότε δεν είμαι από αυτούς που κάνουν τα τρελά νούμερα... Από την άλλη πλευρά θα συμφωνήσω με το Λάμπρο ότι στο κυνήγι δεν πάμε μόνο για τα σκυλιά μας. Πάμε για να περνάμε καλά εμείς και να απολαμβάνουμε τις ενέργειες των σκύλων μας. Τις ενέργειες αυτές τις έχουμε καλλιεργήσει και καθοδηγήσει εμείς οι κυναγωγοι τους. Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε μια ενέργεια η οποία θα μπλοκάρει το πουλί και θα το φέρει τελικά στο γιλέκο. Αλλιώς αν δεν είναι ο σκοπός να καρπωνομαστε το θήραμα να βγαίνουμε χωρίς όπλα.... αλλά έτσι χάνεται η ουσία του κυνηγιού... Όταν όμως το πουλί είναι νευρικό λόγω εμπειρίας ή λόγω τόπου ή λόγω καιρού εμείς θα πρέπει να συνεργαστούμε με τα σκυλιά μας έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο...Σε αυτό το σημείο δεν συμφωνώ φίλε μου...
Έχω διαφορετικό τρόπο σκέψης.
Για εμένα ο σκοπός δεν είναι να γεμίσω το γιλέκο πουλιά... (πες τα νευρικά...πες τα ήρεμα ... πες τα όπως θές).
Κυνήγι για μένα είναι ο σκύλος και όχι η τουφέκια.
Πάντα φιλικά και χωρίς να θέλω παρεξηγήσεις.
Όχι ότι ο σκύλος μου ποντάρει στα 50 αλλά γενικότερα ενθαρίνω το σκύλο ακόμη κ αν δν καταφέρει να φερμάρει καλά,διότι θα σηκωθεί τ πουλί κ φύγει...το ανταμίβω για την προσπάθεια τώρα π είναι κουτάβι.Και όπως και θεωρώ πολλοι από εδώ μέσα, αν συζητάμε και λέμε αλήθειες, πιστεύω ότι ελάχιστοι από εμάς όταν ο σκύλος του ποντάρει ένα πουλί για 50-100 μέτρα αν δεν καταφέρει να το μπλοκάρει και το ξεσηκώσει.... δεν το αφήνουμε να φύγει.. ούτε γυρνάμε το σκυλί στο αυτοκίνητο. Το τουφεκαμε και λέμε και μπράβο στο ζώο...
Για αυτό ακριβώς το λόγο είπα εξ αρχής ότι τώρα είναι ευκαιρία για τα νεαρά ζώα. Αφού δεν υπάρχει άγχος να τουφεκισουμε να πάρουν εμπειρίες. Είτε πιέζοντας λόγω απειρίας είτε λόγω ενθουσιασμού.... είτε λόγω βλακείας.... γιατί υπάρχουν και τέτοια ζώα... εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους μαςΌχι ότι ο σκύλος μου ποντάρει στα 50 αλλά γενικότερα ενθαρίνω το σκύλο ακόμη κ αν δν καταφέρει να φερμάρει καλά,διότι θα σηκωθεί τ πουλί κ φύγει...το ανταμίβω για την προσπάθεια τώρα π είναι κουτάβι.
Ακριβώς αυτό είπα και πιο πάνω....για σένα.... είναι η άποψη σου. Όπως και η δική μου είναι αυτή που ανέφερα. Δεν προσπαθώ να σου την επιβάλλω... απλά την εκφράζω.Για μένα κακός το "τουφεκαμε" και κακός "λέμε" μπράβο στο ζώο.
Η μπεκατσα και μονο αυτη κανονίζει την εκβαση της φάσης.....τι παει να πει δηλαδη την μπλόκαρε......αμα θέλει το παει περπάτημα κανα χιλιόμετρο......απλα το καλο μπεκατσόσκυλο θα κρατάει απόσταση, δεν θα τη πιέσει να σηκωθεί......απο εκει και περα είναι θεμα του κυνηγού και του τόπου να φύγει μπροστά να τις κόψει το περπάτημα......Γιάννη ούτε εσύ καταλαβαίνεις φαίνεται. δεν θέλω να μού πεις πως εσύ και ο καθένας κυνηγάει πως θα εκπαιδεύσεις τα σκυλιά σου.
ΕΙΠΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΕ Ο ΣΚΎΛΟΣ.
ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΆΘΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ Ο ΣΚΎΛΟΣ.
