Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν κύριοι ήρθε ένας πελάτης από Βόρεια Ευβοια να παραλάβει παραγγελίες από το εργοστάσιο. Κυνηγός και αυτός και έχουμε κάνει πολλές κουβέντες όταν έρχεται. Ξεκίνησε στις 5 το πρωι και μου είπε ότι είδε πολλά πουλιά στην άκρη του δρόμου μεχρι να κατηφορησει απο τον Αγιο. Όχι μόνο μπεκατσες αλλά και τσιχλες. Είπαμε τον πόνο μας και πηγε στο καλο.

Αυτο που μας κάνει εντύπωση ειναι οτι παρόλο που καποια πουλιά δεν εχουν τουφεκίστει δεν δέχονται τα σκυλιά και κανουν φτερό.......κάποιες ειναι δεκτικες σε σημείο να θέλουν πάτημα να σηκωθούν, κάποιες άλλες λιγότερο περπατάνε για λίγο και κάποιες ειναι φαντάσματα......
Μη ξεχνάτε ότι μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα την έχουν κυνηγήσει πολλοί.... έπειτα κάποια πουλιά είναι δεκτικά σε σκυλιά και μπιπερ αλλά μόλις αντιληφθούν τον κυνηγό φεύγουν.. άλλα πάλι τα πατάς και δε σηκώνονται. Σημασία έχουν οι συναντήσεις για τα νεαρά.... από κάθε σήκωμα κάτι μαθαίνουν....

Μη ξεχνάτε ότι μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα την έχουν κυνηγήσει πολλοί.... έπειτα κάποια πουλιά είναι δεκτικά σε σκυλιά και μπιπερ αλλά μόλις αντιληφθούν τον κυνηγό φεύγουν.. άλλα πάλι τα πατάς και δε σηκώνονται. Σημασία έχουν οι συναντήσεις για τα νεαρά.... από κάθε σήκωμα κάτι μαθαίνουν....
Οι φαντομαδες ειναι που γίνονται οι γεννήτορες.....Ακόμα και αυτες ομως εχουν να δώσουν κατι στο νεο σκυλί ....

Οι φαντομαδες ειναι που γίνονται οι γεννήτορες.....Ακόμα και αυτες ομως εχουν να δώσουν κατι στο νεο σκυλί ....
Άντε μπας κ δω κ εγώ ασπρη μέρα.
Λίγο θέλω...δν θέλω πολύ, να μην είμαι κ αχάριστος.
Απλά θέλω ανταμιφθώ από την Ria μου, για όλο αυτό τν κόπο & αγώνα που έχω κάνει.

Σάββατο απόγευμα σε 1.5 ωρα βρήκαμε 6 πουλιά.
Κυριακή χθες με τη βροχούλα σε 2.5 ώρες 9 πουλιά......μιλάω για διαφορετικά πουλιά, την Κυριακή αν μέτρησαν καλα ...26 σηκωματα.....
Αν δούμε το ποτήρι μισογεματο .....τα κουτάβια θα πάρουν πτυχίο φέτος....
Το κουτάβι πως τα πάει ; Το βγάζεις η είναι μικρή ακόμη;

Και το καλυτερο πτυχιο ειναι χωρις οπλο!!!
Για να πάρεις πτυχίο θες τουφεκιές.
Είναι καλό το εκπαιδευτικό χωρίς όπλο και θα δει πουλιά αλλά χρειάζεται και να δαγκώσει.
Είναι σαν την ξηρη προπόνηση στις επωμισεις.
Μαθαίνεις γίνεται η κίνηση μηχανικά αλλά δεν παίρνεις μετάλλιο ;)

Για να πάρεις πτυχίο θες τουφεκιές.
Είναι καλό το εκπαιδευτικό χωρίς όπλο και θα δει πουλιά αλλά χρειάζεται και να δαγκώσει.
Είναι σαν την ξηρη προπόνηση στις επωμισεις.
Μαθαίνεις γίνεται η κίνηση μηχανικά αλλά δεν παίρνεις μετάλλιο ;)
Πρωτα να εχει επαφες ο σκυλος πολλες και οταν σταθεροποιηθει τοτε θα δαγκωσει

Εγω προτιμω μια μπεκατσα ενα ορτυκι να το φερμαρει τρεις τεσερις φορες παρα μια και μπαμ η τουφεκια ειναι το τελος ολης της δουλειας ε μη μαθουμε και απορτ οταν και αν χτυπησουμε το θυραμα το θεμα ειναι να ειναι ετοιμος ο σκυλος πρωτο την καρπωση πχ
αυτο θελω να πω

Δηλαδη τα κουταβια σου τα ξεκινας με τουφεκι κατευθιαν
Όταν φτάσουν σε ηλικία 10 11 μηνών πάντα με όπλο αν το επιτρέπει η εποχή. .... Άλλο όμως ανέφερες..."Ότι το καλύτερο πτυχίο είναι χωρίς όπλο... "
Κουτάβια που έχουν μπει στο παιχνίδι και ξέρουν τι γίνεται δεν θα έλεγα ότι είναι κ ότι καλύτερο να σηκώνεις φερμαρισμένα πουλιά χωρίς μπαμ...
Η εμπειρία μου αυτό μου έχει διδάξει.. Πως το δαγκωμα ή έστω η τουφεκια είναι αυτή που φτιάχνει το σκυλί..

