Κυνηγετικοί Σύλλογοι

Μια ερωτηση για οσους γνωριζουν. Την κυν/αδεια την ανανεωνα ολα τα χρονια επαρχεια .Φετος λογο κολληματος λεω να την ανανεωσω στην Καλλιθεα . Γνωριζη καποιος τι αλλο μπορει να χρειαστω. Ευχαριστω προκαταβολικα!!!
[/QU
Εαν εισαι μονιμος κατοικος Καλλιθεας θα πρεπει να προσκομησεις το Ε1 ή βεβαιωση δημου για το μονιμο της κατοικιας σου.
 
Καλησπέρα , σίγουρα θα γνωρίζει κάποιος, η ασφάλεια που σου κάνουν όταν βγάζεις άδεια τι καλύψεις έχει?
Η αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Αυτές είναι οι υποχρεωτικές καλύψεις. Από εκεί και πέρα ίσως κάποιος σύλλογος να αγοράζει και άλλες καλύψεις αυξάνοντας το κόστος.
 
Σήμερα αξιώθηκα και εγώ και πήρα τον δρόμο για τον 3ο Κυνηγετικό σύλλογο Αθήνας να βγάλω την άδεια. Όλα κομπλέ. Αυτό που με χαροποίησε είναι ότι καθώς περίμενα στην σειρά Μ ....κάνανε την εμφανισή τους 3 παλικαρακια 18-19 χρόνων να βγάλουν την άδεια τους!!! Από ερώτηση μου οι άδειες φέτος τουλάχιστον στον 3ο Αθήνας φτάσανε τα περσινά επίπεδα αλλά δεν υπάρχει έντονη κίνηση παρόλο που σε μια βδομάδα ξεκινάει και το υδρόβιο.
 
Σήμερα αξιώθηκα και εγώ και πήρα τον δρόμο για τον 3ο Κυνηγετικό σύλλογο Αθήνας να βγάλω την άδεια. Όλα κομπλέ. Αυτό που με χαροποίησε είναι ότι καθώς περίμενα στην σειρά Μ ....κάνανε την εμφανισή τους 3 παλικαρακια 18-19 χρόνων να βγάλουν την άδεια τους!!! Από ερώτηση μου οι άδειες φέτος τουλάχιστον στον 3ο Αθήνας φτάσανε τα περσινά επίπεδα αλλά δεν υπάρχει έντονη κίνηση παρόλο που σε μια βδομάδα ξεκινάει και το υδρόβιο.
Ευχαριστο να βλεπουμε νεα παιδια να ασχολουνται με το κυνηγι!
 

Κυνηγετικοί Σύλλογοι ζητούν την παραίτηση Αραμπατζή λόγω ανικανότητας.​


Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις από τους κυνηγούς κατά της κυνηγετικής ηγεσίας εξ αιτίας των αποτυχημένων χειρισμών και της απαγόρευσης του κυνηγίου. Με δελτίο τύπου που απέστειλαν στο kynoclub.gr τέσσερις πρόεδροι Κυνηγετικών Συλλόγων της Λακωνίας ζητούν την εξαίρεση από τους περιορισμούς του κυνηγίου ενώ θεωρούν δεδομένη την παραίτηση Αραμπατζή από την ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος λόγω …ανικανότητας! Διαβάστε την ανακοίνωση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα..

sparti-3.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Για άλλη μία φορά το κυνήγι στην χώρα μας απειλείται!!!!!!

Παρότι που σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα , η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, και είναι μοναχική δραστηριότητα που τελείται στην ύπαιθρο, δεν εξαιρέθηκε από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown.

Οι κυνηγοί στην χώρα μας δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά, για την ανανέωση άδειας θήρας , για την εκτροφή κυνηγετικών σκύλων για τα καύσιμα μετακίνησης, για αγορά όπλων και φυσιγγίων και τόσα άλλα , με μόνη τους ανταπόδοση τις μετρημένες επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου, τις οποίες καλούνται να χάσουν, χωρίς αιτία.

Η κυνηγετική δραστηριότητα δεν είναι επικίνδυνη για την μετάδοση του covid – 19, αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για και την απαγόρευση της άσκησης θήρας φέρουν οι κυνηγετικές οργανώσεις με την καθυστερημένη αντίδραση των εκπροσώπων τους και την απουσία των απαιτούμενων ενεργειών που θα έπρεπε να είχαν γίνει από το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση θήρας, σε περιπτώσεις ολικού lockdown , όπως συμβαίνει τώρα.

