Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παντελή η κεδρότσιχλα είναι η turdus pilaris και την συναντάμε το χειμώνα σε περιβόλια με μήλα,δεν το συνεχίζω γιατί είναι κουραστικό για τους υπόλοιπους συναδέλφους.
Αυτό δεν είπα κι εγώ; .think.
Ίσως δεν σε κατάλαβα αρχικά, έτσι όπως είναι γραμμένο:
"οι μισοί Έλληνες κυνηγοί την λένε γερακότσιχλα και οι άλλοι μισοί κεδρότσιχλα για μένα το σωστό είναι γερακοτσιχλα η κυριαρίνα η τσαρτσαρα Το επιστημονικό της όνομα είναι turdus viscovorus "
νόμιζα ότι τα θεωρούσες όλα ένα είδος.
Παρεξήγησις...

Χαα...Τσίτ ρε Γααατάακιααα.....yel..yel.
Προσκοπεύσεις και π....$ blue....yel.
Εγώ πάντος μια που έχει βρεθεί στο διάβα μου ως τώρα....ανατηναξάμεν με τν ελατηρίου... .yelling.

View attachment 18207
Χαχα, ποιά προσκόπευση; όπως την βλέπω σου καθότανε στο κλαρί φάτσα! :p

Ανταπόκριση περασμάτων : Μεγάλο πέρασμα από τσίχλες στην Εύβοια….3/11/2020

"Αυτό που περίμεναν οι κυνηγοί έγινε εν μέρη σήμερα. Πολύ μεγάλο πέρασμα τσίχλας από την Εύβοια. Πολλοί κυνηγοί έπιασαν γρήγορα το όριο και ήταν η καλύτερη ημέρα για τα περάσματα τσίχλας.".sarcastic.

Ήθελα να ξερα εκεί στο ihunt βαλτοι είναι;.think.
Πατρίδα οτι και να πουν εμεις που ξερουμε και ζουμε εδω εχουμε γνωμη και άποψη, με αυτο γνωμωνα μπορούμε να ενημερωνουμε τους συνάδερφους μέσω του φανταστικού εργαλείου που λέγεται HantersLIfe.

σημερα μαζευα ελιες σε ενα ξαδελφακιμου σχεδων στον καμπομας,σε καπια φαση ακουω τσαρτσαρες να φωναζουνεεεε,σηκωνο το κεφαλι και μου περνανε απο πανωμου καμια 20αρια μετρα καμια 25αρια πουλιααα.hair. μετα με τι κουραγιο να μαζεψω ελιες, .think.:mad:

Τα περασματα τελειωσαν λοιπον με τον χειροτερο τροπο φετος,εγω απο το 94 που κυνηγω ειναι η χειροτερη χρονια,αν και ημουνα σε αδεια απο 15/10 εως και χτες βγηκα 6 φορες ισως τις πιο καλες απο αποψη καιρου και ο απολογισμος ηταν 11 πουλια,τραγικο πραγματικα!

Πρόλαβα και πετάχτηκα σε ένα απογευματινό στην περιοχή που έβλεπε το πρωί ο ξάδερφος να περνανε. Μπροστά μου ένας μεγάλος πευκωνας , πίσω το πυκνό και ανάμεσα ελιοχωραφα. Περνάει η πρωτη και με την τουφεκια σηκώθηκαν 20-25 όλες μαζι. Κρατάω άλλη μια απο αυτές και πάω να τις βρω. Όσο ψάχνω περνάνε άλλες 3 ψηλωμενες και μακριά. Ξαναπιανω και έρχονται δύο δεξιά τραβερσα και ξαπλωνουν κοντά κοντα! Σούρουπο πια πέρασαν αλλά 5-6 στουκας και πήρα αλλη μια. 5 στο χερι και ειδα 35-40 πουλια γύρω γυρω. Ένας συνάδελφος πιο κατω έριξε πάνω από δέκα φυσίγγια. Κοτσύφια ούτε είδα ούτε ακουσα. Συγνωμη για το σεντονι......

Σημερα περασαν καποια πουλια.....στο απογευματινο περασμα. Το θεμα ειναι οτι ειχαν τον βορια
πισω τους .......και περναγαν σαν στουκας. Ουτε οπλο δεν προλαβαινα να σηκωσω. Σε ενα εριξα και
αστοχισα.....εμεινε πισω η τουφεκια μου. Ασχετα που δεν πηρα πουλι.....ηταν ομορφα!!!!
Για μην αναρωτιεστε.....στο ποστο πηγα 4,20 , τα πρωτο πουλι περασε 5 και 3 λεπτα....μεχρι τις 5,25
που εφυγα περασαν περιπου 25 πουλια...τα μισα εκτος βελινεκους του οπλου. :)