Για να μην μπερδευομαστε.... βγάζουμε το κουτάβι για να έχει συναντήσεις όσο περισσότερες γίνεται τώρα που αναγκαστικά δεν υπάρχει όπλο και δεν υπάρχει άγχος από τη μεριά μας αν θα πάρουμε το πουλί ή όχι. Αν φτάσει να ψάχνει, φερμαρει σταθερά την μπεκάτσα θα έρθει η ώρα της τουφεκιας. Από την άλλη όλοι μας ξέρουμε ότι πολλές φορές τουφεκαμε πουλιά τα οποία ποδαρωνουν και δεν δέχονται το σκυλί. Αν εμείς κάνουμε κύκλο για να κλείσουμε το πουλί είναι συνεργασία όχι λάθος του σκύλου. Και από αυτό ο σκύλος μαθαίνει.... είτε να περιμένει χωρίς να πιέζει είτε να κλείνει αυτός όταν φτάνουμε στη φερμα. Απλά μίλησα για εξόδους σε νεαρά ζώα που θα τους κάνει καλό η επαφή με το θήραμα. Συμφωνώ με το Λάμπρο.... όταν το πουλί είναι νευρικό πρέπει να συνεργαστούν σκύλος και άνθρωπος για να μπλοκαριστεί το πουλί και να μπει στο γιλέκο.

Σάββατο απόγευμα σε 1.5 ωρα βρήκαμε 6 πουλιά.
Κυριακή χθες με τη βροχούλα σε 2.5 ώρες 9 πουλιά......μιλάω για διαφορετικά πουλιά, την Κυριακή αν μέτρησαν καλα ...26 σηκωματα.....
Αν δούμε το ποτήρι μισογεματο .....τα κουτάβια θα πάρουν πτυχίο φέτος....
Επίσης πιστεύω όλοι όσοι κυνηγάμε μπεκάτσα ξέρουμε ότι με τη βροχή τα πουλιά είναι νευρικά.... κάθονται σε άκρες και σχετικά ανοικτα μέρη επειδή λόγω της βροχής ή του αέρα ανάλογα δεν ακούν και με την παραμικρή ενόχληση φεύγουν. Γι αυτό και τα πολλά σηκωματα....

Ο σκύλος όταν είναι κουτάβι θα φερμαρει από ένστικτο αργά η γρήγορα και θα φερμαρει για πάρτι του και είναι πολύ δύσκολο ένα κουτάβι να μπει στην λογική να μπλοκάρει το θήραμα και να το πασάρει στον κυνηγό ,θα το κάνει όταν δαγκώσει αρκετά πουλιά και κατανοήσει ότι όλο αυτό γίνεται για να καρπωθεί ο κυνηγός το θήραμα ,οπότε για να ολοκληρωθεί ο σκύλος και η διαδικασία σαφέστατα πρέπει να δαγκώσει θηράματα ,όσοι έχουμε κουτάβια που εφέτος θα έπρεπε να δαγκώσουν δυστυχώς πάμε πίσω .Σαφέστατα και υπάρχουν σκύλοι που θα κάνουν την εξαίρεση και από κουτάβι θα δεις φανταστικά πράγματα όμως θα είναι εξαίρεση .

Όταν φτάσουν σε ηλικία 10 11 μηνών πάντα με όπλο αν το επιτρέπει η εποχή. .... Άλλο όμως ανέφερες..."Ότι το καλύτερο πτυχίο είναι χωρίς όπλο... "
Κουτάβια που έχουν μπει στο παιχνίδι και ξέρουν τι γίνεται δεν θα έλεγα ότι είναι κ ότι καλύτερο να σηκώνεις φερμαρισμένα πουλιά χωρίς μπαμ...
Η εμπειρία μου αυτό μου έχει διδάξει.. Πως το δαγκωμα ή έστω η τουφεκια είναι αυτή που φτιάχνει το σκυλί..
Ναι φιλε μου 11 μηνων σημφωνω να ξεκινας με οπλο αλλα αν το καλοσκεφτεις το χει στο χερι το πτυχιο αν εκναι δουλεμενος ο σκυλος

Το κουτάβι πως τα πάει ; Το βγάζεις η είναι μικρή ακόμη;
Γιαννη ακόμα δεν τον εχω βγάλει απο το κτήμα.....Είμαστε ακόμα στα μαθήματα υπακοής.......πάντως προλαβε και στομιασε μπεκατσα πριν το κλείσιμο καο έγινε χαμός....κανα τέταρτο την ειχε στο στομα και την εκανε παρέλαση......

Status
Not open for further replies.
Back