Οι κυνηγετικοί σύλλογοι έρχονται αντιμέτωποι με τους Έλληνες κυνηγούς και τα λογικά ερωτήματά τους: γιατί απαγορεύεται να πάω στο βουνό ; δεν είναι το κυνήγι άθλημα ; ο κυνηγετικός μου σκύλος δεν μπορεί να πάει στο βουνό; δεν μπορώ να μετακινηθώ στο Νομό μου;

Τι θα απαντήσουμε Κύριοι ; Τι θα τους πούμε ; Για ποιό λόγο έδωσαν τα χρήματά τους ;

Ύστερα από αυτό το φιάσκο και την ανικανότητα σωστής εκπροσώπησης των 170.000 κυνηγών, από τις Κυνηγετικές οργανώσεις , θεωρούμε δεδομένη την παραίτηση του Προέδρου της Κ.Σ.Ε. κ. Γ. Αραμπατζή.

Εκπροσωπώντας τα μέλη των συλλόγων μας μεταφέρουμε το αίτημά τους και ζητούμε να εξαιρεθεί το κυνήγι από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown.

Οι Έλληνες κυνηγοί πάντα ακολουθούσαν τους Νόμους της Πολιτείας και σε αυτήν την περίπτωση θα συνεχίσουν να υπακούν στους Νόμους , θα μετακινούνται από το σπίτι τους στον χώρο κυνηγίου και θα επιστρέφουν πάλι στο σπίτι τους , ακολουθώντας όλα τα μέτρα που ορίζει η πολιτική προστασία για την αποφυγή μετάδoσης του covιd-19.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΠΡΑΓΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΛΥΚΟΥΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Β. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΩΝ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
Ληγο που τους νιαζη.το μηνιατηκο να πευτη μόνο αυτό τους απασχολη
@Giannis k αν έχεις δει τα σχετικά δημοσιεύματα, έφαγαν και το αποθεματικό και τα λεφτά πλέον δε φτάνουν για να βγάλουν τη χρονιά. Οπότε το μηνιάτικο δε θα πέφτει. Έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα η ΚΣΕ. Αν δεν το έχεις δει δες αυτό το άρθρο
https://dasarxeio.com/2020/11/11/88624/
 

Κ.Σ. Μυτιλήνης: Βελτιώσεις ενδιαιτημάτων σε συνεργασία με κτηνοτρόφους​



133219163_3887832627918245_3585164237402176863_o-1920x1440-1-1024x768.jpg

Αναλυτικά η ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης:
Πριν από αρκετά χρόνια το ξεκινήσαμε ως ιδέα να προσεγγίσουμε κτηνοτρόφους του νησιού και να συνεργαστούμε, προς όφελος της άγριας ζωής, δημιουργώντας και καλύτερες συνθήκες συνύπαρξης. Δεν κρύβουμε ότι συναντήσαμε μεγάλη επιφυλακτικότητα και άρνηση, όμως προέκυψαν και υπέροχες πραγματικά συνεργασίες, και μία από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα με τον κύριο Ιγνάτη Κομνηνάκα στην περιοχή Φεράνα. Σε μια έκταση 60 στρεμμάτων έχουν μπει από τον ίδιο, κριθάρι, βίκος, βρώμη και μπιζέλι, και εμείς με κόστος περίπου 100 ευρώ προσθέσαμε σιτάρι σε 13 στρέμματα.
133503429_3887832007918307_8847333689721279618_o.jpg

Τα οφέλη πολλαπλά, και για τον ίδιο και τα ζώα του, όπως και για την άγρια πανίδα της περιοχής. Τα ζώα του μπαίνουν όταν τα φυτά σε στάδιο πλήρους ωρίμανσης παράγουν καρπό. Έως τότε αλλά και κατά τη διάρκεια αυτή, και ιδιαίτερα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες επωφελείται όλος ο πληθυσμός της άγριας ζωής της ευρύτερης περιοχής.
133203172_3887833317918176_7403826328017846991_o-1024x768-1.jpg

Πριν να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας, ο ίδιος έσπερνε μόνο βρώμη και τάιζε τα ζώα του όταν τα φυτά ήταν ακόμη χλωρά. Η συγκεκριμένη σπορά σύμφωνα και με τις πληροφορίες του ίδιου, έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάκαμψη του πληθυσμού του λαγού της φάσσας (ντόπιας) του τρυγονιού το καλοκαίρι, και υπάρχουν και σποραδικές εμφανίσεις φασιανών από τις απελευθερώσεις μας“.
Κ.Σ. Μυτιλήνης
https://beelife.gr/
 
Καλό θα ήτανε οι σύλλογοι και συγκεκριμένα μιλάω για τον Αμαρουσίου να ενημερωνανε με κάνα SMS ότι επιτράπηκε το κυνήγι και όχι να μας στέλνουν απλά χρόνια πολλά.
Αφού σου έστειλαν και χρόνια πολλά κάτι είναι και αυτό. ....
 
ΚΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ
Οι τελευταίες δύο μέρες του 2020 ήταν εξαιρετικά σημαντικές στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, το τελευταίο διάστημα, είχαμε θέσει σε παρακολούθηση συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες είχαν ακουστεί περιστατικά λαθροθηρίας και είχαν βρεθεί παγιδευμένα σκυλιά κυνηγών μας σε "έξυπνες" συρμάτινες παγίδες σύλληψης θηραμάτων (θηλιές στραγγαλισμού) επίδοξων λαθροθήρων.
Η επιχείρηση, η οποία διήρκησε από το απόγευμα της Πέμπτης έως σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής, με την συμμετοχή δυνάμεων της ΕΛΑΣ, του ιδιωτικού φύλακα θήρας του Συλλόγου και πέντε μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, απέφερε τελικά καρπούς.
Ένας ύποπτος αλλοδαπός εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή, προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ούτε την μετακίνηση και παρουσία του στην περιοχή (βεβαιώθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ) καθώς και την κατοχή των εργαλείων που έφερε χωρίς άδεια θήρας (λειόκαννο όπλο, μαχαίρι και τσεκούρι). Η συγκεκριμένη παραποτάμια περιοχή του ρέματος Γαβριάς στην Μητρόπολη Καρδίτσας ήταν κυριολεκτικά "ναρκοθετημένη" από δεκάδες αυτοσχέδιες παγίδες σύλληψης, οι οποίες εντοπίστηκαν, αφαιρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τα σχετικά σύνεργα και έναν παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο.
Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Κτηνιατρική, ΕΛΑΣ) με την τελευταία, με εντολή του Εισαγγελέα, να αναλαμβάνει το φάκελο και την διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας παραμένει προσηλωμένος στις αρχές και στους κανόνες που διέπουν την θήρα και το αποδεικνύει έμπρακτα με προμετωπίδα τον αγώνα των μελών του ΔΣ και της Θηροφυλακής του για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας μέρα και νύχτα, πέρα από αναστολές εργασίας και οικονομικές σκοπιμότητες! Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για μας το ελεύθερο κυνήγι, τα δικαιώματα των κυνηγών μελών μας και φυσικά η ασφάλεια των τετράποδων συντρόφων τους.
Οφείλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Ταξίαρχο Καρανάσιο Θωμά, Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, για την εποπτεία της επιχείρησης, τους άνδρες της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Απόστολο Περιστέρη και τον Υπαστυνόμο Ευάγγελο Συργγάνη για την συμμετοχή τους στο πεδίο της επιχείρησης, το Δασαρχείο Καρδίτσας και φυσικά τους κτηνιάτρους και την Προϊσταμένη κυρία Σεβαστή Ασλανίδου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Καρδίτσας για τις τεχνικές και πρακτικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία και τα πρωτόκολλα καταστροφής.
Ευχόμαστε σε όλους τους κυνηγούς μας Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία και ασφαλείς κυνηγετικές εξορμήσεις το 2021!

FB_IMG_1609574480959.jpg

FB_IMG_1609574474060.jpg
 

Κ.Σ. Μυτιλήνης: Βελτιώσεις ενδιαιτημάτων σε συνεργασία με κτηνοτρόφους​



133219163_3887832627918245_3585164237402176863_o-1920x1440-1-1024x768.jpg

Αναλυτικά η ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης:
Πριν από αρκετά χρόνια το ξεκινήσαμε ως ιδέα να προσεγγίσουμε κτηνοτρόφους του νησιού και να συνεργαστούμε, προς όφελος της άγριας ζωής, δημιουργώντας και καλύτερες συνθήκες συνύπαρξης. Δεν κρύβουμε ότι συναντήσαμε μεγάλη επιφυλακτικότητα και άρνηση, όμως προέκυψαν και υπέροχες πραγματικά συνεργασίες, και μία από αυτές σας παρουσιάζουμε σήμερα με τον κύριο Ιγνάτη Κομνηνάκα στην περιοχή Φεράνα. Σε μια έκταση 60 στρεμμάτων έχουν μπει από τον ίδιο, κριθάρι, βίκος, βρώμη και μπιζέλι, και εμείς με κόστος περίπου 100 ευρώ προσθέσαμε σιτάρι σε 13 στρέμματα.
133503429_3887832007918307_8847333689721279618_o.jpg