Πρόλαβα και πετάχτηκα σε ένα απογευματινό στην περιοχή που έβλεπε το πρωί ο ξάδερφος να περνανε. Μπροστά μου ένας μεγάλος πευκωνας , πίσω το πυκνό και ανάμεσα ελιοχωραφα. Περνάει η πρωτη και με την τουφεκια σηκώθηκαν 20-25 όλες μαζι. Κρατάω άλλη μια απο αυτές και πάω να τις βρω. Όσο ψάχνω περνάνε άλλες 3 ψηλωμενες και μακριά. Ξαναπιανω και έρχονται δύο δεξιά τραβερσα και ξαπλωνουν κοντά κοντα! Σούρουπο πια πέρασαν αλλά 5-6 στουκας και πήρα αλλη μια. 5 στο χερι και ειδα 35-40 πουλια γύρω γυρω. Ένας συνάδελφος πιο κατω έριξε πάνω από δέκα φυσίγγια. Κοτσύφια ούτε είδα ούτε ακουσα. Συγνωμη για το σεντονι......
Ύπνο ελαφρύ με το σεντονάκι σου.Μπράβο πατρίδα!!

Σημερα περασαν καποια πουλια.....στο απογευματινο περασμα. Το θεμα ειναι οτι ειχαν τον βορια
πισω τους .......και περναγαν σαν στουκας. Ουτε οπλο δεν προλαβαινα να σηκωσω. Σε ενα εριξα και
αστοχισα.....εμεινε πισω η τουφεκια μου. Ασχετα που δεν πηρα πουλι.....ηταν ομορφα!!!!
Για μην αναρωτιεστε.....στο ποστο πηγα 4,20 , τα πρωτο πουλι περασε 5 και 3 λεπτα....μεχρι τις 5,25
που εφυγα περασαν περιπου 25 πουλια...τα μισα εκτος βελινεκους του οπλου. :)
Κύριε Νίκο εγω πήγα 5:25........

Ύπνο ελαφρύ με το σεντονάκι σου.Μπράβο πατρίδα!!
Φιλε πραγματικά με τρώει ο κ@λος μου να πάρω ένα χαρτάκι από το κέντρο υγείας αύριο για τροφική δηλητηρίαση!!!! Με αυτον το βορειοανατολικό είμαι στο τσακ!!!!!

Βρε συ Δημητρη μου 5,40 δεν βλεπεις τιποτα....5,10 δυει ο ηλιος!!!! :)
17:22 δύει ο ήλιος και πιο πριν δεν περνανε οι ατιμες. Τα τελευταία χρόνια περνάνε πολλές και μετά το πέρας του επιτρεπόμενου μισαωρου μετα την δύση και απλα τις χαζεύουμε με τα όπλα στο αμαξι!

17:22 δύει ο ήλιος και πιο πριν δεν περνανε οι ατιμες. Τα τελευταία χρόνια περνάνε πολλές και μετά το πέρας του επιτρεπόμενου μισαωρου μετα την δύση και απλα τις χαζεύουμε με τα όπλα στο αμαξι!

Μητσαρα δεν θα διαφωνησουμε για την ωρα που δυει ηλιος....εγω δεν ειμαι της μπηχτης και χαμηλης
τουφεκιας. Οταν σουρουπωσει τα πουλια περνανε πολυ χαμηλα...δεν μου αρεσει αυτο το κυνηγι....
Θελω να βλεπω το πουλι και να σβηνει στον αερα ....εαν το πετυχω φιλε!!!
Γι'αυτο και σηκωνομαι και φευγω. :)

Μεσσηνία σήμερα 3 άτομα πρέπει να είδαμε καμιά 15αρια όλες κ όλες.
Μια τουφεκιά έριξα σε μια μαύρη και την πήρα.
21 τσίχλες στο χέρι μέχρι τωρα συνολικός απολογισμός μετά από αρκετές εξόδους. Άλλες χρονιές τόσες παίρναμε σε 1 άντε 2 μέρες εδώ κάτω.
Σάββατο ή Κυριακή θα είναι η τελευταία βόλτα για τα φετινά μπασιματα.

Μετά από Γενάρη και ύστερα για κανένα περπατητο και απογευματινό.

Να διαφωνήσουμε για την δύση? Όχι φυσικά!!! Τα τελευταία χρόνια λέμε αστειευόμενοι με τα παιδιά που κυνηγάμε μαζί ότι θα ξεχάσουμε να τουφεκαμε ψηλωμενα πουλιά. Δυστυχώς τα απογευματινά εχουν γίνει έτσι πλεον. Και σε ποιόν δεν αρέσει να τουφεκαει όπως ακριβώς λέτε εσεις? Και εγώ μπηχτές και συρτες τις αποφεύγω και αν υπάρχει και πολυκοσμία στα καρτερια φεύγω για καλό και για κακο πριν περάσουν τα στουκας!!! Αν είμαι ολομόναχος όμως θα ριξω!

Status
Not open for further replies.
Back