Καλημέρα σε όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις ευχές και εύχομαι μόνο υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Τώρα σε ότι αφορά τα σκυλιά..... μετά από 17 χρόνια με ποιντερ και ένα μικρό διάστημα με επανιελ και κουρτχααρ στα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε για μένα η επίσημη ενασχόληση με το κυνήγι έφτασε στα χέρια μου το τρίχρωμο σεττερ στη φωτογραφία. Είναι δώρο από ένα φίλο επειδή τα τρία ποιντερ που είχα τότε για διάφορους λόγους είτε κυνήγησαν σε άλλα ψηλά λιβάδια είτε δεν μπορούσαν να κάνουν αυτό το οποίο προσδοκούσα εγώ. Έμεινα εκείνη τη χρονιά μόνο με το σεττερ και γίναμε όπως γράφει ο Λάμπρος κολλητοί, φίλοι και συνεργάτες. Είμαστε τυχεροί και η χρονιά είχε πολλά πουλιά στα πουρνάρια πολύ κοντά στο σπίτι μου οπότε και εγώ του έδωσα τις ευκαιρίες να δαγκώσει πουλιά. Ο μικρός είναι γιος του από γέννα με φίλο. Από την άλλη ο ποιντερ είναι γιος του σκύλου του συγκυνηγου μου με απίστευτη δύναμη και αντοχή. Πάντα θα με συναρπάζει το ποιντερ και τα ανεβάσματα και τα μποκαρισματα, παράλληλα όμως λατρεύω το σύρσιμο και τη γατησια προσέγγιση του σεττερ...... Θα το ξαναπώ..... σκυλιά που κυνηγάνε καλά την μπεκάτσα υπάρχουν σε όλες τις φυλές. Ανάλογα με τις ευκαιρίες που τους δίνουν τα αφεντικά τους και ανάλογα το χαρακτήρα τους θα γίνουν μέτρια, καλά ή άριστα ζώα. Σημασία έχει να βγαίνουμε στο βουνό και να απολαμβάνουμε τις στιγμές που ζούμε με τους συγκυνηγους και τα ζώα μας..... είναι πολλά τα όποια προβλήματα έχουμε σήμερα όλοι μας και η ενασχόληση με το κυνήγι είναι κατά κάποιο τρόπο το ηρεμιστικό μας. Υγεία λοιπόν και σημασία δεν έχουν τα ονόματα..... έχει η ψυχή του καθενός. Και εγώ προσωπικά αισθάνομαι... κυνηγός... και πολεμιστής.
Για άλλη μια φορά συγγνώμη που σας κούρασα