Επιβλαβή Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή απο Μέγαρα ολοήμερο περπατητό δεν υπάρχει τίποτα 3 τσίχλες απολογισμός η μια χαμένη το κλαμπάνισμα πήγε συννεφο τα λιγοστά πουλιά που είδα πιο αγριεμένα απο ποτέ ,με την κατάσταση που επικρατεί θα το σκεφτώ πολύ να ξαναβγάλω αδεια την νέα σεζον όπως νομίζω και πολλοι άλλοι σαν και εμένα δεν περιγράφω άλλο.

Υ.Γ Ρε παιδιά πρέπει να είδα τουλάχιστον δεκα κίσσες απο που βρέθηκαν αυτά τα πουλιά εγώ μόνο στην Ευρυτανία τα έβλεπα (όταν μας άφηναν να πάμε) σε τέτοιους αριθμούς
Είναι είδος προς εξαφάνιση η κίσσες .big smile. .

Είναι είδος προς εξαφάνιση η κίσσες .big smile. .
Ναι μωρέ! Στο παλιό χωριό είναι πιο πολλές από τα σπουργίτια και δεν προλαβαίνουμε να φάμε τίποτα από φρούτα. Προχθές στο απογευματινό ο πιτσιρικάς που ήταν δίπλα μου μέτρησε 14 να περνάνε η μια μετά την αλλη. Πραγματικά απειλούμενο ειδος!!!

Οι κίσσες είναι παντού πολλές, Παλαιότερα τις θυμάμαι να είναι αραιές κυρίως σε δάση με βελανιδιές, τα τελευταία χρόνια για κάποιο λόγο, έχουν αυξηθεί κυρίως σε περιοχές με παραθεριστικές κατοικίες και γενικά γύρω από κατοικημένες περιοχές.

Οι κίσσες είναι παντού πολλές, Παλαιότερα τις θυμάμαι να είναι αραιές κυρίως σε δάση με βελανιδιές, τα τελευταία χρόνια για κάποιο λόγο, έχουν αυξηθεί κυρίως σε περιοχές με παραθεριστικές κατοικίες και γενικά γύρω από κατοικημένες περιοχές.
Οπως και.ολα τα κορακοειδη ξαδέρφια της... Όπου άνθρωπος και σύννεφα από αυτά...

Ανήκει στα κορακοειδη; Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ κίσσες σε σκουπίδια. Τρώνε καθαρά πιστεύω...
Είναι κορακίδα. Η μόνη πολύχρωμη και εδωδιμη (φαγωσιμη). Είναι φρουτοφαγος, καρποφαγος και δεν λέει όχι και σε νεοσσους μικρότερων πουλιων

Παλιά στο χωριό τότε που δεν ήτανε απαγορευμένο είδος τις κοινηγουσαν και προς βρώση και μάλιστα μανιωδώς
Λένε πως ως στιφάδο (στηθια-μπούτια μόνο) είναι εξαιρετική και το κρέας της κόκκινο. Και στη Μεσσηνια και στην Αρκαδία τα ίδια καλά λόγια έχω ακούσει.

Είναι κοράκιδα. Η μόνη πολύχρωμη και εδωδιμη (φαγωσιμη). Είναι φρουτοφαγος, καρποφαγος και δεν λέει όχι και σε νεοσσους μικρότερων πουλιων
Είναι μέσα στα τρία πουλιά που από πιτσιρικάς μου άρεσε να χαζεύω για τα χρώματα του,τα αλλά ήταν ο Μελισσουργος και Τσαλαπετεινός

Είναι μέσα στα τρία πουλιά που από πιτσιρικάς μου άρεσε να χαζεύω για τα χρώματα του,τα αλλά ήταν ο Μελισσουργος και Τσαλαπετεινός
Είναι συναρπαστικό πουλί, εμένα μου αρέσει η ευφυΐα της και το πως με το πέταγμα και τις τακτικές της δεν δίνει σε κανένα διωκτη της αρκετό χρόνο να την προσβάλει, και οι μιμητικες της ικανότητες σε καλεσματα άλλων πουλιων και σε ηχους είναι εντυπωσιακές.

Παλιά στο χωριό τότε που δεν ήτανε απαγορευμένο είδος τις κοινηγουσαν και προς βρώση και μάλιστα μανιωδώς
Έχω δοκιμάσει και είναι καλή ,δεν κάνω πλάκα!!! Όταν επιτρεπόταν ένας μπάρμπας τις έτρωγε όπως λες μανιωδώς! Όταν πήγαινα πίσω χτύπαγα αρκετές και του τις έδινα! Χαρά που έκανε ο γέρος! Από περιέργεια μαδησα μια και την πέταξα στο τηγάνι. Λίγο σκληρή αλλά νόστιμη ήταν! Βασικά τρώει φρούτα και πολλά βελανιδια αλλά χτυπάει ανελέητα αυγά και νεοσσούς άλλων πουλιών.

Ανήκει στα κορακοειδη; Εγώ πάντως δεν έχω δει ποτέ κίσσες σε σκουπίδια. Τρώνε καθαρά πιστεύω...
Και ανήκει στα κορακοειδή και έχει αρκετές παρόμοιες διατροφικές συνήθειες με αυτά...ειδικά τις φωλιές τις ξεπατώνει.

Είναι συναρπαστικό πουλί, εμένα μου αρέσει η ευφυΐα της και το πως με το πέταγμα και τις τακτικές της δεν δίνει χρόνο σε κανένα διωκτη της αρκετό χρόνο να την προσβάλει, και οι μιμητικες της ικανότητες σε καλεσματα άλλων πουλιων και σε ηχους είναι εντυπωσιακές.
Όντως πανέμορφο πουλί ,καμία σχέση με τα ξαδέρφια της. Και έξυπνη και φανταστικός μίμος είναι αλλά ας μας αφήνουν και κάνα φρουτάκι να φάμε και εμείς!!!!

Είναι συναρπαστικό πουλί, εμένα μου αρέσει η ευφυΐα της και το πως με το πέταγμα και τις τακτικές της δεν δίνει χρόνο σε κανένα διωκτη της αρκετό χρόνο να την προσβάλει, και οι μιμητικες της ικανότητες σε καλεσματα άλλων πουλιων και σε ηχους είναι εντυπωσιακές.
Θα γνωρίζεις βέβαια μαζί με τις καρακαξες είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες. Μου έλεγε η συγχωρεμενη η γιαγιά μου όταν έμενε σε ένα ορεινό χωριό δεν τολμούσε να αφήσει κάτι που γυαλίζει στο Λιακοτο (είδος ευηλιου μπαλκονιού). Οπως βελονάκι πλεξιματος η κουμπιά χρωματιστα για πλάκα τα κλεβανε.

Τρέφεται με βελανίδια όπου πήρε κ το άλλο όνομα της(βελανιδοφαγος).. Και όντως καταστρέφει φωλιές άλλων πουλιων.. Και το καλοκαίρι "ξεπατωνει' ότι φρουτο της εποχης βρει..Μουρα,συκα,σταφυλια κλπ..
Επίσης καταδιώκει κ χτυπάει τις οχιές χτυπώντας τες στο κεφάλι κ απο ότι λένε τις τρώει κιόλας!
Έχει αρκετά χρόνια που έχει απαγορευτεί εντελώς..
Επιτρεπόταν από 15/9-28/2 καθημερινα κ χωρίς περιορισμο αλλά απαγορευόταν στην Πελοπόννησο τα νησιά..
Πάντως αυτό το γαλάζιο χρωμα που έχει στις φτερουγες τις είναι μαγευτικό....

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back