Τα οφέλη πολλαπλά, και για τον ίδιο και τα ζώα του, όπως και για την άγρια πανίδα της περιοχής. Τα ζώα του μπαίνουν όταν τα φυτά σε στάδιο πλήρους ωρίμανσης παράγουν καρπό. Έως τότε αλλά και κατά τη διάρκεια αυτή, και ιδιαίτερα τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες επωφελείται όλος ο πληθυσμός της άγριας ζωής της ευρύτερης περιοχής.
133203172_3887833317918176_7403826328017846991_o-1024x768-1.jpg

Πριν να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας, ο ίδιος έσπερνε μόνο βρώμη και τάιζε τα ζώα του όταν τα φυτά ήταν ακόμη χλωρά. Η συγκεκριμένη σπορά σύμφωνα και με τις πληροφορίες του ίδιου, έχει βοηθήσει σημαντικά στην ανάκαμψη του πληθυσμού του λαγού της φάσσας (ντόπιας) του τρυγονιού το καλοκαίρι, και υπάρχουν και σποραδικές εμφανίσεις φασιανών από τις απελευθερώσεις μας“.
Κ.Σ. Μυτιλήνης
https://beelife.gr/
Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί που ακόμα προσπαθούν!!! Καλή δύναμη σε όλους κ ελπίζω να ανταμειφθούν οι κόποι σας!!!!
 
ΚΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ
Οι τελευταίες δύο μέρες του 2020 ήταν εξαιρετικά σημαντικές στον αγώνα κατά της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης μας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, το τελευταίο διάστημα, είχαμε θέσει σε παρακολούθηση συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες είχαν ακουστεί περιστατικά λαθροθηρίας και είχαν βρεθεί παγιδευμένα σκυλιά κυνηγών μας σε "έξυπνες" συρμάτινες παγίδες σύλληψης θηραμάτων (θηλιές στραγγαλισμού) επίδοξων λαθροθήρων.
Η επιχείρηση, η οποία διήρκησε από το απόγευμα της Πέμπτης έως σήμερα το απόγευμα της Παρασκευής, με την συμμετοχή δυνάμεων της ΕΛΑΣ, του ιδιωτικού φύλακα θήρας του Συλλόγου και πέντε μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, απέφερε τελικά καρπούς.
Ένας ύποπτος αλλοδαπός εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή, προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ούτε την μετακίνηση και παρουσία του στην περιοχή (βεβαιώθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ) καθώς και την κατοχή των εργαλείων που έφερε χωρίς άδεια θήρας (λειόκαννο όπλο, μαχαίρι και τσεκούρι). Η συγκεκριμένη παραποτάμια περιοχή του ρέματος Γαβριάς στην Μητρόπολη Καρδίτσας ήταν κυριολεκτικά "ναρκοθετημένη" από δεκάδες αυτοσχέδιες παγίδες σύλληψης, οι οποίες εντοπίστηκαν, αφαιρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τα σχετικά σύνεργα και έναν παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο.
Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τα πρωτόκολλα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Κτηνιατρική, ΕΛΑΣ) με την τελευταία, με εντολή του Εισαγγελέα, να αναλαμβάνει το φάκελο και την διερεύνηση της υπόθεσης.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας παραμένει προσηλωμένος στις αρχές και στους κανόνες που διέπουν την θήρα και το αποδεικνύει έμπρακτα με προμετωπίδα τον αγώνα των μελών του ΔΣ και της Θηροφυλακής του για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας μέρα και νύχτα, πέρα από αναστολές εργασίας και οικονομικές σκοπιμότητες! Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για μας το ελεύθερο κυνήγι, τα δικαιώματα των κυνηγών μελών μας και φυσικά η ασφάλεια των τετράποδων συντρόφων τους.
Οφείλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τον Ταξίαρχο Καρανάσιο Θωμά, Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, για την εποπτεία της επιχείρησης, τους άνδρες της ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Απόστολο Περιστέρη και τον Υπαστυνόμο Ευάγγελο Συργγάνη για την συμμετοχή τους στο πεδίο της επιχείρησης, το Δασαρχείο Καρδίτσας και φυσικά τους κτηνιάτρους και την Προϊσταμένη κυρία Σεβαστή Ασλανίδου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Καρδίτσας για τις τεχνικές και πρακτικές οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία και τα πρωτόκολλα καταστροφής.
Ευχόμαστε σε όλους τους κυνηγούς μας Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία και ασφαλείς κυνηγετικές εξορμήσεις το 2021!

View attachment 21004

View attachment 21005
Όταν θέλουμε, μπορούμε!
 
Back
Top