ΕΙΝΑ ΑΠΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ.
Και μια και συζητάμε...να θέσω ένα ερώτημα προσωπικό σε σένα.... Όταν ο σκύλος σου δεν μπορεί να μπλοκάρει ένα πουλί για διάφορους λόγους και φεύγει... μία, δύο, τρεις φορές και το ξαναβρίσκει εσύ τι κάνεις; Μαζεύεις το σκυλί και φεύγεις; Ή προσπαθείς να βρεις το λόγο για τον οποίο δεν κάθεται το πουλί και να δώσεις την ευχαρίστηση στο ζώο να απορταρει τελικά ένα δύσκολο πουλί... έστω κι αν είναι χωρίς μπλοκάρισμα;Γι'αυτό είμαστε εδώ ... για να διαβάζουμε τις απόψεις των άλλων και να γράφουμε τις δικές μας.
Εννοείς δηλαδή ότι αν ο σκύλος την βρίσκει 8 φορές και εσύ έχεις τη δυνατότητα να πυροβολήσεις αυτό το πουλί δεν το κάνεις και αφήνεις το πουλί να φύγει για να το ξαναβρεί την επόμενη μέρα; Αυτό κατάλαβα εγώ. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Κι αν αυτό κάνεις ,αυτό το πουλί την επόμενη φορά θα είναι ακόμη πιο καχύποπτο και ακαταδεκτο.....Είναι πολυ παράμετροι στη μέση που μπορεί να επηρεάσουν την κατάσταση που περιγράφεις.
Αν το παλεύει μόνος του ο σκύλος χωρίς να χρειαστεί να τον οδηγήσω εγώ.
Πιθανόν θα τον αφήσω και 4 και 8 φορές μέχρι να το παρατήσει και να δώσουμε ένα ραντεβού για την επόμενη μέρα.
Άλλο εννοούσε ο maniakosΝαι ο γραπτώς λόγος είναι κάπως "ιδιαίτερος".
Παρ εξηγήται πολυ ευκολα.
Αλλά πανω σε αυτά τα νουμερα που αναφέρεις 30-40 πουλια.
Να σε ενημερώσω ότι στη Γαλλία υπάρχει όριο σεζόν 30 μπεκάτσες κάθε κυνηγός.
Όταν βγάζει άδεια κυνηγίου πέρνει 30 νούμερα.
Τώρα φιλε Λάμπρο όποιος νομίζει ότι οι Γάλλοι δεν είναι μπεκατσοκυνηγοι επειδή καρπονονται 30 μπεκατσες την σεζόν κάνει μεγάλο λάθος.
Η μπεκάτσα είναι ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους στη φάση....οι άλλοι δύο είναι ο σκύλος και ο κυνηγός.... μόνο στο 30% που αφορά την εμπλοκή της κανονίζει την έκβαση της φάσης...αν οι άλλοι δύο παράγοντες συνεργάζονται άψογα δεν έχει καμία τύχη..Η μπεκατσα και μονο αυτη κανονίζει την εκβαση της φάσης.....
Και εγώ σου το εύχομαι.... αλλά απάντηση δεν πήρα. Παρόλα αυτά γράφεις για να γενικολογησεις και καθυστερεις από τη δουλειά σου.... μπορείς να μου απαντήσεις κάποια στιγμή ....θα περιμένωΦίλε μου θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες και εβδομάδες και μήνες περι κυνοφιλιας και το γραπτό δεν το πολυ συμπαθώ.
Καθυστερω στη δουλειά μου για να απαντήσω στα μηνύματα.
Ευχομαι να είμαστε όλοι καλά να μπορούμε να ανεβαίνουμε στις ψηλότερες κορυφές.
Μην ξεχνάς βέβαια και τον βιότοπο, σε ενα ανοικτό μέρος που πεπατιεται και μπορείς να πλησιάσεις, ναι εκει μπορείς να παρέμβεις, σε να κλειστό δύσβατο κομμάτι που δεν μπορείς να πλησιάσεις εκεί συνήθως να κάνουμε πολλα πράγματα.Η μπεκάτσα είναι ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους στη φάση....οι άλλοι δύο είναι ο σκύλος και ο κυνηγός.... μόνο στο 30% που αφορά την εμπλοκή της κανονίζει την έκβαση της φάσης...αν οι άλλοι δύο παράγοντες συνεργάζονται άψογα δεν έχει καμία τύχη..